Първоначално изпратено от hemilio
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от geozahariev Разгледай мнениеВчера суровият петрол е паднал с 3%!
Доларът също е паднал спрямо еврото!
Кога ли ще се отразят тези движения на горивата на родния пазар?
Лукойл за 10 дни покачи дизеловото си гориво от 1,99 на 2,20? Защо?За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
когато петрола поевтиняваше дълго време цените не падаха може ви с мотив че са били купени на високите цени и докато не изчистят " стария петрол " няма да продават на загуба. само че сега като поскъпна петрола нито за ден не се забавиха да го вдигнат по бензиностанциите въпреки че е купен евтино.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеКак да познаем изборна година Дизел 2.20 лв (в Македония е около 1.7, а може и във фалиралата Гърция е по-евтин).
Не ми се прави статистика колко беше пропан-бутана при цени на дизела около 1.9 (по памет, мисля -1.15) и колко е сега - 0,85 лв.
Е, поне между цената на бензина, дизела и пропана не трябва ли да има корелация???
Иначе корелация между бензина и дизела има ,но не и пропан бутана.
Не ме питай от къде го знам,щом го казвам,значи е вярно!Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 87 Разгледай мнениеКорелация между цените на дизела и бензина има, нокой не е казал че няма. КОрелацията тръгва от там, че при преработването на нефта в горива се получава една част бензин и една част дизел в някакво стабилно отношение. След това пазара казва какво се търси повече и съответно неговата цена се качва за сметка на другото по-малко търсено гориво, защото така или иначе и дизела и бензина трябва да се продадат.
През 90-те години у нас дизела беше по-евтин, хората масово караха на бензин. Последните години обаче масово се карат джипове на дизел, дизела се търси и съответно е по-скъп, а бензина по-евтин.
Така че има корелация.Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеКак да познаем изборна година Дизел 2.20 лв (в Македония е около 1.7, а може и във фалиралата Гърция е по-евтин).
Не ми се прави статистика колко беше пропан-бутана при цени на дизела около 1.9 (по памет, мисля -1.15) и колко е сега - 0,85 лв.
Е, поне между цената на бензина, дизела и пропана не трябва ли да има корелация???
През 90-те години у нас дизела беше по-евтин, хората масово караха на бензин. Последните години обаче масово се карат джипове на дизел, дизела се търси и съответно е по-скъп, а бензина по-евтин.
Така че има корелация.
Коментар
-
Коментар
-
Как да познаем изборна година Дизел 2.20 лв (в Македония е около 1.7, а може и във фалиралата Гърция е по-евтин).
Е, поне между цената на бензина, дизела и пропана не трябва ли да има корелация???Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Експерт прогнозира още спад на цените на горивата у нас преди празниците
Статията завършва с: "Справка в сайта energy.eu пък показва, че цената на бензина у нас е сред най-ниските в ЕС. По-евтино е само в Люксембург, Литва и Полша."
Не е вярно - от сайта energy.eu се вижда, че цената на бензина е трета по скъпотия в Европа (след Италия и Малта). Просто акциза и ДДс са ниски в Бг и затова крайната цена е сравнително ниска. Цената на самото гориво като компонент на цената си е много над средната за Европа - т.е. цената на Лукойл е една от най-високите в Европа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЗа всички веселяци които казват, че зареждат от една или друга верига, това няма значение. Дори Шел и Ромпетрол зареждаха и вероятно още зареждат от Лукойл. За различното качество по бензиностанции и вериги вероятно си има обяснение, но дизелът е с един и същи произход в над 90% от случаите. Някой от вас да е виждал танкери на Шел, Ромпетрол или други пълни с дизел? Защото аз не съм, а и знам случай в който на пристанище Варна се бяха наредили всички големи вериги, да купуват от дизела на Лукойл.. До една!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеЗа всички веселяци които казват, че зареждат от една или друга верига, това няма значение. Дори Шел и Ромпетрол зареждаха и вероятно още зареждат от Лукойл. За различното качество по бензиностанции и вериги вероятно си има обяснение, но дизелът е с един и същи произход в над 90% от случаите. Някой от вас да е виждал танкери на Шел, Ромпетрол или други пълни с дизел? Защото аз не съм, а и знам случай в който на пристанище Варна се бяха наредили всички големи вериги, да купуват от дизела на Лукойл.. До една!
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеДжеи, Oткьде Ще зареждат можем само да предполагаме, тук вярваме в Паэара,нали??http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар