IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Имрератора е от стара коза яре , измъкнал се е . Я кажете кой още се е измъкнал .

Коментар

• Ето за това аз не съм посъветвал никой да вземе на 4ст когато беше щото после ша ма псуват.

Всички можеша да си вземат на 3 до 3.3ст когато беше да са го направили тези хора можеха да продадат и днес пак да продадат с две думи се са били на печалба а тея на 4ст ще ги видим.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• La Costa, оптимистичния сценарий може да се случи може и да не се случи. Според мен силно надценяваш уменията на новия мениджмънт. Това са същите хора, които се опитваха да продадат на пазара привилегированите акции. Отделно имаха покупки от акциите на меком за колективните си схеми. Те или не разбират или са били злонамерени. В двата случая не заслужават моето доверие. Лично аз видях преди време благоприятна възможност за спекула и се възползвах. Печалбата я оставих като акции на Меком. В момента не съм сигурен дали трябваше да си замина с парите от спекулата или да си оставя безплатни акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
          Импа е Лагерфелд на борсата. Създава модни течения
          Създавам, ама не съм аз - излязох от къщи отдавна-отдавна - и няма как да пущам поръчки.
          Тия цени не ме устройват да купувам - а да продавам - нямам какво.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Хайде сега, пак ни взе за канарчета Имаш 1т папири, а истимарската питаш за къси!? Пусни си папирите на тънка лайсна и си ги вземи после, нали така действат спекулнтите, ама си се писал и ти един спекулант ...

А можи и така да е направил ,но му трябва още масовка....

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
              Ееех защо нямахме къси!

Вместо да плюва по форумите тълпата да може да скъсява, да скъсява
              Покупката на акция за 5 ст дори при риск 99 % да фалира пак има инвестиционна стойност примерно около 6 ст ако акцията има 1 % шанс да стане 1 лев. Рискът остава лимитиран до 5 ст.
              От към късата страна обаче рискът е нелимитиран и да си готов да изплатиш примерно 20 пъти залога си не ми изглежда рационално. Отделно субективната оценка за шанса за възтановяване / 1 % / може и да е силно занижена при това комично качество на одиторските проверки на отчетите.
              Не казвам че при Меком шансовете са по-големи от 1 % за възтановяване, а го казвам по принцип. Къса позиция върху акция с цена под номинал, камо ли под 10 ст за мен е неоправдан риск поради невероятно голямото рамо в обратна посока.
              Да, ако компанията е фалирала всяка цена на акцията различна от нула е чиста печалба, но пазарът може да остане по-дълго ирационален от колкото отделният инвеститор платежоспособен...
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
                Ееех защо нямахме къси!

Хайде сега, пак ни взе за канарчета Имаш 1т папири, а истимарската питаш за къси!? Пусни си папирите на тънка лайсна и си ги вземи после, нали така действат спекулнтите, ама си се писал и ти един спекулант ...
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от sb_design Разгледай мнение
                  По скоро позиция за хора със здрави нерви!!!
                  Или на хора с не здрави нерви.
                  Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                    Бобане, аз не споря нито с форумци, нито с отчета. Отчетът е такъв какъвто е. СК е такъв какъвто си го написал. И преди това написах, че на всички е ясно, че дружеството е много зле. И други ти го написаха - за тази цена, ти какво очакваш да купиш?
                    Ако си забелязал, аз не агитирам нито да се купува, нито да не се купува. Нямам нищо против и негативни мнения за което и да било дружество, стига обаче да са обосновани, писани в трезво състояние и поне да се прави разлика между консолидиран и неконсолидиран отчет. И аз не съм голям борсов или финансов специалист, но поне се опитвам да разсъждавам логично, а ти разсъждаваш фенски - хващаш някакви цифри от някъде и почваш луда агитация все едно си от агитката на някой футболен отбор.
                    Ако ти мислиш, че едно дружество е само това, което се вижда в отчета, добре.
                    Ако ти си мислиш, че има банка, която ще отпусне 10 млн евро кредит и ще чака да види загубата в шестмесечния консолидиран отчет /при положение, че кредитът не се обслужва от доста месеци/, за да дръпне шалтера на едно дружество, толкова по-зле за тебе.
                    Какво толкова те затруднява да предскажеш поведението на една банка, която е изтърпяла месеци наред неплащането на стария собственик и не е пристъпила към принудително изпълнение, а е пратила кола да охранява? Дали няма да даде някакъв шанс на новия собственик, който при това може да представи и някакви оздравителни планове? Банката е наясно, че в тази ситуация, ако тръгне да разпродава машини и оборудване на парче няма да получи сигурно и 1/3 от главницата.
                    Ла Коста...върша и други неща,та не съм се изнесъл,да не си помислиш.

