IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FOREX за начинаещи

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov
    Както писа един колега наскоро ,не е трудно да печелиш на форекс,трудното е да не правиш глупости.

Самата истина И само да допълня , ТА на по-малка от седмична графика си е чиста глупост. Има много печеливши стратегии за дългосрочна игра (дори без никакъв анализ) , и нито една (поне аз не знам) за дневна търговия.
    Проблема на 90% от начинаещите трейдъри, е че искат с 1000 лв за половин година да забогатеят. Е поне аз не успях . Ако някой е направил 500% - 1000% годишна доходност да си каже . Веднага му давам пари да ги управлява
    С цялото ми уважение SStoilov, мисля че е пресилено това отбелязано с червен цвят. А относно управлението на капитал.......приемаш ли предложения от стратегия с постигнато ( доказано за 3 години и 8 месеца ) годишно увеличение на капитала със 80-100 % ? Само че както ти твърдиш това е пълна глупост понеже най високия тайм фрейм на графиката е 15 мин.Нито ме интересува на къде е "основния" тренд, нито какъв фундамент го е предизвикал, като изключа търговията по време на новини.Само че условията при които имам достъп за търговия изискват "малко" по-сериозни капиталовложения.
    Ако желаеш може да говорим по същество. ;-)
    А относно това че много голяма част от начинаещите трейдъри се впиват със по 2-3 К и с маржин 1:400 с надеждата за изтрелване в космоса си прав - подкрепям те !

както каза колегата аcen1975 , важното е да се печели, кой на какъв анализ прогнозира не е важно, за себе си мисля че на форекс изключения почти няма.ВЕРОЯТНОСТИ..............айде със здраве че имам да си допивам :-)

Поздрави и успехи в търговията !
    Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      Анончо,казах-когато няма новини(при форекса)-за гугъл-както и на много други места имаше съпорт за ъп,а постоянен ъп,което може би знаеш е и възможност за балониране-просто тренда е непробиваем и дори хора,които са скептично настроени купуват,защото историчвското волатилити(в случая постоянен ъп),ги кара да преглътнат скептичността си и да влезнат краткосрочно спекулативно-следва балониране удряне на топ ниво и после-знаеш-падане под реалните нива...и после пак.
      в случая с гугъл-хората даваха съпорт с новини,както и се превърнаха в монополисти на пазара,което си е голяма работа.
      но няма нищо общо с това,за което говоря.

форекса е различен от всички други маркети и най-сложен!
      това,че е най-лесния за научаване и игра,защото има само двойки и деца могат да се научат да го играят,не го прави лесен за предвиждане.
      напротив-има много повече въпросителни и играчи,за разлика от всички други маркети.
      тва е най-сложната игра,както и много рискована и малко сериозни играчи плякат там,без да се хеджват с опции на къмодитис ,които са корелационни на дадената валута.
      много хеджфондове го използват за кери трейд,но винаги са хеджвани с путове на злато и петрол-тва е стандартното отиграване.
      Е като купят путове как им излиза на сметка керито? Дай пример с брокер, цена за пут, валутна двойка, да видим как излиза тази сметка?

Коментар

• Както писа един колега наскоро ,не е трудно да печелиш на форекс,трудното е да не правиш глупости.

Самата истина И само да допълня , ТА на по-малка от седмична графика си е чиста глупост. Има много печеливши стратегии за дългосрочна игра (дори без никакъв анализ) , и нито една (поне аз не знам) за дневна търговия.

