Първоначално изпратено от EquityPrivate
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зърнени Храни България (ZHBG)
Collapse
X
-
Хрибол, не въпроса в това, че ще останете цкб, ти, и ние.
Твоите 5, или 50, или 500, или дори 5000 акции не те поставят в един порядък с цкб и т.нар. 'НИЕ'
а това:
Първоначално изпратено от HribolНай-обичам така. Веднъж да загубиш 30 ст. в едната посока и после 30 в другата.
Айде със здраве
:lol: :lol: :lol:
Коментар
-
Първоначално изпратено от phjordРазходи за какво??
Иначе данните за декември 2007 ги взимам от рисърча на ЦКБ, който надявам се всички купили си акции тук да са чели.
Zarneni Hrani - equity research
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЗороПървоначално изпратено от phjordРазходи за какво??
/TARPENIE SE ISKA!
Коментар
-
Нещо, което не знам хората дали са го видяли е, че скрити в продажбите има огромни преоценки на активи, които не са никак оперативни и надуват ЕБИТДА-то, ЕБИТ-а и тн. Ако се сметне чист ЕБИТ, то от 2003 насам той е малко под 0! При амортизации от към 1-2мн лева ЕБИТДА-то идва малко над 0. Тогава маржовете изглеждат малко по-различно
Има го това в бележките към проспекта
Първоначално изпратено от EquityPrivateНаистина ако се погледне EBITDA анализ на фирмата, просто стойностите за 2008 и 2009 са страшно високи на цена 4,50лв/акция.
При 4,50лв на акция имаме:
(1) Капитализация 768.5млн. лв
(2) Дълг 83.4млн. лв
(3) Ликвидни средства 1.0млн. лв
* данните са към 31/12/2007
EV=851.0млн. лв
EV/EBITDA 2008 - 30.5x
EV/EBITDA 2009 - 21.5x
Приемаме, че реалното компанията е листвана в началото на 2008, което би могло да предположи използването на блендван EV/EBITDA за двете години от 26.0x.
В България ми прави впечатление, че повечето добри фирми търгуват в границите на 15х EV/EBITDA от следващите 12 месеца. Това би предположило цена от под 2.50лв на акция към този момент. Някой беше споменал, че инвестиралите могат най-много да загубят 2лв.....на акция. Май горе-долу е бил прав.
Не знам дали на някой му прави впечатление, че разходите ръстат страхотно. За 2006 EBITDA маржът е 22%, 2007 - 13%, 2008 - 10%, 2010 - 8.7%.
Не е препоръка, просто наблюдение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от HribolВърнах се. Не беше Анджелина.
Та да си довърша мисълта. Защо се залепили за това, че ЦКБ ще спре да подкрепя цената на 17.01
Ами ако продължат и след това. И какво ще стане, когато всички паникьри си продатат акциите. Кои ще има акции. Аз, вие и ЦКБ. А тогава същите паникьори пак панически като решат че зърното е по-по-най върха и поискат да си купят отново, от кого ше си купят.
Най-обичам така. Веднъж да загубиш 30 ст. в едната посока и после 30 в другата.
Освен това Химимпорт (чрез ЦКБ) не може да си позволи да губи пари като банката непрекъснато подържа изкуствено цената. За какво са ги взели тези пари от ИПО-то, та след това да ги загубят чрез ЦКБ заради подръжката?
Иначе жалко, че не е била Анжелина. :-)
Коментар
-
Наистина ако се погледне EBITDA анализ на фирмата, просто стойностите за 2008 и 2009 са страшно високи на цена 4,50лв/акция.
При 4,50лв на акция имаме:
(1) Капитализация 768.5млн. лв
(2) Дълг 83.4млн. лв
(3) Ликвидни средства 1.0млн. лв
* данните са към 31/12/2007
EV=851.0млн. лв
EV/EBITDA 2008 - 30.5x
EV/EBITDA 2009 - 21.5x
Приемаме, че реалното компанията е листвана в началото на 2008, което би могло да предположи използването на блендван EV/EBITDA за двете години от 26.0x.
В България ми прави впечатление, че повечето добри фирми търгуват в границите на 15х EV/EBITDA от следващите 12 месеца. Това би предположило цена от под 2.50лв на акция към този момент. Някой беше споменал, че инвестиралите могат най-много да загубят 2лв.....на акция. Май горе-долу е бил прав.
Не знам дали на някой му прави впечатление, че разходите ръстат страхотно. За 2006 EBITDA маржът е 22%, 2007 - 13%, 2008 - 10%, 2010 - 8.7%.
Не е препоръка, просто наблюдение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от DDFord не мога да разбера защо чертаеш Апокалипсис?
Химимпорт има още дружества да листва уморих се да повтарям
Аз мисля, че цената няма да падне след 17-ти противно на очакванията ви, защото всички мишки ще са избягали до тогава благодаряние на такива като теб
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от HribolМоже и да се влиза под 4,50. Ами ако не може.
Ами ако се наложи да влиза на 5,5 и 10 лева.
Но може и да се влезе на 3 лв.
Само секунда, че на вратата се звъни. Може и да е Анджелина Джоли.
Коментар
-
Върнах се. Не беше Анджелина.
Та да си довърша мисълта. Защо се залепили за това, че ЦКБ ще спре да подкрепя цената на 17.01
Ами ако продължат и след това. И какво ще стане, когато всички паникьри си продатат акциите. Кои ще има акции. Аз, вие и ЦКБ. А тогава същите паникьори пак панически като решат че зърното е по-по-най върха и поискат да си купят отново, от кого ше си купят.
Най-обичам така. Веднъж да загубиш 30 ст. в едната посока и после 30 в другата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от blah blahПървоначално изпратено от pinko-rpНай-много от цялата работа печели емитента, който продаде на ИПО на 4.50, а сега може да си ги купи от балъците на 4.20 отбратно!!!
УСПЕХ в новите инвестиции на всички, които реализираха бърза ОТРИЦАТЕЛНА доходност и им продадоха!!!
Много по-разбиращ от тези които са купили на 4.50 и сега купуват на 4.20!!!
БРАВО
Коментар
Коментар