IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И какво от това като имаме една сесия на +?

Коментар

• не съм сигурен на 100%, но ние май сме единствената страна, която тази година няма зелена сесия - това ако не е оптимизъм - или с други думи перефразирайки Минчо Празников все по-близо сме да приключим поне една сесия на зелено )))
      Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от mitak123
        ето ви малко оптимизъм http://www.bloomberg.com/markets/stocks/wei.html NIKKEI 225 13,783.45 278.94 2.07% 01:00
        a всичко останало? НАДОЛУ. ВСИЧКОТО ЕМЪРДЖИНГ МАРКЕТ Е НАДОЛУ

Коментар

• ето ви малко оптимизъм http://www.bloomberg.com/markets/stocks/wei.html NIKKEI 225 13,783.45 278.94 2.07% 01:00

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
            За Императора: И аз съм като него, имам топки и държа на напрежение, но и Гюро Михайлов е имал топки!!!
            Какво лошо има в това при падащ пазар да продадеш 1000 акции и после да купиш 1200 акции от същото предприятие без никакви допълнителни пари?
            Ако Императора е добър, то той щеше да го направи. Да ама не! Ето защо никой не би трябвало да му вярва, че е купил акции само на АЛБЕНА и т.н. позиции, които относително в момента се държат на пазара, а пък видите ли ликвидните и атрактивни позиции ГЕНИЯТ е пропуснал преди 6 месеца.
            Чичко Паричков - без да се засягаш (не ми е това намерението), но си личи, че си нов. Защо реши, че съм пазарувал Албена преди 6 месеца? За последната половин година доливах само свръхподцененият Софком и Медийни системи... Не ме интересува хич, дали ми вярваш или не какво държа и кога съм го купил, а и опитните играчи тук знаят това по-добре от тебе. Не е лошо да продадеш при падащ пазар и после да купиш и признавам че сгреших. Но когато почна корекцията, очаквах временна и краткотрайна да е, защото в краят на годината традиционно има ръст. Когато се задълбочи не продадох, защото сметнах, че цени като някои от днешните са идиотски и няма да се намерят чак такива шубета да бягат толкова ниско. И друг път съм подценявал овчо-заешката психика, признавам, че това ми е слабост, но не ми пука особено - единствената ми загуба са пропуснатите ползи.

За топките - ти може да си и по-куражлия от мене дори, ама... какво да ти кажа - специално за твоят пример - който е купувал Албена на 6.40-6.60 или ХЕС на 3.50 (преди сплитът), може да си позволи да има топки... ;-) Разбираш ли, аз съм толкова напред, че за да отида наистина на загуба, трябва термоядрена война да избухне... ама и тогава Софарма и Медика ще ме дърпат... :-) Спрямо цените на влизане, назад съм само от Софком (където играя за дивидент само и ще съм щастлив, ако акцията въобще не мръдне нагоре, за да мога да си пълня) и Медийни системи, която ми е най-слабо застъпената акция в портфейла. Двете заедно са 4-5% от портфейлът ми.

С една дума загубата ми е само от пропуснати ползи - защото подцених паникьорщината. Желая ти успех, а и на всички останали...
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Иди на ски за седмица - мащаба е по-сериозен и човек може да се развихри с харчовете

Коментар

• аз тея дни си гледам кефа и парите ми се топят по-бързо и от това ако ми бяха вложени в акции. Един час снукър 10 лв. боулинг 2 лева играта
                дрешки , ресторанти , абе всякакви щуротии. По хубаво на борсата поне има някаква перспектива и няма да има какво да харча

Коментар

• Няма 100% тука ... щатските индекси пак са надолу ... Но падането последните две дни е толкова силно, а то е такова обикновено в края на движението надолу. Така, че предпочитам да съм умерен и да кажа, че има голяма вероятност утре да е първия ден през 2008 с положителен знак. Но да видим ... ако всички очават да е такъв много вероятно няма да е, защото при първите признаци на падане ще има обузкуражаване и продължение на паниката.

Коментар

• Първоначално изпратено от denislav_iliev
                    Първоначално изпратено от prodigal
                    denislav_iliev и аз се надявам да хвана дъното, но много по-важно ми е да сключа добра сделка. С други думи, ако смятам че от тези нива акцията има на къде да расте, не умувам много дали няма да падне още малко, а съм си алчен по-принцип
                    аз не искам да хвана дъно , а да отворя позиция и да има хубав възходящ тренд след това. Не да се лутам нагоре надолу като муха без глава
                    Ми що се луташ, нагласи си финансовите потоци и си гледай кефа

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                      denislav_iliev и аз се надявам да хвана дъното, но много по-важно ми е да сключа добра сделка. С други думи, ако смятам че от тези нива акцията има на къде да расте, не умувам много дали няма да падне още малко, а съм си алчен по-принцип
                      аз не искам да хвана дъно , а да отворя позиция и да има хубав възходящ тренд след това. Не да се лутам нагоре надолу като муха без глава

Коментар

• Митове и легенди за българската икономика

Коментар

• Еееех, емоционален ден беше! Обикновено за една година изписвам толкова мнения във форума, колкото за последниет 24 часа...

Инвеститори и спекуланти; оптимисти и песимисти! Приятна отмора ви пожелавам! И да сънувате бикове пасещи на тучни, зелени морави....

Коментар

• Първоначално изпратено от ATILA
                            Аз си мисля, че двата послени дни образуваха дълбок гап, който може да бъде запълнен (и вероятно ще бъде) с един замах. Т.е. терията на Денислав да изчака двойно потвърждение, вероятно ще се окаже неуспешна - ще пропусне ползите... Но пък е един приемлив, консервативен подход...

П.С. И моите очи виждат стада от бизони, бикове и други видове едър рогат добитък ... И това не е само от коняка...
                            това не е игра само на ползи, а и на рискове. Как мислиш наплашените хорица тръгват само да купуват и хоп само нагоре . Психологията на пазара е такава , че страхът се помни и на графиката това са тестовете на предходен минимум. Ако си сигурен на сто % , че тръгваме от утре нагоре. и само нагоре-проблем ли е да ти заложа при коеф 1 към 5 известна сума
                            , че ще обърнем с формация за обръщане(за теб това е безрискова инвестиция)
                            Ако пък си 50 на 50 сигурен поиграй малко рулетка- по бързо виждаш резултата

Коментар

• Първоначално изпратено от denislav_iliev
                              не съм казал друго. Те да си купуват , когато искат ама ние трябва да изчакаме графиката. Ти каза , че ти , който не си фонд ще купуваш
                              Аз не съм комарджия, а инвеститор. Зотова гледам фундамента и цената. Към тях като фундаменталист имам редица големи изисквания! Щом се изпълнят купувам.
                              Разбира се няма да се хвърля по-много позиии, и не с цялата сума, но 10% - може! Другите, като се "издупи" графиката!

И не забравяй, аз съм си БИК и съм един от тези които скромно искат да и помогнат - на графиката де!
                              Щото бог помага, ама в кошара не вкарва! И ако всички блеем и се услушваме. ...

А пък и по графика да гледаш големите винаги могат да те изработят с некой капан. Стига да решат - имат си начини

Коментар

• denislav_iliev и аз се надявам да хвана дъното, но много по-важно ми е да сключа добра сделка. С други думи, ако смятам че от тези нива акцията има на къде да расте, не умувам много дали няма да падне още малко, а съм си алчен по-принцип

Коментар

Working...
                                X