Първоначално изпратено от marin1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеПо скоро защото не е развит ...На това разчитат и другите родни монополи . Единственно държавата може да се пребори с тях , но в нашия случай самата тя ги създава --насърчава ...И всичко в крайна сметка пак опира до това , че нямаме реална икономика с ясни ик.субекти и отношения .
1. Какво става ако утре ЛукОйл решат да затворят рафинерията в Бургас???
2. Колко време според теб държавата ще може да плаща заплатите на "служителите" на "държавна софра"???
3. ???remember remember the fifth of november
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение...И аз да бях ЛУКОЙЛ и аз щях да правя така!!!
.....
Друг е въпроса защо цакам БГ пазара???
ами защото е СИГУРЕН!!!.....Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнениеАми нормално е!
И аз да бях ЛУКОЙЛ и аз щях да правя така!!!
Цакам си сигурните пазари и преференции за тези на които искам да навлеза.....
ами защото е СИГУРЕН!!!
В. Златев - държи "златната акция"!!!
От приватизацията на Бъргаската Рафинерия - та чак до сега винаги ЛукОйл е с ВЛАСТА!!!
т.е. - обслужват държавния интерес - ама и държавата си ги оставя да си правят кавото си искат .....
ВИНАГИ СЪМ ГО КАЗВАЛ - ЛУКОЙЛ АКО УТРЕ СЕ ИЗНЕСАТ ОТ БГ - ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА ЗА 3 (ТРИ) МЕСЕЦА!!!
Коментар
-
Съни ставаш смешна вече - при бензиностанциите къв монопол да има - като са 3000 - айде някой собственици имат по много ама пак са като брайка отделните собственици прекалено много зад а има монопол. А на гениалния ти въпрос защо в европа имало по бензиностанциите разлики от 10 цента - което е 20 стинки или 15 цента - ами явно надценката им е поне 20 цента на литър, което прави 40 стотинки - съмнявам се в БГ някоя бензиностанция да има надценка от 40 стотинки на литър че да може да ти свали 15 примерно от цената
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеуфф, ами умничко си....зацепи най-накрая )
Та, има ли монопол/картелиране или няма )
Ама, я кажи що в тия другите страни от ЕС има разлики в бензиностанциите от по 10, рядко и по 15 цента?
Ааа, погледни сайта на Любимия ти Лукойл, но в Белгия, там ....гадината ) прави мръсно и подбива масовата цена )Last edited by rogers; 13.03.2011, 23:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение...........
Та, има ли монопол или няма )
Ама, я кажи що в тия другите страни от ЕС има разлики в бензиностанциите от по 10, рядко и по 15 цента?
Ааа, погледни сайта на Любимия ти Лукойл, но в Белгия, там ....гадината ) прави мръсно и подбива масовата цена )
И аз да бях ЛУКОЙЛ и аз щях да правя така!!!
Цакам си сигурните пазари и преференции за тези на които искам да навлеза.....
ами защото е СИГУРЕН!!!
В. Златев - държи "златната акция"!!!
От приватизацията на Бъргаската Рафинерия - та чак до сега винаги ЛукОйл е с ВЛАСТА!!!
т.е. - обслужват държавния интерес - ама и държавата си ги оставя да си правят кавото си искат .....
ВИНАГИ СЪМ ГО КАЗВАЛ - ЛУКОЙЛ АКО УТРЕ СЕ ИЗНЕСАТ ОТ БГ - ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА ЗА 3 (ТРИ) МЕСЕЦА!!!remember remember the fifth of november
Коментар
-
Айде да го сложим още веднъж че на някой не му харесаха...
http://www.poland-transport.eu/fuel-...urope/?lang=en
Вижда се, че в България наред с Полша и Румъния се кара с най-евтиния бензин в ЦЕЛИЯ ЕС! Няма Естония или Литва или Латвия, няма Унгария или Люксембург или Испания... ЕДНОЗНАЧНО! В БГ е най-евтиния бензин 95. Точка по въпроса!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАз кво ви казвам че и евтино да е и скъпо да е пак ще сте недоволни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеБензиностанциите средно знам че имат надценка към 10 стотинки на литър айде да ги сложим 15 - в тази надценка влизат разходите и печалбата им - така че не може да очакваш да има разлика в цената между тях примерно 10 стотинки - 5 стотинки по може.
