Първоначално изпратено от НАИВHИК
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвети за начинаещи при търговия с валута, акции и опции
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Svetlin Разгледай мнениеПродажбата на опции не е толкова страшна и се разрешава от брокерите. Проблемът там е, че трябва много стриктно да се управлява риска, което е проблем за повечето трейдъри. Покупката на опции е идеална за отиграване на по-дългосрочни движения. Вече има достатъчно форекс брокери, които предлагат опции при достъпни условия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеАбе разрешава се, но ще ти искат марджин между 10 и 20% от Underlying. Което при 2000 акаунт е малко тегаво.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Svetlin Разгледай мнениеПродажбата на опции не е толкова страшна и се разрешава от брокерите. Проблемът там е, че трябва много стриктно да се управлява риска, което е проблем за повечето трейдъри. Покупката на опции е идеална за отиграване на по-дългосрочни движения. Вече има достатъчно форекс брокери, които предлагат опции при достъпни условия.
Коментар
-
Продажбата на опции не е толкова страшна и се разрешава от брокерите. Проблемът там е, че трябва много стриктно да се управлява риска, което е проблем за повечето трейдъри. Покупката на опции е идеална за отиграване на по-дългосрочни движения. Вече има достатъчно форекс брокери, които предлагат опции при достъпни условия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Helena Разгледай мнение
Какво бихте казали за търговията с опции? Струва ли си, има ли някакви специални изисквания и колко хазартна е?
Коментар
-
Благодаря за вниманието и ценните съвети
Идеята ми е паралелно с демо акаунтите и изучаването на теория да придобия и малко представа за реалната търговия. Това мисля, че само по себе си е предпоставка за повишаване на интереса ми към материята.
Една част от сумата ще отделя за ФОРЕКС и в тази връзка какъв акаунт е по-удобен - обикновен или марджин ? Какво да очаквам от двата варианта?
Какво бихте казали за търговията с опции? Струва ли си, има ли някакви специални изисквания и колко хазартна е?
Теоритичните ми познания са далеч от достатъчни, затова ще се радвам, ако ми препоръчате и стойностна литература за търговия с валути и опции.
Коментар
-
Що глупости за CFD-та видях написани накуп - а май само един ги търгува сериозно
Сделките с тях имат повечко разходи, но фундамента им е по-лек за следене. Може суапа да е положителен - и то МНОГО положителен. Движенията са сериозни наистина, лоста може да е от 1:1 до 1:10 например - зависи от ДИСЦИПЛИНАТА само и единствено. Винаги може да се започне с 1:1 "лост" и да се вдигне при брокера до 1:10 (максимума в повечето случаи). 2000 са достатъчна сума, бг_ред-а е прав че трябва няколко месеца демо - игра но не е прав че ВИНАГИ се занулява първия акаунт. Дори е много голяма грешка ако човек го занули!
Пиша като човек който трейдва изключително CFD-та през български брокер, при крайно неизгодни условия. Забавлявал съм се и с малък акаунт (под 2000), и с порядък по-голям.
Коментар
-
Няма никакъв спор по въпроса, че най-добре е да се търгуват истински акции, с истински брокер. Много е хубаво като си пуснеш ордера и да го видиш на ЕCN-a. За съжаление всички тези екстри започват от 25000 долара нагоре. Така де това е минимумът който се изисква за пълна програма, включваща дейтрейдинг, нормални марджин изисквания, възможност за търговия с опции и мини-та. За CFD, още нищо не мога да кажа. В момента цъкам такива и въпреки огромните спредове имам по-голям успех отколкото на Форексо. Все пак колкото и да си приличат - нещата са си различни)) Това е, колкото и гадно да звучи - хубавите неща са за тези с големите акаунти((
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнениеДЕПОЗИТ! Не се занимавай с хазарт.
Може би инвестирането в акции (без лост) е по-добро решение, защото рискът е по-малък (но не е малък!).
Краткосрочното търгуване с акции/валута/CFD е почти хазарт!
Може би най-големия недостатък на CFD (след възможността за голяма загуба, заради лосотвия ефект) е лихвата, която плащаш всеки ден (ако не закриеш позицията си до края на деня).
За физически лица тази лихва не се признава за разход - може да си на загуба заради лихвата и таксите, но въпреки това да дължиш данъци...
Първо си поиграй поне няколко седмици с демото и после инвестирай реални пари. Като загубиш виртуални долари ще се замислиш преди да инвестираш реални...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Helena Разгледай мнениеВсъщност, за да бъда по-ясна, разполагам с 2000 евро, които съм предвидила за реална търговия. Въпроса ми е как бихте постъпили на мое място от тук нататък, имайки предвид, че опитът / ако може да се нарече такъв / се свежда до виртуална търговия и съвсем малко с метатрейдър4.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Helena Разгледай мнение........
1) Поне на този етап намеренията ми са свързани главно с търговия на CFDs.
2) Бих се радвала, тогава, ако ми препоръчаш твоя фаворит сред европейските брокери и платформата със сравнително най-много екстри при търговия свалута.
3) Искаш да кажеш че по-важна е скоростта на интернета, отколкото характеристиките на лаптопа?
2000 евро са прекалено малка сума за търговия на CFDs . Основно заради ниския лост , относително големия марджин ( освен ако не търгуваш някакви евтини акции ) и комисионните по сделката ( повечето брокери начисляват ) както и отрицателния суап ако позицията ти е извън интрадей . Освен това един по силен гап срещу тебе ,ако си с отворена позиция ,може неволно да ти причини големи загуби ....Че даже и да те занули . Ето ти линк на един брокер по който можеш да се ориентираш за спецификата на контрактите-- акции CFDs от DJIA :
http://www.forextrade.bg/trader/cspecs/
А тук можеш автоматично да пресметнеш какава сума ще ти е необходима за да отвориш позиция по даден контракт ,както и всички други разходи по евентуалната ти позиция :
http://www.forextrade.bg/trader/calc/
2) По тоя въпрос ще ти пратя линк на ЛС за да не излезе че рекламирам нещо ,а и да не предизвиквам излишна дискусия .
3) За нета е важно да не прекъсва -- по долу РеДа ти го е споменал.
А лаптопа си е екстра а и мернах ,че не е мнго скъпДоказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеJay, пробвал ли си да прилагаш спогодбата досега и какви бяха резултатите?
Иначе да, за други неща работи.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Helena Разгледай мнениеНАИВНИК, Interactive Brokers е много добър вариант - ниски комисионни и достъп до почти всички пазари. Платформата им на ниво ли е ? Има ли също така, някакви скрити такси ?
.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеНа 15 декември 2008 влиза в сила "Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане между България и САЩ".
http://0704.netclime.net/4_2/000/000...7_BG_alternate[1].pdf_.pdf"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
Коментар