If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
"Принт-шопа" както го наричате има едно уникално предимство->семеен бизнес. Което означава стабилност и приемственност.
Ето за този бонус плащат акционерите, да оставим настрана отчети и т.н
А Зърнени храни може да е стратегически отрасъл, но по отношение на мажоритари и мениджмънт не може да се сравни с Билборд.
Затова е толкова презаписа там.
Освен това развитите капиталови пазари на запад ясно са доказали че семйните компании държат на своите акционери.
За тях те са хората които им дават парите, те си ги пазят, грижат се за тях, пускат им бонуси, мъчат се да завъдят лоялност и т.н
Докато големите не им дреме и даже ако може да ви врътнат ще ви врътнат.
Затова принт-шопа е за мен по добрата акция.
Чудя се да се смея ли, да плача ли
Явно стария е много изкукуригал за това ще вземе да заложи на Хляба като за последно , а пък вие яжте разпечатки щом по ги разбирате
"Принт-шопа" както го наричате има едно уникално предимство->семеен бизнес. Което означава стабилност и приемственност.
Ето за този бонус плащат акционерите, да оставим настрана отчети и т.н
А Зърнени храни може да е стратегически отрасъл, но по отношение на мажоритари и мениджмънт не може да се сравни с Билборд.
Затова е толкова презаписа там.
Освен това развитите капиталови пазари на запад ясно са доказали че семйните компании държат на своите акционери.
За тях те са хората които им дават парите, те си ги пазят, грижат се за тях, пускат им бонуси, мъчат се да завъдят лоялност и т.н
Докато големите не им дреме и даже ако може да ви врътнат ще ви врътнат.
Затова принт-шопа е за мен по добрата акция.
г-н Заядливеца, не се коси излишно, има хора дето немат същия усет ако идеш в темата за трейса ще видиш една камара луди предложения за цена от 500 нагоре е такъв си е пазара има си за всички пътници акция ясно е че за некои играчи сега е по-важно не да се вземе печеливша акция, а колко печеливша ще е с времето от тая гледна точка, г-н заядливец - имате некои основания
Билборд презаписан 12 пъти и това ако не е куриоз Що за пазар сме ? Един принт шоп е оценен повисоко от 30 % от зърнения бизнес в България , направо не доумявам !!!!
уж си стар пък разсъждаваш като новобранец
по твойта логика трейс е оценен на 33 млрд. лв. :lol:
другото обяснение е че си прекалено стар т.е. изкуфял
Билборд презаписан 12 пъти и това ако не е куриоз Що за пазар сме ? Един принт шоп е оценен повисоко от 30 % от зърнения бизнес в България , направо не доумявам !!!!
Коментар
nevermind
Царевица се търси на борсата за пръв път от лятото насам
От: Мая Цветкова maia@investor.bg
10.12.2007 10:31
Оферта за покупка на царевица от нова реколта през миналата седмица се появи за първи път тази година на Софийската стокова борса (ССБ), съобщиха за Investor.bg от борсата.
Офертата „купува” е при цена 460 лв./т*. Очаквания за оферти имаше още преди повече от месец, особено като се има предвид, че реколтата от царевица у нас тази година е около една трета от нормалната. В тази връзка експерти коментираха, че сделки вероятно ще се сключат при по-високи цени, близки до тези на пшеницата.
Офертите „продава” на пшеницата се задържат на досегашните си нива от 530-540 лв./т, (между най-високите в света), а бялото брашно в чували втора седмица леко поевтинява и вече се предлага на борсата за 734 лв./т при предишна цена до 750 лв./т. Засега сключени борсови сделки за хлебно зърно и брашно няма. По информация на запознати в страната единични сделки на едро с пшеница се сключват при цена от около 500 лв./т.
От две седмици насам продължава да е в сила офертата за продажба на сравнително голямо количество зрял боб с незабавна доставка при цена от 1 800 лв./т, но насрещни предложения за покупка няма.
Същевременно котировките на пшеницата на Чикагската стокова борса в края на предходната седмица са 320 долара/т, а на царевицата – 155 долара/т. На борсата в Унгария в края на миналата седмица пшеницата се е продавала за 467 лв./т (в левова равностойност), а царевицата – за 420,5 лв./т (в левова равностойност). Маслодайният слънчоглед на борсата в Будапеща вече достига 839 лв./т (повишение с 28 лв./т спрямо края на ноември), а цената на нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам се запазва същата спрямо 30 ноември – 1 470 долара/т.
