IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
    Отговора ти е в самия въпрос: На брой акция. Дивидента до колкото помня не е в проценти а е твърд 18ст така поне помня някога съм го чел съобщението.

С две думи като купиш на 50ст искам да кажа на 36ст получаваш 50% дивидент
    Мерси за стойностният отговор ...
    На любимец 13 ....мога да кажа СПАМ !
    Язък че Апостол Карамитев я играе тъз роля ...да го срамиш тъй

Коментар

• Показател /хил.лв. / 2011 г.
      2011г 2010г % изпълнение спрямо 2010 г.
      Приходи общо
      12 067 19 987 60,37%

Положението не е чак трагично ,но с тез големи заеми и таз малка рентабилност си казват думата ,ама чак 15 ст. е прекаено

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
        Я някой да светне че докато дойде времето да снасят дивиденти 18 % от кво беше ..от 1 лев номинал или от текущата пазарна цена към някъв момент ? Тоест как се определя дивидента на брой акция ?
        Отговора ти е в самия въпрос: На брой акция. Дивидента до колкото помня не е в проценти а е твърд 18ст така поне помня някога съм го чел съобщението.

С две думи като купиш на 50ст искам да кажа на 36ст получаваш 50% дивидент
        Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнение
          Я някой да светне че докато дойде времето да снасят дивиденти 18 % от кво беше ..от 1 лев номинал или от текущата пазарна цена към някъв момент ? Тоест как се определя дивидента на брой акция ?
          С това къртиш!
          Май ще гониш славата на д-р Каро за чистите акции.

Коментар

• Я някой да светне че докато дойде времето да снасят дивиденти 18 % от кво беше ..от 1 лев номинал или от текущата пазарна цена към някъв момент ? Тоест как се определя дивидента на брой акция ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Ха-ха - Прецаканото - точно Императорът три пъти допълва саламаджийски бройки на едни от най-ниските нива... даже изкушавам дали да не заложа и четвърта оферта на още по-тънко и да дебна като олигавен пред мръша хиен...
              Внимавай Имп. Посъбирват се тарикати в темата, нищо чудно, ако искат да понаклатят позицийката
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• не излизай от гардедероба на Донев

Коментар

Опачка ??

Апропо - аз съм навит да ми плащат със салам и прасешко.
                  МНОООГО оптимистикааа!!!!! ИМПЕЕЕ ;- на път си до Свирки да стигнеш

Коментар

• Първоначално изпратено от ST Разгледай мнение
                    Импе, импе.....
                    Опачка ???

Направо не ми се мисли - ако саламаджиите си снасят почтено дивидентите, какво ще рекат тогава някои хора туканка, като разберат, че са изтървали над 20% годишна дивидентна доходност.

Апропо - аз съм навит да ми плащат със салам и прасешко.
                    Last edited by Императорът; 04.12.2011, 21:38.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Е-е-е-е-е вместо да беснейш, земи си още, щом като те кефи саламаджийницата... аз днес си купих още мънинко... на тънинко...

Доволен съм, защото усредних доста. Оттук нататък сценариите са два - или саламаджийницата ще снесе почтено гарантираният дивидент (което съм почти сигурен - поне защото сумата е кежава), в резултат и обикновените акции ще стигнат такава цена, че ако реша да ги продам на добра печалба, или няма да снесе и ще пийна една малка студена вода... малка, щото съм набил скромна сума. С една дума - мога да спечеля нелошо, а ако загубя, ще е поносима загуба.
                      Импе, импе.....

Коментар

Атилов - мълчи ще и пълни, бе... като има суяци да продават, пълни....
                        това ще е грешка

Коментар

• Атилов - мълчи и пълни, бе... като има суяци да продават, пълни....
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                            Прав си по принцип, но примерно Гъмза - какво, като кеша е толкова? Или еларг - не може да се гарантира, че след няколко месеца ще има толкова пари за акционерите.
                            Липсата на пари, съчетана с липса на доверие(съвсем основателна) прави нещата такива. Колко за компаниите, дето плащат дивиденти - съвсем малко са
                            Абе омазана е ситуацията и според мен има още път надолу, после дълги години пазарът ше пририпва, като умираща риба на сухо. За съжаление това ще са си години наред... Ама живи и здрави вервам да успеем да си вземем по нещо от пазара
                            Така беше и през периода 1999-2002г. Пак оживяхме. Сега ако пак е така ще купим това, което преценим, че е добро.

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA Разгледай мнение
                              Батя, какви отчети, какви 5 лева?? И аз ги гледах пак вчера - най-детайлно - дума по-дума! Консолидираният е пресен, пресен - на няколко дена само...

