IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FOREX за начинаещи

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SStoilov
    Ами двете начални сделки отварям на 200МА , при липса на сигурност накъде ще тръгне (то има ли нещо сигурно ) . Като тръгне нанякъде добавам само към печелившата и обикновено като стигне до BoilingerBand 50 на седмична/месечна графика затварям печелившите добавяния (без първоначалната) и започвам наобратно.

Първоначално изпратено от alex1001111
    Първоначално изпратено от SStoilov
    80% годишно и аз ги правя , при това с 1-3 сделки седмично.

Хайде да издам една успешна стратегия неизискваща никакъв анализ :

Играе се с две сметки (някой брокери предлагат събакаунти). Избират се валути с близки лихви и се отварят две срещуположни позиции. Препоръчително е да се почне с малък лот по обясними причини.

Добавя се към позицията, която е печеливша, като след добавката се слага стоп на предишната на + . И така се клати двойката от мин до макс. Избират се двойки в дългогодишен рейнж, с ясно изразени минимум и максимум и сравнително бързи преходи от мин към макс, например EUR/SEK , EUR/AUD

Метода бавен, но безгрешен
    Успехи желая!

Защо отваряш две сделки вместо една?
    Опитай търговия само в AUDSEK. Идва по евтино и като резултат е същото като тези две сделки които правиш.

Коментар

• Ами двете начални сделки отварям на 200МА , при липса на сигурност накъде ще тръгне (то има ли нещо сигурно ) . Като тръгне нанякъде добавам само към печелившата и обикновено като стигне до BoilingerBand 50 на седмична/месечна графика затварям печелившите добавяния (без първоначалната) и започвам наобратно.

Първоначално изпратено от alex1001111

Играе се с две сметки (някой брокери предлагат събакаунти). Избират се валути с близки лихви и се отварят две срещуположни позиции. Препоръчително е да се почне с малък лот по обясними причини.

Добавя се към позицията, която е печеливша, като след добавката се слага стоп на предишната на + . И така се клати двойката от мин до макс. Избират се двойки в дългогодишен рейнж, с ясно изразени минимум и максимум и сравнително бързи преходи от мин към макс, например EUR/SEK , EUR/AUD

Успехи желая!

Коментар

• Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
        ....имам колега който не търгува в рамките на 1 ден - преди, по-време на и след пълнолуние.
        Пълнолунието е времето на нечестивия, тогава дявола се чеше по рогата и стават лоши работи, не знам дали е вярно, но съм чувал, че при 80% от жените цикъла съвпада с пълнолунието.
        Живота е, това което се случва, докато си правим планове.

Коментар

alekio :-)

Със телескоп и звездна карта ли си правиш анализите ? :-)

Не знам колко ще е смешно за някои от вас но имам колега който не търгува в рамките на 1 ден - преди, по-време на и след пълнолуние. Не търгува когато се очаква силна магнитна буря и когато орбитата на луната се приближава близко до земята.Само да поясня за тези които вече са почнали да хихикат че средния обем на позициите на въпросния колега са в порядъка на 20 М и стаж около 14 години. Доста сме говорили на тази тема и мисля че има някакъв резон но е трудно да се осъзнае без човек да има нужните познания за влиянието на планетите.Като се замисля за приливите и отливите и че човека е съставен от 80% вода.............сигурно има някакво значение.

Поздрави и успехи на начинаещите !
          Е колега разконсперира ме, трябва ме запознаеш с колегата де обменяме опит

Коментар

• alekio :-)

Със телескоп и звездна карта ли си правиш анализите ? :-)

Не знам колко ще е смешно за някои от вас но имам колега който не търгува в рамките на 1 ден - преди, по-време на и след пълнолуние. Не търгува когато се очаква силна магнитна буря и когато орбитата на луната се приближава близко до земята.Само да поясня за тези които вече са почнали да хихикат че средния обем на позициите на въпросния колега са в порядъка на 20 М и стаж около 14 години. Доста сме говорили на тази тема и мисля че има някакъв резон но е трудно да се осъзнае без човек да има нужните познания за влиянието на планетите.Като се замисля за приливите и отливите и че човека е съставен от 80% вода.............сигурно има някакво значение.

