IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • А като поскъпне кой ще купува? Младите хора не ядът толкоз хляб, а пенсионерите не са сред най- богатите. Хлябът вече не се води малоценна стока, така че при повишаване на цената потреблението пада.

    Коментар


    • Ако с биодизелът потръгнат нещата в световен план, ще се покачи и стойността на земеделската земя. Аз търся да купя. Все още е на добра цена. Да погледнем как е по света! А е редно и хлябът да поскъпне доста още. Колко струва хубав пресен хляб на запад?

      Коментар


      • Независимостта е хубаво нещо, но при малко увеличение на биодизела следва драстично увеличение на цените на храната. Храната винаги е била най- важна ( поне аз така мисля). Производството му в световен мащаб тепърва би следвало да нараства, но високите цени на храната биха могли го присекът в зародиш. Всички поставяха на заден план цените на хранителните продукти, какви ли не суровини поскъпваха докато те стояха на едно място, но миналата година видяхме какво стана.
        На мен дружеството ми е много симпатично но се въздържах от участие- аз подаръци на мажоритари не правя, те трябва на мен да направят щото се решавам да рискувам, но не би. Успехи за всички тука

        Коментар


        • Форд, въпроса е по-скоро намаляване на зависимостта от арабите.

          Коментар


          • Този биодизел не ми харесва- поставя ни пред дилемата: малко по- евтино гориво или безумни цени на храната. Според мен е изгубена кауза.

            Коментар


            • Дружеството ще върви нагоре според мен.
              Ако годината е добра нещата ще тръгнат добре!
              Много пари се наливат в зърнения бизнес това косвено ще се отрази и тук.
              Какво ли ще стане когато започне производството на Биодизел? Много хора, които са песимисти ще осъзнаят, че са сбъркали. Мажоритара до този етап от публичното му развитие не е разочаровал инвестиционната общност, не виждам причина и сега да се съмнявате в него щом е казал, че ще проивежда биодизел значи всичко е въпрос на време:-)
              Сами разбирате, че при една добре обмислена маркетингова политика (подкрепете българското примерно!!!!) дружеството много бързо ще заеме нишата на КАЛИАКРА примерно :-)) а и в проспекта пише,че увеличават продуктовата гама.
              Позицията е перфектна за дългосрочна инвестиция каквито би трябвало да търсят фондовете, тогава ще стане и една от най-ликвидните позиции ( емисията и сега го позволява разбира се)
              Хайде успех на всички през новата Година !

              Коментар


              • Олиото удря 4 лева напролет
                Пробутват рапична мазнина с по-ниска цена, търговци мамят и в грамажа



                Тройното поскъпване на слънчогледа вдигна двойно цената на олиото
                Фото Атина ПавловаОлиото ще вгорчава вкуса на шопската салата и през тази година. След като цената на слънчогледовата мазнина направи лъвски скок и поскъпна с рекордните 79% през последните 12 месеца, експерти прогнозират нов шок още напролет. По данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата средната цена на олиото в момента е 2,76 лв. В магазините литърът трудно може да бъде открит за по-малко от 3,10 лв. До март бутилката ще прескочи 4 лв., категорични са производители. Икономисти обясняват тенденцията за непрекъснат растеж на цената с редица фактори като въвеждането на евростандартите, стремежа на търговците за бърза печалба и ниските добиви на суровини.
                Според специалистите от Софийската стокова борса олиото поскъпва не само у нас, но и в световен мащаб заради климатичните промени. Суровината за мазнината се използва все повече за преработка на биогорива. В момента цената на едро на бутилка у нас е 2,23-2,25 лв. за литър без ДДС, а в туби по 5 л струва 1,80 лв. за литър. Двойно в сравнение с година по-рано е поскъпнала мазнината, а цената на слънчогледа - три пъти. В момента той се продава по 830 лв. за тон, а през 2006 г. беше 280 лв. за тон.
                Олиото в столичните и пловдивските магазини удари 3,80 лв. около Коледа и вгорчи вкуса на празничните баници. В Благоевград литърът се харчи 20 ст. по-евтино, с още 10 ст. отстъпва в Кюстендил и Дупница. Високите цени станаха причина за нов вид туризъм в Южна България - пазарен. Нашенци предпочитат да ходят до Гърция за слънчогледова мазнина, където тя е с около левче по-евтина. Според Видьо Видов, председател на Съюза на производителите, олиото едва ли ще удари 4 лв., тъй като нямало тенденция към поскъпване на слънчогледа. "Цената на олиото в момента обаче е напълно реална. Тя се дължи на високата изкупна цена на слънчогледа", категоричен е той. Според Видев увеличението се дължи на лошата реколта и засушаването, но дял в нарастването на цената му имат също поскъпването на тока за промишлените производители и повишаването на транспортните разходи. Поскъпването на суровината е тенденция в европейски план. Навсякъде цената й скача повече, отколкото на олиото. Например слънчогледът в Ротердам е поскъпнал 2,5 пъти, а олиото - 2 пъти.
                "На чуждите производители се оказва помощ в размер на 15 лв. на декар. Освен това имат и субсидия от 3 лв. на декар възстановяване на акциза за горивата. В случай на сериозно засушаване от техните фондове "Земеделие" им отпускат средства. При българското производство държавна подкрепа няма", жалват се от бранша.
                За тях един от най-големите проблеми е ДДС върху основните храни. В Европа той е от 6 до 8 процента, а в България е 20 на сто. "На нас ни трябват 3 кг слънчоглед за произвеждането на литър олио. Само 2,40 лв. ни струва суровината. Оттам нататък в крайната цена трябва да влязат заплати, транспортни разходи и т.н.", посочват производители. Те предупреждават, че по магазините може да се появи евтино олио, което обаче е некачествено. У нас са се навъдили ужасно много бутилиращи цехчета, които смесвали рапични, соеви и слънчогледови масла, рафинирани с нерафинирани. Едва впоследствие - в кухнята, потребителите разбирали какво са купили и как са се "прецакали". Преди години били внесени промишлени количества рапично масло, което при пържене миришело на риба.
                Производителите правели и друг номер - въпреки че на етикета пишело 1 литър, реалното количество маслена течност в бутилката е 850-900 милилитра, обясняват търговските номера в бранша продавачите.
                Антония Кюмюрджиева

