Бомба за малните бензиностанции: Трима с маски..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнениеДвижиш с велосипед и пеш и смяташ, че не засяга цената на горивата?
Всичко, което купуваш, е дошло до магазина с дизелов автомобил.
Коментар
-
http://www.opec.org/opec_web/en/data_graphs/333.htm
това е за 2014 при средна цена на нефта 96долара
днес индустрията(жълтото)-преработка,търговия на едро и дребно и печалба,се е разпростряла на доста повече %,ама Делчев пак си бърбори,че по-ниската цена е непременно за по-некачествени горива
ЛУКарски,ако не е свързан с ЛУКойл и сие по финикийска линия би трябвало да качи такава графика за БГ,не че не можем да я сметнем,ама да е официална и да се види къде сме ние спрямо другите в Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениееми ей човека ти го казва, спирате и слизате от колите и тва е, аз се движа с велосипед и пеш, ебал съм ги и колите и дизелите .... и ме боли шпатулата за Лукойл и картела там ...
Всичко, което купуваш, е дошло до магазина с дизелов автомобил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеAз съм слязъл от Лукойл отдавна, но не и от колата
Там го сърби Боко - намалено потребление на гориво в летните месеци, явно за пазарна икономика не е чувал - не е спаднало потребление, просто не е от Лукойл ПАЗАР!
А идват избори - подкрепата е яяка
По въпроса - евалата на Тиквун, че "реши бързо и ефективно" проблема с високите цени на горивата. Как? Ами много лесно - веднага заговори за "дефектния" дизел и народецът кълве ли, кълве, как всички били изедници, забарви веднага аферите на аверчето Златев от Лукойл и всичко се замете под общ знаменател.
А едно време имаше протести, но за пореден пт се убеждавам, че ако няма платени протестъри, нито едно дори мижаво протестче не може да се проведе сред селяните с гражданска позиция, населяващи тези географски ширини, защото това, в което живеем, трудно може да бъде наречено Държава, по-скоро е географска територия...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
С такива журналя си заслужаваме скъпите цени (конкуренцията се убива от цяла организирана група): Експерт: Малките бензиностанции може да сложат всичко в горивото
А големите не могат, милите...Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениееми ей човека ти го казва, спирате и слизате о...
Там го сърби Боко - намалено потребление на гориво в летните месеци, явно за пазарна икономика не е чувал - не е спаднало потребление, просто не е от Лукойл ПАЗАР!
А идват избори - подкрепата е яякаMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеА ние как им го слагаме, че не разбрах? Явно с нищо, щом държавно гарантираните монополи и картели цъфтят ...
Коментар
-
Пичове ще ви го кажа така. Ако цените ви се виждат високи и не искате да спонсорирате ДС и картелите им намалете шофирането или измислете нещо по въпроса. Предполагам не карате коли с разход от 40 нагоре. Аз съм отраснал с тия цени колкото и да са надути, съм си свикнал пък и за мен не са нещо особено. В Турция цената може да е 4.5 лири литъра ама там поне знаеш ,че част от парите отиват за пътища а тук отиват в джобчето на некои мустак от политбюро,любовницата му и тъпото им отроче
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениедобре ве човек, кажи са аз какво да напраа в случая Про-пазарен това е положението това че тея ни ебават и ни го връщат за дето ние ги ебаваме е нормално ами като не ги щем подписка там или демонстрации пред Народното Събрание и тва е да се махат и да дойдат другиМнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеМоже поне да си малко про пазарен в изказа си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеайде пак, ае како ми се оплаквате ве да не съм шейха на Оман ?!?!? Ми айде митинг там стачка Лукойл вън и Шеврон, Шел вътре, аз како да напраа все едно от мене зависи цената на петрола ......Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
-
"Pronto" е прав с неговия отговор малко по-долу.
Чисто и просто пазара не е свободен и има големи пречки пред навлизането на нови играчи. Бих добавил и задължението да се държат 90 дневни запаси и прочие глупости, които дори не ги знам.
Какво е необходимо- пазара да заприлича на този на доставката на интернет , максиламно конкурентен и ефективен, стотици доставчици.
Всеки с два камиона-цистерни да може да отиде да зареди в съседна рафинерия (или търговец на едро) и да дойде да продава у нас. Направо от цистерната.
Така всички бензиностанции ще намалят цените до нормални пазарни нива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеЯ да ти дам една задача виж левовата стойност на 1 барел WTI на 1 Февруари тази година и го виж примерно тази седмица.
След това виж какви са били цените по бензиностанците ни примерно на бензина - http://fuelo.net/fuel/type/gasoline/year
Питанката се пита колко трябва да е сега цената ако вземем за референция 1 Февруари?
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеофффф айде пак, хои си зареди от Shell и млъкни
След това виж какви са били цените по бензиностанците ни примерно на бензина - http://fuelo.net/fuel/type/gasoline/year
Питанката се пита колко трябва да е сега цената ако вземем за референция 1 Февруари?Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!
Коментар
Коментар