IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
    В момента има големи количества пропан-бутан в Бургаската рафинерия,и трябва да се освободят от тях,затова цената на газта е по-ниска.
    Иначе корелация между бензина и дизела има ,но не и пропан бутана.
    Не ме питай от къде го знам,щом го казвам,значи е вярно!
    Добре, какви са нивата на печалба там???
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от geozahariev Разгледай мнение
      Вчера суровият петрол е паднал с 3%!
      Доларът също е паднал спрямо еврото!
      Кога ли ще се отразят тези движения на горивата на родния пазар?
      Лукойл за 10 дни покачи дизеловото си гориво от 1,99 на 2,20? Защо?
      Причини хиляди.Първата за която се сещам е спонсорство за новиия правителствен самолет
      За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• когато петрола поевтиняваше дълго време цените не падаха може ви с мотив че са били купени на високите цени и докато не изчистят " стария петрол " няма да продават на загуба. само че сега като поскъпна петрола нито за ден не се забавиха да го вдигнат по бензиностанциите въпреки че е купен евтино.

Коментар

• http://www.banker.bg/upravlenie-i-bi...-vzeha-za-meze

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
            Как да познаем изборна година Дизел 2.20 лв (в Македония е около 1.7, а може и във фалиралата Гърция е по-евтин).
            Не ми се прави статистика колко беше пропан-бутана при цени на дизела около 1.9 (по памет, мисля -1.15) и колко е сега - 0,85 лв.
            Е, поне между цената на бензина, дизела и пропана не трябва ли да има корелация???
            В момента има големи количества пропан-бутан в Бургаската рафинерия,и трябва да се освободят от тях,затова цената на газта е по-ниска.
            Иначе корелация между бензина и дизела има ,но не и пропан бутана.
            Не ме питай от къде го знам,щом го казвам,значи е вярно!
            Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Вчера суровият петрол е паднал с 3%!
              Доларът също е паднал спрямо еврото!
              Кога ли ще се отразят тези движения на горивата на родния пазар?
              Лукойл за 10 дни покачи дизеловото си гориво от 1,99 на 2,20? Защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от 87 Разгледай мнение
                Корелация между цените на дизела и бензина има, нокой не е казал че няма. КОрелацията тръгва от там, че при преработването на нефта в горива се получава една част бензин и една част дизел в някакво стабилно отношение. След това пазара казва какво се търси повече и съответно неговата цена се качва за сметка на другото по-малко търсено гориво, защото така или иначе и дизела и бензина трябва да се продадат.
                През 90-те години у нас дизела беше по-евтин, хората масово караха на бензин. Последните години обаче масово се карат джипове на дизел, дизела се търси и съответно е по-скъп, а бензина по-евтин.
                Така че има корелация.
                Да разбирам ли, че тхрсенето рязко се е променило последноте дни, през които има няколко промени?

Коментар

Как да познаем изборна година Дизел 2.20 лв (в Македония е около 1.7, а може и във фалиралата Гърция е по-евтин).
                  Не ми се прави статистика колко беше пропан-бутана при цени на дизела около 1.9 (по памет, мисля -1.15) и колко е сега - 0,85 лв.
                  Е, поне между цената на бензина, дизела и пропана не трябва ли да има корелация???
                  Корелация между цените на дизела и бензина има, нокой не е казал че няма. КОрелацията тръгва от там, че при преработването на нефта в горива се получава една част бензин и една част дизел в някакво стабилно отношение. След това пазара казва какво се търси повече и съответно неговата цена се качва за сметка на другото по-малко търсено гориво, защото така или иначе и дизела и бензина трябва да се продадат.
                  През 90-те години у нас дизела беше по-евтин, хората масово караха на бензин. Последните години обаче масово се карат джипове на дизел, дизела се търси и съответно е по-скъп, а бензина по-евтин.
                  Така че има корелация.

Коментар

Нещо си в грешка много слушаш медиите май - не Гърция е фалирала а Булгаристан е фалирал тотално

Коментар

• Как да познаем изборна година Дизел 2.20 лв (в Македония е около 1.7, а може и във фалиралата Гърция е по-евтин).

Коментар

• Малко Офтопик, ама имате ли пресни наблюдения от горивото на шел? Че аз ги бях отписал преди години тотално, но ми се наложи наскоро няколко пъти да зареждам там и дали ми се струва, дали не съм доволен.

Коментар

• Експерт прогнозира още спад на цените на горивата у нас преди празниците

Статията завършва с: "Справка в сайта energy.eu пък показва, че цената на бензина у нас е сред най-ниските в ЕС. По-евтино е само в Люксембург, Литва и Полша."

Не е вярно - от сайта energy.eu се вижда, че цената на бензина е трета по скъпотия в Европа (след Италия и Малта). Просто акциза и ДДс са ниски в Бг и затова крайната цена е сравнително ниска. Цената на самото гориво като компонент на цената си е много над средната за Европа - т.е. цената на Лукойл е една от най-високите в Европа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                            За всички веселяци които казват, че зареждат от една или друга верига, това няма значение. Дори Шел и Ромпетрол зареждаха и вероятно още зареждат от Лукойл. За различното качество по бензиностанции и вериги вероятно си има обяснение, но дизелът е с един и същи произход в над 90% от случаите. Някой от вас да е виждал танкери на Шел, Ромпетрол или други пълни с дизел? Защото аз не съм, а и знам случай в който на пристанище Варна се бяха наредили всички големи вериги, да купуват от дизела на Лукойл.. До една!
                            ОМV в Пловдив зареждат от ИНСА, Ромпетрол си карат нафтата от северната ни съседка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              За всички веселяци които казват, че зареждат от една или друга верига, това няма значение. Дори Шел и Ромпетрол зареждаха и вероятно още зареждат от Лукойл. За различното качество по бензиностанции и вериги вероятно си има обяснение, но дизелът е с един и същи произход в над 90% от случаите. Някой от вас да е виждал танкери на Шел, Ромпетрол или други пълни с дизел? Защото аз не съм, а и знам случай в който на пристанище Варна се бяха наредили всички големи вериги, да купуват от дизела на Лукойл.. До една!
                              Тук не си съвсем прав, особено за дизела. За какво са танкери, като в Северна Гърция има ако не се лъжа 2 рафинерии в Солун и 1 в Кавала? Оттам до българската граница са 100 км, а до София 300. Доста по-близо от Бургас. Същото е на Североизток и Северозапад с рафинериите съответно в Констанца и Ниш. Повечето от тези рафинерии са собственост на международни компании с големи вериги бензиностанции в България. Проблемът с монополизиране на продажбите на предимно чрез Лукойл стана, когато Бойко и Вальо Танов въведоха драконовските изисквания за "лицензирани данъчни складове", което си беше едно рамо за Лукойл, които преди това изкупиха петролните бази на Петрол и реално дори и да внасяш, пак съхраняваш при Лукойл. Тогава малките и и средните вносители, и големите производствени предприятия, които преди директно купуваха от гръцките рафинерии, бяха ударени и принудени да купуват от Лукойл. За част от бензиностанциите на Ромпетрол, ЕКО и OMV, най-вече с логистика до собствените им рафинерии, със сигурност част от горивата не са Лукойлски, но цените са. Защо го правят е друга тема.

Коментар

Джеи, Oткьде Ще зареждат можем само да предполагаме, тук вярваме в Паэара,нали??
                                Това се чудя, какъв процент от пазара сега, се държи от Лукойл? Това би показало има ли други горива или не.. По време на протестите за горивата, този % бе над 90, но сега не знам.
                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Working...
                                X