                Коментар


                • ЧНГ на всички който искат да има ХЛЯБ

                  ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И УСПЕХ

                  Понеже това е конкретна тема за ZHBG да Ви споделя и добрите си очаквания за позицията

                  Имайки впредвид "трудния" старт и голямата организирана група "фенове" смятам, че до средата-края на януари позицията ще стой около 4,40-4,50 след което ще има серия новини от мажоритаря около резултатите за 2007 (който може би ще се окажат по-добри от заложените в проспекта ) след което очаквам стабилен ръст подкрепен от задаващата се драма на пазара на храни и горива до края на 2009 г. След това един господ знае , аз не

                  Някой спомена в темата по-долу че може да има дивидент за 2007 което като се замисля не е изключено , това ще е добър ход от старна на мажоритаря ( кокто и повод за много други мажоритари да се замислят не е ли време да зпочнат да пускат по малко дивидентец )

                  Дано да съм прав в прогнизите си защото аз на тях разчитам

                  Това не е препоръка естествено, това е моята прогноза веднага след Новогодишните празници

                  Коментар


                  • Защо си мисля, че този път има нещо гнило от страна на Хим-а?
                    или може би греша.
                    Не знам защо, но се чувствам некак си прецакан с тази акция...

                    Не е съвет за продажба или покупка.
                    ..... ЕЙ , УМОРА НЯМАТЕ, КРЕ..НИТЕ!!!!... ПРЕЗ ДЕН ДА СИ СМЕНЯТЕ ИМЕНАТА... МАНИЕРА ВИ НА ИЗРАЗЯВАНЕ ,СИ ОСТАВА СЪЩИЯ!!!! ДАНО ТИЯ БЛЪФОВЕ ДЕТО ПУСКАТЕ НА ДРУГИТЕ ...ВИ СЕ СЛУЧАТ!!!!!......

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Hribol
                      Любопитно ми е каква ще е дивидентната политика за Зърнени.
                      Много се надявам да е различна, пък и чувам такива приказки.

                      Защото ако вземат, че дадат дивидент, ще бъде много интересно.





                      Лично мнение, Нито препоръка нито съвет. Все сам да си решава.
                      Има разни писания в проспекта, стр. 19.
                      http://www.ccbank.bg/download/ZH_prospectus_BG.pdf
                      Аз лично бих се изненадал да дават дивидент, ама кой знае...
                      ПП Нямам акции, ако някой се интересува.

                      Коментар


                      • Kеizer,това ли беше първото нещо което реши да споделиш с първото си мнение нов , но вече загрижен ей умора нямате и по празниците

                        Коментар


                        • Защо си мисля, че този път има нещо гнило от страна на Хим-а?
                          или може би греша.
                          Не знам защо, но се чувствам некак си прецакан с тази акция...

                          Не е съвет за продажба или покупка.
                          Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

                          Коментар


                          • Зърнените храни и петрола – ръка за ръка към рекордни цени
                            От: Андрей Любенов
                            a.lubenov@investor.bg
                            24.12.2007 09:20

                            http://www.investor.bg/?id=58617

                            **Весели празници и късмет!**

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Hribol
                              Любопитно ми е каква ще е дивидентната политика за Зърнени.
                              Много се надявам да е различна, пък и чувам такива приказки.

                              Защото ако вземат, че дадат дивидент, ще бъде много интересно.

                              Лично мнение, Нито препоръка нито съвет. Все сам да си решава.
                              въпроса е колко
                              ако дадат 1 ст. какво те топли при цена над 4 лв.?

                              Коментар


                              • Любопитно ми е каква ще е дивидентната политика за Зърнени.
                                Много се надявам да е различна, пък и чувам такива приказки.

                                Защото ако вземат, че дадат дивидент, ще бъде много интересно.





                                Лично мнение, Нито препоръка нито съвет. Все сам да си решава.

                                Коментар

                                Working...
                                X