IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На мен само едно не ми е ясно, какво ще го правят този кеш хората? Тъй или иначе дори и част рано или късно ще трябва да се върне.

Коментар

• ;-)
      Днес е един хубав ден за купувачите :-), като гледам портфейла си спрямо 20.10.07 съм 10% напред :-)
      Спадът днес се дължи на тези, които определяха и стръмния възход :-)
      Потенциалът пред българската икономика е много по-голям от западноевропейските борси, а това е нещо което прави обясними по-високите нива на Ц/П и привлекателен и за чужди инвеститори.
      ;-)
      Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• Тъкмо вчера гледах за 218-ти път любимият ми филм - Епизод ІІІ - спомних как Императорът, уж притистан от негърът-джедай, плачеше "Толкова съм сла-а-аб", а само половин минута по-късно ухили, изкрещя "POWER!!!... Аз още съм силен... POWER !!!!" - и направи черепчето на нигърът да свети като крушка и издуха го през прозорецът... що ли и сега се сетих за тая сцена?

Ето - трендът видимо се обръща - заювците бяха одрани, овчиците остригани...
        Утре може пак срив, ако са останали още жертвички - а когато жертвичките свършат - нов могъщ възход и зарибяване на следващи жертвички... така върви животът при нас на БФБ...

А какво животно аз съм на борсата ли? Не бик, не мечка, не вук... определено не заец, още по-малко уфтсъ.

Както каза един колега преди време - аз ПУКЪЛ... :-) Просто гледам какво става и се присмивам и забавлявам и не ми пука... защото съм толкова уверен в качеството на портфейлът си на БФБ, че дори да видя как някоя от акциите ми губи 38% от стойността си за 1 час, пак няма да се стресна. И затова в края на краищата винаги печеля.

Това е.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
          Бе то от 4 дни след 12 часа има покаване, но на следващия ден .....
          Нали трябва да има зарибявка някаква. Иначе как ще се говори за ластици, пружини, влакове, ракети и други глупости.
          ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex

Коментар

• Бе то от 4 дни след 12 часа има покаване, но на следващия ден .....

Коментар

• Хайде сега на ралито
              и който е продал да си ги купи с 10-15% отгоре
              ей така, за урок

Коментар

• Ех, що нямам кеш, майка му стара ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Разбира се - можех есента да продам М+С на 17 (напримерно) но отде да знам, че след време ще се намерят идиоти да ми продадат на 11, че и по-ниско, при положение, че бизнесът на дружеството се развива добре и отчетоха ръст на речалбата, по-висок дори от оптимистичните прогнози?
                  Не есента бе Импе, вчера да беше продал щеше да си 10% отгоре днес. Стига си повтарял едно и също и чуй какво пее радиото.
                  ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex

Коментар

• Какво значи спадът на борсата за хората?

1. Неинвеститор 1 (не играещ на борсата и не смятащ да играе): Нищо особено. Някакви акции там се движат нагоре надолу...

2. Неинвеститор 2 (не играещ на борсата, но мислещ да започне):: ПЕРФЕКТНО!!! Точно си мислех, че трябва да намеря алтернатива на поддюшечната (за спекуланта на фондовата борса и банковият депозит е дюшек) ми инвестиция, а какъв по-добър момент да инвестирам от този!

3. Инвеститор 1 (инвестиращ от 1 година): Хмммм, к'во толкова. Доходността ми падна от 150% на 100 процента. Голяма работа! Е, няма да е зле все пак да се обърне трендът, но...мога и да почакам.

4. Инвеститор 2 (инвестиращ от 3 месеца): ПАРИТЕ МИИИИИИИИИИИИИИИИИ! Е, можеше да е по-зле. Примерно, да съм в затвора!?!

5. Инвеститор 3 (инвестиращ от 3 месеца със средствата от ипотеката на жилището на баба му): "Ало, бабо? Здрасти! Искам само да ти кажа, че получих стипендия от Харвард и заминавам! Ще ти се обадя, когато мога. На борсата всичко е ок. Скоро ще имаш пари да си ремонтираш апартамента, а аз за учебници, че там е мнооо скъпо! Чао!"

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                      Дааааааа,

сега качихме над 2 %

Интересно ми е - какво са ни подготвили за утре ?

Някакви предположения ?
                      Поредна серия от същия филм - никога през живота си не съм бил интрадей трейдър, с изключение на много кратки периоди на NASDAQ(което си е пълна глупост, освен ако не си хипер добър), утре ще взема да стана

Коментар

• Същото като днес.
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Много скоро ще наблюдаваме ''ефекта на ластика'' ...

Коментар

• Дааааааа,

сега качихме над 2 %

Интересно ми е - какво са ни подготвили за утре ?

Някакви предположения ?
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Myth_72
                              Първоначално изпратено от Императорът
                              Ами това е, хора - казвал съм и друг път - борсата не е място за зайци и посерковци !!! Колко глупав, страхлив и паникьосан трябва да си, за да продаваш качествени акции на такива нива? Следя само моите си - Албена (под Ревлю), М+С (кажи-речи на 11), Софарма, Фазан... Колко хорица изгоряха защото си мислеха, че БФБ е майтап работа и вечен купон и сигурна печалба, а при първата, и то инсценирана криза (защото нищо в развитието на икономиката и на самите дружества не я предполагаше), напълниха гащите от страх... И сега по-големите или по-опитни играчи ще се възползват, ще им приберат акцийките, тоест кинтите...

Ама който няма дупе за борсата, да си слага паричките в бамката - да ги яде инфлацията. ;-)
                              На какви нива бе Императоре, преди месец също беше лудост да се продава на еди каакви си нива, преди месец и половина също, преди два месеца също. И какво излиза, че баш тия зайци дето са продали преди месец и нещо сега са доста по-на далавера от тия дето не са. Аз това твоето го слушам от началото на ноември, че било лудост да се продават, качествени акции на тези нива, бах маааа му те нивата от тогава паднаха доста. Ако някои бяха продали преди 1-2 месеца сега нямаше да са понесли такива загуби. Ти продължавай да ми говориш за зайци и посерковци, мноого уважавам опита ти, уважавам и преценката ти относно акции и добри позиции, но в случая просто няма как да се съглася.
                              Уфффф, хора не мислите ли, че всичко м/у реална покупко, или продажба е абсолютно без никакво значение! Всеки избира кога и какво да продаде! Все си мисля, че ако някой е "дългосрочен" няма кво да я мисли тая "криза"! По-добре забравете за борса, ник, портфейл и ник в инвестор-а, както бях направил аз предишния път и всичко е наред! След година-две си се рег-нете пак и ще дишата спокойно, който правил репа да му мисли!

Коментар

• Бе Мит като не ги разбираш тези работи какво се обаждаш. Трябва да се ясно от какъв характер е спада. Този спад си е чисто изманипулиран. Сега пък в действие са психологически фактори и страх, отново подклаждани от определени кръгове. Ето затова Императорът има право. Не може да се прави никаква аналогия с САЩ или дори Европа. Докато там фундамента е слаб и има очаквания за рецесия, то България е в съвсем на друг цикъл, ама в съвсем друг цикъл. Ние правим 6% ръст на БВП (като това е икономиката на светло). Тези на които не им е ясно това нямат място на борсата. Нека да дойдат отчетите пък ще видим каква е ситуацията. Отчитаме инфлация над 10%, вместо това да се калкулира в цената, то обратно. Докато некой не може да ви каже недейте продава, то поне можем да кажем спрете да пишете глупости.

Коментар

Working...
                                X