IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Eксперимент: реална търговия на една графика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от GGeko
    ...и аз съм скептик, но ще ми е любопитно да видя резултатите.
    надявам се резултатите да те превърнат в неубеден скептик

Първоначално изпратено от GGeko
    ...За да докажеш, че една стратегия е успешна, трябва да демонстрираш, че печалбите (ако има такива) не са случайни...
    да, съгласен съм с теб... ще ми е интересно да предложиш как да го постигнем ... това което ме притеснява е че ако приемем, че скептиците казват "печалбите са случайни, докажете че не са, системата е губеща", то би било логично оптимистите да казват "загубите са случайни, докажете че не са, системата е печеливша"?!?!?... т.е. също толкова лесно бихме обявили печеливша система, колкото и губеща... откъде идва песимизма ти тогава?...

Първоначално изпратено от GGeko
    Ти си избрал сравнително консервативна бариера - печалба от 100%... Проблемът идва от това, че нямаш отправна точка - нещо което да ти каже колко точно печалба прави дадена стратегия, при дадена двойка успешна...
    първо ми се струва, че има недоразумение... печалба от 100% ще е непосилна... говоря за по-кратък период от време (1 г. например)... лостът е само 1:1... а и предполагам знаеш, че валутите изминават много по-кратък път... през 2008 например евро/долар се измести с 30%... значи това е реалната цел с лост 1:1 и максимален консерватизъм... и то в най-добрия случай ... това което аз исках да кажа с личната ми цел за 2:1 е, че ако през периода пазара се отмести с 30%, а аз постигна 60% доходност, тогава ще съм доволен от "системата" ...

после, смяташ ли че съществува това нещо, което да ти каже колко точно печели една стратегия?... не говоря за референции към минали периоди... това за мен не е достоверен показател за успеваемост ... ще ми е много интересно да предложиш обективна отправна точка ...
    trades better because of
    [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• Филипс, ако позволиш.... наистина ли имаш толкова свободно време за нещо толкова безмислено? ... по отношение на предисторията... няма как да си скептик и да се занимаваш с търговия по принцип...в абзаца "целта" си написал и въпроса и отговора...

Коментар

• Първоначално изпратено от srs
        ...Ето я картинката...
        srs благодаря ти

вижда се, че последният бар си е бичи и за това се въздържам от къса за сега... импулсът намалява, което може да означава обръщане на посоката скоро... възможно е днешният бар да се окаже триумф за мечките и тогава ще бъде хубаво да имаме чакащ ордер на 1.4199, но да не бъдем агресивни от първата сделка ... ще търсим вход евентуално в понеделник след 11.00 ...
        trades better because of

Коментар

• Ето я картинката! И успехи в начинанието!

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega
            ...защото в последно време се превърна на кой е по- по-най.
            Относно сметката с, която ще експериментираш,според мен ще е интересно да разберем,но това си е твое право.
            кой е по- по- най- нито има смисъл, нито необходимост да си доказваме... пазарът ще ни раздаде оценки на всички... рано или късно ...

а за другото, нека кажем че ще тръгувам с микролотове ...
            trades better because of

Коментар

• ордерите за 21.8.2009

няма да е много консервативно като поведение, но така или иначе трябва да се започне отнякъде ...

в 11.00 поставям чакаща поръчка за продажба на евро/долар на ниво 1.4199

големината на позицията е с големината на сметката (т.е. за всеки 1000 евро в нея по един микролот 0.01)... такава ще бъде големината на всички сделки, така че в следващите постове ще си спестявам това обяснение ...

единственото, което може да ме възпре за сега е затваряне в 10.59 много над 1.4221... по-късно ще пусна графиката с обяснението на повода на сделката ...

П.П. не, нямаме сделка... за момент ми се стори че образуваме връх, но биковете си спечелиха бара убедително, така че изчакваме развитието... нещо пак не работи imagefreehost и за това ще се опитам да кача графиката от снимка.бг...

П.П.2. пак се получава само като линк... ще трябва да помоля Poncho, или който друг е в състояние, да я покаже ако може ...
              trades better because of

Коментар

• Браво Филипс,
                Страхотно начинание. Ще се опитам да следя темата.
                Трябва да си призная, че и аз съм скептик, но ще ми е любопитно да видя резултатите.

Понеже поиска предложения и съвети. Искам само да обърна на едно нещо внимание:

За да докажеш, че една стратегия е успешна, трябва да демонстрираш, че печалбите (ако има такива) не са случайни (или, че шанса да са случайни е много малък). Това не е толкова лесно колкото звучи.

