IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Eксперимент: реална търговия на една графика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART
    ...ти изобщо имаш ли представа къде си ...на кой пазар си ...
    за щастие да

Първоначално изпратено от SPART
    Пробвам да ти чета темата от началото . Досега нищо не съм разбрал ...
    пробвай пак, понякога помага... а ако попиташ възпитано, мога и да ти обясня, което не е ясно

...Противоречиш сам на себе си в рамките на неколко дни !
    Уж "системата ти " не е интрадей , пък ловиш некви пипсчета...
    би ли постнал цитати, в които е видно че си противореча... за да не остане твърдението безпочвено...
    ти тогава ме питаше за "системата" ми за експерименталната сметка, и за нея ти обясних че не е интрадей... иначе аз съм класически интрадей търговец и по основния си акаунт търгувам именно това, което показах с последните няколко поста... ако си пропуснал защо и откъде са пуснати, вината не е в мен...

Гледам , че масово слагаш двупосочни ордери...
    нямам представа какво е двупосочен ордер... моите ордери имат само една посока... а самите посоки понякога са срещуположни... просто стил на работа ...

Днес чета ,че си контриш сметките...
    така ли... къде го прочете това...
    ако говориш за това че търгувам по тази сметка и по основната по различен начин... именно де, нали това е идеята ... но за контрене и дума не може да става...

Сега ново Двайсе -->> Некви правила за доходност , които явно само ти си използваш ...воден от китайската пословица " Всяка щуротия има философско обяснение ! "

Абе нема такова нещо бе приятелю ....Правилото за доходност е само едно -- колко в началото на периода ( година е най --добре ) и колко в края ...на годината !

Сори за тона , обаче всички са балъци , но някой сме по -- малки !

Айде жив и здрав !
    няма никакво ново правило за доходност приятелю... доходността се смята именно както си обяснил - колко в началото и колко в края, но не на годината, защото въпросът към мен за доходността беше друг... просто коментирах с колегите нещо съвсем различно (aka. сравнение на еднакви доходности, постигнати с различен лост) ...

SPART, разбирам че си доста емоционален човек и нямаш време да четеш внимателно... включваш се по-късно в дискусията, ок... но запази добрия тон ако обичаш... ако нещо не е ясно прочети пак или питай... но с нормален тон... заядливите дискусии не са ми по вкуса и често ги игнорирам...

извинението ти за тона е прието...
    лек ден ти желая...

П.П. мислех да пусна и едно неуспешно, но спирам със скалпчетата за днес, за да не се нервираш излишно ...
    trades better because of
    [url=http://www.youtube.com/watch?v=K7cUP97Psyw]a-ha - crying in the rain[

Коментар

• SPART прочети я отново тогава...може и да вденеш за какво говори, защото по елементарно и ясно обяснение от на филипса...малцина вероятно биха били способни да направят
      Тhere is no good direction to trade, short or long; there is only the money-making way to trade.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART
        Филипс ти изобщо имаш ли представа къде си ...на кой пазар си ....

Пробвам да ти чета темата от началото . Досега нищо не съм разбрал ....Някви локуми от типа " ако не е риба , ще е рак " ! Противоречиш сам на себе си в рамките на неколко дни !
        Уж "системата ти " не е интрадей , пък ловиш некви пипсчета , с които обядваш ,че десерти консумираш ! Дано да има и за третото ....ама май не остава за чак дотам .

Гледам , че масово слагаш двупосочни ордери --- " да не би да изтървеш некой келепир ", пардон ..обяд с десерт , без Третото ! ...

Днес чета ,че си контриш сметките --->> Класическа Глупост !!! ...На едната удължяваш , а на другата скъсяваш ....

Сега ново Двайсе -->> Некви правила за доходност , които явно само ти си използваш ...воден от китайската пословица " Всяка щуротия има философско обяснение ! "

Абе нема такова нещо бе приятелю ....Правилото за доходност е само едно -- колко в началото на периода ( година е най --добре ) и колко в края ...на годината !

Айде жив и здрав !
        Айде и аз да кажа..:-)
        Демонстрираната тук търговия до сега беше на дневна графика..днес имаме малко офф топик и човека показва основната си търговия която е на 5мин!!!
        Просто трябва да се чете малко повече.
        ;-)

Коментар

• Филипс ти изобщо имаш ли представа къде си ...на кой пазар си ....

Пробвам да ти чета темата от началото . Досега нищо не съм разбрал ....Някви локуми от типа " ако не е риба , ще е рак " ! Противоречиш сам на себе си в рамките на неколко дни !
          Уж "системата ти " не е интрадей , пък ловиш некви пипсчета , с които обядваш ,че десерти консумираш ! Дано да има и за третото ....ама май не остава за чак дотам .

Гледам , че масово слагаш двупосочни ордери --- " да не би да изтървеш некой келепир ", пардон ..обяд с десерт , без Третото ! ...

Днес чета ,че си контриш сметките --->> Класическа Глупост !!! ...На едната удължяваш , а на другата скъсяваш ....

Айде жив и здрав !
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• хайде още 17 бързи пипчета... ще ида да си взема още едно тирамису, и после пак битка ... ГоДим благодаря, просто понякога ми избиват някои чуждоговорни дефекти ... DB идеята е да се сравняват круши с круши обикновено ... а Ман-а ме е разбрал, бъди сигурен...

trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от ManUtd
              Мерси за обясненията. Не разбирам какво означава 30% за всяка стъпка от лоста.
              и той май не е разбрал )

иначе мерси за обяснение схванах перфектно, просто до сега не бях срещал подобен начин на изразяване на доходноста, иначе е ясно кое е по-добре там не е нужно обяснение

П.П. това евро/долар май няма да се мръдне наникъде повече тази седмица

Коментар

• Тирамису= Предполагам правописна грешка.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tiramisu

Коментар

• само МанЮ ли ме разбра какво казвам? то беше за него, така че всичко е наред ...

