If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И аз затворих 1/4 на 77.33. Печалбите трябва да се кешират, понеже много често пазарът ги пребира. А и корекция е вероятна сега, въпреки, че....... никой не знае....
само около 0.8850 с близък стоп и то много рисково. Виждам го на 0.90 с голяма вероятност.
по добре къси в евро около 1.29 - риска е по-малък там според мен.
п.с. не мислим че австралиецо е дорасъл до паритет с долара ама при тоя лихвен диференциал не се знае знае ли се .
Първоначално изпратено от SС
Да,и аз това съм му обяснил,че на много погрешно ниво е отворил късата,но той си е инат и не приема.А за австралиецо по принцип смятам,че ще видим тая година паритет,но текущо ще се опитам да го хвана късо за 100 пипса някъде в зоната 0.8800-0.8830,защото в зоната 0.8830/60 имаме възможност за формиране на двоен връх
Не знам дали си заслужава да играеш на форекс, ако поемаш и прекалено "малък риск" и малки печалби, защото самичт факт, че играеш на форекс е ГОЛЯЯЯЯМ риск! Ако искаш да го избегнеш - депозит. Като подкрепа на това, мога да ти дам пример от 6-май тази год. - за няколко часа AUD/JPY от 85 слезе на 76 - някой път може и да не се върне, както стана. Искам да ти кажа, че всичко е възможно на форекс пазара и ти не можеш да си позволиш този малък риск и малки печалби. Това е като да караш по аутобан с 15 км/ч. - много по-вероятно е някой да те отнесе, отколко ако караш със 120 км/ч... И съвсем може да си изпатиш ако си без колан (стоп) ...
Тук обикновенно се търгува , не се "играе". Но това е дъвкано през ден , през три и е тъпо пак да се чепкаме.
Стоилов си е направил точно депозит : купил си е 5000 AUD срещу йени (без лост) и ако ги държи 1 месец и курса тогава е същия , той има около 25-30 AUD лихва за периода ( не ми се смята точно - зависи при кой брокер си , в каква валута ти е акаунта и т.н.). Ако си купиш тези 5000 AUD от чейндж бюро срещу левове и ги оставиш на депозит в банка (ако приемат въобще AUD на депозит), тези 30 AUD ще са лихвата за година мей би.
В този форум има няколко трейдъри , на които е полезно (лично за мен) да се следят
сделките им. (Не да се копират - да се следят). Стоилов е един от тях. Защото форекса е бизнес който не само се учи , но и се "краде" ! ( Малко перефразирано - "Занаят не се учи , занаят се краде!" ). Когато някой от тези десетина човека обяви сделка с параметри аз си "сверявам часовника" ако имам идея за същата двойка. Защо точно този вход , а не моят ? Има ли нещо там , което не съм видял ? Фибо , статична или динамична съпротива - подкрепа ? По същия начин за стопа и лимита. Да , губи се време в размисли и страсти , но по-добре без сделка , отколкото със сделка на минус. Специално за сделките на Стоилов в AUD/JPY смятам , че малко прибързва и с входовете и със лимитите. Аз в момента бих търгувал само къси , но интрадей , за да не хапе лихвата (все пак съм с лост). AUD/USD може би ще обърне за нагоре около 0,8370 . Там има 2 фиби. Но йената според мен поскъпва , защото се купува от страх и заради юана , а и двете трудно се анализират. Затова дълги AUD/JPY предпазливо с малък обем около 73,80 и стоп около 73,50 (ако въобще се реша) , за по сигурно над 76 (пробив нагоре на низходящ канал на 4H ) , или над 77 ( над 200 SMA на 4H и връщане във възходящия)
XY , не те коря и не те упреквам с този пост. Твоето мнение беше само повод да "поразмишлявам на глас" Търгуването и играта бяха само закачка. Респект към твойте 2700 поста ! Пожелавам ти 3 * 2700 успешни сделки през юли !
Не знам дали си заслужава да играеш на форекс, ако поемаш и прекалено "малък риск" и малки печалби, защото самичт факт, че играеш на форекс е ГОЛЯЯЯЯМ риск! Ако искаш да го избегнеш - депозит. Като подкрепа на това, мога да ти дам пример от 6-май тази год. - за няколко часа AUD/JPY от 85 слезе на 76 - някой път може и да не се върне, както стана. Искам да ти кажа, че всичко е възможно на форекс пазара и ти не можеш да си позволиш този малък риск и малки печалби. Това е като да караш по аутобан с 15 км/ч. - много по-вероятно е някой да те отнесе, отколко ако караш със 120 км/ч... И съвсем може да си изпатиш ако си без колан (стоп) ...
Добре, нислия ливъридж минимизира шансовете за загуби, но .... минимизира и печалбата... при 5000 позиция в AUD/JPY какви точно печалби гониш? Аз също търгувам по подобна стратегия и се опитвам да я вкарам в разумни граници и с ясни правила, че затова питам?
ако падне под 72 тогаз ще му мисля, до 72 ще купувам. няма левъридж , така че не му мисля много, т.е в най лошия случай ще капят лихви дългосрочно. все някога ще стане 80
Коментар