IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Каквото и да става, който не играе с пари на заем може да спи спокойно. И да паднем още 20-30% няма да загуби чужди пари. Виж на хората с репата сигурно съня е по-тежък сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Първоначално изпратено от Bouns
      Никога не казвай хоп преди да скочиш ........
      Ама не казвай и "Ох" преди да паднеш... ;-)
      .... или преди да те .... ощипе пазара
      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
        Никога не казвай хоп преди да скочиш ........
        Ама не казвай и "Ох" преди да паднеш... ;-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Господин Профит, искам да сподел с Вас, че няма позиция която да не излеазе, стига да имаш сила да я държиш. Научих го през 1996г. на валутния пазар. Подем на БФБ- истински ще има през втората половина на 2008 или даже през 2009. Така,че прави стратегия за 2009.
          Нее препоръка за никого и за нищо.

Коментар

• Не знам за вас ама някакво чувство имам, че утре (днес вече) или на същото ниво с малко отгоре или 5-7% надолу. На подсъзнателно ниво е тази прогноза!

Като се замисля все с отлив на средства и нежелание на големите да купуват го свързвам.

Важното е каквото и да става ние да сме подготвени и да няма изненади. Ако пада ще има все по-добри възможности за вход и ще се възползваме докато в един момент и тежката кавалерия се присъедини, ако ходи нагоре ще генерираме доходност
            Keep going ...

Коментар

• Не виждам реално какво общо имаме с щатските борси, освен психологията на зайците. САЩ е държава пред катастрофа, а ний - най-бърже растящата икономика в Европа. Разбира се - психологията е важна.

Чичко Паричков - вземи прочети и някои други книжки. Например нещо от чичо ти Уорън. Там има едно особено понятие - ВЪТРЕШНА СТОЙНОСТ на една акция. Това е, което аз гледам - и въобще не ме интересува дали хесовиците днес се търгуват на 24 кинта или дали преди коледа идиотите от Алианц са ги продавали на 21. Важното е АЗ на колко ги оценявам и каква ще бъде според преценката ми реалната им стойност след 4 години напримерно. Наивно е да приемаш пазарът за Господ, при положение че на него се вихрят толкова овце, заювци и прочие неинтелигентни и стадни животни. По същата причина не ме интересуват ни Софикс, ни БГ 40, а само моят собствен индекс.
              Помежду другото се опитваш да минеш за опитен инвеститор, а имаш два жалки поста - и все нападки към мене. Какъв се явяваш - новобранец, прочел някоя и друга книжка и мъчещ се да създаде име, дърляйки се със самият Император, или стар форумец сменил никът си? Ако да - защо си го сменил - защото си станал за резил ли по някаква причина? Не го приемай за заяждане - просто ме учудва поведението ти.

Абе с една дума, и борсата и форумът се напълниха с някакви арогантни хлапета... Мислят си, че знаят всичко, не уважават възрастните... ама стане ли напечено, първи оцапват гащичките.

Иначе мнението ми за близкото бъдеще на БФБ след днешната сесия - умерен оптимизъм. Само да престанем да гледаме избушените световни борси, а само нашата си - и нашата икономика.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Никога не казвай хоп преди да скочиш ........