Ти си избрал сравнително консервативна бариера - печалба от 100% . Ако я постигнеш обаче трябва да покажеш, че шансът тези 100% печалба да са генерирани случайно е много малък.

На практика, ти можеш, с по-рискова стратегия и по-голям ливъридж (и например ако играше на новозеландец-йена), да реализираш 100-те процента още на първия ден. Това съвсем обаче не значи, че стратегията е задължително "успешна" (т.е. не просто случайна). Разбира се 100% печалба, генерирани от по-консервативна стратегия (при ниско-волатилна двойка) са нещо което си струва да се отбележи. Проблемът идва от това, че нямаш отправна точка - нещо което да ти каже колко точно печалба прави дадена стратегия, при дадена двойка успешна (неслучайна).

Има начин да решиш този проблем но ми се струва, че ще е доста трудоемко и ще ти убие удоволствието от експеримента. Пиши все пак ако искаш съвети как да стане това.

Успех!

Коментар

• Браво, Филипс смело начинание,добре,че има хора като тебе и някои други разбира се та форума да е форум,защото в последно време се превърна на кой е по- по-най.
                  Относно сметката с, която ще експериментираш,според мен ще е интересно да разберем,но това си е твое право.
                  "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Re: експеримент: реална търговия на една графика

Първоначално изпратено от E-Bat-Sedefcho
                    ...Изчислявал ли си предварително живот на сметката или експеримента ще е с продължителност по усмотрение ?
                    ...
                    ако е удобно обяви началния капитал за да могат колегите да шпионират по-добре ( за да си водят правилно статистика ).
                    И предпоследно, часа на баровете по които ще работиш има голямо значение...............предполагам, че си наясно и си го съобразил със метода който ще използваш...
                    ами ще продължи или до фалит, или до доказване/недоказване на целта ... представям си го първите изводи да се направят след 18 месеца (все пак е дневна графика), макар че по-достоверно ще ми се струва след 3-5 години...

началният капитал да не го споменавам публично?! сметката не е голяма ... а и какво значение има? ще водим статистиката в проценти, така че всичко ще е прозрачно като резултати ... големината на позициите е с големината на сметката... няма да смятаме пипсове, а проценти... така че не виждам за какво е важна сумата... ако е от съществено значение ще си я призная ...

началният час на баровете го сложих 11, за да ми е по-удобно да поствам сделките преди това и ако някой иска да ги следва да има време за реакция ... имай предвид, че идеята е да се създадат неблагоприятни условия, а не обратното ... т.е. да покажем, че ако резултатът е положителен е не заради часа на баровете, големината на капитала или други подобни оправдания ... а ако е отрицателен аз няма да се оправдавам с нищо, ще се дължи само на трейдъра ... отговорността как да ти кажа... просто реших да споделя експеримента, за да обясня по-добре евентуално някои специфики от търговията ми ... за реномето си (доколкото изобщо го имам във форума) не се притеснявам никак ... пазарът всеки ден ми пише оценки, а инвеститорите ми всеки месец, и за мен те са най-важни ... днес например няма да имам 'отличен' за изпълнение, но може би ще се преборя за 'добър' като резултат ...

за другото ок ... щом е за купона ще направя всичко възможно ... има 80% вероятност и този уикенд да скокна до варна, така че може да изнесем първото полувреме при теб или джей зи ...
                    trades better because of

Коментар

• Re: експеримент: реална търговия на една графика

Първоначално изпратено от phillips
                      всякакви мнения, препоръки, критики и т.н. са добре дошли ...

........ако съм пропуснал нещо ще го добавяме в движение ... успешна търговия на всички и ползотворна дискусия надявам се ...
                      Хубаво е начинаещите и скептиците да видят резултати от подобна търговия но.......голяма отговорност е това деяние колега.
                      Изчислявал ли си предварително живот на сметката или експеримента ще е с продължителност по усмотрение ?

Мнения ще е интересно да се четат, за мнозина.
                      Препоръки мисля, че не е удачно поради факта, че променяйки параметри в търговията намаляваш достоверноста на статистиката, и вкарваш допълнително случаен фактор със усложняване или променяне на системата.
                      Критиките са ясни
                      Аз ще съм първия като имам свободно време да спамя из темата със надявам се със критика от която може да се гради нещо полезно.

