IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
    SPART - виж последното изречение от моя пост???
    1. Какво става ако утре ЛукОйл решат да затворят рафинерията в Бургас???
    2. Колко време според теб държавата ще може да плаща заплатите на "служителите" на "държавна софра"???
    3. ???
    Маринчо, ако смяташ че държавата плаща заплати с парите от Нефтохима - в яка заблуда си Лукчо формално е на загуба в България хахахахаха!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      По скоро защото не е развит ...На това разчитат и другите родни монополи . Единственно държавата може да се пребори с тях , но в нашия случай самата тя ги създава --насърчава ...И всичко в крайна сметка пак опира до това , че нямаме реална икономика с ясни ик.субекти и отношения .
      SPART - виж последното изречение от моя пост???
      1. Какво става ако утре ЛукОйл решат да затворят рафинерията в Бургас???
      2. Колко време според теб държавата ще може да плаща заплатите на "служителите" на "държавна софра"???
      3. ???
      remember remember the fifth of november

Коментар

...И аз да бях ЛУКОЙЛ и аз щях да правя така!!!
        .....
        Друг е въпроса защо цакам БГ пазара???
        ами защото е СИГУРЕН!!!.....
        По скоро защото не е развит ...На това разчитат и другите родни монополи . Единственно държавата може да се пребори с тях , но в нашия случай самата тя ги създава --насърчава ...И всичко в крайна сметка пак опира до това , че нямаме реална икономика с ясни ик.субекти и отношения .
        Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Ами нормално е!
          И аз да бях ЛУКОЙЛ и аз щях да правя така!!!
          Цакам си сигурните пазари и преференции за тези на които искам да навлеза.....
          ами защото е СИГУРЕН!!!
          В. Златев - държи "златната акция"!!!
          От приватизацията на Бъргаската Рафинерия - та чак до сега винаги ЛукОйл е с ВЛАСТА!!!
          т.е. - обслужват държавния интерес - ама и държавата си ги оставя да си правят кавото си искат .....
          ВИНАГИ СЪМ ГО КАЗВАЛ - ЛУКОЙЛ АКО УТРЕ СЕ ИЗНЕСАТ ОТ БГ - ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА ЗА 3 (ТРИ) МЕСЕЦА!!!
          Не държавата - а миндилите на партийните хранилки!

Коментар

• Съни ставаш смешна вече - при бензиностанциите къв монопол да има - като са 3000 - айде някой собственици имат по много ама пак са като брайка отделните собственици прекалено много зад а има монопол. А на гениалния ти въпрос защо в европа имало по бензиностанциите разлики от 10 цента - което е 20 стинки или 15 цента - ами явно надценката им е поне 20 цента на литър, което прави 40 стотинки - съмнявам се в БГ някоя бензиностанция да има надценка от 40 стотинки на литър че да може да ти свали 15 примерно от цената

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            уфф, ами умничко си....зацепи най-накрая )
            Та, има ли монопол/картелиране или няма )

Ама, я кажи що в тия другите страни от ЕС има разлики в бензиностанциите от по 10, рядко и по 15 цента?

Ааа, погледни сайта на Любимия ти Лукойл, но в Белгия, там ....гадината ) прави мръсно и подбива масовата цена )
            Last edited by rogers; 13.03.2011, 23:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              ...........
              Та, има ли монопол или няма )
              Ама, я кажи що в тия другите страни от ЕС има разлики в бензиностанциите от по 10, рядко и по 15 цента?
              Ааа, погледни сайта на Любимия ти Лукойл, но в Белгия, там ....гадината ) прави мръсно и подбива масовата цена )
              Ами нормално е!
              И аз да бях ЛУКОЙЛ и аз щях да правя така!!!
              Цакам си сигурните пазари и преференции за тези на които искам да навлеза.....
              ами защото е СИГУРЕН!!!
              В. Златев - държи "златната акция"!!!
              От приватизацията на Бъргаската Рафинерия - та чак до сега винаги ЛукОйл е с ВЛАСТА!!!
              т.е. - обслужват държавния интерес - ама и държавата си ги оставя да си правят кавото си искат .....
              ВИНАГИ СЪМ ГО КАЗВАЛ - ЛУКОЙЛ АКО УТРЕ СЕ ИЗНЕСАТ ОТ БГ - ДЪРЖАВАТА ФАЛИРА ЗА 3 (ТРИ) МЕСЕЦА!!!
              remember remember the fifth of november

Коментар

• Айде да го сложим още веднъж че на някой не му харесаха...
                http://www.poland-transport.eu/fuel-...urope/?lang=en

Вижда се, че в България наред с Полша и Румъния се кара с най-евтиния бензин в ЦЕЛИЯ ЕС! Няма Естония или Литва или Латвия, няма Унгария или Люксембург или Испания... ЕДНОЗНАЧНО! В БГ е най-евтиния бензин 95. Точка по въпроса!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers Разгледай мнение
                  Аз кво ви казвам че и евтино да е и скъпо да е пак ще сте недоволни.
                  Аз никога, ама никога не съм говорил за евтино и скъпо. Дори и не знам колко струва нафтата. Давам картата, подписвам и бягам. Говоря за законност. При бананите отиваме в другата крайност а именно дъмпингови цени. Но и в двата случая резултатът е един.

