IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Не мога да разбера защо някои смятат че трябва да си купуват всичко каквото им се иска.Всеки трябва да се научи да живее според доходите си.Ясно е че никой няма да ни продаде нефта по евтино щото са ни ниски заплатите.Ясно е че и Нефтохима и бензиностанциите са си развързали конете.Ясно е и че дори да се свалят цените с 10-15-20 стотинки това няма да кой знае колко да помогне.Пак с нашите заплати ще купуваме 10 пъти по малко от западните държави.Проблемите са в нас.Нашия манталитет е такъв че по тези земи така ще си върви.Много пъти съм обяснявал какво представляваме като народ и защо докато не се променим няма да имаме успех.Комунизма научи много хора само да искат.Колкото са по некадърни мързеливи необразовани толкова повече желания и потребности имат.И разбира се държавата трябва да им ги осигури.Вместо да се замислят нещо да работят да рискуват те чакат ако може държавата или някой друг да им даде работа а те да мрънкат че чорбаджията е гаден условията са лоши парите са малко работата много.Бензина и тока не са неща които са необходими за живота.Всичко което е необходимо Бог го е дал безплатно.

Ами Бате Пешо ти сам го казваш - 500 години турско робство + 45 социализъм + 20 най дивашкият вид на първоначално натрупване на капитал и...... Какво очакваш. Ти поне ги разбираш тия работи - при животните се прави хидридизация (най добрата крава с най добрият бик, от тяхното поколение пак най добрите, с най добрите от друга двойка животни итн) за да се постигне порода с най добри качества... При нас е станало и става обратното - години наред турци, комунисти итн. са избивали всички будни и с револююционен дух индивиди... Останали са такива"с наведена глава дето сабя не я сече" и те се размножават и тяхното шпоколение е още по наведено (защото родителите поне се навеждат но знаят че не е правилно, а за децата навеждането си е естественият начин на живот)... И е то ти реззултата - болно стадо овце, дето ни за мляко, ни за месо стават....

Иначе подкрепаям (и участвам) в протестите за горивата най малкото защото искам да съм част от процеса (ако въобще има такъв) на събуждането на нацията....

Коментар

• Не мога да разбера защо някои смятат че трябва да си купуват всичко каквото им се иска.Всеки трябва да се научи да живее според доходите си.Ясно е че никой няма да ни продаде нефта по евтино щото са ни ниски заплатите.Ясно е че и Нефтохима и бензиностанциите са си развързали конете.Ясно е и че дори да се свалят цените с 10-15-20 стотинки това няма да кой знае колко да помогне.Пак с нашите заплати ще купуваме 10 пъти по малко от западните държави.Проблемите са в нас.Нашия манталитет е такъв че по тези земи така ще си върви.Много пъти съм обяснявал какво представляваме като народ и защо докато не се променим няма да имаме успех.Комунизма научи много хора само да искат.Колкото са по некадърни мързеливи необразовани толкова повече желания и потребности имат.И разбира се държавата трябва да им ги осигури.Вместо да се замислят нещо да работят да рискуват те чакат ако може държавата или някой друг да им даде работа а те да мрънкат че чорбаджията е гаден условията са лоши парите са малко работата много.Бензина и тока не са неща които са необходими за живота.Всичко което е необходимо Бог го е дал безплатно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        Джорка, същата е ситуацията и с тоалетната хартия. Защо не идеш да протестираш и за по-евтина тоалетна хартия?

По твоята логика, всеки циганин чиито доходи са само от детските надбавки, има право да иска още по-евтини цени на бензина щото получава доход само по 50 лева на месец?!

Истината е че когато идеш да купуваш нефт на борсата никой не те пита какъв ти е дохода. Там цената се определя от търсенето и предлагането. ТОВА Е ПАЗАРА!!! Ако искаш да си купиш дори и един барел нефт ти се конкурираш и наддаваш както с тези с по-големите доходи така и с тези с по-малките! Това е простата истина... Какви доходи какви 5 лева?