Проблема на 90% от начинаещите трейдъри, е че искат с 1000 лв за половин година да забогатеят. Е поне аз не успях . Ако някой е направил 500% - 1000% годишна доходност да си каже . Веднага му давам пари да ги управлява

Първоначално изпратено от sorento
        TA е вид анализ като всеки друг, може да си добър анализатор и да не си добър трейдър и обратното-може да си пълен галфон и да правиш кинти.Както писа един колега наскоро ,не е трудно да печелиш на форекс,трудното е да не правиш глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от limubai
          Първоначално изпратено от josif
          Гледам един въпрос сериозно мъчи лимобай възможно ли е всички купили да спечелят?
          отговора е очевиден ...разбира се че не.
          Нали не мислиш че всички тези 100 млн.души разбиращи от тех.анализ и влезли в един и същи момент ,не са с еднакви характери и всички ще имат различни очаквания за печалба и съответно на някои ще се изпълни лимит на други стоп ...
          Понеже обичам да се заяждам из форумите, да продължим
          Значи признаваш, че ако разбиращите и ползващи ТА са мнозинство и отиграват по един и същ начин дадена ситуация /на базата на определни вълни и анализи/ то няма как всички да спечелят.
          Дотук поне се разбрахме.
          Сега следващия въпрос: Какъв % от тях ще спечелят и какъв ще загубят?
          Съотношението е около 1:10 или хайде 1:5 да е, но винаги повечето губят.
          След като при ползване на един и същ правилно разработен анализ, приложен към определена ситуация, повечето губят, на какво основание твърдиш, че ТА е средство за увеличаване на печалбите?

И моля те, не казвай пак че съм прост, знам си го
          първо не искам да се заяждам с никого...
          второ ти на какво основание твърдиш че повечето губят,някакво изследване ли си направил и дори това да е така не е причината в ТА .Аз съм сигурен че дори и ти си ползвал анализ който в последствие се е оказвал верен ,но поради лошо разчетен ММ си губил пари.Та да си го кажем най-точно проблема на повечето търгуващи форекс в България .... искат с 1000 лв. да станат богати за кратко време и естествоно скачат на фул макс в пазара .Ами няма анализ за това ...просто си е чист комар..Само не ми казвай че при теб не се е случвало...Друг основен проблем ... стоповете, ами не може без тях каквото и да си мислим ,но това е факт,който за съжаление не се осъзнава.Трети проблем ..много от търгуащите мислят че ако играят с много пари и няма начин да загубят...пак невярно твърдение.Няма значени обема пари ...и многото пари при неразумни рискове се губят лесно даже по лесно ,защото много е трудно да затвориш загуба при големи лотове..Айде отвори позиция 1 000 000 Е/$ и да те питам 50 пипа на минус как се затварят...ами като гледаш минус 5 000$ мога да ти кажа много е трудно...Ти сам казваш че ползваш анализ макар и на обратно ...пак е анализ.И много викат " аз стопове не слагам" - ами той брокера нали ти го слага ....като свършат парите в сметката и нямаш да внесеш .. е това не е ли стоп..само че служебен,нежелан но железен стоп
          Хайде със здраве че ми се доспа нещо

Коментар

приятелю,джуонс,елиът и фибоначи са основоположниците на техническия анализ.
            Leonardo Fibonacci-основоположник на техническия анализ :-)
            Най великия спекулант на 15-i век . Срещу този довод нямам аргументи.
            I give up. No comment :-)

Коментар

• TA е вид анализ като всеки друг, може да си добър анализатор и да не си добър трейдър и обратното-може да си пълен галфон и да правиш кинти.Както писа един колега наскоро ,не е трудно да печелиш на форекс,трудното е да не правиш глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от josif
                Гледам един въпрос сериозно мъчи лимобай възможно ли е всички купили да спечелят?
                Нали не мислиш че всички тези 100 млн.души разбиращи от тех.анализ и влезли в един и същи момент ,не са с еднакви характери и всички ще имат различни очаквания за печалба и съответно на някои ще се изпълни лимит на други стоп ...
                Понеже обичам да се заяждам из форумите, да продължим
                Значи признаваш, че ако разбиращите и ползващи ТА са мнозинство и отиграват по един и същ начин дадена ситуация /на базата на определни вълни и анализи/ то няма как всички да спечелят.
                Дотук поне се разбрахме.
                Сега следващия въпрос: Какъв % от тях ще спечелят и какъв ще загубят?
                Съотношението е около 1:10 или хайде 1:5 да е, но винаги повечето губят.
                След като при ползване на един и същ правилно разработен анализ, приложен към определена ситуация, повечето губят, на какво основание твърдиш, че ТА е средство за увеличаване на печалбите?

