If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За втори път през седмицата: Лукойл вдига цените на горивата
14.01.2011 16:23
За втори път в рамките на последните 3 дни "Лукойл България" повишава цените на едро на горивата, съобщиха от компанията.
В сряда горивата поскъпнаха с повече от два процента.
С новите цени бензин А-95Н поскъпва с 2,65 на сто - до 2278,80 лв./1000 л.
Бензин А-98 пък скача с 2,54 на сто - до 2374,80 лв./1000 л.
Цената евродизела нараства с 2,82 на сто - до 2234,40 лева за 1000 литра, а поскъпването на газьола е с 2,85 процента.
Единствено пада цената на пропан-бутана, която вече ще е с 1,82 % по-евтина до 2262,00 за тон. http://www.dnes.bg/stranata/2011/01/...orivata.108711
.......................
Пертрола на световните пазари пада, a приятелят на Бойко и Цветелинка http://www.blitz.bg/article/18516 Златев повишава цените !Това е пореднят обир на населението по време на криза.
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
ХА КОЛКО МНЕНИЯ СА ИЗТРИТИ ТУК!!!
Благодаря на браузера си, че въобще я открих!
Имаше едно мнение, което през май ми обещаваше 5% намаление на цените след празниците - е не се случи май?
Днес и доларът и петролътр са надолу, приемам басове за цената на бензина.
Реално, те вече си реализират своя"ръст в икономиката". Макар че, какъв ти ръст, при спадащо потребление и покупателна способност? Ще ни разкъсат?
-Ядецъ!
Много сме! Силни сме!...
Чушки. Дребни сме, но, поради текущия "ръст на икономиката" се приближваме до ниво "атом". А от него-к'ви пари, кви пет лева ? Нъцки. Вуйчец ще издоят, продължат ли така още малко. Все си спомням, когато нефтът вече беше 147, пропан-бутанът беше 1,30. Сега почти стигна тази си цена. Мен ми мирише на насищане. Насища ти се плотежоспособността, повече не можеш да плащаш, какво остава-да потребяваш...и, с твоите, се свиват и неговите приходи.
На мен даже сами ми отказват да ми зареждат колата - не била минала на преглед газовата бутилка - ЛОВАТО на 2 години, обаче не съм си дал 30-те лева на оня гамен, който даже не си прави труда да отиде до бутилката да я погледне- един вид - продаваме и гориво за бедняци и соц. слаби, които не могат да живеят със скъпия ни бензин (газ пропан -бутан), ама ако нещо гръмне утре - ние не сме виновни.
Великани!
щото някои голЕми анализатори постоянно ни набиват, че като падне цената на петрола и хоп БГ дефицита по търговската сметка ще се свие. Той ще свие, ама ако паднат цените. А кой има интерес да падат цените - нито държавата заради акциза и ДДС, нито монополиста Лукойл.
Цената на бензина А95 при тези нива на барела около 2003-2004 беше под 1.30, а дизела беше около 1 лв да 1.10лв за литър.
ПЕТРОЛА Е ВЕЧЕ ПОД 35$, А ОТ РАФИНЕРИЯТА ПАК ВДИГНАХА ДНЕС ЦЕНИТЕ.
На този пазар в България има монопол при производството и доминиращо положение /чрез Петрол/ при разпространението от Лукойл - и те правят каквото си искат - разни малки търговци си внасят - но пък те не са голям фактор на пазара и дори и те си правят хубави печалби покрай Лук-а - що да подбиват много цената и без това не могат да вземат голям дял от пазара.
Коментар