IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
    Тук на някои им се привиждат задължения, а всъщност (според консолидирания I-2012) дори само текущите активи са 28,3 млн и са повече, т.е. напълно покриват както текущите, така и нетекущите пасиви (по-малко от 26 млн). И съответно вземанията са предимно в неконсолидирания - и представляват материали, предоставени на дъщерните компании и продукция. Формираната загуба от обезценки е заради премахване на положителната репутация. Продава някой, който очаква слаб отчет, а всъщност продажбите нарастват. Дано само да не е някой, който пише с едната ръка отчета, а с другата продава, това би било обезпокоително.
    Според мен с едната ръка пише ,а с другата купува
    нека силата бъде с вас

Коментар

• Тук на някои им се привиждат задължения, а всъщност (според консолидирания I-2012) дори само текущите активи са 28,3 млн и са повече, т.е. напълно покриват както текущите, така и нетекущите пасиви (по-малко от 26 млн). И съответно вземанията са предимно в неконсолидирания - и представляват материали, предоставени на дъщерните компании и продукция. Формираната загуба от обезценки е заради премахване на положителната репутация. Продава някой, който очаква слаб отчет, а всъщност продажбите нарастват. Дано само да не е някой, който пише с едната ръка отчета, а с другата продава, това би било обезпокоително.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
        новите сигурно са вече там и ринат на свинете от новата реколта
        Може и да ринат ,може и да не ринат,важното е да има "реколта"/луканки ,суджуци,сух шпек и полусух шпек/
        нека силата бъде с вас

Коментар

• Първоначално изпратено от кофе бабоне Разгледай мнение
          Така е Киро,сега цените отразяват работата на Райчев.След минимум 1 година цените ще отразяват работата на НОВИТЕ МАЖОРИТАРИ.Мисля ,че към края на годината ще се разберат намеренията им, все пак 6 месеца е реалистичен срок да решат какво ще правят с това предприятие.Ние просто трябва да чакаме.
          новите сигурно са вече там и ринат на свинете от новата реколта

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Така е Никола сега цените отразяват работата на Раичев, а очакваме какво ще направят новите собственици. Засега стъпките им са в правилна посока
            Така е Киро,сега цените отразяват работата на Райчев.След минимум 1 година цените ще отразяват работата на НОВИТЕ МАЖОРИТАРИ.Мисля ,че към края на годината ще се разберат намеренията им, все пак 6 месеца е реалистичен срок да решат какво ще правят с това предприятие.Ние просто трябва да чакаме.
            нека силата бъде с вас

Коментар

• Така е Никола сега цените отразяват работата на Раичев, а очакваме какво ще направят новите собственици. Засега стъпките им са в правилна посока

Коментар

• Консолидиран или не на този етап отчетите тук нямат абсолютно никакво значение. Те ще имат важност едва, когато всички правни неразбории бъдат изчистени и предприятието започне да работи с по-голям капацитет.

Хората които гледат отчети в момента не биха купили и на 0.01 стотинки. Друга е тук играта, но да видим каква ще излезе в крайна сметка.
                The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Браво Ла Кост много верни неща си писал, но разбира се няма лошо и други колеги от форума да изразяват мнението си стига то да не е с цел заяждане и злоба. За мен също Меком има потенциал- продуктите му са и в големите вериги, но новите собственици имат какво да направят. Компанията беше една от водещите в бранша- позната и за конкуренти и за клиенти. Не само те са с големи кредити и вземания..Вярвам в новите акционери и способностите им осъзнавам и риска, но акциите наистина бяха безбожно ниски за дса не рискувам за втори път. Ще чакаме отчетите но за реални добри резултати се изискват поне година- две. Успех на смелите рискови играчи. а троловете знаят какво винаги им пожелавам

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                    Малко е несериозно да се коментират подобни цифри от неконсолидирания отчет, при положение, че основната дейност е в дъщерните дружества. Апропо, банковите заеми на холдинга са над 40 млн, а заедно с останалите задължения - над 61 млн. Но не точно в тези цифри е проблемът, при все че в тази тема, предполагам, никой няма да успори, че дружеството е в тежко състояние, но виждам, че доста хора като мен биха оспорили, че Меком струва по-малко от 3 млн.
                    Предполагам, че консолидираният за шестмесечието ще е доста грозна гледка и май това се отигра днес.

