Това дето говориш по него, докато се разхождаш в паркът. Без жица дето е... :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Живот на кредит
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от Императоръткакто казваше един мой познат, търговец на моби "Българинът без гащи ще тръгне, ама трябва да е с най-лъскавата моба !!! Затова съм в тоя бизнес."
Ама замислят ли се тия хора, какво ще стане, ако, както са затънали в кредити, им се случи някаква беля? :-(
Посетете моят нов професионален сайт
Най-вече ако сте затънали в дългове и сте се замислили над горната ми реплика... ;-)
Коментар
-
както казваше един мой познат, търговец на моби "Българинът без гащи ще тръгне, ама трябва да е с най-лъскавата моба !!! Затова съм в тоя бизнес."
Ама замислят ли се тия хора, какво ще стане, ако, както са затънали в кредити, им се случи някаква беля? :-(
Посетете моят нов професионален сайт
Най-вече ако сте затънали в дългове и сте се замислили над горната ми реплика... ;-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Няма по-висше благо за капиталистическото общество от кредита. Няма нищо по-силно и обвързващо от него, няма нищо друго, което да те кара да понасяш унижения, лишения и да правиш неща с които после не се гордееш. Няма религия на света с толкова последовататели, при това фанатични, колкото кредитната.
Какво ме наведе на тези мисли ли?
600 лева месечно задължение към банката, за да мога да поддържам един начин на живот, които откровенно не ми понася, но не мога и да го прекратя изведнъж.
Не ми понасят и задръстванията, но в тях също чакат хора, които бързат по задачите си, за да изкарат за ипотеката, наема и вноската по кредита и ако остане нещо отгоре за почивка на морето.
Все пак се радвам, че поне образованието в родината е достъпно и не се налага като американските ми връстници да тегля заем за обучение и по този начин да стана много смирен и послушен служител още на първия си работодател, чрез чиято милостиня ще трябва да връщам заема чрез които съм придобил знанията си.
Разбира се заем за образование е само капка в кладенеца на кредитната ми повинност, която ще придобия до края на дните си. Веднага щом си намеря работа, която да покрива вноската по заема и да ми остават малко пари за наем и храна, ще взема заем и за кола, после ще тегля още един за апартамент, които заедно с ремонтите, санирането и подобренията ще изплащам до края на дните си, досущ като крепостен селянин...
И когато съвсем се отчая винаги на помощ ще ми идват летните промоции на банките с техните кредитни предложения за ваканцията, защото не може да само да се работи, трябва и да се почива - на кредит.
Като един добър поклонник на кредитната религия, ще бъда възнаграждаван от кредитните богове с кредитни карти. Промоцията на ипотечен заем и още един заем като бонус, си е чист антибонус подплътен с лъскава кредитна карта, колкото по-голям лимит, толкова по-добре за кредитните богове.
И натоварени с толкова кредити, Вие се превръщате в перфектния работник, послушен и смирен, търпящ всичко, защото имате кредити и от банката не обичат обяснения, без обясняние Ви слагат наказателните лихви.
Кредита не е само религия, то е движещото колело на капитализма, в период когато парите нямат вече златно покритие, единствената им стойност и единственият начин да се произвеждат е чрез кредити...
Вие си купувате кола на кредит, на хартия, давате листчето на автомобилната фирма, тя го връща отново на банката, банката дефакто прибира хартийката за стойността на колата и така от нищо са създадени да кажем 20 000 лева, на хартия, те не съществуват. На Вас се пада честа в период от няколко години да ги създадете, всъщност единствената истинска стойност на този кредит е лихвата му, въз основа на тази лихва банката може да издаде още и още листчета без стойност, още и още кредити и съответно пари ще бъдат създадени, без покритие, но със задължения и повинности, системата ще работи дотогава, докогато хората ви вкарват парите по банките. Затова и бурканбанк биде заклеймен, той не е в интерес на капитализма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6u6umigaВ дългосрочен аспект това е да отрежеш клона на , който седиш.
Може и да не съм прав .
Всъщност, спестяването в една икономика е функция от много фактори, един от които е реалният лихвен процент (номинален лихвен процент минус инфлация). При висока инфлация да консумираш сега е по-изгодно защото лихвеният процент на практика ти ценовото съотношение между консумация сега и консумация после. Проблемът е че нито един финансов пазар в света не е перфектен - има ограничения на кредитирането. Освен това хората имат различни преференции - имат афинитет към спестяването, защото дава сигурност (пример са азиатците, които спестяват като луди и при нулеви лихви). Така че, да - голямата инфлация има отрицателен ефект върху спестяването, но не се знае до каква степен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6u6umigaПървоначално изпратено от wannarockима ли още някой, който счита, че инфлацията изпреварва реалните лихви по кредитите?!?
То излиза, че банкерите раздавали пари - големи балъци били те!
аз не вярвам да е точно така
А колко беше средно лихвата по ипотечните кредити ?
Колко бяха лихвите по депозитите ?
Колко беше ОЛП?
А банките не ги мисли , те не дават техни пари.
Те печелят от лихвен диференциал , между отдаденият и привлечен ресурс.
относно реалната инфлация може да се пита уволнения шеф на НСИ, ако и той въобще знае. ОЛП в бг почти не играе роля тъй като доброволно се отказахме да водим парична политика с приемането на борда. индексът леониа не е основата на нашата икономика.
относно лихвите по кредити /ипотечни и т.н./ банките отложиха с 2 години даването на пълно и коректно инфо на клиентите. има ли още хора, който вярват, че обявената лихва е точно такава?!?! колко са различните такси и каква е получената сума? ако те се включат /а те са реален разход/ и се преизчислят лихвите колко ще бъдат? ако всичко е така защо не идват чузденци да теглят кредити от бг, а точно обратно - чужди средства се дават като кредит на бг граждани?Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от wannarockима ли още някой, който счита, че инфлацията изпреварва реалните лихви по кредитите?!?
То излиза, че банкерите раздавали пари - големи балъци били те!
аз не вярвам да е точно така
А колко беше средно лихвата по ипотечните кредити ?
Колко бяха лихвите по депозитите ?
Колко беше ОЛП?
А банките не ги мисли , те не дават техни пари.
Те печелят от лихвен диференциал , между отдаденият и привлечен ресурс.най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси
Коментар
Коментар