Не мога да разбера как правят аналогия с Украйна при положение, че населението и е 6 пъти по-голямо от българското и пазарите като мащаб и като потенциал за развитие са несравними. Или аз не стоплям нещо или съвсем ни имат за мезе.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зърнени Храни България (ZHBG)
Collapse
X
-
Само не разбрах тия 10 милиона печалба от къде ги взехте, защото аз ползвам прогнозираната от тях в Рисърча печалба на акция от 0.1719, при която П/Е-то идва към 29.59 при цена от 4.40 . За 12 месеца от септември 2006 до септември 2007 П/Е-то го дават 32.9 по аналог с украинците при цена 4.94, т.е. печалбата на акция там я изкарвам към 0.15. Може и да бъркам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от StormbringerКолеги, колкото по-висока цена искат от ХИМ-а за Зърнени храни, толкова по-добре за инвеститорите в Химимпорт.
Все ще се намерят такива юнаци, дето ще запишат акциите
Предполагам, че повечето от нас имат акции в Химимпорт, така че можем само да се радваме, че цената е понадута.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от Ordinary ManБе аз ли грешно смятам, ама при деветмесечния П/Е-то ми излиза в диапазона 29.33-37.33, а при прогнозата за годишния съответно 25.59-32.57. Иначе счетоводната стойност не си е малка, ама и то при нас си е традиция, пък и кое предприятие прави преоценка на земята, кое не - иди им улови спатиите...Гледам имат цялостна вертикална интеграция хората, не е лошо, одобрявам. Тия инвестиции в Леспорта са добро начинание, ама не са и малко като размер. А пък тоя биодизел много го хвалят бе, не прекаляват ли малко с очакванията си за него...Иначе мажоритарят си го бива - две мнения по въпроса няма. Коректни хората - 50% за тия, 50% за ония, от тях 90% за тия,10% за ония. Няма за мене и братчеда - 50% на квото дадем, за ония серсеми 3%, пък на другите мамуни - по 1.7 да не е без ич...Пък и ще е стабилна акцията, некви еврофондове чакат...абе като цяло и тъй, и иначе...
При очаквана годишна 10млн. се получава 6 ст на акция...
4.40/0.06 =73 , егати и П/Е и това при мин. цена, благодарим...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ordinary ManБе аз ли грешно смятам, ама при деветмесечния П/Е-то ми излиза в диапазона 29.33-37.33, а при прогнозата за годишния съответно 25.59-32.57. Иначе счетоводната стойност не си е малка, ама и то при нас си е традиция, пък и кое предприятие прави преоценка на земята, кое не - иди им улови спатиите...Гледам имат цялостна вертикална интеграция хората, не е лошо, одобрявам. Тия инвестиции в Леспорта са добро начинание, ама не са и малко като размер. А пък тоя биодизел много го хвалят бе, не прекаляват ли малко с очакванията си за него...Иначе мажоритарят си го бива - две мнения по въпроса няма. Коректни хората - 50% за тия, 50% за ония, от тях 90% за тия,10% за ония. Няма за мене и братчеда - 50% на квото дадем, за ония серсеми 3%, пък на другите мамуни - по 1.7 да не е без ич...Пък и ще е стабилна акцията, некви еврофондове чакат...абе като цяло и тъй, и иначе...
При очаквана годишна 10млн. се получава печалба 0.06 ст на акция...
4.40/0.06 =73 , егати и П/Е и това при мин. цена, благодарим...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ordinary ManБе аз ли грешно смятам, ама при деветмесечния П/Е-то ми излиза в диапазона 29.33-37.33, а при прогнозата за годишния съответно 25.59-32.57. Иначе счетоводната стойност не си е малка, ама и то при нас си е традиция, пък и кое предприятие прави преоценка на земята, кое не - иди им улови спатиите...Гледам имат цялостна вертикална интеграция хората, не е лошо, одобрявам. Тия инвестиции в Леспорта са добро начинание, ама не са и малко като размер. А пък тоя биодизел много го хвалят бе, не прекаляват ли малко с очакванията си за него...Иначе мажоритарят си го бива - две мнения по въпроса няма. Коректни хората - 50% за тия, 50% за ония, от тях 90% за тия,10% за ония. Няма за мене и братчеда - 50% на квото дадем, за ония серсеми 3%, пък на другите мамуни - по 1.7 да не е без ич...Пък и ще е стабилна акцията, некви еврофондове чакат...абе като цяло и тъй, и иначе...
Q DA VZEMA DA SI ZALOVA APARTAMENTA 4E I O6TE NAZAEM DA VZEMA BRE BRE I NA KOM6IQTA DA KAJA DA SI KUPI I TOI TO NAPRAVO BEZ PARI 4-5 LV ZA AKCIQQ EXEEE KOLKO MU E PARA BOL
Коментар
-
Бе аз ли грешно смятам, ама при деветмесечния П/Е-то ми излиза в диапазона 29.33-37.33, а при прогнозата за годишния съответно 25.59-32.57. Иначе счетоводната стойност не си е малка, ама и то при нас си е традиция, пък и кое предприятие прави преоценка на земята, кое не - иди им улови спатиите...Гледам имат цялостна вертикална интеграция хората, не е лошо, одобрявам. Тия инвестиции в Леспорта са добро начинание, ама не са и малко като размер. А пък тоя биодизел много го хвалят бе, не прекаляват ли малко с очакванията си за него...Иначе мажоритарят си го бива - две мнения по въпроса няма. Коректни хората - 50% за тия, 50% за ония, от тях 90% за тия,10% за ония. Няма за мене и братчеда - 50% на квото дадем, за ония серсеми 3%, пък на другите мамуни - по 1.7 да не е без ич...Пък и ще е стабилна акцията, некви еврофондове чакат...абе като цяло и тъй, и иначе...
Коментар
-
Айде да ходим да дръпнем по някоя бутилка Todoroff, ама от добра селекция, че да му вдигнем цената поне до тази от ИПО-то. За другото - човек трябва да различава кога на пазара изкарват кокошкарници, кога ситуацията е друга. ЗХ Таргет Дек 2008 - 8 - 11 BGN. Хващам се на бас срещу каси добро червено, ама не от цитираното горе, а по-квалитетно. Поздрави.
Коментар
Коментар