Каквото и да става, който не играе с пари на заем може да спи спокойно. И да паднем още 20-30% няма да загуби чужди пари. Виж на хората с репата сигурно съня е по-тежък сега.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
ОК
-
Господин Профит, искам да сподел с Вас, че няма позиция която да не излеазе, стига да имаш сила да я държиш. Научих го през 1996г. на валутния пазар. Подем на БФБ- истински ще има през втората половина на 2008 или даже през 2009. Така,че прави стратегия за 2009.
Нее препоръка за никого и за нищо.
Коментар
-
Не знам за вас ама някакво чувство имам, че утре (днес вече) или на същото ниво с малко отгоре или 5-7% надолу. На подсъзнателно ниво е тази прогноза!
Като се замисля все с отлив на средства и нежелание на големите да купуват го свързвам.
Важното е каквото и да става ние да сме подготвени и да няма изненади. Ако пада ще има все по-добри възможности за вход и ще се възползваме докато в един момент и тежката кавалерия се присъедини, ако ходи нагоре ще генерираме доходностKeep going ...
Коментар
-
Не виждам реално какво общо имаме с щатските борси, освен психологията на зайците. САЩ е държава пред катастрофа, а ний - най-бърже растящата икономика в Европа. Разбира се - психологията е важна.
Чичко Паричков - вземи прочети и някои други книжки. Например нещо от чичо ти Уорън. Там има едно особено понятие - ВЪТРЕШНА СТОЙНОСТ на една акция. Това е, което аз гледам - и въобще не ме интересува дали хесовиците днес се търгуват на 24 кинта или дали преди коледа идиотите от Алианц са ги продавали на 21. Важното е АЗ на колко ги оценявам и каква ще бъде според преценката ми реалната им стойност след 4 години напримерно. Наивно е да приемаш пазарът за Господ, при положение че на него се вихрят толкова овце, заювци и прочие неинтелигентни и стадни животни. По същата причина не ме интересуват ни Софикс, ни БГ 40, а само моят собствен индекс.
Помежду другото се опитваш да минеш за опитен инвеститор, а имаш два жалки поста - и все нападки към мене. Какъв се явяваш - новобранец, прочел някоя и друга книжка и мъчещ се да създаде име, дърляйки се със самият Император, или стар форумец сменил никът си? Ако да - защо си го сменил - защото си станал за резил ли по някаква причина? Не го приемай за заяждане - просто ме учудва поведението ти.
Абе с една дума, и борсата и форумът се напълниха с някакви арогантни хлапета... Мислят си, че знаят всичко, не уважават възрастните... ама стане ли напечено, първи оцапват гащичките.
Иначе мнението ми за близкото бъдеще на БФБ след днешната сесия - умерен оптимизъм. Само да престанем да гледаме избушените световни борси, а само нашата си - и нашата икономика.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от БатяПървоначално изпратено от vesterlandНали го знаете вица за Айшето и Асан, дето преди първата брачна нощ той и рекъл : "Айше, ха дано си девствена!".На което Айшето отговорила - "Ха дано, ама надали!"
Та и БФБ утре - ха дано, ама...Щатските индекси са здраво надолу с по над 2,5%, нищо чудно и нинджите да ги последват.
Та ако се отърсим от емоциите и погледнем трезво на картинката - Не намирам логика да се равняваме по американците!
Дразня се като някой чертае безпочвени апокалиптични картини, но от друга страна все по-вярно става, че мечката в чуждия двор ще ни кара да си правим сметките и ние.
Не намирам логика и в това, че доста читави акции стигнаха рекордно ниски стойности откъм EV/EBITDA и Р/Е, а Кремиковци и Зрънчо се държат на стойности далеч над реалните, но е факт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БатяНе виждам много смисъл да се равняваме по американците. Тяхната икономика навлиза в рецесия, компаниите намалят приходите и печалбите си (доста излизат и на загуба), има кредитна криза и т.н. Нещо ги няма тези симптоми при нас, дори напротив - последното тримесечие индустрията и услугите за пръв път ръстат с двуцифрен темп, кредитирането си върви нормално, борда е стабилен, бюджетен излишък, все по-ниски данъци, все по-ниска безработица, рекордни инвестиции и т.н.
Та ако се отърсим от емоциите и погледнем трезво на картинката - Не намирам логика да се равняваме по американците!
Дон Емилио - ти се моли да не закъса някоя банка тука с кеша, че няма да е нещо неестесвено ........
Коментар
-
Първоначално изпратено от InvestorrrАбе, в Щатите колко банки излязоха на рекордни и нечувани в историята си загуби, нормално е да им пада борсата ) Тук още не съм чул за симптоми някой син чип или банка да очаква загуба, даже се говори за обратното, за рекордни печалби ) Така, че сравнение с пазара в Щатите, няма здрава почва )
Коментар
-
Първоначално изпратено от profixАма как, тук повечето се имат за кръвни братя с американците и са солидарни с тях във всяко едно отношение.Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Абе, в Щатите колко банки излязоха на рекордни и нечувани в историята си загуби, нормално е да им пада борсата ) Тук още не съм чул за симптоми някой син чип или банка да очаква загуба, даже се говори за обратното, за рекордни печалби ) Така, че сравнение с пазара в Щатите, няма здрава почва )
Коментар
-
Първоначално изпратено от vesterlandНали го знаете вица за Айшето и Асан, дето преди първата брачна нощ той и рекъл : "Айше, ха дано си девствена!".На което Айшето отговорила - "Ха дано, ама надали!"
Та и БФБ утре - ха дано, ама...Щатските индекси са здраво надолу с по над 2,5%, нищо чудно и нинджите да ги последват.
Коментар
Коментар