На мен само едно не ми е ясно, какво ще го правят този кеш хората? Тъй или иначе дори и част рано или късно ще трябва да се върне.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ !!!
Collapse
Заключена.
X
X
-
;-)
Днес е един хубав ден за купувачите :-), като гледам портфейла си спрямо 20.10.07 съм 10% напред :-)
Спадът днес се дължи на тези, които определяха и стръмния възход :-)
Потенциалът пред българската икономика е много по-голям от западноевропейските борси, а това е нещо което прави обясними по-високите нива на Ц/П и привлекателен и за чужди инвеститори.
;-)Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!
Коментар
-
Тъкмо вчера гледах за 218-ти път любимият ми филм - Епизод ІІІ - спомних как Императорът, уж притистан от негърът-джедай, плачеше "Толкова съм сла-а-аб", а само половин минута по-късно ухили, изкрещя "POWER!!!... Аз още съм силен... POWER !!!!" - и направи черепчето на нигърът да свети като крушка и издуха го през прозорецът... що ли и сега се сетих за тая сцена?
Ето - трендът видимо се обръща - заювците бяха одрани, овчиците остригани...
Утре може пак срив, ако са останали още жертвички - а когато жертвичките свършат - нов могъщ възход и зарибяване на следващи жертвички... така върви животът при нас на БФБ...
А какво животно аз съм на борсата ли? Не бик, не мечка, не вук... определено не заец, още по-малко уфтсъ.
Както каза един колега преди време - аз ПУКЪЛ... :-) Просто гледам какво става и се присмивам и забавлявам и не ми пука... защото съм толкова уверен в качеството на портфейлът си на БФБ, че дори да видя как някоя от акциите ми губи 38% от стойността си за 1 час, пак няма да се стресна. И затова в края на краищата винаги печеля.
Това е.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGoldБе то от 4 дни след 12 часа има покаване, но на следващия ден .....ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътРазбира се - можех есента да продам М+С на 17 (напримерно) но отде да знам, че след време ще се намерят идиоти да ми продадат на 11, че и по-ниско, при положение, че бизнесът на дружеството се развива добре и отчетоха ръст на речалбата, по-висок дори от оптимистичните прогнози?ФОРЕКС ФОРУМ - forex системи, forex брокери, forex коментари, forex, forex, forex
Коментар
-
Какво значи спадът на борсата за хората?
1. Неинвеститор 1 (не играещ на борсата и не смятащ да играе): Нищо особено. Някакви акции там се движат нагоре надолу...
2. Неинвеститор 2 (не играещ на борсата, но мислещ да започне):: ПЕРФЕКТНО!!! Точно си мислех, че трябва да намеря алтернатива на поддюшечната (за спекуланта на фондовата борса и банковият депозит е дюшек) ми инвестиция, а какъв по-добър момент да инвестирам от този!
3. Инвеститор 1 (инвестиращ от 1 година): Хмммм, к'во толкова. Доходността ми падна от 150% на 100 процента. Голяма работа! Е, няма да е зле все пак да се обърне трендът, но...мога и да почакам.
4. Инвеститор 2 (инвестиращ от 3 месеца): ПАРИТЕ МИИИИИИИИИИИИИИИИИ! Е, можеше да е по-зле. Примерно, да съм в затвора!?!
5. Инвеститор 3 (инвестиращ от 3 месеца със средствата от ипотеката на жилището на баба му): "Ало, бабо? Здрасти! Искам само да ти кажа, че получих стипендия от Харвард и заминавам! Ще ти се обадя, когато мога. На борсата всичко е ок. Скоро ще имаш пари да си ремонтираш апартамента, а аз за учебници, че там е мнооо скъпо! Чао!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от polkiДааааааа,
сега качихме над 2 %
Интересно ми е - какво са ни подготвили за утре ?
Някакви предположения ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Myth_72Първоначално изпратено от ИмператорътАми това е, хора - казвал съм и друг път - борсата не е място за зайци и посерковци !!! Колко глупав, страхлив и паникьосан трябва да си, за да продаваш качествени акции на такива нива? Следя само моите си - Албена (под Ревлю), М+С (кажи-речи на 11), Софарма, Фазан... Колко хорица изгоряха защото си мислеха, че БФБ е майтап работа и вечен купон и сигурна печалба, а при първата, и то инсценирана криза (защото нищо в развитието на икономиката и на самите дружества не я предполагаше), напълниха гащите от страх... И сега по-големите или по-опитни играчи ще се възползват, ще им приберат акцийките, тоест кинтите...
Ама който няма дупе за борсата, да си слага паричките в бамката - да ги яде инфлацията. ;-)
Коментар
-
Бе Мит като не ги разбираш тези работи какво се обаждаш. Трябва да се ясно от какъв характер е спада. Този спад си е чисто изманипулиран. Сега пък в действие са психологически фактори и страх, отново подклаждани от определени кръгове. Ето затова Императорът има право. Не може да се прави никаква аналогия с САЩ или дори Европа. Докато там фундамента е слаб и има очаквания за рецесия, то България е в съвсем на друг цикъл, ама в съвсем друг цикъл. Ние правим 6% ръст на БВП (като това е икономиката на светло). Тези на които не им е ясно това нямат място на борсата. Нека да дойдат отчетите пък ще видим каква е ситуацията. Отчитаме инфлация над 10%, вместо това да се калкулира в цената, то обратно. Докато некой не може да ви каже недейте продава, то поне можем да кажем спрете да пишете глупости.
Коментар
Коментар