Първоначално изпратено от Jekata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Абсурд... какво прави Лукоил???
Collapse
X
-
Last edited by Jay Gould; 23.10.2015, 18:33.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеАко действа като с аптеките си, се очертават интересни и тежки времена за картела в бизнеса http://newsline.bg/17100/benzinostan...leva-za-dizel/
Естествено, всички останали са бесни и люто му се заканват
Всъщност не съм сигурен, че ще му стигнат роднините.
Иначе ако всичко е ОК - едно добро начало.
Коментар
-
Ако действа като с аптеките си, се очертават интересни и тежки времена за картела в бизнеса http://newsline.bg/17100/benzinostan...leva-za-dizel/
Естествено, всички останали са бесни и люто му се заканватhttp://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от marto76 Разгледай мнениеФакт е, че живеем в най-овчата страна, но Лукойл нямат вина, че ние ядем доматите с колците!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИзлиза , че живеем в най-овчата страна в EU или в страната на Лукойл ... или и двете
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеПрав си за доставките, дали ще е Литаско или ЛукОйл, все тая.
Има обстоятелство по ЗКПО и следва да се разглеждат като свързани лица.
Не става въпрос за нарушение, а за прилагане на цени, постановени от Закона в тези случаи.
Ама, кой да го направи?!
Не виждаш ли, че дори КЗК постановява, че няма картел - а сега седмици на ВСИЧКИ табла светеше една цена 2.15лв. ...като закована със закон, закона на Лукойл
Ето я темата за монополните цени, в която сме обсъждали и свързаните лица, и контрабандния износ, помня Джей споменаваше за цистерни, видими за всички, които прескачат митници, и дистрибутора, който монополизира пазара, и акцизните им складове...
http://www.investor.bg/forum/showthr...=12276&page=65
Мамита, акцизите за бензина и дизела са фиксирани стойности на тон/литър.
И българските са НАЙ - НИСКИте.
Това, означава, че при еднакви цени на европейския пазар на дизела, във всяка друга страна, държавата прибира по-голяма част от цената, отколкото в България.
Тук, по-голямата разлика се заделя ...от Лукойл - българския, руския, холандския...който щеш, но не и за бюджета
Разгледай втората таблица в линка на европортала
https://www.energy.eu/fuelprices/
Предполагам, объркването ти идва от ДДС-то, което се начислява на сумата от цената+акциза(+др. такси и мита,ако има) с фиксиран % -20За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнениеБлагодаря за инфото...но, Лукойл - завода се източва чрез Литаско..а, не чрез Лукойл България с шеф В. Златев. По-долу има данните за 2013 и 2014 какви сделки има между завода и Литаско...те са свързани лица чрез руския Лукойл...и затова имаме ...скрито разпределение на печалба ...към руския Лукойл....което е нарушение на ЗКПО.
На входа Литаско е с почти 100% доставки....а, на изходе с над 60% износ чрез Литаско. Източването става чрез Литаско...всичко друго е прах в очите на балъците. Не бъди балък!!!
Има обстоятелство по ЗКПО и следва да се разглеждат като свързани лица.
Не става въпрос за нарушение, а за прилагане на цени, постановени от Закона в тези случаи.
Ама, кой да го направи?!
Не виждаш ли, че дори КЗК постановява, че няма картел - а сега седмици на ВСИЧКИ табла светеше една цена 2.15лв. ...като закована със закон, закона на Лукойл
Ето я темата за монополните цени, в която сме обсъждали и свързаните лица, и контрабандния износ, помня Джей споменаваше за цистерни, видими за всички, които прескачат митници, и дистрибутора, който монополизира пазара, и акцизните им складове...
http://www.investor.bg/forum/showthr...=12276&page=65
Мамита, акцизите за бензина и дизела са фиксирани стойности на тон/литър.
И българските са НАЙ - НИСКИте.
Това, означава, че при еднакви цени на европейския пазар на дизела, във всяка друга страна, държавата прибира по-голяма част от цената, отколкото в България.