Поздрави и успехи на начинаещите !
            Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• аз пък обичам звездите да ми го говорят

Коментар

• Първоначално изпратено от alekio

Така говориш, че ФА предсказва новината , много ми е интерснено как така го предсказваш на боб ли хвърляш или как
                не хвърлям боб,предпочитам да гледам на кафе и карти таро

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                  Първоначално изпратено от alekio
                  Един апел към псевдо рабиращите, стига сте писали толкова много че немога ви изчета постовете , а голяма част са глупости.
                  1. Вие май и понятие си нямате от ТА но я отхвърляте със смешни доводи, пълни глупости говорете общо взето.
                  Колегата Greedy го каза много добре, говорите ми тука за психологии, амо кво е ТА и ФА.
                  Техничският анлиз е наблиюдение на действията, предприети или не от участниците на паззара, изобразени в графика, с други думи пазарната психология, а пък ФА какво гледат икономическата конюнкура та сега кой крив кой прав, айде пак си спорете ама само си изяснете основните неща. Голяма част от фундаменталисте които притендират, че разбират зяпат само икономическите новини във форексфакторито и ако излзе лоша купуват или продава и така в зависимост както дойде с други думи отигrватат новините напълно независимо една от друго и ако излезе некоя кофти новина и те продават ама пазара е разбрал по друг начин, гледат като теле в железницата, ако това ви е ФА мерси . Основоположник на Та е бил Чарлз Дау, в един от неговите постулати е, че всичко е отразено в графиката, пазара изпреварва икономиката с месеци, накой чичко ще излзе и ще каже нещо не щото иска да обърне икономиката в някое русло, а понеже вече пазара е обърнал икономиката в руслото и чичкото просто казва нещо за да превентира последствията и вие си купувате или селвате, чак тогава. Верно че ФА е неотлъчен с ТА, ФА е за дълг период каквито и да е новини се изкарат най-много в краткосрочен и средносрочен план да има отражение и после е по старуму, ФА е за големите графики. Ако сте ми толкова Фа насторени защо ми говерете за графики линейни графики графики с некви линии дето аз не я знам ква е тази, и за обръщане на трнедве спрямо баровете. Повече мисля да не правя включвания, че е безмислена темата. И само един въпрос ако на пазара има 100 милиона фундаметлаисти, и излязат данните цента се мърда нагоре защо, нали всички сте перфектните фундаметалисти кой ще ви продаде, че да купите?! Айде живи здрави, че новата седмица иде.

нещо и ти май бъркаш......ФА не е да прочетеш нещо в някой сайт и да залагаш на него.........ФА е да предскажеш и да отиграваш новини,преди да са станали!
                  и фундаменталните предсказания на разни сайтове за форекс.........нямам думи
                  и ТА анализите дето ги правят са нищо повече от компютърни генерации-същото и като готов софтуер за трейдинг,капиш?
                  Асене ти виждаш ли кво съм ти писал бре или се правиш, че не разбираш!? За голяма част от форума това е ФА, а иначе да знам какво е ФА и тука има няколко много добри фундаменталисти ако им се пише ти обеснят малко на мен не ми се занимава. Така говориш, че ФА предсказва новината , много ми е интерснено как така го предсказваш на боб ли хвърляш или как ?! Сигурен съм, че на базата на миналите икономически данни говорим за данни не от вчера и от днес, а прецизен ФА, така де на базата на този анализ може да предвидиш бъдещата новина, а сега кво беше ТА на базата на минали и тестнати( изпробвани, одобрени) ценови модели да предвидеш с голяма точност къде ще е цената. Та сега кажи ми разликата между ФА и ТА е в различни инструментариум на анализа и смятам, че тази тема с анализте е свършила, ако има още авантюристи който да спорят, няма лошо , но е безмислено, айде, прмествам се да пиша във валутната тъговия, че много постове им дойдоха на начинаещите

Коментар

• Първоначално изпратено от alekio
                    Един апел към псевдо рабиращите, стига сте писали толкова много че немога ви изчета постовете , а голяма част са глупости.
                    1. Вие май и понятие си нямате от ТА но я отхвърляте със смешни доводи, пълни глупости говорете общо взето.
                    Колегата Greedy го каза много добре, говорите ми тука за психологии, амо кво е ТА и ФА.
                    Техничският анлиз е наблиюдение на действията, предприети или не от участниците на паззара, изобразени в графика, с други думи пазарната психология, а пък ФА какво гледат икономическата конюнкура та сега кой крив кой прав, айде пак си спорете ама само си изяснете основните неща. Голяма част от фундаменталисте които притендират, че разбират зяпат само икономическите новини във форексфакторито и ако излзе лоша купуват или продава и така в зависимост както дойде с други думи отигrватат новините напълно независимо една от друго и ако излезе некоя кофти новина и те продават ама пазара е разбрал по друг начин, гледат като теле в железницата, ако това ви е ФА мерси . Основоположник на Та е бил Чарлз Дау, в един от неговите постулати е, че всичко е отразено в графиката, пазара изпреварва икономиката с месеци, накой чичко ще излзе и ще каже нещо не щото иска да обърне икономиката в някое русло, а понеже вече пазара е обърнал икономиката в руслото и чичкото просто казва нещо за да превентира последствията и вие си купувате или селвате, чак тогава. Верно че ФА е неотлъчен с ТА, ФА е за дълг период каквито и да е новини се изкарат най-много в краткосрочен и средносрочен план да има отражение и после е по старуму, ФА е за големите графики. Ако сте ми толкова Фа насторени защо ми говерете за графики линейни графики графики с некви линии дето аз не я знам ква е тази, и за обръщане на трнедве спрямо баровете. Повече мисля да не правя включвания, че е безмислена темата. И само един въпрос ако на пазара има 100 милиона фундаметлаисти, и излязат данните цента се мърда нагоре защо, нали всички сте перфектните фундаметалисти кой ще ви продаде, че да купите?! Айде живи здрави, че новата седмица иде.