Правилно , които няма кеш да не играе това е игра за богати. Аман от измислени инвеститори на този пазар Стария не може да си направи играта с тези презаписвания
Ако имат малко останал акъл незамъглен от алчност, трябва да коригират цената!!!!Дебела е!
На мен ми омръзна разни хора да казват " Скъпо е " или " Цената е промоционална " или други такива глупости.
За тая работа си има сметки и числа. Ако някой мисли нещо за цената нека го подкрепи с цифри. А ако иска да инвестира емоционално, тогава цифрите не могат да помогнат нито да го спрат.
Така че , хайде да спрем с лафове от този тип. Просто не си помагаме. Ако според теб цената е дебела, обсни защо.
Четохте ли статията в Капитал относно това ИПО? Озаглавена е красноречиво - "Стига подаръци"
В смисъл че Химипорт нямат намерение да правят повече подаръци на инвеститорите. Аз даже си мисля че с този ценови диапазон очакват ние инвеститорите да им направим подарък по 2-3 лв. на акция Аз лично не виждам смисъл да го правя! Предпочитам да се възползвам от коледните промоции сред "старите" акции на БФБ
Спокойно Хосе,
и да искаш акции за теб трудно ще има.
Успех
Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.
Тарикати, не трябва да сравнявате ИПО-то на Химимпорт, септември 2006, защото и тогава ако си бяхте чели писанията, то не трябваше да има български капиталов пазар... Смятате ли, че ТИМаджиите не познават най-добре зърнения бизнес в България и неговата перспектива и ще си позволят да пуснат компания на Борсата, с чиито резултати да си "заразят" Химимпорт? Нали неуспеха на тази компания би им попречила на бъдещото им развитие на капиталовите пазари...???? Не е правилно да гледате старите баланси на една от компаниите само, колко били приходите и колко печалбата. Тези отчети не показват реалната същност на "новата" Зърнени Храни България. Сега България е в европейска общност и всяка компания за да устои на времето трябва да стане достатъчно голяма. Според мен ако си изпалняват бизнес плана цената ще рате. В крайна сметка житото, слънчогледа "извира" в България. Ако сте чели малко история ще знаете как сме си платили дълговете по Балканските войни и 1-вата световна... Според мен те са хора, които са от много години в зърнения бизнес и имат доста инвеститори в Химимпорт, т.е. познават тяхното мислене и от какъв ход биха избягали и няма да си объркат капитализация от няколко милярда за нашите 200 милиона...Аз залагам средна доходност от минимум 30% на годишна база, максимум 50%! Да, някои в Химимпорт изкараха за една година 300%. Това е сериозен подарък. Някой бачка, ти лапаш и плюеш. Аз съм доволен и на 30%.
Никой не може да бъде спасен от самия себе си, всеки заслужава съдбата си, дали е добра или лоша.
Аз както и много други с които говорих, разбира се няма да участвам в ЗХБ. Е разбира се някой се чудят, а някой и ще играят, но те не са хората на чието мнение вярвам.
Пожелавам Ви късмет.
Тази година участвах на КТБ, Еврохолд, СБС, Девин, Трейс, Енемона, Билборд
Не участвах на Тодоров, Каолин, ПИБ, ЦБА, Етропал, Хидроизомат, Агрия
Преценете сами дали съм играл на печелившите или губещите IPO-та
От тези на които не съм играл само Каолин е с 30% печалба, и то след като го подпряха на 13,5 иначе....
то и ПИБ я подпряха на 10,7
с две думи, доволен съм
Но не съм доволен когато тези, които трябва да надуват моите акции, си губят парите, защото просто няма кой да купува от моите акции и накрая и добрите дружества ще падат...
Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!
Препоръка е да мислите 3 пъти и един път да режете.
А за презаписване на емисия с размери над 150 млн. лв. ..... е доста трудно да се прогнозира, още повече че цената е 2-но над цената за целия Химимпорт преди 2 г. (когато се предлагаше при 4 лв. за акция)
Спирам да пиша по темата.Оставям феновете на Химимпорт, да си покрепят акцията, като хвалят продажба на дял от дъщерна фирма, от която продажба ще спечели основно продавача.
Да сте живи и здрави
Печалбите не са всичко на света. Особено на този етап от развитието на борсата ни.
Коментар