IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
    При положение, че ти явно вече доста си поразсъждавал над думите му би ли могъл да споделиш с нас, защо новото ръководство все още се бави с отчета? След като откраднатото е откраднато и няма как да се върне, наденицата е изядена и вече е в канализацията, защо му е да се мота още, а не пусне отчета, който счетоводният екип така бързо и услужливо състави?

Някой може да предположи, че се мота, за да баламоса публиката и да я напълни с нищо не струващи хартии. Щях да се съглася, ако последните дни се въртяха някакви луди обороти тук. Или пък се надява да си разпродаде всичките акции? Аз като гледам май стига и 1 млн броя да пусне и ще я закара на под стотинка цената.

Та защо се бави още?
    Mи подадоха им шпека изненадващо изотзад.
    Това им е втората изключително глупава инвестиция.
    Сигурно има и други.
    И сега хем сърби, хем боли.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      Поразсъждавайте над думите на г-н Янков.

Според мен следваща цел...3.6ст...при пробив атака на 3ст..

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
      При положение, че ти явно вече доста си поразсъждавал над думите му би ли могъл да споделиш с нас, защо новото ръководство все още се бави с отчета? След като откраднатото е откраднато и няма как да се върне, наденицата е изядена и вече е в канализацията, защо му е да се мота още, а не пусне отчета, който счетоводният екип така бързо и услужливо състави?

Някой може да предположи, че се мота, за да баламоса публиката и да я напълни с нищо не струващи хартии. Щях да се съглася, ако последните дни се въртяха някакви луди обороти тук. Или пък се надява да си разпродаде всичките акции? Аз като гледам май стига и 1 млн броя да пусне и ще я закара на под стотинка цената.

Та защо се бави още?

Коментар

Жека,искаш да кажеш,че ще накарат да върнат откраднатото ли...или ако са продали наденицата за 1лв вместо за 5лв ще искат да им я върнат ли>...тя освен,че е изядена сигурно е и ....вече...и ще заведат дела за разликата ли...

а за несъществуващите услуги ,които са заплатени вече,как ще процедират...пак ще си искат парите по съдебен ред ли.....

Ами успех в съда ...
        Искам да кажа да бъдем обективни и да не четем както Дявола Евангелието.

Коментар

• Ми бившото ръководство е преценило за правилно да поразпродаде активи - все пак е било ръководство и е можело да взема решения.
          Кое е незаконно тук? Разпродаването на активи?
          Това е поредната неуспешна сделка на тези.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Право думаш, Бобане, редно е да поразсъждаваме над думите му.
            Аз числа няма да пиша.
            Жека,искаш да кажеш,че ще накарат да върнат откраднатото ли...или ако са продали наденицата за 1лв вместо за 5лв ще искат да им я върнат ли>...тя освен,че е изядена сигурно е и ....вече...и ще заведат дела за разликата ли...

а за несъществуващите услуги ,които са заплатени вече,как ще процедират...пак ще си искат парите по съдебен ред ли.....

Ами успех в съда ...

Коментар

Първоначално изпратено от nyankov
              Незаконните действия ще бъдат обявени за нищожни, а за злоупотребите ще има наказателна отговорност.

Право думаш, Бобане, редно е да поразсъждаваме над думите му.
              Аз числа няма да пиша.

Коментар

• Първоначално изпратено от nyankov Разгледай мнение
                Бившето ръководство се е опитало да "легализира" чрез "публикуването" на тези отчети огромни по размери и в основната си част може би криминални прехвърляния на стойност от Меком АД към свързани фирми, чрез продажби на активи на занижени цени, осчетоводяване на несъществуващи доставки и услуги, бракуване и физическо открадване на стоки, отписване и прихващане на вземания от свързани фирми.

Тези "счетоводни операции" са предприети през последните дни и седмици преди смяната на ръководството на Меком и датирани в последното тримесечие, поради факта, че (за щастие) публичното дружество е задължено да публикува отчетите си всяко тримесечие и към датата на публикация на отчетите за първото тримесечие на 2012 бившето ръководство и бившият мажоритарен собственик очевидно не са предполагали, че ще бъдат сменени скоро. Затова в момента предприемат една такава доста "нестандартна" и откровено отчаяна стъпка. Това няма да мине. Незаконните действия ще бъдат обявени за нищожни, а за злоупотребите ще има наказателна отговорност.

