IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Австралиецо - aud/usd , aud/jpy , eur/aud

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Какъв е кеф е да гледаш пързалката при AUD/USD

сигурно още другия месец ще падне под 1.00 и ще се запъти към 0.95 .

Успех!
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      hemilio,

А относно Златото дали е балон или не . Казвам, че е балон т.к. средната производствена цена на една трой-унция е около 600 $ (+-10 %). Т.ч. не можеш да продаваш на 3-и пъти по-висока цена от производствената. Това е класически пример за Балон . В минната индустрия средните маржове на печалба исторически са около 5-10 % .
      Да съм и аз културен ще кажа 'Виждам Шемов, ще стигнеш далече'...
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• 1.047 AUD/USD .

Май пързалката ще почва .

Коментар

• Australia’s Ferguson Says Commodity Price Boom Has Ended

http://www.bloomberg.com/news/2012-0...-ended-1-.html

Коментар

hemilio,

аз съм написал, че съм скептично настроен за $ след 5-10-15 години. Т.е. мисля, че неговата хегемония ще свърши....ще се появят Китайски Юан, Индийски рупии и т.н. Сигурно Юана ще е номер 1. Определено аз очаквам в близките 20-30 години крах на САЩ и изключително голямо изоставане и стагнация в САЩ (както се случи със СССР). Но не мисля, че това ще стане в близките 5 години. В краткосрочен и средносрочен период $ си остава валута Номер 1.

А относно Златото дали е балон или не . Казвам, че е балон т.к. средната производствена цена на една трой-унция е около 600 $ (+-10 %). Т.ч. не можеш да продаваш на 3-и пъти по-висока цена от производствената. Това е класически пример за Балон . В минната индустрия средните маржове на печалба исторически са около 5-10 % .
            Ама,ей тука ти е грешката,стига си ми врял тази производствена цена от 600 долара,тя няма нищо общо с пазарната,защото това е инструмент за защита на валутите от инфлация,и най-вече за спекула(от САЩ).
            Това не е хляб на кйто производствената му цена е 70ст и ти го продават за 1лв.
            Това е инструмент за спекула!!!!
            В този ред на мисли-нищо не пречи цената му да е 5 пъти по-висока от производствената.
            Да не говорим,че темповете на търсене са по-високи от тези на производство,минем през това,че е изчерпаем ит.н.
            Не може производствената му цена да ти е фундамент-разбери-погрешно е!
            Предстоят катаклизми в световната икономика,и аномалии,от които златото само ще расте!!!
            Набий си го в главата,и не играй срещу тренда-пагубно е (Изпитал съм го на собствен гръб )
            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• hemilio,

аз съм написал, че съм скептично настроен за $ след 5-10-15 години. Т.е. мисля, че неговата хегемония ще свърши....ще се появят Китайски Юан, Индийски рупии и т.н. Сигурно Юана ще е номер 1. Определено аз очаквам в близките 20-30 години крах на САЩ и изключително голямо изоставане и стагнация в САЩ (както се случи със СССР). Но не мисля, че това ще стане в близките 5 години. В краткосрочен и средносрочен период $ си остава валута Номер 1.

Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
              Схема ей тука те хванах,че не знаеш какво правиш на пазара!!!
              При положение,че си скептично настроен за долара,защо тогава си песимист и за повишаване на цената на Златото а???????????

Коментар

SC,

замисли се дали ако утре не обявят QE3 дали 1.24 при AUD/USD е възможно...и дали това твоето ниво въобще е възможно???

п.с. аз също съм скептично настроен към $ като стабилна валута в близките 5-10-15 години и мисля, че $-аровата хегемония е към края си...но това ниво 1.24 кога го очакваш??? След колко години???
                Схема ей тука те хванах,че не знаеш какво правиш на пазара!!!
                При положение,че си скептично настроен за долара,защо тогава си песимист и за повишаване на цената на Златото а???????????
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

...но това ниво 1.24 кога го очакваш??? След колко години???
                  Според оптимизирания модел на триъгълника, както съм го дал на картинката, достигането на ниво 1.2400 се очаква на 24 януари 2014, тоест 01.24, съвпадението на цифрите е доста интересно, не съм го нагласявал умишлено

Коментар

• дори и да обяват К3 то до голяма степен вече е изчислено от пазарите,така че големи движения на север са малко вероятни,другото важно е че при дау джонс на седмична и дневна има здрава дивергенция което предполага срив в най скоро време
                    Last edited by primo; 12.09.2012, 23:06.

Коментар

• SC,

замисли се дали ако утре не обявят QE3 дали 1.24 при AUD/USD е възможно...и дали това твоето ниво въобще е възможно???

п.с. аз също съм скептично настроен към $ като стабилна валута в близките 5-10-15 години и мисля, че $-аровата хегемония е към края си...но това ниво 1.24 кога го очакваш??? След колко години???

Коментар

SC,

дай прогноза за USD/AUD?
                        Ами Схема, моята концепция за австралиецо не се е изменила, работя по картинката с триъгълника и очаквам много нагоре - ако се реализира пълният потенциял на триъгълника, ще видим тест на ниво 1.2400, на картинката съм го представил.

Последно време очаквах да паднем до долната червена линия на триъгълника(показано със зелената стрелка), там се готвех да влизам по-мощно, но засега ще очаквам удачно ниво за покупки и ще градя позиция занагоре.

Last edited by ; 12.09.2012, 13:04.

Коментар

• според мен още няма да обявят QE3 въпреки слабите данни за безработицата в щатите,важното е че паднаха лихвите по облигациите на испания и италия,това означава връщане на доверието на инвеститорите,увеличен риск апетит,ръст на дау,което означава слаб долар, до края на другата седмица audusd=1.05
                          Last edited by primo; 09.09.2012, 17:28.

Коментар

• Най-рано след 13 късна вечер бих почнал да търгувам. До тогава само гледане .

Първоначално изпратено от primo Разгледай мнение
                            схема хвана ли дългото кенгуру,дебна вече за къс пас

Коментар

• схема хвана ли дългото кенгуру,дебна вече за къс пас

Коментар

• Тук ще е интересно ако на 12-13 няма QE .

Коментар

Working...
                                X