IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За всички силно изненадани от отчета /най-вече за подпийналия поет и специалиста по ХДПАТ/ бих препоръчал да препрочетат отново мненията на Н. Янков в тази тема. С него тогава обсъждахме вариантите ликвидация или съживяване на производството и закрепване състоянието на дружеството не защото някой си е мислил, че Меком е в цветущо положение.

В случая най-интересното е какви са намеренията на новия собственик от тук нататък, тъй като той няма как да бъде много изненадан от състоянието на една компания, която общо взето му беше предадена доброволно /и почти за без пари/. В тази връзка аз си задавам няколко въпроса, от отговорите на които се опитвам да отгатна намеренията му:

1. Защо му е да назначава опитен изпълнителен директор, ако не смята да развива бизнеса?
    2. Защо му е да оставя Райчев в съвета на директорите, ако ще го ликвидира?
    3. Защо има насрочено ново ОСА на 1 октомври с единствената точка промяна в структурата на управление /създаване и на надзорен съвет/?
    4. Защо му е да избира Делойт за одитор, ако няма да го бъде дружеството? Можеше да си карат и със стария одитор. Я вижте той какви хубави отчети вадеше. Тогава даже щяха да могат да напълнят добре с артии камилчетата.

Единственото логично обяснение според мен е, че се полагат усилия дружеството да започне да се управлява професионално и прозрачно, за да може, след като се закрепи финансово, да бъде препродадено на професионално ангажиран в този бранш собственик. Мисля, че за това намекна и Никола вчера, а и Н. Янков преди време беше споменал нещо от рода, че нямат намерение да отписват дружеството, освен ако не се появи нов мажоритар, който иска да придобие пълен контрол.

Струва ми се, че ако се вкарат на първо време 5-6 млн лв като оборотно финансиране за текущи разходи и увеличаване на капацитета би могло да се стабилизира дружеството и може би нещо такова има предвид собственика. Разбира се, трябва и да се предоговорят кредитите, което няма да е лека задача, но пък и банките нямат кой знае какви други варианти.

Моите очаквания са да няма днес сделка на цена под 2,5-2,8 ст., въпреки паниката сред дребните играчи.

Коментар

• Ха-ха-ха - Прецаканото - чакай да видим какво ще се случи днес
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Да попитам акционерите - в моней.бг ли си пускат отчетите от мечком или някъде другаде. На техния сайт нямаше консолидиран. А за до 30 юни в моней.бг има нещо такова:
        "...Меком АД отчете загуба за второто тримесечие на годината в размер на 11336 хил. лв., при положителен финансов резултат от поне 100 хил. лв. в предишните поне 17 тримесечия.

Общите приходи на дружеството са 2 570 хил. лв., което е с 71.32 % по-малко спрямо предходния период. Общите разходи отчитат ръст от 62.47 % спрямо предходния период до 13 906 хил.лв.

Нетните приходи от продажби за второто тримесечие на 2012г. са в размер на 2 246 хил.лв. и представляват 87.39% от общите приходи. Спрямо второто тримесечие на 2011 година те намаляват с 73.20 %.

Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за II-ро трим. на 2012г.

Към 30 юни 2012г. дружеството показва загуба на акция (на осреднена годишна база) в размер на 0.21лв.

Собственият капитал на дружеството към 30 юни 2012г. е 57 268 хил. лв. , като спрямо същия период на 2011г. е намалял с 17.42 %. ..."
        Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Като гледам гневът и паниката, май ще занижа офертата, дето утре ще пусна. 0.008 кинта например.
          нали сме на ракетската тема, пусни продължението на вчерашното стихотворение. Може и преразказ по картинка
          http://news.idg.bg/novi_produkti_i_t...myata&ref=also
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Лека нощ- ще ги гледаме до края на годината нали
            Нема ко друго да правиме като едно запънато говедо аз не продавам там.
            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
              Ники Василев и Ко продължават с неуспешните инвестиции
              Не се знае.

Преди да стане напечено туку го цоцнат леко да върнат загубите, а за кредиторите да остане накрая горещия картоф.

Коментар

• Лека нощ- ще ги гледаме до края на годината нали

Коментар

• Ники Василев и Ко продължават с неуспешните инвестиции

Коментар

• Да ти припомня , че аз от ХДПАТ съм на печалба- продадох скъпо

Коментар

Така си мислиш ти, но аз имам друга информация
                      Имаш ти само едни мечти това имаш.

Коментар

• Най-лошото е, че ако видят, че не могат го спасят туку новата управа го тотално до ошушка и без това се набутаха с милиони да вземат контрола.

Коментар

• Така си мислиш ти, но аз имам друга информация

Коментар

• Сега чакаме изявление от новата управа започнали ли са проверките и тоя баланс ли е окончателния или да очават акционерите тук и нови изненади.

Коментар

За да дам и аз прогноза ще ти кажа, че докато е това правителство на власт е абсурдно да се качи ХДПАТ на 1,50, а за Меком ще видим. Добре ще видим- значи срока е до края на годината
                              Покачването на Холдинг Пътища Ад няма нищо общо с правителството. То зависи изцяло от големия бос там. А Холдинг Пътища Ад е жив и в момента само, защото великите босове имат интереси там иначе да е предало богу дух ако зависеше всичко само от големия бос.

Коментар

• За да дам и аз прогноза ще ти кажа, че докато е това правителство на власт е абсурдно да се качи ХДПАТ на 1,50, а за Меком ще видим. Добре ще видим- значи срока е до края на годината

Коментар

Working...
                                X