Коментар

Бензиностанциите средно знам че имат надценка към 10 стотинки на литър айде да ги сложим 15 - в тази надценка влизат разходите и печалбата им - така че не може да очакваш да има разлика в цената между тях примерно 10 стотинки - 5 стотинки по може.
                    уфф, ами умничко си....зацепи най-накрая )
                    Та, има ли монопол/картелиране или няма )

Коментар

Бензиностанциите средно знам че имат надценка към 10 стотинки на литър айде да ги сложим 15 - в тази надценка влизат разходите и печалбата им - така че не може да очакваш да има разлика в цената между тях примерно 10 стотинки - 5 стотинки по може.
                      някъде бях чел, че надценките са им между 20 и 30 стотинки, в зависимост от вида на горивото. ако има някой запознат, нека каже.
                      10 ст. не може да е в никакъв случай. на Лукойл картите дават отстъпка от 5 ст. и 7 ст. в събота и неделя. аз ползвам карта от друга верига с още по-висока отстъпка.

Коментар

• Аз кво ви казвам че и евтино да е и скъпо да е пак ще сте недоволни.

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                        бананите също трябва да се преследват от комисиите. Това беше бананова война на веригите в бананова република. Но никоя комисия не се позаинтересува що продават толкова евтино банани.

Коментар

• Бензиностанциите средно знам че имат надценка към 10 стотинки на литър айде да ги сложим 15 - в тази надценка влизат разходите и печалбата им - така че не може да очакваш да има разлика в цената между тях примерно 10 стотинки - 5 стотинки по може.

Първоначално изпратено от споменЪ Разгледай мнение
                          пич, с този коментар си вкарваш автогол.
                          по твоята логика, бензина по големите бензиностанции трябва да е по-евтин, защото реализират по-големи продажби и съответно икономия от мащаба, а както знаем, странно защо цената на горивата по всички бензиностанции в страната са почти еднакви с отклонение 1-2 стотинки.

Коментар

Абе айде стига с тая елементарна логика бе - кво като са по ниски заплатите тука. За икономия от мащаба чувал ли си. Ти може да имаш една бензиностанция дето на ден зареждат десет човека и да плащаш на работник 300 лв а друг може да има бензиностанция дето на ден зареждат хиляда човека да плаща на работник 900 лв и пак да продава на по ниска цена. Защо кварталния магазин не може да продава на цени като на големите вериги? Защо бананите на пазара са с 50% по скъпи от тези в кауфланд примерно или лидл.?
                            бананите също трябва да се преследват от комисиите. Това беше бананова война на веригите в бананова република. Но никоя комисия не се позаинтересува що продават толкова евтино банани. А бананите са международна борсова стока и цените им винаги могат да се видят

Коментар

Абе айде стига с тая елементарна логика бе - кво като са по ниски заплатите тука. За икономия от мащаба чувал ли си. Ти може да имаш една бензиностанция дето на ден зареждат десет човека и да плащаш на работник 300 лв а друг може да има бензиностанция дето на ден зареждат хиляда човека да плаща на работник 900 лв и пак да продава на по ниска цена. Защо кварталния магазин не може да продава на цени като на големите вериги? Защо бананите на пазара са с 50% по скъпи от тези в кауфланд примерно или лидл.?
                              пич, с този коментар си вкарваш автогол.
                              по твоята логика, бензина по големите бензиностанции трябва да е по-евтин, защото реализират по-големи продажби и съответно икономия от мащаба, а както знаем, странно защо цената на горивата по всички бензиностанции в страната са почти еднакви с отклонение 1-2 стотинки.

да оставим цената като абсолютна стойност. мен ме дразни бързината, с която се вдига бензина при покачване на петрола и мудността, с която я свалят при спад в цената на петрола.

при последното повишение от Лукойл, което беше от около 2,5%, още на другия ден всички бензиностанции вдигнаха по едно и също време цените, а при намалението от 1,5% на другия ден всички си държаха старата цена (дори погледнах в сайта на лукойл и там продължаваше да бъде 2.50 за 95) и чак на другия ден я намалиха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                +++
                                Можеш да направиш отделна тема тук!
                                И да се гласува
                                ще ти кажа как да си отвориш нова тема - ако си отскоро във форума, наистина може да не се ориентираш лесно ...и според мен е по-логично, пускането на тема да е на стартовата страница, но не е
                                Отваря се, ако отидеш в страницата на форумите или....просто сега, погледни леко по-нагоре във вдясно и кликни на "Публични компании"...после ще видиш

Но, лично за мен тази идея е безмислена.
                                ... защото всички вериги зареждат от Лукойл по-нискооктановите бензини и дизел.
                                Има смисъл, ако изобщо се спре зареждането на горива...от всички

Коментар

Working...
                                X