Пазар батка. Като ида да си купя сирене в магазина там на касата не ме питат каква ми е заплатата че тогава да ми кажат, колко да платя. НалЕ?!
        Мастър батка не сравняваш правилните стоки.... Петрола е от така наречените стратегически суровини и повече от 50% от цената му е в следствоие разни игри на ниво КГБ, ЦРУ, спекуланти, колеми петролни компании (мафии) итн. Че СССР се срути защото Рейгън и компания намалиха изкуствено цената на петрола (Горбачов каза преди месец че при тази цена на петрола (в момента) СССР нямаше да се разпадне)... Същото е и сцените на крайните продукти - в крайната цена се определя по всякакъв друг начин но не и по нормалният - себестойност + печалба + косвени данъци.... По долу един колега ти даде пример - защо ли дори веригите у нас не смеят да внасят горивео, а купуват от Лукойл? Е такива като мен и теб дето много отдавна разхода за гориво не ни е определящ, винаги ще предпочетрем да си сипваме с 20 ст. по скъп бензин (толкова е в Австрия) и да ни вървят по добре колите и да харчат по малко и зимата да не замръзва нафтата в резервоара... Да ама не - пак ти казвам - една туба хафта да внесеш и продадеш и ще се видиш във филм със Джеимз Бонд и някои родни сюжети.... Петролната мафия се е сляла с държавата - дори няма да те бият и стрелят - просто на другият ден си на първа страница по всички вестници, качулки барети, става номер едно цел на държавата да се бори със "незаконният" внос на горива.... Абе гледай каво стана с доматите и краставиците от Йемен и нитратите, за да си продададт мутрите ранните зеленчуци - и децата разбраха че били отровни и затвориха половината складове. А не е така или поне не са по вредни от българските аналози... Само си представи да стъпиш на интересите на Лукойл...

При тоалетната хартия има пазар - ама там не се въртът трилиони долари...

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
          Българинът в момента с минималната си заплата може да си зареди 100 литра гориво, а средноевроепееца къде 1000. И защо така? Къде е разковничето? Кажи, учения? Защо примерно Словения не са на нашето дередже, а непременно ние трябва да сме на дъното. Кажи ми...
          Джорка, същата е ситуацията и с тоалетната хартия. Защо не идеш да протестираш и за по-евтина тоалетна хартия?

По твоята логика, всеки циганин чиито доходи са само от детските надбавки, има право да иска още по-евтини цени на бензина щото получава доход само по 50 лева на месец?!

Истината е че когато идеш да купуваш нефт на борсата никой не те пита какъв ти е дохода. Там цената се определя от търсенето и предлагането. ТОВА Е ПАЗАРА!!! Ако искаш да си купиш дори и един барел нефт ти се конкурираш и наддаваш както с тези с по-големите доходи така и с тези с по-малките! Това е простата истина... Какви доходи какви 5 лева?

Пазар батка. Като ида да си купя сирене в магазина там на касата не ме питат каква ми е заплатата че тогава да ми кажат, колко да платя. НалЕ?!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

На децата може и да е ясно, но възрастните би трябвало да знаят, че от 26 страни в ЕС само в 3-4 са по-ниски отколкото в България. Такива са фактите! Който не вярва да ходи и да си зарежда бензин в Гърция или в Румъния...
            Фактите са и други и на децата са им ясни! Спрямо всички страни в ЕС, България е най-бедната страна в същия съюз, благодарение на такива сополковци, като тебе. Българинът в момента с минималната си заплата може да си зареди 100 литра гориво, а средноевроепееца къде 1000. И защо така? Къде е разковничето? Кажи, учения? Защо примерно Словения не са на нашето дередже, а непременно ние трябва да сме на дъното. Кажи ми...

Коментар

Айде да го сложим още веднъж че на някой не му харесаха...
              http://www.poland-transport.eu/fuel-...urope/?lang=en

Вижда се, че в България наред с Полша и Румъния се кара с най-евтиния бензин в ЦЕЛИЯ ЕС! Няма Естония или Литва или Латвия, няма Унгария или Люксембург или Испания... ЕДНОЗНАЧНО! В БГ е най-евтиния бензин 95. Точка по въпроса!
              Мастъре, ти наистина ли си толково много изперкал вече или само се преструваш на такъв? Момче, ние караме най-най-най евтиният бензин в света, чадо! Това е...Еби им майката на дохододите, важното е ,че сме с един цент под Люксенбург, ама там, че минималната им заплата е с 15 пъти по-вече - боли ме, нали? Важното е,че ние имаме с 1 цент по-евтин бензин от тях. Това е велико достижение! Смешен си, мастъре... Ходи на промивка някъде да ти излъскат мастърското ти безумие...

