If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Те си мислят,че плащат,ние си мислим,че работим.....до кога.
кажи каква заплата получаваш за каква работа или те срам все още...
ето заради такива невежи,сме на това ниво.Какво си работил и какво работиш има ли то смисъл и стимулиран ли си ти да му работиш или те е срам да споделиш аа май май.....
И вижте статийте по долу и тогава пишете невежи....
Ще ти кажа:
Работя като системен администратор в голяма международна фирма. Средномесечно взимам около 2200 лева чисто, като тук са включени премиите, годишният бонуси, надбавките за извънреден труд и прочие.
Намирам смисъл в работата си и съм стимулиран да я върша качествено.
Работил съм какво ли не, включително общ работник в завод, на археологически разкопки, кондуктор на международен влак, в магазинче за дюнери, като редактор в списание... Работил съм и в България, и в чужбина. Навсякъде, независимо от заплащането, съм се старал да си върша работата добре. Такова е моето виждане за нещата - щом си се хванал на работа, или я върши като хората, или си вдигай чукалата и си търси друга. И може би точно поради тази причина всичките ми работодатели ме харесваха и искаха да ме задържат.
А ти? Какво си работил и колко получаваш, та пискаш, че ти е ниска заплатата?!?
Чудно ми е господина на колко години е, защото има едно поколение свикнало да се явява на работното място с 30 минутно закъснение, след това да пие едно-две кафета докато дойде обедната почивка - която бива удължена, следобеда може да се отметне някоя задача ако няма по-сериозна клюка и малко преди края на работния ден да се изниже. Та това поколение просто не може да се пригоди, не може да работи, единственото което може е да се оплаква. Пък при по-младите наблюдавам една група неудачници, дали защото са лигльовци или просто са мързеливи, има ги и то много. Това са хората които заминават, работят няколко месеца в чужбина, връщат се и обясняват колко е гадно, не е гадно, там се работи. За това много малко кадърни хора останаха в България, а тези които останаха до един вземат четири цифрени заплати. Така че който се оплаква да си прави изводите сам.
Ей, колко хора започнаха да разбират как се прави бизнес :-)
Хора, пазарът на труда е пазар като всички останали с търсене и предлагане! Когато се продавате евтино никой не ви е виновен!
В момента има огромен дефицит на кадърни кадри и те получават добри заплати. Скоро се прибра от чужбина една моя позната финансистка и веднага си намери работа за 8000 лева на месец. Който не е кадърен може да се окаже, че и 300 лева заплата е много за неговия труд!
Коментар
SoKoLoV
ей вайвай видя ли са колко струваш,по добре приключваи с бизнеса си защото никои качествен работник няма да ти работи.Та ти си в мисленето си пълнен с геноцид.Никога няма да ти върви бизнеса....и това защото ти си работодател...
Re: Те си мислят,че плащат,ние си мислим,че работим.....до к
Първоначално изпратено от Магурата_
Читавите чужди компании не инвестират в България заради крадливите политици и корумпираната администрация а не заради бачкаторите.
Магура, аз не отричам че има много причини. Сигурно там фигурират и тези. Но знам едно - за десетте години през които съм работодател качеството на работната ръка става все по-лошо, а количеството и - все по-малко. Читавите заминаха. Останаха хитрите, мързеливите и лузърите. Знам още, че читав работник върши работа за трима "обикновени". Знам също така, че такъв взема четири пъти колкото "обикновен". И знам кои останаха да реват и да се оплакват в тази криза за работници.
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура
Коментар
harpoon
Първоначално изпратено от SoKoLoV
ето заради такива невежи,сме на това ниво.Какво си работил и какво работиш има ли то смисъл и стимулиран ли си ти да му работиш или те е срам да споделиш аа май май.....
Ще ти кажа:
Работя като системен администратор в голяма международна фирма. Средномесечно взимам около 2200 лева чисто, като тук са включени премиите, годишният бонуси, надбавките за извънреден труд и прочие.
Намирам смисъл в работата си и съм стимулиран да я върша качествено.
