IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Зърнени Храни България (ZHBG)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mmmfaka

Така е, и като добавиш скромна премия за участниците и разходите по ипо-то отиваш на 2.90 лв.
    Da, da, tova e bez discount, prosto equity value. 2,90lv moje da e triabvalo da bude IPO-to, no realno stoinosta na akcia kam tozi moment e kam 3.30lv. Bih im dal i niakoi i drug procent za likvidnost.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
      Първоначално изпратено от blah blah
      Blagodaria mnogo za linka s analiza.
      Izliza, che nai-visokata vuzmojna cena v dokumenta (4.35) e postignata s nenormalni stoinosti (rastej na FCF 3.5% i WACC 10%).
      Rasteja triabva da e 2.5% - 3.0%, a WACC 11.0%.
      Izpolzvaiki chislata dadeni ot majoritaria, poluchavame 3.22 - 3.38lv.

Otnovo blagodaria, analisa e dobar i obosnovan.
      Така е, и като добавиш скромна премия за участниците и разходите по ипо-то отиваш на 2.90 лв.

Коментар

• dobro utro kolegi,
        na elana analiza go 4etox sno6ti dosta pati napravix si izvodi.Spored men ima slabosti no tqx 6te gi komentiram po kasno moje bi sled obed.
        P.S. imam edna molba sporete bez li4nostni napadki,klasifikacii i t. n. , az nqmam za cel da komentiram nikoi vav foruma

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
          Blagodaria mnogo za linka s analiza.
          Izliza, che nai-visokata vuzmojna cena v dokumenta (4.35) e postignata s nenormalni stoinosti (rastej na FCF 3.5% i WACC 10%).
          Rasteja triabva da e 2.5% - 3.0%, a WACC 11.0%.
          Izpolzvaiki chislata dadeni ot majoritaria, poluchavame 3.22 - 3.38lv.

Otnovo blagodaria, analisa e dobar i obosnovan.

Коментар

• За момента участниците в IPO-то все още разпродават. Каква е реалната цена и дали дружеството е подценено или надценено ще се разбере едва когато дневният оборот достигне едни по-нормални размери с по 6-7 сделки дневно. Същото важи и за трейса.

Коментар

• Така е, славкид, такив като него мое да преебат такива като борислава. Закакво иначе се появяват тук?

Коментар

• Mnenieto na bolshinstvoto tuk e 4e ZaRneni sa silno nadceneni v momenta, 4e sa prodali nadegda, 4e obema e golqm i ne malkite obemi na drebnite spekulanti ot po 300-400 svalqt cenata. Dosega CKB e izkupila nad 1 000 000 akcii, a CHIM si pribra 6,7 % obratno ta spri da manipulira6 ti i da ni obqsnqva6 kak drebnite lo6i spekulanti svalqt cenata na GOLQMATA DOBRA KOMPANIQ. Samo s zaklinaniq nema da stane. Trqbva vreme i rezulati...da po4akame da vidim kraq na april mart. A do togava ako nikoi ne podkrepq cenata neznam kade 6te sleze...takiva kato teb ne stigat za da q ka4ite nagore.

Коментар

• mi kato ne dava6 5 pari za problemite mi za6to me komentira6.AZ sam v tazi tema da razbera kav vi e probelma ta izlivate tolkova pomiq, a ti me komentira6. Kato sam ti tran v o4ite ti prosto ne mi 4eti komentarite

Коментар

• Първоначално изпратено от RAZBIRACHI
                    ....2.az sam tozi koito zadava vaprosi,....
                    3.....Pak i ne si ti 4oveka na koito trqbva da si izkazvam problemi

4. Vse o6te 4akam ot blizo 10 4asa da razbera konkretno kakvo ne vi xaresva v tova DARVO
                    Яснооо...
                    Сега , на втората точка: Ти си човека дето... Ама на кой, бе? Такъв тон ше държиш като излезеш из владиславово на местните мангали.

На 3. Пет пари не давам за проблемите ти.

На 4. Ми.. чакай.

