Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Меком АД (MKX / MEKOM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеКакъв отчет а? Одиторите се пита, кои са, спали ли са като са заверявали?
А новите собственици и мениджмънт продължават с добрите практики - след като избегнаха търговото, сега ни вадят и многозначителен отчет, в който между другото нищо не са обяснили за изчезващите десетки милиони активи. Евала. Тук КФН дали гледа?
Трагедия.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеПоследно Ла Коста...Ак0о ти си на мястото на ОББ ...примерно....след този отчет ....да видиш ,че Меком има СК към 11млн....и то с Търг Реп от 25млн.........а в същото време имаш да вземаш към 10млн.....ама и други имат да вземат още толкова да кажем.....ТИ КАК щЕ ПОСТЪПИш...
Аз само по един начин
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжаСъжалявам, че ви пиша така но да съм излъгал някъде.
Неприятно е но кой направи така, че 63 милиона да изчезнат от баланса.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Какъв отчет а? Одиторите се пита, кои са, спали ли са като са заверявали?
А новите собственици и мениджмънт продължават с добрите практики - след като избегнаха търговото, сега ни вадят и многозначителен отчет, в който между другото нищо не са обяснили за изчезващите десетки милиони активи. Евала. Тук КФН дали гледа?
Коментар
-
Последно Ла Коста...Ак0о ти си на мястото на ОББ ...примерно....след този отчет ....да видиш ,че Меком има СК към 11млн....и то с Търг Реп от 25млн.........а в същото време имаш да вземаш към 10млн.....ама и други имат да вземат още толкова да кажем.....ТИ КАК щЕ ПОСТЪПИш...
Аз само по един начин
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Коментар
-
Времето ще покажи колко ще стане МЕКОМ и въобще дали ще остане на борсата.
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеТи на колко го очакваше на 5 или на 10 лева.Мнението ми не е препоръка!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеЛа коста....тези приказки за промяна в структурата са ми ясни....Я кажи ми ....според теб колко е "реалния " СК тук.......С какво ще плащат на кредиторите....ако тези заеми са с 5% лихва ....имат над 1млн лихви само....
Къде отидоха вземанията ЛаКоста...отписаха ли ги ...или потънаха.Къде отидоха материалните запаси ...."развалиха" ли се ,бракуваха лиу ги....или потънаха в нечий джоб.....
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжаМнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
много повече от 5-6 мил им трябват и как ще ги вкарат ми е интересно ? Интересно е и задължения как ще се обслужват с тази както се вижда перманентна загуба , ще се наложат да ги предоговорят или просто им трябват 20-25 мил свежи пари които виждам само един два начина да дойдат но и двата не са много убави за акционерите
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Къде отидоха вземанията ЛаКоста...отписаха ли ги ...или потънаха.Къде отидоха материалните запаси ...."развалиха" ли се ,бракуваха лиу ги....или потънаха в нечий джоб.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнениеВ крайна сметка днес ще има ли разпродажби или не?Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнениеЗа всички силно изненадани от отчета /най-вече за подпийналия поет и специалиста по ХДПАТ/ бих препоръчал да препрочетат отново мненията на Н. Янков в тази тема. С него тогава обсъждахме вариантите ликвидация или съживяване на производството и закрепване състоянието на дружеството не защото някой си е мислил, че Меком е в цветущо положение.
В случая най-интересното е какви са намеренията на новия собственик от тук нататък, тъй като той няма как да бъде много изненадан от състоянието на една компания, която общо взето му беше предадена доброволно /и почти за без пари/. В тази връзка аз си задавам няколко въпроса, от отговорите на които се опитвам да отгатна намеренията му:
1. Защо му е да назначава опитен изпълнителен директор, ако не смята да развива бизнеса?
2. Защо му е да оставя Райчев в съвета на директорите, ако ще го ликвидира?
3. Защо има насрочено ново ОСА на 1 октомври с единствената точка промяна в структурата на управление /създаване и на надзорен съвет/?
4. Защо му е да избира Делойт за одитор, ако няма да го бъде дружеството? Можеше да си карат и със стария одитор. Я вижте той какви хубави отчети вадеше.Тогава даже щяха да могат да напълнят добре с артии камилчетата.
Единственото логично обяснение според мен е, че се полагат усилия дружеството да започне да се управлява професионално и прозрачно, за да може, след като се закрепи финансово, да бъде препродадено на професионално ангажиран в този бранш собственик. Мисля, че за това намекна и Никола вчера, а и Н. Янков преди време беше споменал нещо от рода, че нямат намерение да отписват дружеството, освен ако не се появи нов мажоритар, който иска да придобие пълен контрол.
Струва ми се, че ако се вкарат на първо време 5-6 млн лв като оборотно финансиране за текущи разходи и увеличаване на капацитета би могло да се стабилизира дружеството и може би нещо такова има предвид собственика. Разбира се, трябва и да се предоговорят кредитите, което няма да е лека задача, но пък и банките нямат кой знае какви други варианти.
Моите очаквания са да няма днес сделка на цена под 2,5-2,8 ст., въпреки паниката сред дребните играчи.
Защо Защо Защо до всяко добро същество не застане поне по още едно.
http://vbox7.com/play:6aad9c66Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Сън не спах...да не се успа да махна поръчката "купува"...Не знам тези,които имат акции дали са спали вообще.Искрено им съчувствам
Киро,тук СПЕшНО трябва да влязат поне20-30млн.Не знам какво мислиш,че ще се случи до Нова година с акцията и предприятието като цяло,но аз мисля,че кредиторите ще решат.
В момента фирмата се крепи на Търг репутация.
Направо се чудя ,къде отидоха толкова вземания,да не са ги отписали.
И вече ми е ясно що не пуснаха новите на ОСА...Старите са освободени от отговорност,а според мен освен всичко,което заслужават по съдебен ред ...трябва да им ударят и по 100 тояги на голо.
Импе,дано ти платят дивидента...да отидеш на плис-плис
....ама освен Ники Василев да ги извади от джоба
Коментар
Коментар