IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Живот на кредит

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Чудя се какво да правя?

Първоначално изпратено от paklitibe
    Тук ви чета с интерес...Иска ми се да ви попитам следното:
    - имам ипотечен заем. Вече мога да го върна изцяло. Да го направя ли?
    - като върна заема щи ми останат още малко пари. Да взема ли друг и да вложа тези пари дори в гарсониера, която по-късно да направя на аптека?
    - ако взема нов ипотечен заем дали да бъде в лева или евро?

Дайте акъл, моля! Чудя се и се мая. Надявам се, че ще ме разберете правилно...Изкарах пари и ми се иска да понаправя нещо с тях и да поразчистя дълга си към банка...

Мои приятели казват, че по-добре било да не връщам заема и да давам готови пари, а да взема втори ипотечен ако мога...Дали са прави?
    Само не знам как ще направиш от гарсониера аптека!?
    Минаха вече тези хамалски времена !!!
    Нищо не препоръчвам!

Коментар

Първоначално изпратено от Human
      - като върна заема щи ми останат още малко пари. Да взема ли друг и да вложа тези пари дори в гарсониера, която по-късно да направя на аптека?

Дайте акъл, моля! Чудя се и се мая. Надявам се, че ще ме разберете правилно...Изкарах пари и ми се иска да понаправя нещо с тях и да поразчистя дълга си към банка...

Мои приятели казват, че по-добре било да не връщам заема и да давам готови пари, а да взема втори ипотечен ако мога...Дали са прави?
      Според мен ще направиш грешка ако смесваш нещата. Ако инвестираш в имот го направи заради доходността която очакваш от него, а не защото ще го ползваш за аптека. Не бързай с погасяването на ипотеката, в момента има депозити с добра лихва и спокойно ще си погасяваш вноските. Когато окончателно решиш да купиш жилище и/или да стартираш аптека ще имаш ликвидни пари. Дори да се откажеш от тези варианти пак можеш да погасиш ипотеката.
      Според мен трябва да пресметнеш колко ти се връзва лихвата по ипотеката + всички такси по кредита и да погледнеш колко ще взимаш ако сложиш парите на депозит като в този случай извадиш таксите. Ще се убедиш че е по изгодно да покриеш кредита. Пък ако искаш да правиш аптека, по добре си намери търговко помещение а не гарсониера, в момента е много трудно, да не кажа невъзможно узаконяването, без да броим разходите по преработката.

Коментар

• А ето намерих го и на английски:

http://video.google.com/videoplay?do...74362583451279
        Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Дай го, ако можеш, на английски филмчето

Коментар

• Първоначално изпратено от dikobraz
            не можах да се въздържа.
            http://intv.ru/view/?film_id=39539
            Деньги: пирамида долгов
            Откуда берутся деньги?
            Как банки создают деньги из ничего?
            Что станет с деньгами, если выплатить все долги?
            Почему невозможно выплатить долг с процентами?
            Кто реально управляет экономикой?
            На что уходят энергетические ресурсы?
            Почему неизбежен крах долговой пирамиды?

Этот небольшой анимированный фильм разрушает привычные стереотипы касательно денег и в наглядной форме объясняет как сложились и действуют два принципа современного банкинга: частичный резерв и ссудный процент и почему они фактически являются узаконенной формой мошенничества.
            Да, филмчето трябва да се види. Аз съм го гледал отдавана но не на руски.
            Като човек с неикономическо образование за мен не е съвсем ясно откъде идват парите, и кой аджеба в една държава определя количеството им? Някой ще обясни ли накратко?
            В момента в Бг става така че който е взел заем май е на далавера поради обезценката на лева, а хората които са спестили нещо плащат данък "Инфлация".

Коментар

Human благодаря! Иска ми се да чуя още мнения. Имаш право като се замисля...Хич не ме бива в такива неща, иначе съм работлив и изкарвам пари...Много ти благодаря!

Коментар

Според мен ще направиш грешка ако смесваш нещата. Ако инвестираш в имот го направи заради доходността която очакваш от него, а не защото ще го ползваш за аптека. Не бързай с погасяването на ипотеката, в момента има депозити с добра лихва и спокойно ще си погасяваш вноските. Когато окончателно решиш да купиш жилище и/или да стартираш аптека ще имаш ликвидни пари. Дори да се откажеш от тези варианти пак можеш да погасиш ипотеката.

Коментар

• Първоначално изпратено от spread
                  И кой те кара да си купуваш нова кола, ново жилище на балонни цени, да ходиш на екскурзии в чужбина, да учиш в чужбина?
                  Ще ме извиняваш, но цените на новите автомобили в момента са на едно от най-ниските си нива, особено на американските и азиатските заради рекордно ниския курс на долара. На по-евтино от това ниво здраве му кажи. Само погледни как различните компании започнаха да смъкват цени една след друга за да не губят клиенти.