явно ще трябва да се обяснявам като ученичка ...
                  та... йосиф, няма нищо объркващо, просто ако си чел дискусията ми с Ман-а си видял, че му отговорих така, защото не исках да отговоря директно и прецизно в публичен форум ... ако си спечелил 500 върху 5000 доходността ти е 10%, независимо от лоста ...

DB доходността си е 10%... това което исках да кажа е следното... постигнал съм някаква доходност - Х%... и казвам че за всеки лост тя е 30%... значи остава да разберем с какъв лост съм търгувал... за да умножим 30% по лоста... това вече е втори въпрос, както се казваше в един стар виц и не подлежи на отговаряне... а може и да е било или да бъде отговорено ...

идеята на такъв показател е че по-добре описва резултата... например ако търгуваш 1:1 и постигнеш 10% доходност, това е някакво постижение... ако беше търгувал същото нещо, но с 2:1 доходността щеше да е 20% (евентуално разбира се)... и т.н.... т.е. ако някой ти каже, че е постигнал доходност 1000% с търговия на маржин, уместно е да се попита с какъв лост е станало, за да се добие по-ясна представа за качеството на търговията... защото понякога 1000% доходност е равносилно като постижение на 100% доходност (ок, съвсем принципно) но с по-висок лост... 10 пъти по-висок... ако търгуваш с лост 1:400 и постигнеш доходност 20%, как мислиш дали това е добре?... а ако постигнеш 20% с лост 1:1?... йосиф и МанЮ могат отлично да го обяснят, кое е по-добре и защо ... та в този смисъл използвах че имам над 30% при лост 1:1 ...

тирамизу някой?
                  trades better because of

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф
                    Първоначално изпратено от phillips
                    отговорих ти така, за да не бъда твърде прецизен ... т.е. постигната доходност я делиш на използвания лост и се получава че при лост 1:1 съм направил над 30%... ако лоста е 2:1 съм направил над 30% х 2 и т.н. ...
                    малко се обърках ..ако съм спечелил за месеца 500 $ в/у 5000 $ капитал и съм играл без левъридж това значи 10 % доходност.Би ли значило че ако съм играл с 2:1 доходноста ми е двойно т.е. 20 %.
                    може и аз да не съм разбрал, но мисля че тогава ще ти е 5% както той го е написал първо "делиш", а после е сложил "x" все едно го умножава, може да е имал предвид "/" , но все пак нека той да каже, че и аз без примери трудно схващам )))

Коментар

• Първоначално изпратено от phillips
                      отговорих ти така, за да не бъда твърде прецизен ... т.е. постигната доходност я делиш на използвания лост и се получава че при лост 1:1 съм направил над 30%... ако лоста е 2:1 съм направил над 30% х 2 и т.н. ...
                      малко се обърках ..ако съм спечелил за месеца 500 $ в/у 5000 $ капитал и съм играл без левъридж това значи 10 % доходност.Би ли значило че ако съм играл с 2:1 доходноста ми е двойно т.е. 20 %.

Коментар

...Значи търгуваш по съвсем различни правила на този и на другия си акаунт...
                        бях го показвал в друга тема, но ето и тук...
                        ето как се случват нещата с основната ми сметка, за да добиеш по-ясна представа ... 12 бързи пипчета... ще ходя и десерт да хапна, че е готов казват... и после битката продължава ...

много пипове на всички
                        trades better because of

Коментар

...Не разбирам какво означава 30% за всяка стъпка от лоста.
                          Значи търгуваш по съвсем различни правила на този и на другия си акаунт.
                          Например този ти има дълъг вход 3610, а на другия скъсяваш, така ли е?
                          На другия таргети ползваш ли?

нещата са различни, и това се опитах да го обясня още в началото... тук имам дълга от 1.3610 (май е успяла да се отвори), а в основния си акаунт имах къса преди да отида да обядвам, сега ще пусна дълга мисля след секунди ...

таргети принципно не... в редки случаи ми се случва да сложа, но като цяло не... но пък затварям ръчно, и частично, което до някъде има същия ефект понякога ...
                          trades better because of

Коментар

• хахах не беше с целия просто добавих по агресивно, току що ми удари стоповете(единият на +1 другият на +повече)
                            добавих когато пресече ма 200 на 5 мин и вече съм вън стига толкова за днеска
                            от понеделник може да сме нагоре, но едва ли още от първият ден на седмицата по-скоро вторник сряда знам ли Jay gold да каже планетите какво си мислят, че на 1ви трябваше да сме нагоре
                            и аз не разбрах това с 30% сори

Коментар

• Мерси за обясненията. Не разбирам какво означава 30% за всяка стъпка от лоста.
                              Значи търгуваш по съвсем различни правила на този и на другия си акаунт.
                              Например този ти има дълъг вход 3610, а на другия скъсяваш, така ли е?
                              На другия таргети ползваш ли?

Коментар

• късите много добри се оказали... DB натоварил целия акаунт май ... къде ще добавяме, или ще обръщаме пак?...
                                trades better because of

Коментар

Working...
                                X