If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
както се вижда, доста народ си е залостил парите тук и като се панира продава на загуба,то според мен това е една от причините борсата да не тръгва досега нагоре или бъркам нещо?
не е препоръка
ДД, извинявай за глупавия въпрос, но ти с какво се занимаваш, завиждам ти на железните нерви и самообладанието, на това ли казвате малки обеми
71 560 бройки, а е едва 11 часа, не ми се мисли до 14 часа къде ще сме
Ами това, че са купили инвеститори от Лондон означава,че има чуждестранни инвеститори които са влезли в позицията - преценили са, че си заслужава кое точно не разбра ???!?!?!?!
Оборотите са мижави ама наистина смешни ако за теб оборот от 17500 броя или там колкото бяха днес и сума под 80 000 е голям оборот то мястото ти е стоковото тържище а може и там да не се впечатляват от подобни обеми.
Още повече помисли това е позицията с най голям брой търгуеми акции което предполага да е най-ликвидната и както казах по-рано това наистина ще стане веднага когато цената отиде нагоре, а това ще стане бъди сугурен.
Az puk zabeliazah drugo. Firmata beshe slojila price range do kam 5.70, a v research-a si daje se mereha s niakakva druga firma i si vadeha cena do kam BGN 9.00.
Vupreki tezi stukmistiki se price-naha v dunoto na range-a si (4.50lv). Tova e dosta pokazatelno, che na roadshow-to investitorite sa im svili surmite.
A tia, koito izlizat sega ne sa uplasheni "mishoci", a institucionalni investitori. Obemite sa prosto golemi kato ot institucionalen.
Кое наричаш голям обем. Ако е днешната и вчерашната търговия- е доста смешно. Че то аз имам повече акции отколкото е обема, а не съм кой знае какъв инвеститор. Днес БПБ е продала 5000 броя. Смешно. БАКБ - 10 500 - пак смешно. Големи обеми имаше са в първите дни. Сега са точно мишоците.
Голям обем е ако видим 500 000 + акции. Там са големите играчи. тези под 50К са си мишоците. Спънали апартамента на тате в някоя банка и сега реват, че не могат да си гасят лихвите.
Вярное че цената е в дъното на рейджа, но тези от Лондон купиха. И сега не продават.
Ако те се появят, тогава разговора ще тръгне в друга посока.
Bulgaria ne e America. Tuk individualnite investitori (osobenno puk takiva, koito ne sa cheli prospecta i ne sa gledali kakvo kupuvat) imat po 1,000 - 1,500 akcii. 50,000 akcii sa si 225h. lv. Ako tova e chast ot portfolioto na vseki sulio i pulio, to vsichki triabva da sa milioneri.
Tova kakvo triabva da znachi "tia v London kupiha"? Kakvo kato sa kupili?
Az puk zabeliazah drugo. Firmata beshe slojila price range do kam 5.70, a v research-a si daje se mereha s niakakva druga firma i si vadeha cena do kam BGN 9.00.
Vupreki tezi stukmistiki se price-naha v dunoto na range-a si (4.50lv). Tova e dosta pokazatelno, che na roadshow-to investitorite sa im svili surmite.
A tia, koito izlizat sega ne sa uplasheni "mishoci", a institucionalni investitori. Obemite sa prosto golemi kato ot institucionalen.
Кое наричаш голям обем. Ако е днешната и вчерашната търговия- е доста смешно. Че то аз имам повече акции отколкото е обема, а не съм кой знае какъв инвеститор. Днес БПБ е продала 5000 броя. Смешно. БАКБ - 10 500 - пак смешно. Големи обеми имаше са в първите дни. Сега са точно мишоците.
Голям обем е ако видим 500 000 + акции. Там са големите играчи. тези под 50К са си мишоците. Спънали апартамента на тате в някоя банка и сега реват, че не могат да си гасят лихвите.
Вярное че цената е в дъното на рейджа, но тези от Лондон купиха. И сега не продават.
Ако те се появят, тогава разговора ще тръгне в друга посока.
Един въпрос :-)
Понеже виждам, че голяма част от тук пишещите не харесват дружеството много ми е интересно какво би променило отношението Ви към акцията.
Нека да оставим цената на страна явно според вас е висока
При оценка на едно дружество влизат освен цената и много други фактори да не ги изброявам сега, но ми е интересно да чуя личните мнения какво би катализирало цената според всеки от Вас
Ако имате време и желаете разбира се !
Времето. Към момента тази компания просто не струва толкова. 2009, 2010 при изпълнение или преизпълнение на прогнозите и доста условности тази цена може и да бъде реална. Според скромното ми мнение в момента тя не е.
