IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Абсурд... какво прави Лукоил???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Защо няма съобщение "Лукойл България промени крайните заводски цени на горивата във връзка с динамиката на пазарната конюнктура на петролните продукти, съобщиха от компанията." , или тези ахмаци променят цените еднопосочно.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Зарко, благодаря за забележката, прав си
      И ме подсети, че чуждите вериги имат и друг разход, добавяйки по-скъпи ....присадки към горивата на Лукойл
      Съни, не схващам смисълът на многоточието, пред "присадки", освен за създаването на някаква загадъчност, вероятно - съучастническо намигане към хората, които не са наясно с ролята на присадките (в някои видове горива): може би се търси вариант за протест, че пак някой-, някъде-, някак си - ни обира?...

А, дали според теб има друг вид присадки, например - по-евтини, като вариант на тия "по-скъпи", които посочваш? Ако ги има, сигурно ефектът не би бил очакваният - както винаги е било с по-евтините стоки. Вероятно знаеш, че присадките са снабдени със сертификат при излизане от производителя, където между другото се дава количеството и периодичността на използването им.

Нам, Що се Фана за тия присадки, като определено искаш да им припишеш (май) някаква загадъчност? Струва ми се, че, едва ли не - казваш, че те са виновни за световната криза...

Но може само така да ми се струва...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Грешка: не е вярно "пролетарий", а е вярно "пролетариИ"

Виж за акций, не знам.....
        Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          Добре че бяха онези и поколението им, иначе през последните 20 години щяхте поне 3 пъти да сте измрели от глад... Щяхте да правите гладни бунтове както в Тунис и Египет... А и въпреки цялото това крадене, все още има какво да се краде от построеното от тях! Все още има какво да се приватизира...
          Пич, ако това го казваш сериозно, плашиш ме, честно! Или си чиста проба посткомунист? Не знам? Значи не случайно по Чегеварата бленуваш ти? Де да знам може и той до като е бранил и воювал уж за бедните пролетарий да е следял курса долар/йена - ей така от любопитство

Но поне съм сигурен в едно, че аз съм си нормален! Спирам да пиша тук, ти си бетонна глава!
          Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
            ........
            Какви цени искате на горивата? Колко 1 лв. или 2 лв.и защо изобщо някой може да си помисли че подобни цени биха били яъзможни при сегашната инфлация (5.2% на годишна база)?
            Какво каза за инфлацията???
            Че е висока ли?
            Що ли?Само привнесена инфлация ли имаме?

За цените...щом не разбираш, виж това, ако не ти светне...не се мъчи повече
            Крайна цена на потребител за горивата в България:
            40-46 % се падат на акциз и данъци(от пресслужбата на Лукойл)
            20-30% се падат на цената на суровината
            24-40 % влизат останалите разходи за труд и производство и
            печалба

В повечето страни в ЕС % за данъци е около 60%
            20-30% за цена на суровината
            10-20% влизат останалите разходи за труд и производство и
            печалба

А в Холандия, например, за акциз и ДДС отиват около 75% от крайната цена!
            Открихте ли разликата?
            А и забравете за ДП да влиза в бюджета от Лукойл.

Затова и не се учудвайте, когато чуете от приятели, че във Франция има цени на дизел от 1.25 Евро, в Гърция и от 1.31 Е, в Словения има и по 1.21 Е....
            Но така е при конкурентен пазар.
            При монополен и картелиран - ще гледаме цените на Лукойл!

Ние сме нещо като - страната Лукойлия

Според Европейската комисия за цените на петролните продукти, цените на бензина и цените на дизела без акциз и данъци и за двете категории - в 10 страни от ЕС са по-ниски от тези в България, а при 3-4 са същите или с разлика 3-4Е/тон

Т.е. излиза, че тук плащаме скъп бензин и дизел не защото имаме по-високи разходи за труд, не за да влизат в бюджета повече пари, а за да трупа загуби за България Лукойл.

Зарко, благодаря за забележката, прав си
            И ме подсети, че чуждите вериги имат и друг разход, добавяйки по-скъпи ....присадки към горивата на Лукойл

Коментар

• И за кво да ги вади полицайите - аз ако съм ще ви оставя да правите квото си знаете после ще ви гледам сеира. Ако пък съм на Златев ще спра за два месеца лукойл - и да видим дали ще паднат цените - има вносители нека те да ви внасят евтино. Едиственото което може да направи ББ е да махне ДДС за горивата - после да посъкрати някой друг разход и тва е. Лукойл и да ги натиска и да не ги натиска - колко ще свалят цената - 10 стинки.

Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              Това, че не си чул или не си прочел нещо не значи, че го няма.
              http://www.btv.bg/news/bulgaria/obsh..._stranata.html
              Бойко си е получил плика с исканията. Дали ще отговаря на тях или на исканията на приятеля си Златев, той да си решава. Има максимум 5 дни и то не да приказва, а да направи нещо. Ако иска може да извади и 60 те си хиляди полицаи в страната. Само, че вчера имаше 90 000 коли по улиците на страната с по няколко човека вътре, в над 150-20 града. И да спеши всички генерали от МВР да им даде каски пак няма да стане.. И да арестува някой от водачите на група, пак не става, ще го направи герой, а останалите групи в нета ще продължат.. Избора значи е негов

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                Има линк.. чети бе човек... и по новините обявиха. Поне по някой.. В тази или другата тема също ги има, назад мисля..
                Ами четох, освен за някакви 11 евроцента спрямо някаква средна уж цена за ЕС, друго не видях. Нещо не ми е ясно как държавата ни би могла да влияе на цените на петрола, разбира се може да се намалят акцизите за горивата, но това никой не го иска, защото те генерират добри приходи за бюджета ни, който и без това е изтънял.
                Абе най-добре, както едно време, по-старите помнят призивите на един наш бивш премиер: За бога братя не купувайте!

Коментар

Добре де, я ти кажи какви цени искате на горивата?
                  По новините нищо конкретно не се каза, затова ми е интересно какви цени точно искате, освен това дето се каза че сегашните цени ви били много високи и не сте можели да житкате колкото ви кефне.
                  Има линк.. чети бе човек... и по новините обявиха. Поне по някой.. В тази или другата тема също ги има, назад мисля..
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Това, че не си чул или не си прочел нещо не значи, че го няма. Бойко си е получил плика с исканията. Дали ще отговаря на тях или на исканията на приятеля си Златев, той да си решава. Има максимум 5 дни и то не да приказва, а да направи нещо. Днешния си ден го е загубил само в плямпане.

Ще кажа и една крилата фраза на Теодор Рузвелт "На преговори се ходи с блага усмивка и блага дума и с дебела тояга!"
                    Добре де, я ти кажи какви цени искате на горивата?
                    По новините нищо конкретно не се каза, затова ми е интересно какви цени точно искате, освен това дето се каза че сегашните цени ви били много високи и не сте можели да житкате колкото ви кефне.

Коментар

Интересно, събрали се едни хора да искат нещо, а какво реално искат никой не казва
                      Това, че не си чул или не си прочел нещо не значи, че го няма.
                      http://www.btv.bg/news/bulgaria/obsh..._stranata.html
                      Бойко си е получил плика с исканията. Дали ще отговаря на тях или на исканията на приятеля си Златев, той да си решава. Има максимум 5 дни и то не да приказва, а да направи нещо. Ако иска може да извади и 60 те си хиляди полицаи в страната. Само, че вчера имаше 90 000 коли по улиците на страната с по няколко човека вътре, в над 150-20 града. И да спеши всички генерали от МВР да им даде каски пак няма да стане.. И да арестува някой от водачите на група, пак не става, ще го направи герой, а останалите групи в нета ще продължат.. Избора значи е негов
                      Last edited by Jay Gould; 14.03.2011, 15:26.
                      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Не е въпроса какво прави Лукоил, а какво му позволяваме да прави
                        На протеста вчера бяха преброени за цялата страна над 90, 000 автомобила, в над 15 града! Започва подготовка, на втори протест, който ще бъде проведен на националната ни граница. Ще се затвори произволна граница, ако исканията не бъдат изпълнени до 25 март 2011 година!...http://www.facebook.com/home.php?sk=...73206169391766

Интересно, събрали се едни хора да искат нещо, а какво реално искат никой не казва
                        Какви цени искате на горивата? Колко 1 лв. или 2 лв.и защо изобщо някой може да си помисли че подобни цени биха били яъзможни при сегашната инфлация (5.2% на годишна база)?

Коментар

• Валентин Златев върти 16 млрд., а според някои – и държавата!

Валентин Златев върти 16 млрд., а според някои – и държавата! http://www.zemedelskozname.com/Antonoff/Zlatev.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от moderebov Разгледай мнение
                            Връзката е основен ремонт на 40 000 км на дизелов двигател. Некачествения боклук не може да струва на потребителите повече от качествения.
                            Моята теза не се различава от тая, която ти поддържаш.

Същността на онова, което казвам е друга, но пък - от друга страна, откъде ли да зная, че съдържанието на сяра в дизеловите горива - е определящо за техните характеристики, а и за газовата корозия... (за която - корозия - писах преди 5-6 поста). Зная, че не всичко може да прочетем на тоА свят...

Поздрави!
                            Last edited by zarco; 14.03.2011, 14:51.
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                              И каква е връзката между некачествено произведеното гориво и това - с по-ниска склонност към самовъзпламеняване?
                              Връзката е основен ремонт на 40 000 км на дизелов двигател. Некачествения боклук не може да струва на потребителите повече от качествения.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                Той гос.динът няма как да знае, че горивата се делят на low sulphur i high sulphur... А защо ли не знае?
                                Щото сигурно като е чувал че либийския петрол е "сладък" - е мислил че се пие

Коментар

Working...
                                X