IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ХД Пътища служебно блокира търговията.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 5ко
    Как КФН чете и прилага Закона за публично предлагане на ценни книжа
    21.10.08 / 14:21

Вписаните от КФН емисии се заявяват за регистриране на БФБ в 7-дневен срок

Според точка 2, алинея 9 от чл. 110 на Закона за публично предлагане на ценни книжа лицата, които управляват и представляват публичното дружество, са длъжни да поискат допускане на всяка последваща емисия от акции за търговия на регулиран пазар в 7-дневен срок от вписването й в публичния регистър на Комисията за финансов надзор, показа наша проверка.

На 24 септември КФН вписа в регистъра новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Пътища от 432 хил. лв. до 30,67 млн. лв. До момента обаче компанията все още не е заявила желание за регистрацията им на БФБ-София.

В глава "Административно наказателна отговорност и имуществени санкции" към ЗППЦК е предвидена глоба от 500 до 2000 лв. за нарушениа на чл. 110 ал. 9.

След наша проверка в КФН какви действия са предприети до момента, г-жа Росица Евтимова - началник отдел връзки с обществеността ни отговори,че в момента се търси информация от дружеството защо не е спазило законовия срок. На въпросът ни - „Наложена ли е глоба на дружеството?" тя отговори,че това е крайна мярка която за момента не е наложена.

А принципно закона трябва да е един за всички !
    А може ли холдинг Пътища да са си представили документите пред БФБ и от там да са спрели емисията и да не е пускат за търговия? Що КФН ще проверява само холдинга, трябва да провери и БФБ.

Коментар

Как КФН чете и прилага Закона за публично предлагане на ценни книжа

Според точка 2, алинея 9 от чл. 110 на Закона за публично предлагане на ценни книжа лицата, които управляват и представляват публичното дружество, са длъжни да поискат допускане на всяка последваща емисия от акции за търговия на регулиран пазар в 7-дневен срок от вписването й в публичния регистър на Комисията за финансов надзор, показа наша проверка.

На 24 септември КФН вписа в регистъра новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Пътища от 432 хил. лв. до 30,67 млн. лв. До момента обаче компанията все още не е заявила желание за регистрацията им на БФБ-София.

В глава "Административно наказателна отговорност и имуществени санкции" към ЗППЦК е предвидена глоба от 500 до 2000 лв. за нарушениа на чл. 110 ал. 9.

След наша проверка в КФН какви действия са предприети до момента, г-жа Росица Евтимова - началник отдел връзки с обществеността ни отговори,че в момента се търси информация от дружеството защо не е спазило законовия срок. На въпросът ни - „Наложена ли е глоба на дружеството?" тя отговори,че това е крайна мярка която за момента не е наложена.

Znachi li che HDPAT ne spazvat zakonite i KFN nyama li da vzeme merki?

Коментар

• Първоначално изпратено от e$trade
        Първоначално изпратено от B.Graham
        Плачат тия дето нямат акции.По-спокойно бе другари.Ще си купите.Е няма да е на ниски цени но нищо.Да сте мислили.
        Prawini kef da komentirame bezobraziqta w BG. Koj iska da kopuwa ot HDPAT hahah :lol:
        Не знам кой ще купува ОТ Пътя но знам че има хора , който ще купуват акциите му.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Как КФН чете и прилага Закона за публично предлагане на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
            Плачат тия дето нямат акции.По-спокойно бе другари.Ще си купите.Е няма да е на ниски цени но нищо.Да сте мислили.
            Prawini kef da komentirame bezobraziqta w BG. Koj iska da kopuwa ot HDPAT hahah :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
              Първоначално изпратено от 5ко
              Пътища, Мостстрой , Арома.
              Това е поредното безобразие в нашата държава.
              За мен не е безобразие.
              Искам да подчертая, че аз съм много доволен, от това, че новите акции не се пускат. Надявам се, първо да се стартират магистралите, и чак тогава да пуснат новите акции.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ТОВА, ЧЕ НОВИТЕ АКЦИИ НЕ СЕ ТЪРГУВАТ !

Смятам, че в сегашния момент това е най-правилното решение, подобно на това КАКТО В АМЕРИКА БЯХА ЗАБРАНЕНИ КЪСИТЕ ПРОДАЖБИ за някои финансови дружества.
              Разумните действия са най-ценни в критични моменти и съм благодарен на хората, за решението им, да се изчака.
              Ха - ха - ха. И като тръгнат магистралите какво? Пак акцията ще бъде разпродадена като я пуснат.

Коментар

• Плачат тия дето нямат акции.По-спокойно бе другари.Ще си купите.Е няма да е на ниски цени но нищо.Да сте мислили.
                Life won't wait for you.

Коментар

Пътища, Мостстрой , Арома.
                  Това е поредното безобразие в нашата държава.
                  За мен не е безобразие.
                  Искам да подчертая, че аз съм много доволен, от това, че новите акции не се пускат. Надявам се, първо да се стартират магистралите, и чак тогава да пуснат новите акции.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ТОВА, ЧЕ НОВИТЕ АКЦИИ НЕ СЕ ТЪРГУВАТ !

Смятам, че в сегашния момент това е най-правилното решение, подобно на това КАКТО В АМЕРИКА БЯХА ЗАБРАНЕНИ КЪСИТЕ ПРОДАЖБИ за някои финансови дружества.
                  Разумните действия са най-ценни в критични моменти и съм благодарен на хората, за решението им, да се изчака.

Коментар

• Абе кво става с тия акции???

излагат се от ХДПАТ!!!

Първоначално изпратено от INSIDER-A
                    Първоначално изпратено от alcompany
                    Izvinyavam se no nyakoi ima li informaciya, koga shte pusnat akciite na borsata imam v predvid tezi ot uvelichenieto na kapitala?
                    Този, който има информация едва ли пише във форума :-))))
                    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от alcompany
                      Izvinyavam se no nyakoi ima li informaciya, koga shte pusnat akciite na borsata imam v predvid tezi ot uvelichenieto na kapitala?
                      Ами след около 10тина години. Като приключи низходящият тренд :lol:

не е препоръка..

Коментар

• Първоначално изпратено от alcompany
                        Този, който има информация едва ли пише във форума :-))))
                        МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Izvinyavam se no nyakoi ima li informaciya, koga shte pusnat akciite na borsata imam v predvid tezi ot uvelichenieto na kapitala?

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
                            Koга ще пуснат новите акции??? Къде се губят???

хайде дано да дойдат по-скоро
                            Когато им дойде времето.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Koга ще пуснат новите акции??? Къде се губят???

хайде дано да дойдат по-скоро
                              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• 5ко я кажи за нЕкой проект дето си консултирал напоследък.
                                Life won't wait for you.

Коментар

Working...
                                X