Та, има ли монопол/картелиране или няма )
Ааа, погледни сайта на Любимия ти Лукойл, но в Белгия, там ....гадината ) прави мръсно и подбива масовата цена )
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеБензиностанциите средно знам че имат надценка към 10 стотинки на литър айде да ги сложим 15 - в тази надценка влизат разходите и печалбата им - така че не може да очакваш да има разлика в цената между тях примерно 10 стотинки - 5 стотинки по може.
10 ст. не може да е в никакъв случай. на Лукойл картите дават отстъпка от 5 ст. и 7 ст. в събота и неделя. аз ползвам карта от друга верига с още по-висока отстъпка.
Коментар
-
Аз кво ви казвам че и евтино да е и скъпо да е пак ще сте недоволни.
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениебананите също трябва да се преследват от комисиите. Това беше бананова война на веригите в бананова република. Но никоя комисия не се позаинтересува що продават толкова евтино банани.
Коментар
-
Бензиностанциите средно знам че имат надценка към 10 стотинки на литър айде да ги сложим 15 - в тази надценка влизат разходите и печалбата им - така че не може да очакваш да има разлика в цената между тях примерно 10 стотинки - 5 стотинки по може.
Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнениепич, с този коментар си вкарваш автогол.
по твоята логика, бензина по големите бензиностанции трябва да е по-евтин, защото реализират по-големи продажби и съответно икономия от мащаба, а както знаем, странно защо цената на горивата по всички бензиностанции в страната са почти еднакви с отклонение 1-2 стотинки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАбе айде стига с тая елементарна логика бе - кво като са по ниски заплатите тука. За икономия от мащаба чувал ли си. Ти може да имаш една бензиностанция дето на ден зареждат десет човека и да плащаш на работник 300 лв а друг може да има бензиностанция дето на ден зареждат хиляда човека да плаща на работник 900 лв и пак да продава на по ниска цена. Защо кварталния магазин не може да продава на цени като на големите вериги? Защо бананите на пазара са с 50% по скъпи от тези в кауфланд примерно или лидл.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнениеАбе айде стига с тая елементарна логика бе - кво като са по ниски заплатите тука. За икономия от мащаба чувал ли си. Ти може да имаш една бензиностанция дето на ден зареждат десет човека и да плащаш на работник 300 лв а друг може да има бензиностанция дето на ден зареждат хиляда човека да плаща на работник 900 лв и пак да продава на по ниска цена. Защо кварталния магазин не може да продава на цени като на големите вериги? Защо бананите на пазара са с 50% по скъпи от тези в кауфланд примерно или лидл.?
по твоята логика, бензина по големите бензиностанции трябва да е по-евтин, защото реализират по-големи продажби и съответно икономия от мащаба, а както знаем, странно защо цената на горивата по всички бензиностанции в страната са почти еднакви с отклонение 1-2 стотинки.
да оставим цената като абсолютна стойност. мен ме дразни бързината, с която се вдига бензина при покачване на петрола и мудността, с която я свалят при спад в цената на петрола.
при последното повишение от Лукойл, което беше от около 2,5%, още на другия ден всички бензиностанции вдигнаха по едно и също време цените, а при намалението от 1,5% на другия ден всички си държаха старата цена (дори погледнах в сайта на лукойл и там продължаваше да бъде 2.50 за 95) и чак на другия ден я намалиха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение+++
Можеш да направиш отделна тема тук!
И да се гласува
Отваря се, ако отидеш в страницата на форумите или....просто сега, погледни леко по-нагоре във вдясно и кликни на "Публични компании"...после ще видиш
Но, лично за мен тази идея е безмислена.
... защото всички вериги зареждат от Лукойл по-нискооктановите бензини и дизел.
Има смисъл, ако изобщо се спре зареждането на горива...от всички
Коментар
Коментар