нещо и ти май бъркаш......ФА не е да прочетеш нещо в някой сайт и да залагаш на него.........ФА е да предскажеш и да отиграваш новини,преди да са станали!
                    и фундаменталните предсказания на разни сайтове за форекс.........нямам думи
                    и ТА анализите дето ги правят са нищо повече от компютърни генерации-същото и като готов софтуер за трейдинг,капиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от greedy
                      Първоначално изпратено от acen1975

приятелю,джуонс,елиът и фибоначи са основоположниците на техническия анализ.
                      Leonardo Fibonacci-основоположник на техническия анализ :-)
                      Най великия спекулант на 15-i век . Срещу този довод нямам аргументи.
                      I give up. No comment :-)
                      Алчен,с този твой постинг ти сам най-добре си отговаряш.....що е ТА

Коментар

Добре де. А какво ще стане, ако там където си сложил стоп, на +, отвориш две нови, срещуположни? И потдържаш един постоянен баланс между късите и дългите.
                        http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

С цялото ми уважение SStoilov, мисля че е пресилено това отбелязано с червен цвят. А относно управлението на капитал.......приемаш ли предложения от стратегия с постигнато ( доказано за 3 години и 8 месеца ) годишно увеличение на капитала със 80-100 % ? Само че както ти твърдиш това е пълна глупост понеже най високия тайм фрейм на графиката е 15 мин.Нито ме интересува на къде е "основния" тренд, нито какъв фундамент го е предизвикал, като изключа търговията по време на новини.Само че условията при които имам достъп за търговия изискват "малко" по-сериозни капиталовложения.
                          Ако желаеш може да говорим по същество. ;-)
                          А относно това че много голяма част от начинаещите трейдъри се впиват със по 2-3 К и с маржин 1:400 с надеждата за изтрелване в космоса си прав - подкрепям те !

както каза колегата аcen1975 , важното е да се печели, кой на какъв анализ прогнозира не е важно, за себе си мисля че на форекс изключения почти няма.ВЕРОЯТНОСТИ..............айде със здраве че имам да си допивам :-)

Поздрави и успехи в търговията !
                          С колко капитал включваш?

Коментар

Успехи желая!

Коментар

• Един апел към псевдо рабиращите, стига сте писали толкова много че немога ви изчета постовете , а голяма част са глупости.

Коментар

• 80% годишно и аз ги правя , при това с 1-3 сделки седмично.

Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                                Както писа един колега наскоро ,не е трудно да печелиш на форекс,трудното е да не правиш глупости.

Самата истина И само да допълня , ТА на по-малка от седмична графика си е чиста глупост. Има много печеливши стратегии за дългосрочна игра (дори без никакъв анализ) , и нито една (поне аз не знам) за дневна търговия.
                                Проблема на 90% от начинаещите трейдъри, е че искат с 1000 лв за половин година да забогатеят. Е поне аз не успях . Ако някой е направил 500% - 1000% годишна доходност да си каже . Веднага му давам пари да ги управлява
                                С цялото ми уважение SStoilov, мисля че е пресилено това отбелязано с червен цвят. А относно управлението на капитал.......приемаш ли предложения от стратегия с постигнато ( доказано за 3 години и 8 месеца ) годишно увеличение на капитала със 80-100 % ? Само че както ти твърдиш това е пълна глупост понеже най високия тайм фрейм на графиката е 15 мин.Нито ме интересува на къде е "основния" тренд, нито какъв фундамент го е предизвикал, като изключа търговията по време на новини.Само че условията при които имам достъп за търговия изискват "малко" по-сериозни капиталовложения.
                                Ако желаеш може да говорим по същество. ;-)
                                А относно това че много голяма част от начинаещите трейдъри се впиват със по 2-3 К и с маржин 1:400 с надеждата за изтрелване в космоса си прав - подкрепям те !

както каза колегата аcen1975 , важното е да се печели, кой на какъв анализ прогнозира не е важно, за себе си мисля че на форекс изключения почти няма.ВЕРОЯТНОСТИ..............айде със здраве че имам да си допивам :-)

Поздрави и успехи в търговията !

Коментар

Working...
                                X