IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Слагам поръчка за затваряне на 4000 къси АUD/USD на ниво 0,9778 ... или през 100 пипса... а пък ако мини довечера

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    07.12.2010 11:22

току що добавих още 2000 къси на ниво 0.9946,

т.е. ставам с 4000 къси AUD/USD на средно ниво 0,9878
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Здрасти!

по-скоро нямам никви цели или нива които да гоня!
      просто когато преценя влизам и излизам, съобразено с валутните курсове на $ спрямо други валути също, спрямо суровините, индексите по света, и разбира се глобалните макроиндикатори. Като следя какви стойности излизат на макроиндикаторите и си правя извод... дали да влизам в къси или дълги...

+

преценям за мене си, кога е рисковано или по-малко и влизам със сътветната позиция и количество... Например: сега имам само 4000 къси AUD/USD... даже и да скочи с 400-500 пипса... ще загубя максимум 160-200$ ... което спрямо моята сметка не е много... ... Никога не влизам в дадена позиция с голяма екпозиция към моята сметка, т.ч. даже и да има промени със 100-200 пипса в противоположна за мене посока, не ми се налага да треперя

Първоначално изпратено от Тиква Разгледай мнение
      Имаш ли таргети?

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        току що добавих още 2000 къси на ниво 0.9946,

като се казва пак си в схемата... запомни от мен все един път тази схема ще се оакже ялова .. така че гледай да разнообразяваш...

Коментар

• току що добавих още 2000 къси на ниво 0.9946,

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Току що влезнах в 2000 къси AUD/USD на ниво 0.9811 ... (съвсем скромоно)..
          Успех!

Коментар

Току що влезнах в 2000 къси AUD/USD на ниво 0.9811 ... (съвсем скромоно)..
            Успех!
            Имаш ли таргети?
            Човек се учи докато е тъп!

Коментар

• Току що влезнах в 2000 къси AUD/USD на ниво 0.9811 ... (съвсем скромоно)..
              Успех!

Коментар

т.ч. след 2-3 години не се съмнявам и AUD/USD да е към 1.20-1.40
                Виж ся..... говорил съм с хора
                дето живеят в ЮАР и по АВСТРАЛИЙСКО.
                Там криза няма никаква , защото Китай искупува всичко дето се изкопае от земята.
                Обаче..................
                В Китай се надува чудовещен балон
                и като гръмне ще има силата на
                атомна бомба !!!!!
                Поинтересувай се колко са пораснали цените на НИ в индустриалните зони там.
                Новоотпуснатите заеми само за тази година са на стойност 1/4 от БВП . Нажабват и
                там населението с кредити.
                Последствията са ясни.
                Другите аспекти на износа няма да ги
                коментирам.
                Та за АВСТРАЛИЕЦО сещаи се !!!!
                =================================
                http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
                Спасете Мирко !!!
                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

bgg_red,

напълно те разбирам. Моята логика е също основана на зависимоста на Австралийската икономика и съответно AUD от Китайската икономика и Юана. Т.к. аз смятам, че Китайската икономика ще става все по-силна и силна и Източна Азия все по-развита иконмически... мисля, че Китайския юан в близките няколко години ще поскъпне спрямо $...и то доста стабилно... съответно ще повлече и AUD нагоре със себе си спрямо $. Аз не мисля, че Китайската икономика ще се сгромоляса... даже мисля, че ще стана номер 1... и по скоро САЩ и $ ще се сгромолясат спрямо Азиатските икономики и валути....

Хайде замисли се ама тоя път наистина - как точно ще расте китайската ЕКСПОРТНО ориентирана икономика при растящ юан?

Коментар

• bgg_red,

напълно те разбирам. Моята логика е също основана на зависимоста на Австралийската икономика и съответно AUD от Китайската икономика и Юана. Т.к. аз смятам, че Китайската икономика ще става все по-силна и силна и Източна Азия все по-развита иконмически... мисля, че Китайския юан в близките няколко години ще поскъпне спрямо $...и то доста стабилно... съответно ще повлече и AUD нагоре със себе си спрямо $. Аз не мисля, че Китайската икономика ще се сгромоляса... даже мисля, че ще стана номер 1... и по скоро САЩ и $ ще се сгромолясат спрямо Азиатските икономики и валути....

Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                    Shemata, паритет няма да има със сигурност!!!
                    Тръгне ли да се сгромолясва Китай,
                    АВСТРАЛИЕЦО го гледай наполовина
                    Спасете Мирко !!!

Коментар

• Shemata, паритет няма да има със сигурност!!!
                      Тръгне ли да се сгромолясва Китай,
                      АВСТРАЛИЕЦО го гледай наполовина
                      Спасете Мирко !!!
                      --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                      http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Никога не съм търгувал нещо по тоя начин... Например да излезна от дълги и да влезна веднага в къси и обратното. Моята стратегия е друга. Аз не съм интрадей трейдър и не мога да ги преценям движенията в рамките на 1-2 дни. За мен чисто фундаментално... AUD/$ ще пада... ... след което ще дойде момент в който валутните курсове ще се успокоят и ще почнат да не са толкова волатилни и да се движат в тесни рамки. Тогава смятам да напълня дълги AUD/USD и да чакам трайно засилване на Австралийския $ и паритет даже и повече. Но това кога ще почне... дали след половин година или 1 или 2 не знам... ще следя нещата. Аз също мисля, че дългосрочно (след 1-2-3 години) Австралийския долар ще надмине $ трайно.

п.с. въпреки всичко това са мои анализи и може да греша... т.ч. всеки сам да си преценя

Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                        а поради каква причина не влизаш дълъг например ...още повече че според много анализтори пазаре е повече булиш.... в по дългосрочен план говоря...

Коментар

а поради каква причина не влизаш дълъг например ...още повече че според много анализтори пазаре е повече булиш.... в по дългосрочен план говоря...

Коментар

• Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Здрасти Йосиф!

ами така прецених... но ако имам възможност, ще влезна пак в къси AUD/USD. Следя валутната двойка и ако преценя пак ще влезна. ... Ще пиша в темата ако скъсявам ....

Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              защо излезе от късите тогава.... сега какво ще правиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                                защо излезе от късите тогава.... сега какво ще правиш...
                                Ще си брои 232$ чиста печалба, която била една средна заплата - ако правилно си спомням идеята.
                                "през 300 пипса което прави още 60$ чиста печалба" - ти какво искаш, 500 пипса ли да чака - за $100?
                                Не го карай да е алчен, искаш да го прецакаш и да фалира

Коментар

Working...
                                X