IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хубавото на всичко това е, че винаги има две страни, едната продава, а другата купува с очакването, че ще направи печалба от това.
    Освен това обемите последните дни са добри, чакаме годишните отчети и хората, който допреди месец изплакаха, че пазарът е силно надценен, сега са от страната на биковете.
    Лошото е, че доста хора се опариха и уплашиха, но пък времето лекува всичко.... надявам се! Лошо е и че нямам никакъв кеш

Коментар

• Точката на пречупване дойде, защото се реализира прекалено голям спад за прекалено кратко време и вече няма накъде.

Коментар

• bouns s sigornost nikoi ne vzima re6eniata si samo ot pisaniata v tozi forum no vseki go interesuva kakvo pi6e v nego,tova govori 4e toi deistva psihologi4eski na drebnite investitori.To4no tova praviat niakoi hora vsiavat panika ta dori i ti koito se pi6e6 za na4eten i sam si pravi6 prognozite se 4uvstva6 dori malko panikiosan ot vseob6tata panika

Коментар

• Според моето скромно мнение "Доверие" нищо няма да направи за да се промени тренда.Но гледам,че Dow взе да се ослушва за нагоре и това е по-добрата новина.http://finance.yahoo.com/
          "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• Инокентий - в Софиксът влизат дружества, за чийто акции не бих дал и стинка, в БГ40 тоже. За това дали Р/Е 25 е много или не е много - въпросът е за каква компания става дума и какво ще е бъдещето и, както и дали декларираните печалби са реални. Да се гледа само тоя показател е наивно. За балоните - Р/Е на Насдак навремето е минало 500 - ето това е балон !!!

За публичните предлагания си прав - и аз много се смях на Трейсистерията.... в нея се набутаха хора, дето наистина не можеха да разсъждават... а после някои прогнозираха цена от хиледи левове на акция...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Инокентий ти като някой поп не спря да опяваш за срив последните дни и все в тази тема. опимизъм на БФБ. Ами за песимистите няма ли си отделна тема. Пиши там колкото си искаш. То покрайнея се появиха и теми за срив и паника.
              Аз лично септември и октомври писах в няколко теми че доста акции са надценени като един вид предупреждение, но сега да пиша и да надсмивам над хора загубили парите не е за мен.

Коментар

• inokentii, не се мъчи да разсъждаваш.
                Утре за последно ще имаш възможност да блеснеш със словоизлиянията си.

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                  Четете последните новини и стига сте дрънкали.
                  Пенсионен фонд Доверие започва да купува.
                  Предполагам не само той.
                  Акциите били много подценени вече.
                  Появи се информация за Енемона, което е ясен знак за пътя оттук нататък.
                  Успех на всички.
                  егати шегаджията. Като тръгне пазара надолу няма фундамент, няма кисело мляко!

и не са казали, че почват да купуват, а че ще купуват, ако анализаторите им решат. Виждаш ли тънката разлика.

А сега ще ти кажа дебелата разлика. Анализаторите предлагат какво да се купи, а мениджърите решават кога да се купи и то от съвсем други гледни точки, доста различни от тези на анализаторите.

Така че пътя до купуването е дълъг и несигурен!

Коментар

• Боримечка, няма да коментирам отделните акции, но ако си се ръководил от тези принципи, имаш моето уважение.

Наистина, като се срива пазара и този тип акции тръгват надолу, но по-спокойно и после винаги възстановяват

Все още не може да се каже дали ще слезем под СОФИКС 1200 и твоята стратегия е приемлива в момента.

Коментар

• Четете последните новини и стига сте дрънкали.
                      Пенсионен фонд Доверие започва да купува.
                      Предполагам не само той.
                      Акциите били много подценени вече.
                      Появи се информация за Енемона, което е ясен знак за пътя оттук нататък.
                      Успех на всички.

Коментар

• Първоначално изпратено от inokentii
                        Боримечка боли истината, нали?

защо лично аз се активизирах ли?

хорската тъпотия ме вбесява
                        кво да ме боли ... акциите, които държа съм 100% сигурен, че ще отхвърчат като тапа като мине тази масова психоза ...