Бизнесът е ОК! Дори супер се представят - на фона на свитото потребление и бруталните промоции в Лидъл и Кауфланд с лайнета от незнаен произход и незнайни точки по света!

Просто - няма борса! "Капиталовият ни пазар" е капитулирал тотално! Виждаш с оборот от няколко хиляда лева - Химимпорт губи по 3-4% дневно... да не говорим за изпадналите в нокдаун ИХЛБЛ, Синергон и прочее "титани" от близкото минало...

Може ли ЕЛАРГ да се търгува на 75-80 стотинки, при положение че само след 3-4 месеца акционерите му ще получат близо 1.50 ликвдационна стойност...

Може ли ЦКБ да се търгува на 75 стотинки, при положение че в същия момент мажоритаря записва увеличение на капитала на 100% на цена 1.50!!!

Може ли ГАМЗА да се търгува на 60 стотинки, при положение че само кеша на компанията е 2.85 лв...

БЕЗУМИЯ БеГетовски....

Та какво остава за компания като Меком - с всичката помия дето се изля по неин адрес...
                              Просто някой "брилянтен портфолио мениджър" продава - и не му пука, защото парите не са негови - на чужд гръб и 100 тояги са малко...
                              Такива ПРЕСТЪПНИЦИ не заслужават да чистят кенефите и в публичен дом!!!

Именно тези олигофрени съсипаха капиталовия ни пазар.... Много години ще са необходими за да се попрви стореното... Но проблемът всъщност е че няма как тея боклуци да ги изчисти пазара..... Айде, при Договорните фондове има някакви пазарни механизми - например Сомони, Позитива, Реал финас и Стандарт обърнаха тумбаците...(НАПЪЛНО САЗЛУЖЕНО - няма прошка за некадърността).... Ама при пенсионните фондове не е така ситуацията - с тея гарантирани вноски (РЕКЕТ буквално ) всеки месец...

Оф, отплеснах се.... Не компанията е виновна - пазарът е колабирал...
                              Прав си по принцип, но примерно Гъмза - какво, като кеша е толкова? Или еларг - не може да се гарантира, че след няколко месеца ще има толкова пари за акционерите.
                              Липсата на пари, съчетана с липса на доверие(съвсем основателна) прави нещата такива. Колко за компаниите, дето плащат дивиденти - съвсем малко са
                              Абе омазана е ситуацията и според мен има още път надолу, после дълги години пазарът ше пририпва, като умираща риба на сухо. За съжаление това ще са си години наред... Ама живи и здрави вервам да успеем да си вземем по нещо от пазара

Коментар

• Батя, какви отчети, какви 5 лева?? И аз ги гледах пак вчера - най-детайлно - дума по-дума! Консолидираният е пресен, пресен - на няколко дена само...

Бизнесът е ОК! Дори супер се представят - на фона на свитото потребление и бруталните промоции в Лидъл и Кауфланд с лайнета от незнаен произход и незнайни точки по света!

Просто - няма борса! "Капиталовият ни пазар" е капитулирал тотално! Виждаш с оборот от няколко хиляда лева - Химимпорт губи по 3-4% дневно... да не говорим за изпадналите в нокдаун ИХЛБЛ, Синергон и прочее "титани" от близкото минало...

Може ли ЕЛАРГ да се търгува на 75-80 стотинки, при положение че само след 3-4 месеца акционерите му ще получат близо 1.50 ликвдационна стойност...

Може ли ЦКБ да се търгува на 75 стотинки, при положение че в същия момент мажоритаря записва увеличение на капитала на 100% на цена 1.50!!!

Може ли ГАМЗА да се търгува на 60 стотинки, при положение че само кеша на компанията е 2.85 лв...

БЕЗУМИЯ БеГетовски....

Та какво остава за компания като Меком - с всичката помия дето се изля по неин адрес...
                                Просто някой "брилянтен портфолио мениджър" продава - и не му пука, защото парите не са негови - на чужд гръб и 100 тояги са малко...
                                Такива ПРЕСТЪПНИЦИ не заслужават да чистят кенефите и в публичен дом!!!

Именно тези олигофрени съсипаха капиталовия ни пазар.... Много години ще са необходими за да се попрви стореното... Но проблемът всъщност е че няма как тея боклуци да ги изчисти пазара..... Айде, при Договорните фондове има някакви пазарни механизми - например Сомони, Позитива, Реал финас и Стандарт обърнаха тумбаците...(НАПЪЛНО САЗЛУЖЕНО - няма прошка за некадърността).... Ама при пенсионните фондове не е така ситуацията - с тея гарантирани вноски (РЕКЕТ буквално ) всеки месец...

Оф, отплеснах се.... Не компанията е виновна - пазарът е колабирал...

Коментар

Working...
                                X