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                Разбира се че няма да я затворят - трябва да са луди да го направят .....
                Офшорна или не - АКЦИЗА + ДДС се внася в Българския бюджет - и ТОВА Е ОСНОВНОТО ПЕРО НА ДЪРЖАВАТА - като приходи ....
                виждам, тук, наистина няма много мислещи хора ......
                ЖАЛКО
                недей така крайно...с мисленето
                Така е - внасят акциз и ДДС върху продадената продукция....която някой купува
                В 21-ви век, ако не е Лукойл ще се намери друг продавач, щом търсенето го налага, налИ?Т.е. същите пари пак ще влизат в бюджета.Друг е въпросът, дали няма да са значително повече...по ред причини
                Както и другият продавач, ако няма много договори с този и онзи филиал на майчето си, може и на печалба да излиза и ДП да внася в бюджета

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                  Споко , няма да я затворят ! Досега не съм чул някъде по света , необолшевиките да са се отказали от инвестициите си ....

Впрочем навремето Лукойл-България беше регистрирана като офшорна компания .Предполагам все още е ......
                  Разбира се че няма да я затворят - трябва да са луди да го направят .....
                  Офшорна или не - АКЦИЗА + ДДС се внася в Българския бюджет - и ТОВА Е ОСНОВНОТО ПЕРО НА ДЪРЖАВАТА - като приходи ....
                  виждам, тук, наистина няма много мислещи хора ......
                  ЖАЛКО
                  remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Надценката е най-малко разликата между цените в сайта на лукойл и цените, които виждате на колонката. Демек около 25ст. Но като се има предвид че аз зареждам 4-5 тонни цистерни на тези цени на Лукойл, а бензиностанциите много повече... Надценката може да се определи около 30ст.
                    Може, в обяснителните преди тримесечие може би го четох, но като цяло смях в залата. Ако не беше тъжно, разбира се!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                      ....
                      1. Какво става ако утре ЛукОйл решат да затворят рафинерията в Бургас???
                      ....
                      Споко , няма да я затворят ! Досега не съм чул някъде по света , необолшевиките да са се отказали от инвестициите си ....

Впрочем навремето Лукойл-България беше регистрирана като офшорна компания .Предполагам все още е ......
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        По спомен от отчет на Петрол на 2.2 някъде 22 ст. беше надценката. По-забавно е ДДС върху акциза, да не говорим за предсрочното качване.
                        Най-вече да не говорим на $150/барел в левове колко идваше, колко е сега на $100-$110/барела и как са на една крайна цена в левове.
                        Другото е чесане на езиците.
                        Надценката е най-малко разликата между цените в сайта на лукойл и цените, които виждате на колонката. Демек около 25ст. Но като се има предвид че аз зареждам 4-5 тонни цистерни на тези цени на Лукойл, а бензиностанциите много повече... Надценката може да се определи около 30ст.

Коментар

• АНКЕТА : Как оценявате протеста срещу високите цени на горивата?
                          http://www.anketite.com/

Коментар

• По спомен от отчет на Петрол на 2.2 някъде 22 ст. беше надценката. По-забавно е ДДС върху акциза, да не говорим за предсрочното качване.
                            Най-вече да не говорим на $150/барел в левове колко идваше, колко е сега на $100-$110/барела и как са на една крайна цена в левове.
                            Другото е чесане на езиците.

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                              Мислене требе мойто момче - не ти се отдава
                              Не съм ти колега, деденце
                              Аз МОГА да мисля, не само да грача като тебе!

Коментар

• Мислене требе мойто момче - не ти се отдава

Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение
                                Маринчо, ако смяташ че държавата плаща заплати с парите от Нефтохима - в яка заблуда си Лукчо формално е на загуба в България хахахахаха!

Коментар

Working...
                                X