Тук, по-голямата разлика се заделя ...от Лукойл - българския, руския, холандския...който щеш, но не и за бюджета
Разгледай втората таблица в линка на европортала
https://www.energy.eu/fuelprices/
Предполагам, объркването ти идва от ДДС-то, което се начислява на сумата от цената+акциза(+др. такси и мита,ако има) с фиксиран % -20Last edited by съни(тя); 26.09.2015, 16:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеНямат такива акцизи и данъци като нашите,затова.
А нашите тепърва ще се вдигат още от догодина,че трябва да гоним европейските
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениесега погледнах малко назад спора ви
Има една тема във форума - "Не на мополните и картелирани цени", отпреди 3-4 години, ако можеш открий я
Нехтохим-а от години си се източва от Лукойл Бг, като са завардени и входа, но особено изхода на рафинерията.
Горивата се продават от дистрибутора Лукойл Бг.
И двете дружества от години са все на загуба ...
На входа Литаско е с почти 100% доставки....а, на изходе с над 60% износ чрез Литаско. Източването става чрез Литаско...всичко друго е прах в очите на балъците. Не бъди балък!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнение...но кажи нещо за Литаско ...
Има една тема във форума - "Не на мополните и картелирани цени", отпреди 3-4 години, ако можеш открий я
Нехтохим-а от години си се източва от Лукойл Бг, като са завардени и входа, но особено изхода на рафинерията.
Горивата се продават от дистрибутора Лукойл Бг.
И двете дружества от години са все на загуба ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеАз не се крия и не бягам от никого.
Ако не ти стана ясно,спрях да се занивам с теб.
Омръзнало ми е да комуникирам с негативни,хейтърски настроени енергийни вампири като теб,и ги пускам по канала,у лево
Живей си живота малки злобни "човеко".Last edited by cokrat1; 17.09.2015, 12:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cokrat1 Разгледай мнение..... hemilio....къде се дяна бе "копеле"...явно си се притеснил много от истината за Литаско.....което пък доказва, че аз съм прав по казуса с източването на Лукойл нефтохим АД...от руския Лукойл чрез офшорната фирма Литаско. Иначе е безумие да поддържаш една фирма от която почти 10 години не си получил нито лев дивидент. Явно, че тук е "заровено кучето..а, то" е ....скрито разпределение на печалба към руския Лукойл. В такива случай се казва ...да влезе убития....пардон НАП!!!
Ако не ти стана ясно,спрях да се занивам с теб.
Омръзнало ми е да комуникирам с негативни,хейтърски настроени енергийни вампири като теб,и ги пускам по канала,у лево
Живей си живота малки злобни "човеко".Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеУау,никой не се осмелявал да ме нарича до сега така,явно много съм ди бръкнал в тесногръдата малка душичка.
,и не съм русофил,русофоб,и там другите ви комунистически болести страдащи вашето поколение.
По простата причина,че съм "само" на 34,и не съм живял във вашия тесногръд жалък,калпав и диктуван живот.
По въпроса за напа,бъди сигурен,че има постоянен контрол, тъй като ги виждам ежедневно с очите си нападжиите,как ровят, както гладен мангал рови в кофа за смет.
Това особено в последните два месеца е постоянно присъствието на всички портали и на всички наливни естакади с броячи.
Нямам никаква цел и кауза, а казвам нещата както са 1:1 .
За разлика от теб.
Всичко добро,и дано Господ ти прости за злобата в малкото същество в което си събрал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнениеПреди дни се върнах от Гърция и ми направи впечатление различната цена на бензина в различните вериги. В Шел и Еко беше около 1.48е/л, a в Aegean 1,39, това са си 6-7% разлика. В България всичките цени заковани и според безродниците у нас: "Картел нямало"!
КОга ще се вдигнем с една тояга и ще им **** майката на всичките.
Дизелът почва от 1,05е = 2.04 левчета, а акцизът, който прибира държавата и ддс-то са доста повече от българските
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivetka Разгледай мнениеПреди дни се върнах от Гърция и ми направи впечатление различната цена на бензина в различните вериги. В Шел и Еко беше около 1.48е/л, a в Aegean 1,39, това са си 6-7% разлика. В България всичките цени заковани и според безродниците у нас: "Картел нямало"!
КОга ще се вдигнем с една тояга и ще им **** майката на всичките.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
Коментар