Възможно е отчетите на фирмата за второто тримесечие да се забавят значително, поради очевидно големите конфликти в дружеството и липсата на съдействие и лоялност от страна на счетоводния състав към новото ръководство. Това е отчасти разбираемо, много от хората може би основателно се страхуват, че има за какво да влязат в затвора. Става въпрос за десетки милиони лева, не за семки и бонбонки...

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                  Принципно си прав, но предполагам ще се съгласиш, че с одит е по-добре, отколкото без одит.

А защо мислиш, че не е направена /или все още се прави/ ревизия? Може и тя да има някаква връзка със забавянето на отчета.

Защо според тебе Райчев все още го държат там? Не че присъствието му може да реши всички проблеми, но все пак, принципно, като си хванал престъпник е хубаво поне да го разпиташ.
                  сега, онзи отчет истински ли беше или менте?

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    Абре Хайрсъзов, кво си се хванал за одита на тоя избушляк като удавник за сламка? Одитът не ти е ревизия , бре! Одитът ти казва само и единствено дали един първичен счетоводен документ е осчетоводен правилно. Нищо повече... Одитът не ти казва дали първичния счетоводен документ не е фалшификат и доколко е законен!!! Така че сляпата ти вяра в одиторите е смеееееешнаааааа....
                    Принципно си прав, но предполагам ще се съгласиш, че с одит е по-добре, отколкото без одит.

А защо мислиш, че не е направена /или все още се прави/ ревизия? Може и тя да има някаква връзка със забавянето на отчета.

Защо според тебе Райчев все още го държат там? Не че присъствието му може да реши всички проблеми, но все пак, принципно, като си хванал престъпник е хубаво поне да го разпиташ.

Коментар

Абре Хайрсъзов, кво си се хванал за одита на тоя избушляк като удавник за сламка? Одитът не ти е ревизия , бре! Одитът ти казва само и единствено дали един първичен счетоводен документ е осчетоводен правилно. Нищо повече... Одитът не ти казва дали първичния счетоводен документ не е фалшификат и доколко е законен!!! Така че сляпата ти вяра в одиторите е смеееееешнаааааа....
                      Пак си пиян, не ми пука особено за теб, ти си там някъде в киреча, с балалайката си, аз знам къде съм...Благодаря все пак за пояснението, беше на висота.. къде си учил?Като за пазач на портала на някоя банка, доста разбираш...
                      Last edited by Хайърсъзов; 14.09.2012, 09:11.

Коментар

Уелком бак мастер. Къде се затри?
                        Остави ме сам да се боря с невежеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                          прав си , аз не съм разбрал..
                          - Избор на нов регистриран одитор, вместо избрания с решение на ОСА от 13.07.2012 год.; За одитор за финансовата 2012г. е избран Делойт одит ООД.
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

За чуждите пари, грижа не бери!

Коментар

• прав си , аз не съм разбрал..
                              - Избор на нов регистриран одитор, вместо избрания с решение на ОСА от 13.07.2012 год.; За одитор за финансовата 2012г. е избран Делойт одит ООД.

Коментар

То се вижда, никой не продава! Сега "чакаме" събранието на което ще махнат комуноида от съвета на директорите... Тук става интересно. Като го вкараха там, писачите на новини ни обясниха, че това е причината за покачването на акцията. Сега ще видим причина за какво движение ще е махането му. Според мен нито тогава, нито сега, ваденето и махането на Райчев няма да е причина за движението.Най-малкото, заради това, че така ни го сервират като новина.Да не забравяме одита, тоест нагоре.
                                Аз не си спомням някой да е обещавал одит на отчет преди годишния.
                                Чакай първо да видим един отчет от новия мажоритар, пък после да мислим за одит.

Коментар

Working...
                                X