IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Vladislavvv написа:
    Колеги, освен че дискутирате техническия анализ, май нищо друго не се случва по позицията (че и във форума ). Комай никой не се интересува от задаващата се реколта...

Имай една на ум за реколтата, защото последните седмици валежите са обилни, а на житото слънце му трябва за да едрее!
    Валежите, които паднаха не могат да навредят на жърното поне до сега, защото:
    Първо пшеницата вече премина през периода на восъчната зрялост сега трябва да зрее и дъждовете не му помагат, но могат да му навредят.
    За да му навредят обаче трябва да са много по-интензивни от текущите да са съчетани с силни ветрове и градушки дано да няма такиве лоши номера на времето и всички ще бъдем доволни :-))
    Прогнозите са за добри добиви на декар само да няма бедствия !

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladislavvv
      Колеги, освен че дискутирате техническия анализ, май нищо друго не се случва по позицията (че и във форума ). Комай никой не се интересува от задаващата се реколта...
      Имай една на ум за реколтата, защото последните седмици валежите са обилни, а на житото слънце му трябва за да едрее!
      BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Колеги, освен че дискутирате техническия анализ, май нищо друго не се случва по позицията (че и във форума ). Комай никой не се интересува от задаващата се реколта...

Коментар

• Ami ne znam koi shte se saglasi s men i koi ne, no.....tehni4eski analiz otkriva "bias" v pazara. Niama tehnicheski zakonomernosti, prosto veroiatnosti i sapostavimi situatsii. Kato tsialo pzarat se dvizi ot fundentalnoto razvitie na kompaniite, valutite i t.n. Haide uspeh na vsi4ki, lol.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40
            Аз предлагам да се коментира инфото за покупка от ИФ в САЩ на зърнобази с 1млн.т капацитет за 2,5млд долара.
            АБЕ ТИЯ НЕНОРМАЛНИ, ТЪПИ,НЕДАЛНОВИДНИ, ЗАГУБЕНЯЦИ И Т.Н. КАКВО ПРАВЯТ. Защо не слушат "Седящия си бик със сапа", ами се набутват по този грозен начин...
            Хайде анализатори - просто тройно правило и оценка на ЗХ...ПОне има база за сравнение...
            А не е ли по добре да се коментира цената на акцийката на дървените, - просто защото няма нищо общо с тези неща в САЩ. А за бика със сапа си мисля, че ако го бяхте послушали него и някои други такива, декември месец сега нямаше да дрънкате глупости дето нямат нищо общо със дървените.
            Интересна работа - тк пишат хора, дето са станали водолази отдавна, но имат самочувствие като космически кораби. Говорят глупости без изобщо да проверят това което коментират, дори не си дават труда да проверят в календара има ли такива дати изобщо, ама усти големи, самочувствие също.
            Айде приложи простото тройно правило и кажи каква ще е цената на акцията на 31 юни.
            После ще питам и за други светли дати в историята на дървените. :lol:
            Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Казах изучаване на пазара с цел предвиждане на бъдещо движение, т. е. откриване на заканомернисти в миналото които могат да се повторят за в бъдеще.Мисля че бях достатъчно ясен.Както и да е , не е мястото в тази тема за дискусия относно техн. анализ.Просто ме подразни факта че някой хора тук дадоха категорични прогнози и препоръки на основа технически анализ.Както казах по надолу не отричам техническия анализ.Но как и дали да го използва си е решение на всеки самостоятелно.Ако някой иска да дава препоръки да стане инвестиционен посредник това е.Всеки сам решава как да си прави анализа, а не да го натрапва на другите.
              Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!

Коментар

• рокие .... изучаването на пазара в минало време = история на пазара....

Коментар

• Така както аз го разбирам, техническият анализ е метод за изучаване на самия пазар, на основата на изследване на минали закономерности. т. е. да се изследва поведението на пазара в минали периоди ,за да се опита да се предвиди бъдещото движение.Инструментите са много и разнообразни и няма да ги изброявам, но основното за мен е че този анализ не включва външни за пазара фактори, каквито са фундаменталните, а се концентрира върху самия пазар и поведението му.
                  Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!

Коментар

• Първоначално изпратено от rookie trader
                    Ами аз коментирам в контекста на условията които са в момента.Но и защо мислиш че големите играят на основа технически анализ, според мен един фонд мениджър не би си позволил да набута парите на клиентите си без преди това да е направил подобаващ фундаментален анализ.Отделно не мисля че много чужденци ще се включат на БФБ.Но времето ще покаже.Разберете ме, аз не отричам ползата от техническия анализ , но имам резерви относно степента на прилагането му.Аз го ползвам само за определяне на удобно ENTRY например, тоест само като допълнение към фундамента.
                    Наистина ще ми е интересно да наблюдавам промените на пазара след въвеждането на новата платформа.
                    би ли дефинирал технически анализ?

Коментар

• аз продължавам да се радвам повече на агрия груп холд отколкото на зърнените храни....защо ли?!

никому нищо не препоръчвам

Коментар

• Що ли ми се струва, че плува един айсберг на 2.65

Коментар

• Ами аз коментирам в контекста на условията които са в момента.Но и защо мислиш че големите играят на основа технически анализ, според мен един фонд мениджър не би си позволил да набута парите на клиентите си без преди това да е направил подобаващ фундаментален анализ.Отделно не мисля че много чужденци ще се включат на БФБ.Но времето ще покаже.Разберете ме, аз не отричам ползата от техническия анализ , но имам резерви относно степента на прилагането му.Аз го ползвам само за определяне на удобно ENTRY например, тоест само като допълнение към фундамента.
                          Наистина ще ми е интересно да наблюдавам промените на пазара след въвеждането на новата платформа.

Коментар

• Аз предлагам да се коментира инфото за покупка от ИФ в САЩ на зърнобази с 1млн.т капацитет за 2,5млд долара.
                            АБЕ ТИЯ НЕНОРМАЛНИ, ТЪПИ,НЕДАЛНОВИДНИ, ЗАГУБЕНЯЦИ И Т.Н. КАКВО ПРАВЯТ. Защо не слушат "Седящия си бик със сапа", ами се набутват по този грозен начин...
                            Хайде анализатори - просто тройно правило и оценка на ЗХ...ПОне има база за сравнение...

Коментар

• "Сетрата" кефиш

Коментар

• Рууки, до днес беше това! От понеделник или там когато подкарат Сетрата, големите ще станат повече и ТА ще е на мода! ;-)
                                BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

Working...
                                X