И моля те, не казвай пак че съм прост, знам си го
                Живота е, това което се случва, докато си правим планове.

Коментар

• браточка,Йосифе,истината не е кой анализ е по верен....истината е помага ли ти анализа да спечелиш!
                  ако техническия те прави по богат-дори и сорос да ти каже,че е безмислен,не го слушай!
                  имам приятел,който скалпира S&P,като свири с китара на тренда и е доволен!
                  може да е нестандартно,но той казва,че така прави кинти,съответно е по добър анализатор от този,който е врял и кипял в трейдинга,но е загубил или не е направил пари от скалп на S&P.

та дали ще използваш технически анализ,или ще шортваш еврото,ако се скараш с гаджето,а като се сдобрите ще отвориш на лонг-няма значение!!!!
                  важното е анализа да ти носи доходи,а не загуби.......

аре,че вече е следобед тук и трябвало да се излизали с приятели.

лека ви вечер на вас в европата!

Коментар

Първоначално изпратено от limubai
                    Хайде да налея малко масло в огъня
                    Към защитниците на ТА: Представете си, че примерно на форекс пазара играят 100млн. души, всички са добре запознати с ТА, ползват вълни, триъгълници, анализи....идва един момент когато всички индикатори и анализи сочат нагоре.....всички почват да купуват, цената почва да расте.....докога? възможно ли е всички купили да спечелят? Откъде ще дойдат парите да затворят всички купили на печалба, ако са мнозинство? Отговорете ми на този въпрос.
                    ами и аз за тва от първо казвах-ако техническия анализ е верен,всички да сме мултимилионери.....

та lumbai,техничарите в този форум сами си противоречат,а дори и не го знаят.
                    ще дам пример:
                    всички казват,че готовия софтуер за трейдване е обречен и рано или късно ще ти занули акаунта!!!!!!!
                    няма нито един привърженик на форекс трейд софтуер......
                    обаче,не се замислят,че този тип софтуери са направени на база технически анализ и историческо волатилити-следва,че привържениците на ТА би трябвало да са също и привърженици на готов софтуер...........
                    самия факт,че отричат този тип софтуери ги прави и противници на ТА.
                    момчета мислех че ще почиваме вече ,но глупоста умора няма...разбрахме че за вас ТА е чертички за балъците ...ок.
                    Ама защо решихте че нещо което вие не разбирате и не признавате не работи..Най-елементарното нещо което не можете да проумеете е че тех.анализ е средство за прогнозиране на пазара ,а не е двигателя на пазара както лимобай се опитва да нагласи в примера си.
                    Като се сещам с твърдението си че играе с/у анализа на делтите например лимобай пак използва тех.анализ но огледален
                    Нали не мислиш че всички тези 100 млн.души разбиращи от тех.анализ и влезли в един и същи момент , са с еднакви характери и всички ще имат различни очаквания за печалба и съответно на някои ще се изпълни лимит на други стоп ...

Коментар

Първоначално изпратено от greedy
                      Първоначално изпратено от acen1975
                      аноне,това вече ти казах е психо ризистънс-не означава,че 100% ще е обръщане на тренда-всичко зависи от психологията на играчите.
                      може ъпарите да надделеят,може и даунарите да надделеят.
                      но когато наделеят тези,които обръщат тренда,точно това е случая,за който говори limobai.
                      знам,че звучи нелогично на пръв поглед,ако се напънеш ще го осмислиш.
                      и да знаеш-по теория на вероятностите-получава се 50/50.