Значи казваш е много зле дружеството...Ла Коста за мен не е много зле....а е с отрицателен СК ,а преполагам знаеш какво означава това.

Да ти кажа аз съм ЗА да се стабилизира дружеството...да работи и да печели.Според теб постъпвам "ФЕНСКИ" размахвам някакви числа....А какво да кажа...Като казва Владо Каролев "един човек каза" не върви....Числата показват едно....ти ми говориш...новите ще го стабилизират...КАК ...Това става с пари....А тук според мен 5-6млн няма да стигнат.

Лично аз питах г-н Янков дали имат намерение да вкарат свежи пари,той не отговори а вие почнахте да се бъзикате тогава.

А дали има банка да чака да пусне шалтера ....Има пресен пример Лакоста....ОЦК....и ПИБ....Не знам колко са чакали и изчаквали. от банката...и накрая разпродават.Така,че недей "да лежиш на тази кълка"...

И последно...знам,че всички тук с многото акции "треска ви тресе"...имате по много а търсенето е малко...и дори и да натиснете SELLa ...няма да можете да излезете нацяло...и останалите заминават на кино..И на мен ми се е случвало.Само,че който натисне СЕЛЛа ще подкара и останалите....Като при ядрена война....Нищо ,че първи си натиснал бутона .

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Нямам и нямам намерение да имам

П.С.Докато го напиша...някой не издържа
                    Last edited by BOBAN1; 29.08.2012, 11:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      Някой "пусна една вода" на акцията и се изнесе.....
                      По скоро позиция за хора със здрави нерви!!!

Коментар

• Някой "пусна една вода" на акцията и се изнесе.....

Коментар

• Ееех защо нямахме къси!

Добрият, стар Батя

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                            Импа е Лагерфелд на борсата. Създава модни течения

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                              Ла коста....тези приказки за промяна в структурата са ми ясни....Я кажи ми ....според теб колко е "реалния " СК тук.......С какво ще плащат на кредиторите....ако тези заеми са с 5% лихва ....имат над 1млн лихви само....

Къде отидоха вземанията ЛаКоста...отписаха ли ги ...или потънаха.Къде отидоха материалните запаси ...."развалиха" ли се ,бракуваха лиу ги....или потънаха в нечий джоб.....

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
                              Бобане, аз не споря нито с форумци, нито с отчета. Отчетът е такъв какъвто е. СК е такъв какъвто си го написал. И преди това написах, че на всички е ясно, че дружеството е много зле. И други ти го написаха - за тази цена, ти какво очакваш да купиш?
                              Ако си забелязал, аз не агитирам нито да се купува, нито да не се купува. Нямам нищо против и негативни мнения за което и да било дружество, стига обаче да са обосновани, писани в трезво състояние и поне да се прави разлика между консолидиран и неконсолидиран отчет. И аз не съм голям борсов или финансов специалист, но поне се опитвам да разсъждавам логично, а ти разсъждаваш фенски - хващаш някакви цифри от някъде и почваш луда агитация все едно си от агитката на някой футболен отбор.
                              Ако ти мислиш, че едно дружество е само това, което се вижда в отчета, добре.
                              Ако ти си мислиш, че има банка, която ще отпусне 10 млн евро кредит и ще чака да види загубата в шестмесечния консолидиран отчет /при положение, че кредитът не се обслужва от доста месеци/, за да дръпне шалтера на едно дружество, толкова по-зле за тебе.
                              Какво толкова те затруднява да предскажеш поведението на една банка, която е изтърпяла месеци наред неплащането на стария собственик и не е пристъпила към принудително изпълнение, а е пратила кола да охранява? Дали няма да даде някакъв шанс на новия собственик, който при това може да представи и някакви оздравителни планове? Банката е наясно, че в тази ситуация, ако тръгне да разпродава машини и оборудване на парче няма да получи сигурно и 1/3 от главницата.

Коментар

• Импа е Лагерфелд на борсата. Създава модни течения

Коментар

Working...
                                X