Бях решил да ти отговоря по-подробно, но при така разразилата се поетика в тази тема, ми се струва неуместно да правя някакви задълбочени анализи, та за това съвсем накратко:
                    Най-общо казано, струва ми се, че проблемите тук са резултат най-вече от качествата и възможностите на досегашния собственик и съответно новият има възможност и вече променя доста неща, по мое мнение.
                    А да се правят предложения от рода на "нека да се създаде дистрибуторска мрежа" или пък "нека да продадат вземания с някакъв % обезценка" е нещо като да продаваш на краставичар краставици и само доказва лаладжийската насока, която взе този форум в последните 5-6 години, воден от шумните гласове на кибици-аматьори, които си нямат представа нито от бизнес, нито от инвестиции, но за сметка на това имат достатъчно самочувствие да дават акъл на хора, които цял живот са работили в реалната икономика и са реализирали продукция на пазара за десетки, да не кажа и стотици милиони левове.

Ти как точно си представяш, че продава дружеството продукцията си?

P. S. Преди няколко седмици видях един фирмен бус на Меком да зарежда малък търговски обект в София. Явно, въпреки смяната на собствеността /тогава тъкмо беше разпродаден мажоритарния пакет/, дружеството продължава да работи дори и с малките си клиенти.

Мнението е препоръка единствено за влагане на повече мисъл и по-малко писане във форуми.
                    Силно подкрепям!
                    Момци хубави стихове сте наредили, но това ли е идеята на тоя форум!?
                    Нали имаше тема за хумор и вицове...

А относно днешните разпродажби... Някой е решил да кешира - жив и здрав. Аз лично си върнах бройките продадени на 6,8 ст. Събитията от последното ОСА според мен са наистина добра новина, сътрудничество вместо конфронтация... какво по-добро за дружеството!?
                    Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                      Малко е несериозно да се коментират подобни цифри от неконсолидирания отчет, при положение, че основната дейност е в дъщерните дружества. Апропо, банковите заеми на холдинга са над 40 млн, а заедно с останалите задължения - над 61 млн. Но не точно в тези цифри е проблемът, при все че в тази тема, предполагам, никой няма да успори, че дружеството е в тежко състояние, но виждам, че доста хора като мен биха оспорили, че Меком струва по-малко от 3 млн.
                      Предполагам, че консолидираният за шестмесечието ще е доста грозна гледка и май това се отигра днес.

Бях решил да ти отговоря по-подробно, но при така разразилата се поетика в тази тема, ми се струва неуместно да правя някакви задълбочени анализи, та за това съвсем накратко:
                      Най-общо казано, струва ми се, че проблемите тук са резултат най-вече от качествата и възможностите на досегашния собственик и съответно новият има възможност и вече променя доста неща, по мое мнение.
                      А да се правят предложения от рода на "нека да се създаде дистрибуторска мрежа" или пък "нека да продадат вземания с някакъв % обезценка" е нещо като да продаваш на краставичар краставици и само доказва лаладжийската насока, която взе този форум в последните 5-6 години, воден от шумните гласове на кибици-аматьори, които си нямат представа нито от бизнес, нито от инвестиции, но за сметка на това имат достатъчно самочувствие да дават акъл на хора, които цял живот са работили в реалната икономика и са реализирали продукция на пазара за десетки, да не кажа и стотици милиони левове.

P. S. Преди няколко седмици видях един фирмен бус на Меком да зарежда малък търговски обект в София. Явно, въпреки смяната на собствеността /тогава тъкмо беше разпродаден мажоритарния пакет/, дружеството продължава да работи дори и с малките си клиенти.

Мнението е препоръка единствено за влагане на повече мисъл и по-малко писане във форуми.
                      Съгласен съм с мнението ти, прави ми впечатление, че винаги пишеш разумно!
                      А форума наистина се профанизира, основната част от пишещите са кибици или обезумели комарджии.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                        Баси купона тук.....Импе ГОЛЯМ СИ:0
                        щЕ ПУСНА СТИХОТВОРЕНИЕТО ТИ......Плащам 10 луканки..реални

Да аз умея да пиша.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Баси купона тук.....Импе ГОЛЯМ СИ:0
                          щЕ ПУСНА СТИХОТВОРЕНИЕТО ТИ......Плащам 10 луканки..реални

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            Извинявам се,но на кое се базира споменатият от теб фундамент....

На това ,че има много вземания ли....или на около 60К кеш (по спомен) от последният отчет.....или на близо 20мил задължения.....Уточни ако може

Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                              Бях чел, че имаш 1111 бр, явно не съм разбрал или запомнил не че има значение.
                              1111 имах от Честните игрички преди дивидентът, сега имам няколко пъти повече. Туканка обикновено си купувах и продавах в пакети по 2222 или 3333.

Но да - вече няма значение - изшитках ги.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Не бе - последно имах няколко хиляди. Толкова ми бяха останали - 2-3 пъти купувах и продавах, та да усреднявам - тия дето бях зел на 30 и няколко стинки.

Волов - то хубаво, ама няма как да стане.
                                Бях чел, че имаш 1111 бр, явно не съм разбрал или запомнил не че има значение.

Коментар

Working...
                                X