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                  Първоначално изпратено от vesterland
                  Нали го знаете вица за Айшето и Асан, дето преди първата брачна нощ той и рекъл : "Айше, ха дано си девствена!".На което Айшето отговорила - "Ха дано, ама надали!"
                  Та и БФБ утре - ха дано, ама...Щатските индекси са здраво надолу с по над 2,5%, нищо чудно и нинджите да ги последват.
                  Не виждам много смисъл да се равняваме по американците. Тяхната икономика навлиза в рецесия, компаниите намалят приходите и печалбите си (доста излизат и на загуба), има кредитна криза и т.н. Нещо ги няма тези симптоми при нас, дори напротив - последното тримесечие индустрията и услугите за пръв път ръстат с двуцифрен темп, кредитирането си върви нормално, борда е стабилен, бюджетен излишък, все по-ниски данъци, все по-ниска безработица, рекордни инвестиции и т.н.
                  Та ако се отърсим от емоциите и погледнем трезво на картинката - Не намирам логика да се равняваме по американците!
                  Бате и аз не намирам логика картинката да е еднаква. Ама както виждаш - въпреки липсата на логика пропадаме и ние.
                  Дразня се като някой чертае безпочвени апокалиптични картини, но от друга страна все по-вярно става, че мечката в чуждия двор ще ни кара да си правим сметките и ние.
                  Не намирам логика и в това, че доста читави акции стигнаха рекордно ниски стойности откъм EV/EBITDA и Р/Е, а Кремиковци и Зрънчо се държат на стойности далеч над реалните, но е факт.

Коментар

• Bouns те банките у нас са пълни с кеш.Ако знаеш какви кредити дават?Така че с ликвидна криза не ги плаши.Поне не в следващите няколко години.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                      Не виждам много смисъл да се равняваме по американците. Тяхната икономика навлиза в рецесия, компаниите намалят приходите и печалбите си (доста излизат и на загуба), има кредитна криза и т.н. Нещо ги няма тези симптоми при нас, дори напротив - последното тримесечие индустрията и услугите за пръв път ръстат с двуцифрен темп, кредитирането си върви нормално, борда е стабилен, бюджетен излишък, все по-ниски данъци, все по-ниска безработица, рекордни инвестиции и т.н.
                      Та ако се отърсим от емоциите и погледнем трезво на картинката - Не намирам логика да се равняваме по американците!
                      Ако освен да пишеш беше отделил малко време да четеш нямаше да пишеш сега басни от 1001 нощи. Ако имаше дори 1% аналитизъм щеше да видиш за кой път индексите в Европа са леко нагоре преди DJ да ги дръпне надолу. Няма да е зле да се запознаеш с някои основни постулати за световната икономика. Понеже говореше за трезв поглед над картинката ти пиша, не го приемай лично - просто наистина гледай на нещата отгоре, а не през призмата на собствената изгода
                      Дон Емилио - ти се моли да не закъса някоя банка тука с кеша, че няма да е нещо неестесвено ........

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
                        Абе, в Щатите колко банки излязоха на рекордни и нечувани в историята си загуби, нормално е да им пада борсата ) Тук още не съм чул за симптоми някой син чип или банка да очаква загуба, даже се говори за обратното, за рекордни печалби ) Така, че сравнение с пазара в Щатите, няма здрава почва )
                        НАПЬЛНО ВЯРНО, АМА ЗАЙЦИТЕ МНОГО....

Коментар

• Първоначално изпратено от profix
                          Ама как, тук повечето се имат за кръвни братя с американците и са солидарни с тях във всяко едно отношение.
                          Лошото е че останалите са кръвни братя я на руснаците, я на турците пък и те падат ;-)
                          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Ама как, тук повечето се имат за кръвни братя с американците и са солидарни с тях във всяко едно отношение.

Коментар

• Абе, в Щатите колко банки излязоха на рекордни и нечувани в историята си загуби, нормално е да им пада борсата ) Тук още не съм чул за симптоми някой син чип или банка да очаква загуба, даже се говори за обратното, за рекордни печалби ) Така, че сравнение с пазара в Щатите, няма здрава почва )

Коментар

• Първоначално изпратено от vesterland
                                Нали го знаете вица за Айшето и Асан, дето преди първата брачна нощ той и рекъл : "Айше, ха дано си девствена!".На което Айшето отговорила - "Ха дано, ама надали!"
                                Та и БФБ утре - ха дано, ама...Щатските индекси са здраво надолу с по над 2,5%, нищо чудно и нинджите да ги последват.

Коментар

Working...
                                X