Работил съм какво ли не, включително общ работник в завод, на археологически разкопки, кондуктор на международен влак, в магазинче за дюнери, като редактор в списание... Работил съм и в България, и в чужбина. Навсякъде, независимо от заплащането, съм се старал да си върша работата добре. Такова е моето виждане за нещата - щом си се хванал на работа, или я върши като хората, или си вдигай чукалата и си търси друга. И може би точно поради тази причина всичките ми работодатели ме харесваха и искаха да ме задържат.
А ти? Какво си работил и колко получаваш, та пискаш, че ти е ниска заплатата?!?
Продължавайте да давате нещастни заплати и винаги ще мислите че българина е мързелив ,неграмотен,малко прозводителен и всички там глупости дето ги изреждате поради простата причина че за тези пари получавате точно такива хора.Хората които търсите отидоха в чужбина,поради причината че след като са умни и работливи знаят къде да отидат и не искат да работят за вас.
А да не говорим че за да работи добре работника преди всичко трабва да бъде управляван правилно,но така или иначе няма да разберете щото в България успешен бизнесмен е почти равно на бивш борец или милиционер(справка най-успешните БГ бизнесмени)
Где нет вопросов - всегда есть ответ.
Коментар
SoKoLoV
вай вай ти си мазохист явно не пиши повече и мисли си,че ти плащат,за работата която вършиш.Така никога няма да се развиваш...
Вай,от кой зависи производителността на труда бе.Явно си чул нещо,но не си разбрал!!!Не съм наемен работник,да знайш!!!
Производителността на труда зависи от две неща (в тази област).
Първо от възможността и желанието на работодателя да въвежда нови технологии и системи за управление и
Второ: от способността на персонала да ги усвоява.
Така че оставям изводите на теб.
Соколов,
Кой ти каза, че заплатите не мърдат. Защо не погледнеш в темата "Каква заплата получаваш" http://forum.investor.bg/viewtopic.p...F7%E0%E2%E0%F8
Виж там резултатите и си направи сметката ти къде си. После помисли защо си там. Тази тема, дето си я започнал прилича на дудненето от сорта "Абе що не фанат да дадат..." Кой точно да даде, бе Соколов, и докога с това "да дадат". Ако си ценен - ще си го вземеш. Ако не - ще чакаш "да дадат".
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура
Първоначално изпратено от vajvaj
[ Замислял ли си се защо чуждите компании строят заводи навсякъде, но не и в България, въпреки, че тя е страната в ЕС с най-ниска цена на труда. Ами напрегни малко сивите клетки, ако ги имаш и не се оправдавай с правителството. Помисли, Соколов, помисли!
Читавите чужди компании не инвестират в България заради крадливите политици и корумпираната администрация а не заради бачкаторите.
Цар Симеон Велики
Коментар
SoKoLoV
Таза тема е по адекватна от "Кога ще се научим да работим"
До кога ще взимаме заплати от преди 10 год. бре малоумни работодатели,вие работодателите не сте свикнали да мислите комунистически..не и образованието ви е такова...
Давайте мнение за геноцида срещу обикновеният човек,и стандартът му на живот...който вече 19г преход не е спирал за секунда.....от кои се поддържа ли от управляващите корумпирани прасета...
Това са думи на неудачник, който само реве. Само някой много заблуден може да гледа в канчето на другия и да реве колко е ощетен. Ако толкова ти е дотегнало от лоши работодатели, има решение: Теглиш кредит, влагаш средства и труд, но повярвай ми труд какъвто не можеш да си представиш, не да седиш и да отброяваш минутите до края на работния ден. Тогава ако си кадърен, един ден ще успееш и ТИ ще си работодател, тогава ТИ ще оценяваш труда на другите.
Коментар
harpoon
ей вайвай,ти да не си мазохист,ако да разбирам те...
Преди десет години заплатите бяха същите,обаче защо да стимулират работника като той се явява заместим от хиляди други,и нито човешки ресурси нито нищо...
вАЙвАЙ Ти да не си работодател,щото те като тебе мислят.А и чувал ли си за човешки ресурси,или сега го чуваш...Явно икономическата ти култура е като чалга културата...
