IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Меком АД (MKX / MEKOM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре, добре явно има кой да чете отчети компетентно
    Last edited by evita; 05.02.2013, 14:49.

Коментар

• Muhaha, счетоводството е задължителна дейност в услуга на ръководството. Важна и задължителна част, но не и определяща.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
        Този участък от последния отчет е доста интересен ... не е препоръка

Има силна промяна при текущите консолидирани активи, които от 14,3 млн. лв. към 30 юни 2012 г., са повишени до 54,5 млн. лв. към 30 септември 2012 г.

Нетекущите активи се увеличават с близо 50 млн. лв. от началото на 2012 г., като достигат 112 млн. лв. към 30 септември 2012 г., а увеличението е основно от появата на инвестиции в други предприятия за 51,6 млн. лв. към 30 септември 2012 г., спрямо 0 (нула) към 31 декември 2011 г.
        Този участък е толкова изсмукан от пръстите, че повече няма накъде. Друг е въпроса, че "Меком" са публикували нов 9-месечен отчет на 27.12.2012 г. и се позоваваш на стари данни. Но на почитаемият автор на статията, откъдето си взел цитата, темата "Меком" вече не е интересна.
        Та така, да започнем - тук балансът поне е равнен!!! А това е безспорен успех! Обаче, финансовият резултат в баланса е -20 645 х. лв., поглеждаме ОПР и - О, небеса! - там вече е -77 245 х. лв. Едни 56 600 х. лв загуба витаят някъде!
        По-натам - да погледнем Отчет за собственния капитал /ОСК/ - и там дивотии! Размерът на собствения капитал е 47 697 х. лв. Същото число го има и в баланса. Това е направо похвално! Правим кратък преглед на записаното в ОСК и виждаме, че финансовият резултат в него и -77 245 х. лв., но в баланса вече писах, че е -20 645 х. лв. Как счетоводителят е направил равнението, не е известно!
        Но да продължим още по-натам и да погледнем баланса и Отчета за паричните потоци /ОПП/. Аз предлагам да приемем тук нещата за нормални. Има само едно неравнение от около 17х. лв. - в баланса е записано 132 х. лв. остатък на парични средства в края на периода, а в ОПП те са само 115 х. лв. На фона на милионите по-горе кой ще ти се занимава с някакви си 17 х. лв., пък били те и касови наличности.
        И това е само на прима виста! Дори не съм се задълбочавал да търся по-сложните връзки между отделните форми!
        Та това е - по-добре не коментирай отчети! Може да си добър играч, но не си счетоводител, а счетоводството е основа, фундамент. Много ще патиш от верни ананлизи на неверни отчети!!!
        Last edited by muhaha; 05.02.2013, 14:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от evita Разгледай мнение
          Ти сигурен ли си че си продал. Или на 0.062 си си купил още
          Купих и още, но на средна 0,025.. Ако искаш си го копирай и запомни някъде, не че ще се появиш да го обсъдим когато продам с добра печалба..

Коментар

Когато купиш на 0,04 и продадеш на 0,062 си е печалба, всичко останало са глупости..
            Ти сигурен ли си че си продал. Или на 0.062 си си купил още

Коментар

Когато едно отрицатено число се раздели на едно положително число и резултата се умножи по 100 полученият резултата е с знак минус, което в твоята задача напрактика означава загуба.
              Когато купиш на 0,04 и продадеш на 0,062 си е печалба, всичко останало са глупости..

Коментар

Винаги когато ме "дразниш", се сещам за 55% печалба реализирана тук...
                Когато едно отрицатено число се раздели на едно положително число и резултата се умножи по 100 полученият резултата е с знак минус, което в твоята задача напрактика означава загуба.

Коментар

В интерес на ИСТИНАТА съм тук за да дразня такива като теб!
                  Наблудавам с интерес едно нерадостно събитие.
                  Винаги когато ме "дразниш", се сещам за 55% печалба реализирана тук...

Коментар

• Първоначално изпратено от кофе бабоне Разгледай мнение
                    Като гледам ти си се "набълбукала "здраво.
                    Ти си прав обаче!

Коментар

Чакам да се покажеш, за да съм сигурен, че ще прочетеш, че те смятам за най-неуспешния трол във форума! А ти така и не отговори, какво точно искаш да ни съобщиш тук. Е? На какво дължим честта...?
                      В интерес на ИСТИНАТА съм тук за да дразня такива като теб!
                      Наблудавам с интерес едно нерадостно събитие.

Коментар

• Проблемът е че никакви други предприятия, освен дъщерните не са отразени на осма страница, затова ми се струва че счетоводната стойност е манипулирана като положителна. Иначе и аз се чудя дали да усреднявам заради загубата и заемите.

Коментар

Набълбукай се какво чакаш!
                          Чакам да се покажеш, за да съм сигурен, че ще прочетеш, че те смятам за най-неуспешния трол във форума! А ти така и не отговори, какво точно искаш да ни съобщиш тук. Е? На какво дължим честта...?

Коментар

• Виж счетоводната стойност на акцията.
                            нека силата бъде с вас

Коментар

Като гледам ти си се "набълбукала "здраво.
                              нека силата бъде с вас

Коментар

Този участък от последния отчет е доста интересен ... не е препоръка

Има силна промяна при текущите консолидирани активи, които от 14,3 млн. лв. към 30 юни 2012 г., са повишени до 54,5 млн. лв. към 30 септември 2012 г.

Нетекущите активи се увеличават с близо 50 млн. лв. от началото на 2012 г., като достигат 112 млн. лв. към 30 септември 2012 г., а увеличението е основно от появата на инвестиции в други предприятия за 51,6 млн. лв. към 30 септември 2012 г., спрямо 0 (нула) към 31 декември 2011 г.

Коментар

Working...
                                X