IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
    До последно - хем живееше в този район / Кройцтал - Зиген / , хем не беше чувал за завода...............

Просто видях , че пишеш за Германия , та си рекох да проверя стария спор.......
    В интерес на истината като карам по АТС и съм виждал завода, но никога не съм ходил. Би трябвало да е на около 10-15км от мен

Коментар

• До последно - хем живееше в този район / Кройцтал - Зиген / , хем не беше чувал за завода...............

Просто видях , че пишеш за Германия , та си рекох да проверя стария спор.......

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Защо работа ли искаш да ти потърся там???
      Наемат временни работници лятото

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
        Я кажи, по-добре, намери ли най-накрая бирената фабрика до Кройцтал или все още я търсиш ?
        Защо работа ли искаш да ти потърся там???
        Наемат временни работници лятото

Коментар

• Я кажи, по-добре, намери ли най-накрая бирената фабрика до Кройцтал или все още я търсиш ?

Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Ot edna strana наистина сметките изразени по твоя начин имат смисъл. Но от друга звучиш като протестърите по времето на костов, да намалим данъка на хазарта за да могат да идват турците да играят в бг и ще направи пачка. Е да де , ама не. Не се случва точно така- ти правиш 1000км на месец при цена 2лв,, е да ама при цена 2,20 пак ще правиш тези 1000км, при 1,80 пак 1000км- нали не очакваш че ще започнеш да правиш по 1500км само защото бензина е намалял с 10%. Защо всички в германия имат коли/ откакто съм тук съм сменил 4/ , аи защото е по евтино да отидеш от А до Б с кола отколкото с автобус или влак. Пример с мен- работя на 8,5км от къщи- автобуса спира от едната страна на 300м, от другата на 60-70м, билета е 2,80 е едната посока, картата не знам, колата ми / Бора/ гори около 7/1000 има светофари, задръствания и т.н . Ами както и да го смятам и излиза пряко че ми е по евтино с кола, друг е въпросът че плащам още 70евро на месец застраховка, гуми летни/зимни по 50евро парчето, обслужване и т.н Ако тръгнеш да смяташ всичко ще излезе че е по евтино с автобус, но всеки цени удобството и кара кола

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Не е точно така.
            Бензинът струва около 1000 лева за 1000 л. в картелните бензиностанции. Акцизът е
            Да направим сметките отновоСметките не са толкова елементарни
            Ot edna strana наистина сметките изразени по твоя начин имат смисъл. Но от друга звучиш като протестърите по времето на костов, да намалим данъка на хазарта за да могат да идват турците да играят в бг и ще направи пачка. Е да де , ама не. Не се случва точно така- ти правиш 1000км на месец при цена 2лв,, е да ама при цена 2,20 пак ще правиш тези 1000км, при 1,80 пак 1000км- нали не очакваш че ще започнеш да правиш по 1500км само защото бензина е намалял с 10%. Защо всички в германия имат коли/ откакто съм тук съм сменил 4/ , аи защото е по евтино да отидеш от А до Б с кола отколкото с автобус или влак. Пример с мен- работя на 8,5км от къщи- автобуса спира от едната страна на 300м, от другата на 60-70м, билета е 2,80 е едната посока, картата не знам, колата ми / Бора/ гори около 7/1000 има светофари, задръствания и т.н . Ами както и да го смятам и излиза пряко че ми е по евтино с кола, друг е въпросът че плащам още 70евро на месец застраховка, гуми летни/зимни по 50евро парчето, обслужване и т.н Ако тръгнеш да смяташ всичко ще излезе че е по евтино с автобус, но всеки цени удобството и кара кола

Коментар

• Явно че картелоидите вече ги заболя, щом почнаха да излизат на припек по телевизиите и да се оплакват от "контрабандата" - кодовото им име за малките търговци, които се канят да убият с някоя още по тежка регулация.
              А и иде сезонът с най-слабо търсене, може цените да паднат още.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                От твоята и моята гледна точка е така, но има и друг поглед
                Не и се търси точното име, но май беше ротшилд- та повреме на една от френските революции решава народа да го трепе, той излиза на балкона си и обяснява- аз имам 2-3-10млн франка, ако е убиете и си разделите тези пари на всеки от вас ще се паднат по 2-3 франка, ако ме оставите жив, аз с тези пари ще плаща данъци за да могат да се построят училища, пътища и други такива
                Та по високата цена на бензина води до повече приходи в хазната, оттам се преразпределят за да има за всички. Най вероятно цената на бензина е около 1лв, останалото е данъци които директно отиват в хазната
                Не е точно така.
                Бензинът струва около 1000 лева за 1000 л. в картелните бензиностанции. Акцизът е 710 лева за 1000л.
                Така цената се получава около 2.05 на колонката.
                Ако цената се намали с 20% /т.е. 20 стотинки/. Това долу горе се случва във Варна.....
                Цената на колонката е около 1.81.

Какво влиза в държавата при първия случай за 1000л?
                Да речем ако цената на едро е 700 лева за/1000л.
                30 лева данък печалба
                710 акциз
                342 ДДС
                Общо: 1082 лева.

Във втория случай
                10 лева данък печалба
                710 лева акциз
                302 лева ДДС
                Общо 1022

Резултатът е с 60 лева по-малко.

До тук добре, но дали имайки по евтин бензин няма да вдигнеш потреблението му???
                Да речем караш с 10% повече???

Да направим сметките отново

1100 литра.
                11 лева данък печалба
                781 лева акциз
                332 лева ДДС.
                Общо: 1124.

Сметките не са толкова елементарни

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Може и да греша, но ми се струва, че веселбата ще се развихри още повече в 2016 г., а днес щом Вальо Златев изпълзя да скърца със зъби по телевизията, боли ги задника не само малките бензиностанции. Малките и да фалират - губят малко, обаче от големите китове кървят с кубични метри пари, ама майната им... Всеки милион загуба за тях е печалба за нас. По-добре 100-200 лв. на месец в нашия джоб, отколкото 10-20 милиона повече в техния.
                  От твоята и моята гледна точка е така, но има и друг поглед
                  Не и се търси точното име, но май беше ротшилд- та повреме на една от френските революции решава народа да го трепе, той излиза на балкона си и обяснява- аз имам 2-3-10млн франка, ако е убиете и си разделите тези пари на всеки от вас ще се паднат по 2-3 франка, ако ме оставите жив, аз с тези пари ще плаща данъци за да могат да се построят училища, пътища и други такива
                  Та по високата цена на бензина води до повече приходи в хазната, оттам се преразпределят за да има за всички. Най вероятно цената на бензина е около 1лв, останалото е данъци които директно отиват в хазната

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Може и да греша, но ми се струва, че веселбата ще се развихри още повече в 2016 г., а днес щом Вальо Златев изпълзя да скърца със зъби по телевизията, боли ги задника не само малките бензиностанции. Малките и да фалират - губят малко, обаче от големите китове кървят с кубични метри пари, ама майната им... Всеки милион загуба за тях е печалба за нас. По-добре 100-200 лв. на месец в нашия джоб, отколкото 10-20 милиона повече в техния.
                    Не знам за теб Джей,ама аз имам една дистрибуторска фирма ,на която седалището и е в този район.В момента зареждаме в ОМВ-то на Смирнески и Цар Освободител,цената е 1.71лв ,а ефекта е няколко хил лв на месец.Дано да продължават да си ги мерят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Най-сетне. Чак днес по националните телевизии показаха за ценовата война на Марешки във Варна. И то като наблягаха, че видиш ли, това не е много добре, щото имало други малки бензиностанции, дето не издържали на такива цени!!!! Ми да го духат и да затварят бе!
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение
                        Вчера по Нова, а днес по БНТ забелязаха случая
                        От години знам две бензиностанции до Асеновград правят същото, но никой не го забелязва - явно има значение кой прави ценовата война...
                        Не зависи от това, а от медиите, но в случая с Марешки най-смешното е че собственикът на малката медийка Нюзлайн и Марешки са скарани дори или поне в продължение на няколко години не бяха в добри отношения заради някаква караница по повод на някакви протести май, а може и по друг повод (вече не помня). Когато обвиниха Марешки, че е маркирал общинския съветник, смятах ако мога да им направя една среща и да изгладят нещата дори Марешки да пусне интервю в което да обясни своята версия, но така и не остана време. Пускането на бензиностанцията обаче моментално обедини всички които мразят Лукойл и монополите. За собственикът на медийката нямаше колебания, когато ми се обади и ми каза какви са цените и че ще пуска статия. После цените на горивата метнаха и другите варненски медии и ето след някоя седмица телевизиите искат или не - колкото и да са наведени пред Вальо Златев, повдигнаха темата.

И ако в Асеновград има такива, просто е трябвало някоя местна медия да разлае кучетата и там, а от там и цялата махала.
                        Last edited by Jay Gould; 28.11.2015, 04:32.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
                          Ще ти отговоря с един стар пример. Пробвай да намериш снимка в нет-а на съпругата на правешкия бизнесмен от манекенските й години. Знам от сигурни източници, че още преди сватбата е платено прещедро всичко налично да изчезне. Та какво остава за нещо по-елементарно-да си купиш мълчание.
                          защо е плащано?

какво толкова има в манекенските години на жена му което да смущава съня на олигарха?

Коментар

• Въпросът колко печели някой според регистъра няма отговор.
                            То и Лукойл все е на загуба, ама ей го на, не е ръждасял още. Не съм чул Вагит Алекперов да пролкина деня, в който Костов му го продаде

Коментар

• Видях му въпросите за референдума. Не разбирам защо иска регулация на цените на горивата като тя ще засегне най-вече него. То като токът е регулиран да не би да е евтин!? Именно регулациите на ГЕРБ от 2009-2010 /все уж с цел борба на контрабандата/ ни направиха държавата с най-скъпи горива като извадим акцизите.
                              От друга стана го подкрепям за аптеките. Това с четири на фармацевт е глупост. Ако някой е добър фармацевт и бизнесмен, нека има 200 като него. Да не говорим, че сега вече никой не бърка илачи, и спокойно могат да де продават и от доктори и фелдшери по селата.
                              Пък и защо да не прави референдум?

Коментар

• Кой обясняваше назад из темата, как петролните... ще го смачкат Марешки Може, но ако пуснат танковете в защита на Луйкол

Колко точно печели Марешки? Ще се изненадате - повече, отколкото Shell, OMV, EKO и Rompetrol заедно http://www.clubz.bg/30458-kolko_toch...heli_mareshki_

Коментар

Working...
                                X