Тогава продавай на 4.15 и стига спам в тази тема!!!!
Той не иска да продава, а да купува евтино, колкото повече стреснати рибоци - лимонки, толкова по-голяма ще му е печалбата.(В случая щом няма акции значи предполагам е платен спамър от другия отбор или просто от NGO) Това си е въпрос на стратегия, ако не се бях натискал за 100% изпълнение на поръчката и аз щях да играя в тази игра , но за съжаление нямам голям кеш, а за дребни глупости да ти покриват комисионни и разходи не ми се занимава. Може би ще е интересно да се замисля за репо, ако уцеля минимума и да влезна за още..
Еййй, не може да ви излъже човек. Таман си мислех, че номерът ми е минал и ще изсипеш и ти веднага ме разобличи. Освен, че умирам да ти изкупя евтино акцииките , получавам и хонорари, за да пиша тук. Плащат ми:
1) Китайците
2) Румънците
3) Гърците
4) ЦРУ
5) Мосад
6) КГБ
7) Марсианците
Не ми се спори за това дали и колко ще пада цената на ZHBG или дали изобщо ще пада и съм си изказал нменията в подкрепа на това което мисля.
Аз съм сигурен за себа си, че това няма да се случи.
Времето ще покаже кой е бил прав!
Лека вечер на всички !
Spor niama, kazal si. Ama az sam dali i cifri podkrepiashti moiata teza, a ne samo prazni prikazki, che firmata bila dobra, managementa bil i toi dobar i drugi takiva. Te ne se promeniat pri nikakva cena. Ne zabraviai, govorim za cena na akciata, a ne za firmata. BMW sushto e hubava kola i na $5,000 i na $50,000, ama ako si go vzemesh na purvata cena shte si po-dovolen. :-)
Даа. Пак числа. Има измерител на стойността на доверие на акционерите към мениджъмнта или измерител на паниката на спекулантите отнесена към кредитната им задлъжнялост, на степен желанието им да отидат на ски в Аспен. Между другото ти можеш ли да покажеш с цифри защо според теб зърнени ще стане 4,80 2010 година.
Вярно е винаги е добре да си купил евтинко. Дали БМВ или зърнени или геврек няма значение. Затова аз личнордължавам по малко да купувам зърнени на тези нива. Дали ще стане 2 лева или 6 лева компанията остава една и съща, променя се оценката на акционерите за нея. ( това разбира се е валидно само в моменти като сегашния в които няма промени във фундамента).
Остана един въпрос. Колко от чуждите акционери продадоха? Освен тези клиент /клиенти на БПБ дето продадоха първите дни. Други не съм забелязъл. Те явно не могат да смятат и затова държат още. Не сте ли се замисляли, че вероятно някой анализи онеяхора ги правят малко по-добре от нас.
Купувайте или продавайте то си ваша лично решение.
Не ми се спори за това дали и колко ще пада цената на ZHBG или дали изобщо ще пада и съм си изказал нменията в подкрепа на това което мисля.
Лека вечер на всички !
Spor niama, kazal si. Ama az sam dali i cifri podkrepiashti moiata teza, a ne samo prazni prikazki, che firmata bila dobra, managementa bil i toi dobar i drugi takiva. Te ne se promeniat pri nikakva cena. Ne zabraviai, govorim za cena na akciata, a ne za firmata. BMW sushto e hubava kola i na $5,000 i na $50,000, ama ako si go vzemesh na purvata cena shte si po-dovolen. :-)
Даа. Пак числа. Има измерител на стойността на доверие на акционерите към мениджъмнта или измерител на паниката на спекулантите отнесена към кредитната им задлъжнялост, на степен желанието им да отидат на ски в Аспен. Между другото ти можеш ли да покажеш с цифри защо според теб зърнени ще стане 4,80 2010 година.
Вярно е винаги е добре да си купил евтинко. Дали БМВ или зърнени или геврек няма значение. Затова аз личнордължавам по малко да купувам зърнени на тези нива. Дали ще стане 2 лева или 6 лева компанията остава една и съща, променя се оценката на акционерите за нея. ( това разбира се е валидно само в моменти като сегашния в които няма промени във фундамента).
Остана един въпрос. Колко от чуждите акционери продадоха? Освен тези клиент /клиенти на БПБ дето продадоха първите дни. Други не съм забелязъл. Те явно не могат да смятат и затова държат още. Не сте ли се замисляли, че вероятно някой анализи онеяхора ги правят малко по-добре от нас.
Купувайте или продавайте то си ваша лично решение.
Лека вечер на всички !
Коментар