аре ще пробам и по друг начин да го обясня:

да вземем акция-акцията се качва и продължава така известно време.
                      гледаме и обема-когато има голям обем и се качва-означава,че повечето играчи са за ъп и има съпорт за още качване.
                      но когато акцията се качва,но се наблюдава минимален обем сключени сделки-какво значи?
                      значи,че все повече и повече бикове избягват да я купуват,което от психологична гледна точка дава вид,че идва време за обръщане на тренда.
                      какво се наблюдава най-накрая-макар и че акцията продължава да расте,спреда меджу купува/продава се увеличава-става по скъпо да си я купиш.

ако си професионалист-ще се усетиш,че идва време за обръщане на тренда.
                      ако си аматьор ще си помислиш-акцията поскъпва и спреда се увеличава,съответно още ще расте.или хем скача акцията,хем спреда и той поскъпва.

на пръв поглед изглежда,че има много съпорт,но не е така!
                      това показва ризистънс-биковете намалят в следствие на намаления обем и това се отразява и в спреда.

същото е и на форекса-ъп до ниво,когато ъпа докарва увеличен спред-продавачите искат прекалено голяма цена,а купувачите не са сългасни да я дадат,от там намален обем и увеличаване на спреда и от там-който пребори-биковете или мечките.
                      ХИ хи,
                      И тва доживяхме :-) Отявлен почитател на фундаменталния анализ,да защитава тезата си с ТА.
                      Това което описваш приятлю ,в ТА се нарича PRICE ACTION и показва, кой контролира пазара в момента купувачи или продавачи.И в крайна сметка пак опираме до графики и ТА ;-)
                      Алчен......технически анализ е приятеля ти фибоначи,според който при едикое си число може да има резистънс или съпорт,както и гении като елиът,който гедат вълни,глави и триъгълници......
                      тва,за което говоря е психологически анализ и няма нищо общо с техническия....
                      вярно е,че се гледат графики,но тези графики показват настроението на играчите,а техническия анализ показва настроението само не техничарите!
                      имаааааа разлика!

аз съм привърженик на фундаменталния анализ и психология на стадото,но не и на техническия!
                      нещо бъркаш понятията
                      Къде в поста видя фибо или Елиот.Нещата са много по-прости.Ти си мисли,че това е психо анализ аз пък ти казвам , че това е чиста проба PRICE ACTION.Когато бъркам си признавам.'вярно е,че се гледат графики,но тези графики показват настроението на играчите' Явно ти е голяма каша :-)

как така къде съм ги видял?
                      тва ,че гледаш графика не значи,че е технически анализ.
                      аз не гледам то горните гении,а гледам психологичен съпорт и резистънс,а не технически,че графиката ужким урдя двойна глава и следва,че ще удари тройна,или няма да удари тройна......
                      и нещо друго-техничарите гледат кендълстикс,където не можеш въобще да видиш нивата на психологичен резистънс и съпротива!!!!!!!!
                      я ми покажи графика,където техничар прави анализ върху тройна линия?
                      леко да не ми покажеш...знаеш ли защо?сигурно не......хайде-пробай да ми намериш технически анализ някъде,върху графика на тройна линия.......
                      Абе, просто Форекса не е за начинаещи ! Поздрави Greedy.

Коментар

• Първоначално изпратено от limubai
                        Хайде да налея малко масло в огъня
                        Към защитниците на ТА: Представете си, че примерно на форекс пазара играят 100млн. души, всички са добре запознати с ТА, ползват вълни, триъгълници, анализи....идва един момент когато всички индикатори и анализи сочат нагоре.....всички почват да купуват, цената почва да расте.....докога? възможно ли е всички купили да спечелят? Откъде ще дойдат парите да затворят всички купили на печалба, ако са мнозинство? Отговорете ми на този въпрос.
                        ами и аз за тва от първо казвах-ако техническия анализ е верен,всички да сме мултимилионери.....

та lumbai,техничарите в този форум сами си противоречат,а дори и не го знаят.
                        ще дам пример:
                        всички казват,че готовия софтуер за трейдване е обречен и рано или късно ще ти занули акаунта!!!!!!!
                        няма нито един привърженик на форекс трейд софтуер......
                        обаче,не се замислят,че този тип софтуери са направени на база технически анализ и историческо волатилити-следва,че привържениците на ТА би трябвало да са също и привърженици на готов софтуер...........
                        самия факт,че отричат този тип софтуери ги прави и противници на ТА.