Твоята заплата може и да е останала същата, моята се е повишила над 5 пъти за тези 10 години. Само че, за разлика от теб, аз отдавна съм разбрал, че никой няма да ти даде нищо наготово, и през тези 10 години непрекъснато съм учил нови неща, развивал съм се и ето, че усилията ми не са останали незабелязани и невъзнаградени. Но това е трудният път. Лесният е да завършиш университета и после да висиш като паяк на едно място, нищо ново да не учиш, да не влагаш никакво старание в работата си и само да пискаш, че ти била малка заплатата. Типичното положение на хората на държавна служба.
Вайвай,
Преди няколко дни някой пусна линк към това. Не съм си правил труда, разбира се, да проверявам точността на статистическите данни, но при всички положения е интересно четиво:
Въпросът "Къде сме ние" като член на ЕС звучи вече срамно
Светослав Терзиев
Европа може и да пощади премиера Сергей Станишев с умерена критика, за да не падне от власт, но няма да го послуша да не сравнява България с Швеция, Холандия, Великобритания и другите в ЕС. Молбата му, отправена във вторник чрез британския в. "Файнаншъл таймс", не среща разбиране в европейската статистическа служба Евростат, чиято работа е точно такава - да сравнява държавите.
Нейният годишник за 2008 г. показва как изглежда България, съпоставена с останалите 26 държави от ЕС. Той ни уверява, че "народите по-лесно се разбират едни други, ако познават взаимно условията си за живот и работа", но Станишев е прав да се сърди: срамно е да се показва "къде сме ние" след една година членство в ЕС, с което трябваше да се гордеем. Българският премиер няма как да се съгласи с генералния директор на Евростат Ерве Каре, който пише в предговора на обемистия статистически труд от близо 600 страници, че "официалната статистика е обществено благо и основа за плавно функциониране на демокрацията". Осъзнае ли българинът колко е зле в сравнение с "нормалните държави", би трябвало да раздруса демокрацията заради властта, която плавно го лишава от обществени блага.
Сравненията са възможни само при сравними статистики, които изискват "общ статистически език", обясняват еврочиновниците. Да вземем за пример езика на министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който ни уверява, че в България има висока инфлация, защото доходите на хората растат бързо. Получават много пари, харчат ги, с което повишават търсенето спрямо предлагането на пазара. През 2007 г. цените у нас са нараснали с 12% и са достигнали 44% от средното равнище в ЕС. Което ще рече голям темп на заплатите и евтиния на пазара:
Граби, народе!
Особено ако се има предвид, че храните, за които българинът харчи една трета от доходите си, са скочили с цели 25%. Сигурно джобът му съвсем е натежал по логиката на министър Димитров.
Евростат обаче има друга логика - високата инфлация не е белег за замогване. Какво получава българинът - 1.65 евро на час - и с пробития си джоб се смъква на европейското дъно. В ЕС средното равнище е 20.65 евро на час. Това означава, че заплащането у нас е 8% от средноевропейското. Човек да се чуди как такива немощни доходи са вдигнали цените до 44% от европейските.
Любимото занимание на управляващите е да обясняват, че щом сме част от европейския пазар, цените ще се изравняват. Те обаче пропускат да забележат, че пазарът на труда също участва във формирането на цените. Така например в Белгия промишленият работник "струва" 48 500 евро на работодателя си (като се включат заплати, осигуровки и пр. разходи), а българският работник е 20 пъти по-евтин (2300 евро). Властите у нас не забелязват и спекулантите, които прибират разликата между ниско заплащане и високи цени на крайните продукти. Спекулантите обаче се забелязват по скъпите джипове, чиято концентрация в България е далеч по-голяма, отколкото в страните, които ги произвеждат.
За да има толкова разбогатели хора,
трябва да има много повече обеднели. У нас 15% от работещите получават минимални заплати - почти колкото във Франция. Само че минималната заплата в България е 92 евро, а във Франция - 1280 евро, което означава разлика 14 пъти, докато разликата в цените между двете държави е 2.4 пъти. За да живее българският бедняк като френския, би трябвало да получава 533 евро минимална заплата (1066 лв.), или 5.8 пъти повече. Паднат ли временните ограничения на трудовия пазар във Франция през 2014 г., българите ще знаят и без да питат Евростат къде да се насочат. Нали са франкофони.
