IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от investor4fun
    Първоначално изпратено от AllTheWayAway
    Дивидент няма да получиш всеки случай
    Не ми и трябва. Важна е цената на акцията.
    Ква цена, бе колега, тия искат майка ти и баща ти преди да са се листнали...

Коментар

• Първоначално изпратено от AllTheWayAway
      Дивидент няма да получиш всеки случай
      Не ми и трябва. Важна е цената на акцията.

Коментар

• Дивидент няма да получиш всеки случай

Коментар

• Сетете се какво ще се случи на Хима, ако успешно пласират емисията. Няма да участвам в ИПО-то но им стискам палци да успеят, защото всъщност частично и аз продавам по този начин.

Коментар

• Рекордни цени на пшеницата през 2008 г.
            мъни.бг

Независимо от увеличението на засетите площи с пшеница, средната й цена през 2008 г. ще достигне рекордни значения - казал е в Токио заместник-министърът на селското стопанство на САЩ Марк Кинум.

„През следващата година цените на пшеницата ще са много високи. Ние в министерството прогнозираме рекордни цени през следващия сезон". Думите на американския заместник-министър са цитирани от Bloomberg.

Цената на зърното достигна максимум през септември, което накара много компании като Kellogg и General Mills да повишат цените на продуктите си. След това цената на пшеницата на Чикагската борса в продължение на седем седмици се понижава и падна с 20% от рекорда.

Цените сега отново са тръгнали нагоре. По оценка на Schroders, цените на селскостопанската продукция през следващата година могат да се покачат с 50% заради дефицита.

Световните запаси на зърно ще възлизат на 109,8 млн. тона на 31 май, завършека на пазарната година. Това е минимален за последните 30 години показател. Потреблението превишава производството вече трета поредна година.

Във връзка с високите цени на пшеницата засетите площи в света ще нараснат с 4%, заяви миналата седмица изпълнителният директор на Световния съвет по зърното. В Америка по прогнози на специалисти посевите ще бъдат увеличени с 6%.

Кинум е казал: „Засетите площи и производството на всички видове зърнени култури ще се увеличат - поне в нашата страна".

Коментар

• Братлета, тука виждам 3 лв преко сили (като давам 1 лв бонус на мажоритаря) :-) Лидери добре, ама 800млн капитализация на 180млн собствен капитал и 12млн печалба - те да не колонизират Луната случайно :-)
              С тоя ценови диапазон много АГРО се получи.
              Аз съм пас. Предпочитам CHIM - на този етап ми се вижда подценено спрямо Зърното :-) :-)
              изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• [quote="заядливецът"]
                Първоначално изпратено от Super Стар
                Първоначално изпратено от MILOM
                ако и тази акция стане като на Химимпорт-добре дошло за нас и борсата ни.
                Ще , ще по нарастване на цената не съм сигурен , но по ликвидност ще бъде поне като Хима
                За първата година бих казал че ще направи половината нарастване на Хима (за първата година )

По никакъв начин това не е препоръка , опазил ме Господ .( от КФН)
                аз пък казвам че ще направи колкото Тодорофф
                виж ликвидността му ще е по-добра

Къде е на магарето ... ,къде е на камилата ..
                ) сравняваш кон с кокошка )
                Успехи заядливец! голем майтап

Коментар

• Първоначално изпратено от Super Стар
                  Първоначално изпратено от MILOM
                  Ще , ще по нарастване на цената не съм сигурен , но по ликвидност ще бъде поне като Хима
                  За първата година бих казал че ще направи половината нарастване на Хима (за първата година )

аз пък казвам че ще направи колкото Тодорофф
                  виж ликвидността му ще е по-добра

впрочем много хитро е избрано да се пласират между 21 и 42 млн. акции, така ако се окаже че няма достатъчно балъци да кълват по 4,50, лесно ще се оправдаят с едно - ами решихме да продадем по-малко

Коментар

• Първоначално изпратено от dalcom
                    Супер стар позволи ми едно леко отклонение,
                    Значи един пример:
                    -Когато Хюлет Пакард се контролираше от семейството акциите му бяха като ракета, когато семейството се оттегли ...сам провери. Е да , уж и сега нещо контролирали ама май не.
                    Никой не ти говори за "хляб" или че акцията е лоша.
                    Само казвам, че ако би се наложило да избирам между 2 дружествата каквито и да са те, аз бих заложил на това със семеен мениджмънт.
                    Просто статистически и исторически се е доказал като по-добър.
                    Не съм казал че са лоши акции, а кое предпочитам.
                    Това е.
                    Далком, как изобщо ти хрумва да сравняваш западен семеен бизнес с български такъв?? Само помисли на колко годинки е българския семеен бизнес, Какъв е манталитета и икономическата грамотност на българския предприемач. Всички сме били/сме наемни работници, знаем за какво става дума. Никога не бих си хвърлила парите в бг семейна фирмичка.

Коментар

• Ще направи и повече, Super Star, едно, че Хим ще извади зайчета от ръкавите през 2008, второ, че зърненият бизнес си е направо safe harbor за инвесторите в чужбина след ипотечните и разните му там други сходни финансови кризи.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM

Коментар

• ако и тази акция стане като на Химимпорт-добре дошло за нас и борсата ни.
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Tedi, да ти призная /тва понеже си симпатяга/ че тея принципи по-убаво да не се гледат най-убаво да пуснеш елката с ексела и да щракаш, щракаш и кога даде некакъв резултат да го гледаме по него

Коментар

• Една стара поговорка, която всички Вие знаете ми идва наум като чета последните мнения тук:

"С роднини само яж, пии и се весели"..:-)

Иначе нищо лошо към Зърнени храни и Билборд, но аз съм пас и на двете..:-)

Коментар

• Супер стар позволи ми едно леко отклонение,
                                Значи един пример:
                                -Когато Хюлет Пакард се контролираше от семейството акциите му бяха като ракета, когато семейството се оттегли ...сам провери. Е да , уж и сега нещо контролирали ама май не.
                                Никой не ти говори за "хляб" или че акцията е лоша.
                                Само казвам, че ако би се наложило да избирам между 2 дружествата каквито и да са те, аз бих заложил на това със семеен мениджмънт.
                                Просто статистически и исторически се е доказал като по-добър.
                                Не съм казал че са лоши акции, а кое предпочитам.
                                Това е.

Коментар

Working...
                                X