Интересен е момента с твоя познат, и "спора" за търговия в един мащаб.
                      Тук има почва за сериозни дискусии.
                      После.....ако е удобно обяви началния капитал за да могат колегите да шпионират по-добре ( за да си водят правилно статистика ).
                      И предпоследно, часа на баровете по които ще работиш има голямо значение...............предполагам, че си наясно и си го съобразил със метода който ще използваш.
                      А последно......стягай се на 4-5-6-и септември за една пиянска вечер и да опитаме пак от онова "най доброто тирамису в София" и не се измъквай с оправданието, че си с колата.

Успех, по-малко нерви и дбри резултати в начинанието !
                      Безмоторен форекс птеродактил говорещ за себе си в 3-то ЛИЦЕ, със непостоянна маниакална депресия, п

Коментар

• Eксперимент: реална търговия на една графика

здравейте

както обещах, в тази тема започвам публикуването на сделките по една тестова реална сметка... основните неща (за да спестя четенето на целия пост, иначе подробностите са по-долу): всеки ден преди 11 ще поствам ордерите, които ще бъдат вкарвани след това в платформата... поръчките ще бъдат чакащи, така че да могат да се следват при желание... сделките ще съдържат всичките си атрибути - причини, големина, ниво на вход и т.н.... проектът трябва да докаже или опровергае няколко неща и ще продължи колкото е необходимо за това... всякакви мнения, препоръки, критики и т.н. са добре дошли ...

предисторията:
                        през уикенда срещнах един познат на по питие във варна и покрай всичко друго обсъдихме и търговията... той има известен опит с нея и е тотален скептик... според него търговията няма как да е печеливша, още по-малко на един единствен тайм фрейм... не се бях замислял много много над втората част от твърдението му... освен това имам традиция веднъж на 1-2 години да отварям такива сметки за различни експерименти... така че намерих формален повод и ето ме в действие... освен това се надявам тази тема реално да покаже някои от казусите, възникнали в темата за елементарния ТА...

целта:
                        експериментът трябва да покаже дали търговията само на един ТФ може да бъде печеливша... това е главното... ще използвам случая обаче, за да проверя още няколко чуденки, а именно: дали търговията може да бъде печеливша изобщо (предполагам че скептиците относно това са много ), дали може да бъде такава без използване на никакви стопове (в смисъл на стоп лос, това най-вече заради колегите от другата тема ) и дали ще успея с максимална консервативност да постигна доходност 2:1, т.е. 2 пъти повече от преместването на пазара за периода...

прекратяване:
                        експериментът ще бъде прекратен при марджин кол, или при опровергаване или потвърждаване на целите... за неуспешен ще се счита при загуба над 0%, за успешен при печалба над 1%... стремежът е заключения да не се правят преди 12-18 месеца, най-добре след 3-5 години...

правила:
                        търговията ще се случва през реална сметка при ритейл форекс брокер... по отношение на пазара оставам консервативен - евро/долар... единственият тайм фрейм ще е дневната графика... за удобство всеки бар (ден) от нея ще започва в 11.00 българско време... именно преди началото му се надявам да успявам да поствам ордерите ... максималният лост на сметката е 50:1, за търговията ще използвам 1:1... решението за сделки, както предполага името на темата, ще е на база ТА, в най-чист вид... т.е. под внимание ще се взима само графиката на цената и OHLC-цените на баровете... никакви индикатори или друга помощна информация... стилът на търговия ще е максимално консервативен - влизане само при връх/дъно, без влизане/излизане в самия бар, при положително затваряне защитен стоп на 0, без уголемяване на позициите, стремеж към минимум 2 бара между добавки към лоши позиции, и изобщо всичко друго, което би могло да намали печалбите и увеличи загубите ...

няколко бележки към тези, които евентуално биха следили сделките в реална търговия:
                        моля ако някой реши да търгува същите сделки да го прави само с пари, които може да загуби... предварително отказвам да нося отговорност за възникнали загуби ... все пак сметката е експериментална... тъй като търговията е на по-голям фрейм е възможно дродауна да е по-голям... също така, заради липсата на фиксирани стопове е възможно нереализираните загуби да достигат тежки за психиката нива ... и най-важното, марджин кол е вероятен (въпреки че ще търгуваме 1:1), така че наблюдавайте сделките много подозрително ...

ако съм пропуснал нещо ще го добавяме в движение ... успешна търговия на всички и ползотворна дискусия надявам се ...
                        trades better because of
                      Working...
                      X