Ръководният български чиновник обича да внушава вина на народа си за неговия хал. Още от времето на социализма до днес му се обяснява, че
получава малко, защото има ниска производителност
Евростат сякаш дава рамо на управляващите: производителността на българина е 35% от средната в ЕС, докато на французина е 125%, което означава разлика 3.6 пъти. Макар че не е достатъчна, за да оправдае голямата разлика в доходите, както и по-малкото разминаване в цените, все пак тя е обективен факт. Друг е въпросът защо същият българин има производителност като другите западноевропейци, когато бъде допуснат да работи в техни предприятия - не им отстъпва нито по квалификация, нито по усърдие. Явно ниската производителност се дължи не толкова на работещите, колкото на работодателите, които не разбират от модерна организация на труда, но се справят с ограбването на труда.
Законно работещите българи зад граница и в България градят различен образ на родината си, обясни на 28 май френският евродепутат Ален Ламасур в лекция пред Дипломатическия институт към МВнР в София. "България е страна с много добра репутация в Брюксел и Страсбург благодарение на качеството на нейните граждани, които работят там. Но България има лоша репутация поради (не)компетентността и (не)почтеността на своята администрация", каза Ален Ламасур, който е бивш министър по европейските въпроси на Франция.Ето че и българските чиновници, поставени в различна среда, дават различни резултати. Проблемът очевидно е в организацията на държавата, която - както установява Евростат - все повече се изпразва от българи.
Според прогнозата
България ще загуби до 2050 г. една трета
от населението си (2.7 млн. души) и по този показател ще оглави европейската класация. Рекордьор ще бъде Северозападна България, която ще бъде напусната от 40-45% от жителите си. В държавата ще останат 5 млн. души, като по естествени причини (висока смъртност и ниска раждаемост) населението ще се топи годишно с около 40 хиляди души. Освен това емиграцията ще изпразва страната с още 60-80 хиляди души годишно.
Но всяко зло - за добро, и обратното. Колкото по-беден е някой европейски район, толкова по-големи шансове има да кандидатства за пари от кохезионния фонд, предназначен главно за строителство на пътища и за опазване на околната среда. За беден се смята всеки район, където доходът на жител е под 90% от средното равнище в ЕС. По този показател България е без конкуренция и цялата й територия попада в класацията.
Ако не й бъдат замразени европарите за вечни времена (поради непоправима крадливост на фирмите и корумпираност на администрацията), тя ще се стабилизира и ще стане привлекателна през 2031 г., когато ще започне да привлича по 13 хиляди имигранти годишно, прогнозира Евростат. Но тогава и Турция би могла да е станала член на ЕС, при това най-многолюдният, което би означавало, че ще има на границата си широк обезлюден терен за разселване.
И бих помолил любезно да не се прекалява с арогнатността. Тези дни се забелязва активност във форумите от така наречени "българи" зад граница, които не спират да ръсят помия, да се изказват арогантно и да изказват крайни и необосновани мнения. Аз лично намирам това за жалко. От позицията на какъв и на база на какви данни правиш долните заключения?:
Ще получаваш такава заплата, приятелю, докато производителността на труда ти е колкото на бактерия Е.coli и КПД-то ти е отрицателно число. То щом си повдигнал такава тема явно и IQ-то ти се измерма с ДА и НЕ и твоето по скоро клони към НЕ. Соколов, приеми един съвет от мен: играй казачок, играй футбол, играй бинго, но се откажи от борсата. Тя е за хора, които все пак имат някакво икономическо мислене...
Нека да ти кажа още нещо Соколов. Парите, които получавате в момента са РЕАЛНО отражение на това, което създавате. То е малко, защото в повечето случаи вие нищо не давате. Замислял ли си се защо чуждите компании строят заводи навсякъде, но не и в България, въпреки, че тя е страната в ЕС с най-ниска цена на труда. Ами напрегни малко сивите клетки, ако ги имаш и не се оправдавай с правителството. Помисли, Соколов, помисли!
Вай,от кой зависи производителността на труда бе.Явно си чул нещо,но не си разбрал!!!Не съм наемен работник,да знайш!!!Човек трябва да получава толкова пари,че да го е страх да ги изгуби!!!Панимаеш!!!
Коментар