е, не се усетих да ги махна преди 2 седмици, за да накупя евтино тия дни, но тогава можеше да изпусна момента да се върна по позициите.

нали ми цитираш П/Е-та в чужбина ... 1) е, аз например държа един холдинг с П/Е около 11
                        2) всички знаем какви са перспективите пред ХД Пътища - при първия спечелен търг ще видиш къде ще отхвърчи цената
                        3) другите три акции, които държа също се търгуват на ужасно ниски П/Е с изключение на Лесото, заради последния му лош отчет, но седи глей мача, какво ще стане тук до края на 2008

така, че аз днес в 11:30 изключих Кобоса и преди малко го включих и ми е все едно, сори

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                          Първоначално изпратено от kefala
                          Боунс,не ми харесваше когато Пепи помпаше някои акции.Но не ми харесваш и ти,защото засилваш истерията!!!
                          и за martsiano вие не разбирате ли български език?
                          АБСОЛЮТНО ВСЕКИ КОЙТО ВЗИМА ИНВЕСТИЦИОННИ РЕШЕНИЯ НА БАЗА ПОСТОВЕ В СВОБОДЕН ФОРУМ МУ Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИ ОТ БФБ.
                          Ако някой се е засегнал, извинявам се, ама да си направи изводите - да си даде парите на фонд или да сяда над книжките. В подобен форум можеш да намериш добри мисли съвети и прочие, но ако според вас този форум може да има дори 1% вина за това което се случва на БФБ то няма какво да коментираме.........
                          Не защитавам никого ама всеки си търси виновен, ами те се разтоварват в този форум правете го и вие.
                          Абе, може в някаква степен да се повлияе човек, от писаници във форуми, ама преди всичко трябва да мисли и с главата си и най важното да не обвинява другите за решенията, които сам е взел.

Иначе си прав, ама много прав.

Коментар

• Инокентий,
                            Ако си мислиш, че тези дни някой въобще смята PE погледни тук и пак да поговорим след това!!!

Много ви моля да спрете да опявате колко е зле икономиката и колко са скъпи акциите! Явно е че 3-4 чуждестранни инвеститора могат да ни съсипят! За това ще си стоим и ще ги псуваме...
                            ... а е време да ходим да си сипем по едно малко че нервите ни вече не издържат!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                              Боунс,не ми харесваше когато Пепи помпаше някои акции.Но не ми харесваш и ти,защото засилваш истерията!!!
                              Абе хора стига сте обвинявали оотделнии хора от форума в това, че всявали паника, когато всичо вървеше нагоре и някои постоянно викаха ъп, ъп, тогава що не се дразнехте, че надуват балона. Какво толкова се дразните, има ли спад и то сериозен, ама доста сериозен, ИМА, значи тия хора са били прави и Боунс, колкото и неприятно да ми е е прав. Нека бъдем умерени, и не всяваме фалшив оптимизъм или песимизъм и паника, положението е такова, каквото е. Ако някой вземе че се върже на оптимистичните ти приказки, че до няколко дена всичко ще позелене а то не позеленява и вземе, че си загуби апартамента, тогава, какво, същото е и когато пък се върже на приказките на някой от "сривльовците". И все пак излиза, че по-добре преди месец-два, когато постоянно се ревеше бе някой луд ли е да продава на тези нива, по-умните или страхливите са послушали сривльовците или тяхната собствена преценка е съвпадала с песимистичните прогнози, излезли са и НЕ СА СГРЕШИЛИ. Ако ще правите прогнози аргументирайте се, фундаментално или технически, всеки да си прави сметката на какво да вярва и на какво не. Това е борса, майка му стара, аз не се чувствам сигурен още и за това не играя, (е с малки изключения) скоро май ще вляза по-сериозно, дали ще се науча и ще печеля е друг въпрос, но никой няма да ми е виновен.

Коментар

• Боримечка боли истината, нали?

защо лично аз се активизирах ли?

хорската тъпотия ме вбесява

Коментар

Working...
                                X