Коментар

• Първоначално изпратено от greedy
                          аноне,това вече ти казах е психо ризистънс-не означава,че 100% ще е обръщане на тренда-всичко зависи от психологията на играчите.
                          но когато наделеят тези,които обръщат тренда,точно това е случая,за който говори limobai.

гледаме и обема-когато има голям обем и се качва-означава,че повечето играчи са за ъп и има съпорт за още качване.
                          но когато акцията се качва,но се наблюдава минимален обем сключени сделки-какво значи?
                          значи,че все повече и повече бикове избягват да я купуват,което от психологична гледна точка дава вид,че идва време за обръщане на тренда.
                          какво се наблюдава най-накрая-макар и че акцията продължава да расте,спреда меджу купува/продава се увеличава-става по скъпо да си я купиш.

ако си аматьор ще си помислиш-акцията поскъпва и спреда се увеличава,съответно още ще расте.или хем скача акцията,хем спреда и той поскъпва.

това показва ризистънс-биковете намалят в следствие на намаления обем и това се отразява и в спреда.

същото е и на форекса-ъп до ниво,когато ъпа докарва увеличен спред-продавачите искат прекалено голяма цена,а купувачите не са сългасни да я дадат,от там намален обем и увеличаване на спреда и от там-който пребори-биковете или мечките.
                          ХИ хи,
                          И тва доживяхме :-) Отявлен почитател на фундаменталния анализ,да защитава тезата си с ТА.
                          Това което описваш приятлю ,в ТА се нарича PRICE ACTION и показва, кой контролира пазара в момента купувачи или продавачи.И в крайна сметка пак опираме до графики и ТА ;-)
                          Алчен......технически анализ е приятеля ти фибоначи,според който при едикое си число може да има резистънс или съпорт,както и гении като елиът,който гедат вълни,глави и триъгълници......
                          вярно е,че се гледат графики,но тези графики показват настроението на играчите,а техническия анализ показва настроението само не техничарите!
                          имаааааа разлика!

аз съм привърженик на фундаменталния анализ и психология на стадото,но не и на техническия!
                          нещо бъркаш понятията
                          Къде в поста видя фибо или Елиот.Нещата са много по-прости.Ти си мисли,че това е психо анализ аз пък ти казвам , че това е чиста проба PRICE ACTION.Когато бъркам си признавам.'вярно е,че се гледат графики,но тези графики показват настроението на играчите' Явно ти е голяма каша :-)

как така къде съм ги видял?
                          тва ,че гледаш графика не значи,че е технически анализ.
                          аз не гледам то горните гении,а гледам психологичен съпорт и резистънс,а не технически,че графиката ужким урдя двойна глава и следва,че ще удари тройна,или няма да удари тройна......
                          и нещо друго-техничарите гледат кендълстикс,където не можеш въобще да видиш нивата на психологичен резистънс и съпротива!!!!!!!!
                          я ми покажи графика,където техничар прави анализ върху тройна линия?
                          леко да не ми покажеш...знаеш ли защо?сигурно не......хайде-пробай да ми намериш технически анализ някъде,върху графика на тройна линия.......

Коментар

• Хайде да налея малко масло в огъня

Коментар

ХИ хи,
                              имаааааа разлика!

нещо бъркаш понятията
                              Къде в поста видя фибо или Елиот.Нещата са много по-прости.Ти си мисли,че това е психо анализ аз пък ти казвам , че това е чиста проба PRICE ACTION.Когато бъркам си признавам.'вярно е,че се гледат графики,но тези графики показват настроението на играчите' Явно ти е голяма каша в главата:-)

Ама кво от това, ако ти върши работа.
                              Аре със здраве и наздраве, отивам на бира :-)

Коментар

• Обаче съм забелязал, че в събота вечер винаги става весело в този форум

Коментар

Working...
                                X