IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alpes
    Въпрос:
    Тези ,които купуваха днес какви са оптимисти или песимисти?
    И аз това питам и аз.И не само днес,а от 3 месеца насам.Купуват ли купуват,а "специалистите" тук си говорят глупости,че всичко се срива.
    Ех,големи глупаци са тези анализатори и фонд мениджъри.Защо им са акции,след като "водещи"форумни (най-вече) технически анализатори пророкуват че всичко ще продължи да пада.Ех,явно не четат тази тема фонд мениджърите.Голям пропуск

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko
      Първоначално изпратено от Императорът
      Е, Репоманов - ако се готвиш да се смряскаш до месец-два, това друга работа... ама тогава и какво ти пука кво ще стане?

Аз днес напримерно ядосах от нивата на Пампорово и М+С... според теб на какви нива ще мога да си купя, ако избягам сега? Пампорово на 5 кинта и М+С на 88 стинки ли?
      На по-ниски нива, приятелю, на доста по-ниски.
      Банда - Чичкопаричков е най-големият оптимист туканка - вярва, че ще пазарува акциите на М+С на цените на Химко и акциите на Оргахим на цените на Медийни системи... :-)

Да вип рипомня какво става след черната сряда преди Коледа - два дни яко Яхо-о-о, каквото не помнехме от септември. Да нес тане така и утре?

Да ви питам тоже помните ли какви бяха оборотите на борсата (като бройки търгувани акции) през август-септември (обичайно "мъртви" месеци на борсата) и какви са сега? Май сега са много по-малки... какво ви говори това? Ами май сте сами в паническото си бягство, драги овчички !!!
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Макроикономическата обстановка в България е по-добра от всякога, като бенчмарк ползвам 300 процентния ръст в пазара на инстантни супи за година

Коментар

• За Пампорово не мога да кажа нищо, най-вероятно ще трябва да се чакат отчети и резултати от сезона, на кантар са.
          За MCH, имат още път надолу, може би до 10-11, но може и да не издържи това ниво.
          Така ми изглежда по графика, и за двете акции нямам наблюдения.
          Лично мнение, не е препоръка.

Коментар

• Въпрос:
            Тези ,които купуваха днес какви са оптимисти или песимисти?
            "Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
              Първоначално изпратено от Aladdin
              Хитър е Колчев. Разбрахте ли какво всъщност се опита да каже аз разбрах.
              ами обясни и на нас щото според мен нищо не каза
              Какво каза Колчев ли?

1. Докато ние чакаме фондовете да подпрат пазара, те чакат ние да го подпрем, за да започнат да купуват

2. Фондмениджърите изобщо не се интересуват от фундамента на компаниите. Нямат си идея коя цена е изгодна и коя не и чакат пазара да им каже това като тръгне нагоре.

3. Елана скоро няма да се появи на бида, защото били обрали негативи и К.К и компания трябва да са предпазливи?! Фондовете им ще почнат да купуват, чак когато по-смелите им колеги вдигнат индексите с 10%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                Е, Репоманов - ако се готвиш да се смряскаш до месец-два, това друга работа... ама тогава и какво ти пука кво ще стане?

Аз днес напримерно ядосах от нивата на Пампорово и М+С... според теб на какви нива ще мога да си купя, ако избягам сега? Пампорово на 5 кинта и М+С на 88 стинки ли?
                На по-ниски нива, приятелю, на доста по-ниски.

Коментар

• така ще е още известно време, после ще свикнем!

Коментар

• Политици, спекуланти
                    и джуджета, и гиганти
                    а наоколо вода....
                    Гледаш да не те затрият,
                    фалирали вода не пият,
                    но се давиш с индексааааааааа.....

