бат Хосе аман от поръчкова журналистика бих казал аз. Керезов вече няколко пъти намекна за ударите под кръста от една и съща медия. Нали знаеш интересите са по-силни от истината
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зърнени Храни България (ZHBG)
Collapse
X
-
Четохте ли статията в Капитал относно това ИПО? Озаглавена е красноречиво - "Стига подаръци"
В смисъл че Химипорт нямат намерение да правят повече подаръци на инвеститорите. Аз даже си мисля че с този ценови диапазон очакват ние инвеститорите да им направим подарък по 2-3 лв. на акция Аз лично не виждам смисъл да го правя! Предпочитам да се възползвам от коледните промоции сред "старите" акции на БФБ
Коментар
-
Намерих страницата на Зърнени храни
www.zarnenihrani.com
Има цялата инфо за ППП. Извинявам се ако вече я има, ама не я видях по темата.
Коментар
-
След днешната изцепка с разпределението на акциите , ето какво материалче са пуснали в Дневник
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=404666
Коментар
-
Химимпорт: Не сме обявявали %-то разпределение на акциите на Зърнени храни
05.12.2007 14:13 ( CHIM, SLBG )
„Никой и никъде не е обявявал процентно разпределяне на акциите, които ще бъдат предложени за продажба между чуждестранни и местни институционални инвеститори и индивидуални инвеститори“, гласи съобщение от Управителния съвет на Химимпорт АД по повод днешната публикация във вестник Дневник относно разпределението на акциите от публичното предлагане на Зърнени Храни България. Дружеството е част от групата на холдинга.
Във въпросната публикация се казва, че „около половината от книжата (21.3 млн. акции) ще бъдат пласирани чрез публично предлагане в България - като 90 на сто от тях (19.1 млн. акции) ще са за институционалните и 10 на сто (2.13 млн. акции) за индивидуалните инвеститори, гласят плановете на агрохолдинга. Другите 50% от акциите ще бъдат разпределени чрез частно пласиране сред чужди инвеститори извън България“.
„Избраният метод “букбилдинг” (който е изключително популярен при листване на БФБ) предполага водещият мениджър на емисията и продавача на акции да подберат бъдещите акционери на компания, чиито акции се продават. Когато това става при еднакви критерии за всички инвеститори (а именно предложена цена), то в повечето случаи недоволни няма“, се казва още в съобщението от Химимпорт.
„За краткия срок като публично дружество “Химимпорт”АД – холдинг и неговото ръководство са доказали своето коректно и равнопоставено отношение към всички инвеститори на българския фондов пазар. Нямаме намерение да нарушаваме своите принципи и модел на поведение“, допълват от холдинга.
В съобщението се казва още, че “Химимпорт АД – холдинг изпълнява своята стратегия за развитие на компанията и нейните дъщерни дружества, които бяха публично оповестени още през м. април 2007 год.“.
Ръководството на “Химимпорт”АД – холдинг винаги е защитавало становището, че всички водещи дъщерни дружества в определен етап от своето развитие ще се превърнат в публични дружества, търгувани на БФБ и свободно търгуемия обем акции ще бъде достатъчно голям, така че тези дружества да се търгуват на официалния пазар и да се нареждат сред най ликвидните емисии на борсата в България, допълват от Химимпорт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigalСупер Стар, ясно че ще минат Храните (барабар с хранителните добавки даже) няма сега да създаваме лоши прецеденти я , пък и на чуждите инвеститори трябва да им се смъкват по две кожи вход защото виждаме какви са готини като им ги дадеш акциите на разумни цени и направят голям % за нула време –прибират каквото могат и да ги няма . Акцията си е добра за инвеститори, дано се сдобие с разумни такива.
Коментар
-
nevermind
Първоначално изпратено от kifаз бях на представянето и нямаше такова нещо за разпределение - ама то тогава доста неща не бяха ясни още, но в Проспекта пише само 1 изречение, че всички инвеститори ще бъдат равнопоставени.
Друго което си спомням от представянето беше за парите, че няма да ги искат предварително защото цитирам "така е по закон"
Коментар
-
аз бях на представянето и нямаше такова нещо за разпределение - ама то тогава доста неща не бяха ясни още, но в Проспекта пише само 1 изречение, че всички инвеститори ще бъдат равнопоставени.
Друго което си спомням от представянето беше за парите, че няма да ги искат предварително защото цитирам "така е по закон"Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Супер Стар, ясно че ще минат Храните (барабар с хранителните добавки даже) няма сега да създаваме лоши прецеденти я , пък и на чуждите инвеститори трябва да им се смъкват по две кожи вход защото виждаме какви са готини като им ги дадеш акциите на разумни цени и направят голям % за нула време –прибират каквото могат и да ги няма . Акцията си е добра за инвеститори, дано се сдобие с разумни такива.
Коментар
-
Звъннах на Маг Джуна - фърли боб и каза ,че виждала много хляб тука Виждала нещо числото 5 пъти ама за всички щяло да има някаква група хора видяла където били решили да дадат нещо и на некакви малки човечета щот некакви ГОЛЕМИ искали да вземат всичкия хляб
Някой да не вземе това за информация или за препоръка , това са просто бръщолевениците на една луда
Коментар
Коментар