Коментар

• И кой те кара да си купуваш нова кола, ново жилище на балонни цени, да ходиш на екскурзии в чужбина, да учиш в чужбина? За тези който знаят какво да правят с парите кредита е много хубаво нещо - например ако знаеш как от 1000 лева да спечелиш 100, което е 10 процента с помощта на кредита ще можеш да докараш примерно 40 или 50 процента годишна доходност - което е много по добре от алтернативните 10%

Първоначално изпратено от napst3r
                    Няма по-висше благо за капиталистическото общество от кредита. Няма нищо по-силно и обвързващо от него, няма нищо друго, което да те кара да понасяш унижения, лишения и да правиш неща с които после не се гордееш. Няма религия на света с толкова последовататели, при това фанатични, колкото кредитната.

Какво ме наведе на тези мисли ли?

600 лева месечно задължение към банката, за да мога да поддържам един начин на живот, които откровенно не ми понася, но не мога и да го прекратя изведнъж.
                    Не ми понасят и задръстванията, но в тях също чакат хора, които бързат по задачите си, за да изкарат за ипотеката, наема и вноската по кредита и ако остане нещо отгоре за почивка на морето.

Все пак се радвам, че поне образованието в родината е достъпно и не се налага като американските ми връстници да тегля заем за обучение и по този начин да стана много смирен и послушен служител още на първия си работодател, чрез чиято милостиня ще трябва да връщам заема чрез които съм придобил знанията си.

Разбира се заем за образование е само капка в кладенеца на кредитната ми повинност, която ще придобия до края на дните си. Веднага щом си намеря работа, която да покрива вноската по заема и да ми остават малко пари за наем и храна, ще взема заем и за кола, после ще тегля още един за апартамент, които заедно с ремонтите, санирането и подобренията ще изплащам до края на дните си, досущ като крепостен селянин...

И когато съвсем се отчая винаги на помощ ще ми идват летните промоции на банките с техните кредитни предложения за ваканцията, защото не може да само да се работи, трябва и да се почива - на кредит.

Като един добър поклонник на кредитната религия, ще бъда възнаграждаван от кредитните богове с кредитни карти. Промоцията на ипотечен заем и още един заем като бонус, си е чист антибонус подплътен с лъскава кредитна карта, колкото по-голям лимит, толкова по-добре за кредитните богове.

И натоварени с толкова кредити, Вие се превръщате в перфектния работник, послушен и смирен, търпящ всичко, защото имате кредити и от банката не обичат обяснения, без обясняние Ви слагат наказателните лихви.

Кредита не е само религия, то е движещото колело на капитализма, в период когато парите нямат вече златно покритие, единствената им стойност и единственият начин да се произвеждат е чрез кредити...

Вие си купувате кола на кредит, на хартия, давате листчето на автомобилната фирма, тя го връща отново на банката, банката дефакто прибира хартийката за стойността на колата и така от нищо са създадени да кажем 20 000 лева, на хартия, те не съществуват. На Вас се пада честа в период от няколко години да ги създадете, всъщност единствената истинска стойност на този кредит е лихвата му, въз основа на тази лихва банката може да издаде още и още листчета без стойност, още и още кредити и съответно пари ще бъдат създадени, без покритие, но със задължения и повинности, системата ще работи дотогава, докогато хората ви вкарват парите по банките. Затова и бурканбанк биде заклеймен, той не е в интерес на капитализма.

Коментар

• Чудя се какво да правя?

Коментар

• не можах да се въздържа.
                        http://intv.ru/view/?film_id=39539
                        Деньги: пирамида долгов
                        Откуда берутся деньги?
                        Как банки создают деньги из ничего?
                        Что станет с деньгами, если выплатить все долги?
                        Почему невозможно выплатить долг с процентами?
                        Кто реально управляет экономикой?
                        На что уходят энергетические ресурсы?
                        Почему неизбежен крах долговой пирамиды?

Этот небольшой анимированный фильм разрушает привычные стереотипы касательно денег и в наглядной форме объясняет как сложились и действуют два принципа современного банкинга: частичный резерв и ссудный процент и почему они фактически являются узаконенной формой мошенничества.

Коментар

• Лошо нещо бил кредитът...

Комунистическа му работа.....
                          Или тъп български манталитет: все си мисли, че го прекарват
                          Де са капиталистите?

Коментар

• Лол какво лол, Ники?

Драги Несторов, мерси за комплиментът - и аз съм от Нокиа... и също от Адидас и от ЦСКА... :-)
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                              Това дето говориш по него, докато се разхождаш в паркът. Без жица дето е... :-)
                              LOL

Коментар

• Спомням си една незабравима фраза на мои приятели поклонници на стила " на гол томбак чифте пищови " :
                                - Ама ти нямаш ли Nokia!?

П.П.Нищо против гореспоменатата марка нямам , просто поради ред причини е попаднала в кръгозора на " Баровците ".

Коментар

Working...
                                X