Първоначално изпратено от investor4fun
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зърнени Храни България (ZHBG)
Collapse
X
-
Рекордни цени на пшеницата през 2008 г.
мъни.бг
Независимо от увеличението на засетите площи с пшеница, средната й цена през 2008 г. ще достигне рекордни значения - казал е в Токио заместник-министърът на селското стопанство на САЩ Марк Кинум.
„През следващата година цените на пшеницата ще са много високи. Ние в министерството прогнозираме рекордни цени през следващия сезон". Думите на американския заместник-министър са цитирани от Bloomberg.
Цената на зърното достигна максимум през септември, което накара много компании като Kellogg и General Mills да повишат цените на продуктите си. След това цената на пшеницата на Чикагската борса в продължение на седем седмици се понижава и падна с 20% от рекорда.
Цените сега отново са тръгнали нагоре. По оценка на Schroders, цените на селскостопанската продукция през следващата година могат да се покачат с 50% заради дефицита.
Световните запаси на зърно ще възлизат на 109,8 млн. тона на 31 май, завършека на пазарната година. Това е минимален за последните 30 години показател. Потреблението превишава производството вече трета поредна година.
Във връзка с високите цени на пшеницата засетите площи в света ще нараснат с 4%, заяви миналата седмица изпълнителният директор на Световния съвет по зърното. В Америка по прогнози на специалисти посевите ще бъдат увеличени с 6%.
Кинум е казал: „Засетите площи и производството на всички видове зърнени култури ще се увеличат - поне в нашата страна".
Коментар
-
Братлета, тука виждам 3 лв преко сили (като давам 1 лв бонус на мажоритаря) :-) Лидери добре, ама 800млн капитализация на 180млн собствен капитал и 12млн печалба - те да не колонизират Луната случайно :-)
С тоя ценови диапазон много АГРО се получи.
Аз съм пас. Предпочитам CHIM - на този етап ми се вижда подценено спрямо Зърното :-) :-)изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
-
[quote="заядливецът"]Първоначално изпратено от Super СтарПървоначално изпратено от MILOMако и тази акция стане като на Химимпорт-добре дошло за нас и борсата ни.
За първата година бих казал че ще направи половината нарастване на Хима (за първата година )
По никакъв начин това не е препоръка , опазил ме Господ .( от КФН)
виж ликвидността му ще е по-добра
Къде е на магарето ... ,къде е на камилата ..
) сравняваш кон с кокошка )
Успехи заядливец! голем майтап
Коментар
-
Първоначално изпратено от Super СтарПървоначално изпратено от MILOMако и тази акция стане като на Химимпорт-добре дошло за нас и борсата ни.
За първата година бих казал че ще направи половината нарастване на Хима (за първата година )
виж ликвидността му ще е по-добра
впрочем много хитро е избрано да се пласират между 21 и 42 млн. акции, така ако се окаже че няма достатъчно балъци да кълват по 4,50, лесно ще се оправдаят с едно - ами решихме да продадем по-малко
Коментар
-
Първоначално изпратено от dalcomСупер стар позволи ми едно леко отклонение,
Значи един пример:
-Когато Хюлет Пакард се контролираше от семейството акциите му бяха като ракета, когато семейството се оттегли ...сам провери. Е да , уж и сега нещо контролирали ама май не.
Никой не ти говори за "хляб" или че акцията е лоша.
Само казвам, че ако би се наложило да избирам между 2 дружествата каквито и да са те, аз бих заложил на това със семеен мениджмънт.
Просто статистически и исторически се е доказал като по-добър.
Не съм казал че са лоши акции, а кое предпочитам.
Това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOMако и тази акция стане като на Химимпорт-добре дошло за нас и борсата ни.
Коментар
-
Супер стар позволи ми едно леко отклонение,
Значи един пример:
-Когато Хюлет Пакард се контролираше от семейството акциите му бяха като ракета, когато семейството се оттегли ...сам провери. Е да , уж и сега нещо контролирали ама май не.
Никой не ти говори за "хляб" или че акцията е лоша.
Само казвам, че ако би се наложило да избирам между 2 дружествата каквито и да са те, аз бих заложил на това със семеен мениджмънт.
Просто статистически и исторически се е доказал като по-добър.
Не съм казал че са лоши акции, а кое предпочитам.
Това е.
Коментар
Коментар