Първоначално изпратено от slavikd
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЗА или ПРОТИВ раздаването на дивидент сте.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mickПървоначално изпратено от vhkВсеки мениджмънт трябва да възнагради инвеститорите дали му парите с които той оперира .При качващ се пазар акционерите винаги могат да кешират на печалба .Но при падащ пазар е нужно или да се дават добри дивиденти които неминуемо подкрепят цената или да направят обратно изкупуване.Има една сентенция по повода -''Дивидента никога не лъже.''
Коментар
-
Първоначално изпратено от mickКакъв е пазарният смисъл една фирма да раздава дивиденти, при положение, че фирмата не зависи от пазарната цена на акциите си? Раздаването на дивиденти си е безмислен разход за такава фирма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111Първоначално изпратено от mickКакъв е пазарният смисъл една фирма да раздава дивиденти, при положение, че фирмата не зависи от пазарната цена на акциите си? Раздаването на дивиденти си е безмислен разход за такава фирма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vhkВсеки мениджмънт трябва да възнагради инвеститорите дали му парите с които той оперира .При качващ се пазар акционерите винаги могат да кешират на печалба .Но при падащ пазар е нужно или да се дават добри дивиденти които неминуемо подкрепят цената или да направят обратно изкупуване.Има една сентенция по повода -''Дивидента никога не лъже.''http://mickideas.blogspot.com
Коментар
-
Всеки мениджмънт трябва да възнагради инвеститорите дали му парите с които той оперира .При качващ се пазар акционерите винаги могат да кешират на печалба .Но при падащ пазар е нужно или да се дават добри дивиденти които неминуемо подкрепят цената или да направят обратно изкупуване.Има една сентенция по повода -''Дивидента никога не лъже.''
Коментар
-
На кой му пука???Както виждаш тез дето с кеша на дребните инвеститори от ИПо-тата си оправиха капитала и техните дялове в компаниите им е през оная работа. КИС и ПФ активно участвуваха и те в играта по надуването на балона и сега като ги няма парите обясняват всичко с кризата в САЩ. Както някой писа тук май отново станахме свидетели на една перфектна схема като тази на пирамидите , банките 97 ... отново събраха кеша на много хора,някои от които и сега не могат да повярват какво им се случва. Най-голямата измама лъсна когато се разбра , че пенсионните фондове не само , че няма да имат + ами са загубили и парите на вложителите си покрай безрасъдната игра на "спецовете" си.
Коментар
-
Даването на дивидент е един от начините да се върне доверието към акциите на печелившите дружества. При сегашното състояние на БФБ ако някой дребен инвеститор трябва да реши къде да вложи наличен кеш - в банков влог или в акции, със сигурност ще избере банковия влог. Ако за една акция се гарантира по някакъв начин дивидент, по-голям от мизерните лихви, които дават банките, тогава повече инвеститори биха вложили в акции. А БФБ има нужда от кеш, иначе индексите няма да тръгнат нагоре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от WASPДа, да раздават.
Въпросът беше дали компаниите да дават дивидент всяка година, а не дали ЦЯЛАТА печелба да раздават като дивидент.
А каква част от годишната печалба ще се инвестира и коя ще се "раздава" те да си го решават и да ни обясняват защо:-)
Какъв е този мениджмънт, който не е в състояние да раздели оптимално две купи слама?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mickПървоначално изпратено от Maq7Не знам, все си мисля, че в инвестиционен форум като този повечето хора трябва да разчитат на capital gain, а не на дивиденти. Това, че в момента ситуацията е такава (кризисна) не ни дава право според мен да искаме да лишим развиващите ни се компании от техния кеш. Аз считам, че този кеш им е нужен, за да могат да преодолеят кризата и за да могат да го инвестират по такъв начин, че като привърши кризата, те да излязат по-могъщи. А раздаването на дивидент именно в тези времена е абсолютно безумие за мен.
Щом сте си вложили парите в някаква компания, би трябвало да вярвате в нейното бъдеще, а не когато дойде криза и виждате, че цените на акцията падат, да искате веднага дружеството да ви компенсира под формата на дивидент. Всеки трябва да си носи последствията от своите собствени решения.
Аз лично съм избрала компании, които мисля, че ще ми донесат прилична доходност в бъдеще. А тези, които чакат дивиденти си е техен избор. Всеки си има своя система на инвестиране
Това е яко )) значи не трябва да лишаваме компаниите от техния кеш ) ами добре стойте си с акции за по 1 стотинка, щото на там отиват нещата. Като свършела кризата.. ами че то има ли значение? до миналата година криза нямаше и пак не даваха дивиденти, акциите се вдигаха, но не заради компаниите а заради "инвеститорите" които си ги препродаваха един на друг и се убеждаваха взаимно колко са печеливши фирмите. Сега фирмите пак са печеливши. Но когато мажоритарите са с 80% от акциите вие сте обречени да стоите и да гледате. Най-основното в една публична фирма се прекъсва по този начин: връзката емитент - акции.
Някой ще ми каже ли къде на другите борси има такива мажоритари със 50-80%?
Коментар
-
Да, да раздават.
Въпросът беше дали компаниите да дават дивидент всяка година, а не дали ЦЯЛАТА печелба да раздават като дивидент.
А каква част от годишната печалба ще се инвестира и коя ще се "раздава" те да си го решават и да ни обясняват защо:-)
Какъв е този мениджмънт, който не е в състояние да раздели оптимално две купи слама?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefalПървоначално изпратено от Къртя яки кинти на БФБПървоначално изпратено от Maq7Първоначално изпратено от СтранджатаМалиии, ма то пишман акционерите били много бе
Що не одите в некоя банка да ви дава лихви и да си трайкате
Ако не знайте - акциите са инвестиция и дивидент се дава само ако мажоритаря няма кво да си прави кеша щото не може да намери къде да го инвестира. Иначе ако сте си взели акциики значи сте му харесали бизнеса. значи сте му харесали и рентабилността. Иначе немате место на ОСА. А тва значи че кеша му е по-добре да се реинвестира вместо да се дава на Ентелегенти като вас.
Ако некой му трябва кеш да си продава съкровището и да бега у ДСКато
П.С. За hah: верно че FZLES раздаваха дивидент.. Други примери са HIDPN и ELTOS примерно. Говоря за годините до 2007 вкл.. Тази ще гледам одитирания годишен.
П.С. 2: Спирам да пиша верно по тази тема
Ние тук сме много умни и не искаме дивиденти.http://mickideas.blogspot.com
Коментар
Коментар