Дами и господа, другари и другарки, напред към аптеките. Продажбата на транквиланти бележи ръст напоследък...
                    Не е препоръка за нищо, не нося отговорност, невинен съм, не бях аз.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                      Първоначално изпратено от netware5
                      Не искам да купувам злато и швейцарски франкве!!!!!! И не искам след това и тях да продавам за да купя хранителни стоки!!!!!!!!
                      Спокойствие и само спокойстиве както казва Карлсон от покрива.
                      Рецесия ще има но вече при капитализъм - тоест хранителни стоки ще има по магазините, въпроса ще е дали ще имаш пари да ги купиш....
                      Лошото е, че това което най-вероятно ще последва следващите месеци най-вероятно няма да засегне само БФБ. Май вече идва време на спирането на притока на чуждестранни инвестиции у нас, което само по себе си е достатъчно за рухването на платежния баланс на странта ни при този фиксиран курс. Да не говорим, ако чуждестранните инвестиции започнат да се изнасят наобратно и то в конвертируема валута.
                      Четох миналата седмица че официално съответствите лев/евро вече е 2.35:1, неофициално и реално вече сигурно е към 4:1. Проблемът е че надценения лев води до много евтин внос и скъп износ, повечето фирми износителки вече се задъхват при пласирането на износа си. Време е да се префиксира лев/евро на едно реално ниво (4:1 например), защото деформациите стават заплашително големи. Да се деиства докато има време, че после не ми се мисли как ще се спасява положението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns
                        Първоначално изпратено от netware5
                        Не искам да купувам злато и швейцарски франкве!!!!!! И не искам след това и тях да продавам за да купя хранителни стоки!!!!!!!!
                        Спокойствие и само спокойстиве както казва Карлсон от покрива.
                        Рецесия ще има но вече при капитализъм - тоест хранителни стоки ще има по магазините, въпроса ще е дали ще имаш пари да ги купиш.... Признавам си бях сигурен че ще има криза и акциите ще падат, но че софикс ще падне с 6,6% за един ден даже не съм си го помислял.
                        А на въпроса защо - ами това е другото присъщо на капитализма , развива се циклично както има ръст така има и спад. И понеже гледам доста се спекулира за това че дружествата са едва ли не подценени в момента, при низходяща конюнктура нали се сещате как оборотите и печалбите са надолу. Теоретично всяко предприятие инвестира в оптимизиране на производството, което повишава конкурентоспособността му и рецесията свършва и започва новия възход, придужен със съответното увеличаване на печалбите и оборотите - съответно и ръст на стойността на акциите. Ипотечната криза не е причина за случващото се, а е катализатор.
                        Bouns, разбрал си ме неправилно. Дреме ми за рецесията. Никоя рецесия не може да докара проблеми с хранителните стоки. Мисля че има да става нещо по-лошо. "Умните пари" бягат отвсякъде, златото се качва, петролът отиде в небесата.... работата мирише на война, а не на рецесия.....
                        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от algo
                          Мммда. Нещо оптимистите изчезнаха. Ще ставаме дългосрочни инвеститори.
                          Оптимистите не са изчезнали,просто престанха да пишат в тази тема.Безмислено е и най-вече си е чиста загуба на време.

пп
                          Оптимисти има на пазара и то не малко,все пак драги песимисти нали не мислите,че вие сте най-хитрите и като продавате сега,тези които купуват вашите акции(в повечето случай в големи количества)са глупаци.Точно обратното.Колкото вие сте стреснати и си продавате мижавите бройки,толкова отсреща има хладнокръвни играчи които ви ги купуват с кеф.Така е било,така и ще бъде.

ппп
                          Вероятно през настоящата година ПФБК ще удари по доходност другите фондове.Техните действия наблюдавам отблизо и затова си мисля така.Действат агресивно и с размах.Там където виждат голям потенциал купуват впечатляващи количества.Вероятно Капман също ще покажат добри резултати.Ще има и още няколко други фонда които ще покажат добри резултати,но ако сега не купуват,грънци 100-150% доходност.
                          Вероятно и при фондовете е така,едни са оптимисти и купуват сега,други пък са песимисти и чакат още да падат акциите.
                          Само времето ще покаже кои са били прави.Според мен,тези които са правили добра доходност преди,ще я правят и сега.Тези които не са я правили дори Софикс да стане 1(едно) пак същата.На тях пак ще им е скъпо.

Успех на всички оптимисти.
                          Нека тренда бъде с вас

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                            Хитър е Колчев. Разбрахте ли какво всъщност се опита да каже аз разбрах.
                            ами обясни и на нас щото според мен нищо не каза

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                              КК предвъква старата баничка.
                              Как не му приседна тая баничка само глупости пуска по медиите, дори вече обяснява от вестника на народа (168часа), че е най-добрия портфолиомениджър у нас ......

Коментар

• Хитър е Колчев. Разбрахте ли какво всъщност се опита да каже аз разбрах. [/quote]

Ами преведи на нас, дето тънем в неведение [/quote]

Това изявление уж е насочено към народа. Но всъщност е насочено към фонд мениджърите. Само фонд мениджърите биха го разбрали. Това беше предупреждение за тях.

Успех

Не е препоръка.
                                Не е препоръка.

Коментар

Working...
                                X