IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнение
    От Лукойл в бюджета ще влязат доста пари ако вместо ЗДДС се въведе -данък оборота. Тогава ще отпаднат всякакви гимнастики който сега правят чрез Литаско Швейцария

.
    Литаско ще сменят с Хаяско. If there is a will there is a way
    Хората трябва да се сменят.
    Тези вече аи купиха частни самолети
    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• От Лукойл в бюджета ще влязат доста пари ако вместо ЗДДС се въведе -данък оборота. Тогава ще отпаднат всякакви гимнастики който сега правят чрез Литаско Швейцария която е на входа на Лукойл. Данък печалба "не ни трябва" при 10%....
      Има и други идеи как да влязат пари в бюджета от Лукойл....но няма мнозинство което да ги приеме. От 2 годинив бюджета не влиза нито лев ....защото възстановените данъци от бюджета са много повече от внесените....
      Справка - ГФО на фирмата ---лесно могат да бъдат намерени в интернет...не са секретни.

Гледайте Отчета за паричните потоци.

Коментар

• Къде се нарежда не знам , ама знам че на фона на стандарта ни цената на горивата е доста висока. Цената на тока , която предизвика толкова протести е доста по-ниска.от тази в Европейския съюз. Но за цената на горивата никой не протестира .Защо ли?

Коментар

• Долното е от сайта на Нефтохим и показва,че дълбочината на преработката е 76%,тъй като разполагат с крекинг инсталация,модернизирана миналата година.Ако не могат да си натоварят рафинерията до средните за Европа да си уволнят търговците Проблема вероятно е в картел при търговците,които прибират годишно около 300 млн.повече при 10ст.над средните цени в Европа,иначе Нефтохим си е конкурентен и изнася навънПри постоянните загуби проблема се решава с постоянно вдигане на осн.капитал-първото бе с апортна вноска на някакви нефт.находища от13млн....вече е над 40 млн.и така стопиха процентите на миноритарите

Коментар

• Независимо от постигнатото, Компания "ЛУКОЙЛ" не спира до тук развитието на бургаската рафинерия. В процес на изграждане е супермодерен технологичен комплекс за дълбочинна преработка на гудрон с капацитет 2.5 млн.т/г на стойност над 1.0 млрд.долара. Новите мощности ще повишат дълбочината на преработка от 76% на 90% и ще обезпечат производството на котелно гориво със съдържание на сяра съгласно европейските изисквания под 1%. С този комплекс Дружеството се нарежда сред едва дузината рафинерии от цял свят, разполагащи с подобна технология за супер дълбочинна преработка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

И тя е, че рано или късно при счетоводна трябва да закриваш.
              Грешка- това е бизнес с много компоненти,това,че някои от тях са ти на загуба,не значи,че всичко ти е на загуба

След 2 месеца ще се пусне в експлоатация новата инсталация,която ще ги изкара на плюс,по време на строителството на толкова скъпа инвестиция(около 1,5 млрд), няма как да си на чечалба
              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                има голяма разлика между счетоводна загуба и реална такава

И тя е, че рано или късно при счетоводна трябва да закриваш.

Коментар

Тия нали всяка година са на загуба, кога ще спускат кепенците?
                  има голяма разлика между счетоводна загуба и реална такава
                  Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Тия нали всяка година са на загуба, кога ще спускат кепенците?
                    Засега се държат над леда заради прекрасния мениджмънт!
                    Преработката, дистрибуцията и продажбата на дребно на горива е ужасно губещ бизнес, защото повече хора преминаха на електромобили.

Коментар

• Тия нали всяка година са на загуба, кога ще спускат кепенците?

Коментар

• "Има нещо гнило на пазара на горива"

Ти да видиш
                        Цената на дизела без данъците, без акциз и без ДДС в България за последния месец е третата или четвъртата най-висока в целия Еворпейски съюз.

Това обяви депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров по време на парламентарния контрол....

Ама верно ли бееееее

Коментар

• Реално платени за 58% от нефтохим са 81 млн.долара,останалите 20млн.бяха в доверителна сметка като гаранция срещу скрити задължения.Държавата опрости и около 150млн.задължения по ЗУНК,а купувача пое дълг към БГ за неплатени акцизи и данъци,както и към банки.Скъпо или евтино е продадена може да се види от съпоставка на други сделки по това времеОтносно маржовете за печалба може да се погледне PKN Orlen-най-голямата полска петролна компания и цените в Полша Правило е,че когато нефта е скъп преработката е с изпилени печалби и обратно: евтин нефт-печалба от преработкаНадежда за по-ниски цени(съпоставени с ЕС) има при успешен пуск тази година на хидрокрекинг на гудрон(тежките остатъци) Подобна инсталация има в Полша и затова, може би, са такива цените там А може би просто има реална конкуренция

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                            Според мен - докато го има Люксембург, Ирландия, Швейцария .. Може и да греша..
                            Мисля, че грешиш! Последният скандал в Швейцария го доказва - на Запад все някой няйога разкрие нещо, а друг си плати за дяволъка.
                            В България не се случват такива- статутквото е вечно.
                            Проблемът не е в Люксембург, Ирландия, Швейцария - вижда се още от самолета
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              И колко време може да си позволят да работят на загуба. Специално за Бг знам че прекарват всичко през външна фирма , тя е доставчик и купувач, и докарват всичко на нула, иначе преди 2-3 години знам че правиха голяма модернизация, ако работят на загуба пари откъде
                              Според мен - докато го има Люксембург, Ирландия, Швейцария и всичките останали острови. Или докато някой извратеняк не реши да смени данък печалба с данък приход. Тогава няма да има - тука има, тука нема.
                              Това, естествено, не го виждам да се случи - > мисля, че много време може да си го позволят. Може и да греша..
                              #dagoduhatbednite

Коментар

• Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнение
                                Може да звучи странно - но повечето рафинерии работят на /колосална/ загуба...
                                Защото с рафинерия само и единствено се укриват данъци.
                                in 2011 two-thirds of European refineries were losing money
                                http://www.economist.com/news/britai...s-fuels-errand

пс. Не съм русофил, даже напротив.
                                И колко време може да си позволят да работят на загуба. Специално за Бг знам че прекарват всичко през външна фирма , тя е доставчик и купувач, и докарват всичко на нула, иначе преди 2-3 години знам че правиха голяма модернизация, ако работят на загуба пари откъде

Коментар

Working...
                                X