IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"КЦМ АД" - моля за съвет

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• who_knows, увеличението на капитала при едно НЕПУБЛИЧНО дружество - като "КЦМ 2000" е един от най-големите рискове. В момента обаче, предвид факта, че няма ясно изразен мажоритар и.... евентуално започваща битка за контрол, този риск отпада...
    Иначе в едно непублично дружество увеличението на капитала може да се прави и под условие разбира се, казано с други думи може да НЕ получиш право да участваш в увеличението... .

Коментар

• Първоначално изпратено от who_knows
      Мерси и на Никола и на Стенли. Поисках аз да видя на майка ми документите, които трябва да удостоверяват все пак нещо. Тогава ще ти драсна едно л.с. Никола

Иначе не разбрах следното:
      Ако дружеството си вдигне капитала със 100% не значи ли, че и тези акции ( тоест това са дялове нали ) и те се запазват като процент от новия капитал. Или има някаква друга схема.

И другото което не разбрах е: Нали дадено дружество пуска 5% от акциите си да се търгуват на борсата (пример давам). Е тогава, значи ли, че аз ще мога да търгувам пак 5% от тия 46 акции.

Малко съм лаик Ще ме прощавате, ако питам глупости

Ако дружеството удвои капитала, ти ще получиш права да запишеш още толкова акции, колкото имаш. За тази цел ще трябва да налееш още парички - броя на акциите които искаш да запишеш по емисионната на новите акции. Алтернативно, можеш да продадеш правата(ако намериш кой да ти ги купи).

Коментар

• По първия въпрос: Докато дружеството е непублично, схеми може да има всякакви. Когато се листне на борсата, вече се регулира по друг закон и възможностите да бъдеш ощетен намаляват значително.
        По втория, ако дружеството се листне, и твоите акции ще се търгуват свободно. Стига да е същото дружество, защото не стана съвсем ясно акциите на майка ти от КЦМ ли са, или от КЦМ 2000.
        Първоначално изпратено от who_knows
        Мерси и на Никола и на Стенли. Поисках аз да видя на майка ми документите, които трябва да удостоверяват все пак нещо. Тогава ще ти драсна едно л.с. Никола

Ако дружеството си вдигне капитала със 100% не значи ли, че и тези акции ( тоест това са дялове нали ) и те се запазват като процент от новия капитал. Или има някаква друга схема.

И другото което не разбрах е: Нали дадено дружество пуска 5% от акциите си да се търгуват на борсата (пример давам). Е тогава, значи ли, че аз ще мога да търгувам пак 5% от тия 46 акции.

Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• бейби беиби една икономика да запишем с теб като второ висше, че така като гледам на там е тръгнала работата

Коментар

• Първоначално изпратено от evguido
            бейби дай да изкупим малко акции от колегите на майка ти
            EЙ, ти не се напазарува бе...дай щe ти продам нейните или може една замяна с ХД Пътища да направим

Коментар

• Мерси и на Никола и на Стенли. Поисках аз да видя на майка ми документите, които трябва да удостоверяват все пак нещо. Тогава ще ти драсна едно л.с. Никола

Коментар

• бейби дай да изкупим малко акции от колегите на майка ти

Коментар

• да ама може и да не се листне ...

въпреки, че най-вероятно ще се листне ...

Коментар

• who_knows, акциите които има майка ти са от "КЦМ 2000" - това е бившето РМД което притежава 93% от акциите на "КЦМ" АД. През 2008 евентуално ще се листне на борсата не КЦМ 2000 - т.е. дружеството от което имаш акции и ти, а "КЦМ" АД.

П.С. - Ония ден си правих елементарна сметка - акциите за които ти предлагат 500 евро за бр. реално биха стрували в близко бъдеще.... минимум 5 000 левчета . Така, че избора е твой, и риска също... Успех!

Коментар

• то не е момче а момиче )

Коментар

• Слушай Nikola!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                          Първоначално изпратено от who_knows
                          Въпросът е, че има само 200 души, които имат такива акции, от целия завод. И ако само тя не ги продаде, може ли като се листнат някой ден, те нейните 46, също да се търгуват. Ей това не ми е ясно.
                          Слушай сега. Ако има ИПО това ще бъде ИПО-то на 2009 година. За това ще идват все повече рънъри да обират работническите акции. Моят съвет да следиш много внимателно новините около дружеството за да не изпуснеш някое важно корпоративно събитие, като увеличение на капитала и тн. Когато излезне някаква такава информация не знаеш какво да правиш ми пиши съобщение тук във форума ще се радвам да ти помогна с каквото мога. Успех и не продавай акциите.
                          Съгласен с Никола.
                          Рядко се случва да съм съгласен с теб, но мисля, че това е най-добрия съвет който може да дадеш на момчето.

Коментар

• Първоначално изпратено от who_knows
                            Въпросът е, че има само 200 души, които имат такива акции, от целия завод. И ако само тя не ги продаде, може ли като се листнат някой ден, те нейните 46, също да се търгуват. Ей това не ми е ясно.
                            Слушай сега. Ако има ИПО това ще бъде ИПО-то на 2009 година. За това ще идват все повече рънъри да обират работническите акции. Моят съвет да следиш много внимателно новините около дружеството за да не изпуснеш някое важно корпоративно събитие, като увеличение на капитала и тн. Когато излезне някаква такава информация не знаеш какво да правиш ми пиши съобщение тук във форума ще се радвам да ти помогна с каквото мога. Успех и не продавай акциите.

Коментар

• И какво е съживил Конарев, като е от началото на септември начело на ОЦК!?

Коментар

• Въпросът е, че има само 200 души, които имат такива акции, от целия завод. И ако само тя не ги продаде, може ли като се листнат някой ден, те нейните 46, също да се търгуват. Ей това не ми е ясно.

Коментар

Working...
                                X