Първоначално изпратено от 5ко
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ХД Пътища служебно блокира търговията.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 5коКак КФН чете и прилага Закона за публично предлагане на ценни книжа
21.10.08 / 14:21
Вписаните от КФН емисии се заявяват за регистриране на БФБ в 7-дневен срок
Според точка 2, алинея 9 от чл. 110 на Закона за публично предлагане на ценни книжа лицата, които управляват и представляват публичното дружество, са длъжни да поискат допускане на всяка последваща емисия от акции за търговия на регулиран пазар в 7-дневен срок от вписването й в публичния регистър на Комисията за финансов надзор, показа наша проверка.
На 24 септември КФН вписа в регистъра новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Пътища от 432 хил. лв. до 30,67 млн. лв. До момента обаче компанията все още не е заявила желание за регистрацията им на БФБ-София.
В глава "Административно наказателна отговорност и имуществени санкции" към ЗППЦК е предвидена глоба от 500 до 2000 лв. за нарушениа на чл. 110 ал. 9.
След наша проверка в КФН какви действия са предприети до момента, г-жа Росица Евтимова - началник отдел връзки с обществеността ни отговори,че в момента се търси информация от дружеството защо не е спазило законовия срок. На въпросът ни - „Наложена ли е глоба на дружеството?" тя отговори,че това е крайна мярка която за момента не е наложена.
А принципно закона трябва да е един за всички !
Znachi li che HDPAT ne spazvat zakonite i KFN nyama li da vzeme merki?
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeПървоначално изпратено от B.GrahamПлачат тия дето нямат акции.По-спокойно бе другари.Ще си купите.Е няма да е на ниски цени но нищо.Да сте мислили.Life won't wait for you.
Коментар
-
Как КФН чете и прилага Закона за публично предлагане на ценни книжа
21.10.08 / 14:21
Вписаните от КФН емисии се заявяват за регистриране на БФБ в 7-дневен срок
Според точка 2, алинея 9 от чл. 110 на Закона за публично предлагане на ценни книжа лицата, които управляват и представляват публичното дружество, са длъжни да поискат допускане на всяка последваща емисия от акции за търговия на регулиран пазар в 7-дневен срок от вписването й в публичния регистър на Комисията за финансов надзор, показа наша проверка.
На 24 септември КФН вписа в регистъра новите акции от увеличението на капитала на Холдинг Пътища от 432 хил. лв. до 30,67 млн. лв. До момента обаче компанията все още не е заявила желание за регистрацията им на БФБ-София.
В глава "Административно наказателна отговорност и имуществени санкции" към ЗППЦК е предвидена глоба от 500 до 2000 лв. за нарушениа на чл. 110 ал. 9.
След наша проверка в КФН какви действия са предприети до момента, г-жа Росица Евтимова - началник отдел връзки с обществеността ни отговори,че в момента се търси информация от дружеството защо не е спазило законовия срок. На въпросът ни - „Наложена ли е глоба на дружеството?" тя отговори,че това е крайна мярка която за момента не е наложена.
А принципно закона трябва да е един за всички !
Коментар
-
Първоначално изпратено от мечето ЙогиПървоначално изпратено от 5коПътища, Мостстрой , Арома.
Това е поредното безобразие в нашата държава.
Искам да подчертая, че аз съм много доволен, от това, че новите акции не се пускат. Надявам се, първо да се стартират магистралите, и чак тогава да пуснат новите акции.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ТОВА, ЧЕ НОВИТЕ АКЦИИ НЕ СЕ ТЪРГУВАТ !
Смятам, че в сегашния момент това е най-правилното решение, подобно на това КАКТО В АМЕРИКА БЯХА ЗАБРАНЕНИ КЪСИТЕ ПРОДАЖБИ за някои финансови дружества.
Разумните действия са най-ценни в критични моменти и съм благодарен на хората, за решението им, да се изчака.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 5коПътища, Мостстрой , Арома.
Това е поредното безобразие в нашата държава.
Искам да подчертая, че аз съм много доволен, от това, че новите акции не се пускат. Надявам се, първо да се стартират магистралите, и чак тогава да пуснат новите акции.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЪМ ДОВОЛЕН ОТ ТОВА, ЧЕ НОВИТЕ АКЦИИ НЕ СЕ ТЪРГУВАТ !
Смятам, че в сегашния момент това е най-правилното решение, подобно на това КАКТО В АМЕРИКА БЯХА ЗАБРАНЕНИ КЪСИТЕ ПРОДАЖБИ за някои финансови дружества.
Разумните действия са най-ценни в критични моменти и съм благодарен на хората, за решението им, да се изчака.
Коментар
-
Абе кво става с тия акции???
излагат се от ХДПАТ!!!
Първоначално изпратено от INSIDER-AПървоначално изпратено от alcompanyIzvinyavam se no nyakoi ima li informaciya, koga shte pusnat akciite na borsata imam v predvid tezi ot uvelichenieto na kapitala?Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от alcompanyIzvinyavam se no nyakoi ima li informaciya, koga shte pusnat akciite na borsata imam v predvid tezi ot uvelichenieto na kapitala?МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
Коментар