Аре ноу здраве

Коментар

• a be 4ovek ne moje6 li da razbere6 za6toto pi6a v tazi tema.
                      1.kakto kazax po rano ne pi6a vav foruma prosto go 4eta za da nabludavam nastroeniqta
                      2.az sam tozi koito zadava vaprosi, ili poto4no NE MOGA DA RAZBERA KAKVO K O N K R E T N O NE VI XARESVA V ZHBG ta q napadate.Az mislq 4e go pravite s cel da se butne manipulativno cenata s malki obemi
                      3.Da ne sam PC guru imax problemi s VISTAta za parvipat q izpolzvam kakto i s neta .Pak i ne si ti 4oveka na koito trqbva da si izkazvam problemi
                      4. Vse o6te 4akam ot blizo 10 4asa da razbera konkretno kakvo ne vi xaresva v tova DARVO

Коментар

• Разбирач, вземи се стегни - изглежда се заяждаш. Пиотах те някои неща: например:
                        понеже каза, че си сметнал roe, roa, p/e , каза че си ги сравнявал с тези на други компании, би ли ги постнал тук, за да направим сравнение?
                        На което ти отговаряш:

Първоначално изпратено от Разбирача
                        ok 6tom pravqt otli4ni analizi neka da gi pokajat no iskam i sravneniq, moje i kato li4no saob6tenie. Az ne pi6a v tozi forum samo go 4eta, no prosto mi pisna kak naivnici kato borilsava mnogo lesno se manipulirat ot va6ite napadki.
                        Е как да се води разговор с теб? Че борислава се е подвела, разбрахме много преди ти да го кажеш.
                        Както и да е. Попитах те нещо, можеш ли да го направиш, или не?
                        Още нещо. Като толкова ти харесва цената от 4.50, кажи - не изчакваш ли и ти да падне за да :"напълниш", или я "поддържаш"? Пак на 4.50?

Ето прости въпроси, може да отговориш без да се напъваш.

ПС. Кирилица се използва в България, и ако 'търсиш' ще намериш за новия си лаптоп. Няма да е голямо търсене, уверявам те. А ако си и разбирач , няма и да те затрудни. :lol:

Коментар

• v brokera sam q 4el tazi statiq v elana ne.E i kakav e problema ne moga da razbera koe te pritesni niskiq rast za 2007 li ili 4e rasta na pe4elbata se dalji na po-visokite ceni na zarnoto. Ne mi stava qsno kato pluete kompaniqta koe vi kara da go pravite koi danni tova me interesuva kolkoto do s4etovodstvo, minalata godina po tova vreme kam kraq na qnuari pravix ( da ne se izxvarlqm pomagax ) za praveneto na GFO spor nqma 4e ima( ili po to4no mi pokazaxa) dosta vrati4ki.Pak pitam kakav e probelma. Nqmam za cel da se zaqjdam prosto milslq 4e nqkoi mneniq sa manipulira6ti

Коментар

• Podkrepqm napylno mnenieto na RAZBIRACHI.
                            Az syshto si napravih prou4vane (nefinansovo) za zhbg, kakto ti si napravil na Trace.
                            Imah vyzmojnost da vidq sys sobstvenite si u4i mnogobroinite podobreniq, rekonstrukcii i stroeji izvyrsheni v bazata im v Provadia. Znam kakvo predstavlqvashe zavoda predi da go kupqt TIM - meko kazano beshe razvalina!
                            Nabludavah stroitelstvoto na noviq ceh za biodizel prez poslednite nqkolko meseca (prosto mi se nalagashe da minavam ot tam po rabota)... Ne iskam da gi prehvalvam, no faktite sa si fakti! Ne kazvam 4e sa nai-dobrite, no vse pak drugo e kato vidite na jivo aktivite na firmata, ne samo suhi 4isla.
                            Syshto smqtam 4e dosta ot vas sa pravi 4e akciqta ne e kratkosro4na, no 4ak pyk 2-3 godini- ne e! Smqtam 4e shte zapo4ne da nosi dohodnost (nad 4.50, tyi kato si kupih ot IPO-to) nai-rano sled 9-12 meseca

Коментар

• gen4o tova si e tvoi problem laptopa mi e vnos i ne mi se zanimava da tarsq kirilica samo zaradi teb. Kolegata po- dolu tova tvoi analiz li e ili prosto si go pro4el. Az iskam li4no mnenie sega 6te go vidq, moment
                              Такива , като мен пишат на български и влизат в български компании..
                              В момента цената почна да става изгодна за влизане и едно такова изказване ....................... дразни и повлича и компанията....

Коментар

• gen4o tova si e tvoi problem laptopa mi e vnos i ne mi se zanimava da tarsq kirilica samo zaradi teb. Kolegata po- dolu tova tvoi analiz li e ili prosto si go pro4el. Az iskam li4no mnenie sega 6te go vidq, moment

Коментар

Working...
                                X