IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ !!!

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sultan
    Когато Америка кихне останалият свят се разболява. Сега обаче Америка е болна, а останалият свят бере душа...
    Б...и тъпите американци,е...а мамата на световната икономика : !
    Май трябва да се ориентираме към другаря Путин!
    Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
      Айде по-бързо да се махат тези чуждестранни инвеститори,

за да си стабилизираме борсата, те не са от тук и са за малко! :-))
      Браво ПЕПИ:оба4е те отдавна се махнаха

Коментар

• Много хора включително в стари и представителни финансови институции загубиха камари пари не защото не са в час, а защото има много пари за инвестиране).

Човек като го позакъса се хваща за доброто “старо” както винаги – фундамент и перспективи, винаги работи

Доста печалби ще има на БФБ и тази година

Колкото до чуждестранните инвеститори, те пак ще влезнат (ако вече не го и правят на супер нива за съжаление

Коментар

• Първоначално изпратено от Пепи
          Айде бе тея чужденци не се ли ометоха от БФБ, толкова време,

и стига се вторачвахте в този DAW i S&P 500,

BG e развиваща се икономика с ръст от 6% годишно,

така че най-добре е да се съсредоточим към резултатите на

дружествата от БФБ с техните нарастващи приходи и печалби,

а американските индекси да ги оставим на американците и тарикатите-манипулатори! :-)))
          Ами точно заради чуждите инвестиции (чужденците) сме с такъв ръст и съответно печалби за смешните ни компании. Гоним ги сега, а после?!

Коментар

• Айде по-бързо да се махат тези чуждестранни инвеститори,

за да си стабилизираме борсата, те не са от тук и са за малко! :-))

Коментар

• Българска Фондова Борса АД (BSE) източник: darikfinance.bg 21 Януари 2008 16:14

Камен Колчев: Спадът на борсата се дължи на изтеглянето на чуждестранни инвеститори
              Виолета Иванова

Камен Колчев, Председател на Съвета на директорите на ЕЛАНА Финансов Холдинг

Г-н Колчев, в края на миналата година казахте, че спад на борсата като през м. октомври не може да се случи, защото във фондовете има много пари.

Точните ми думи бяха, че корекцията, започнала през м. октомври, не може да продължи още дълго. И продължавам да го твърдя. През м. октомври наистина прогнозирахме спад на борсата и много хора бяха недоволни от това. Но просто си беше дошло времето за тази корекция. Нормално е след 2 годишен възходящ тренд, със много малко корекции, да има и една по-сериозна. Още повече, че тя е подсилена от това, което се случва на международните финансови пазари. В края на миналата година имаше оттегляне на големи инвеститори от пазара в България. Този процес продължава да тече и в началото на тази година, което е в следствие не на тяхното недоверие в българския пазар, а в следствие на кризата на световните пазари, която тече в момента. Случващото се е в унисон с това което прогнозирахме през октомври – предстои корекция, но тя рано или късно ще свърши, а във фондовете продаължава да има много пари. Разбира се фонд мениджърите са достатъчно професионални, за да изчакат успокояването на пазара и тогава да влязат, а не да се борят с падащ пазар. С пазара никой не може да се бори. Смятам, че този спад скоро ще отмине и ще видим начало на тренд в обратна посока.

С какво си обяснявате тогава този спад, при положение, че казвате, че във фондовете има много пари?

Това, че има свободни пари не означава, че те веднага ще се изсипят на пазара. Фондовете се управляват от професионални мениджъри, които знаят кога и как трябва да започнат да инвестират при една корекция. Спадът на борсата се дължи на изтеглянето на определени чуждестранни инвеститори от пазара, което води до сериозно предлагане на акции. Именно поради факта, че фонд-мениджърите не са готови да влязат на тези нива и изчакват се получава превишаване на предлагането, а оттам и спад на цените. Това са си чисто пазарни механизми.

Възможно ли е да има обединение на фондовете, за да подпрат пазара, предвид случващото се?

„Подпирането”, така както го наричате, е свързано със сериозни инвестиции от страна на фондовете на сегашните нива. Моето лично впечатление е, че след негативите, които обраха в последните месеци фонд-мениджърите ще бъдат по-предпазливи и ще изчакат да видят края на корекцията и тогава ще инвестират по-масирано.

Кога ще приключи корекцията?

Едва ли очаквате от мен точна дата. Ние можем само да прогнозираме, да анализираме това, което се случва и да сме адекватни на ситуацията. Личната ми прогноза е скоро да видим начало на възходящ тренд.

Може ли да отдадем спада и на двете IPO-та пред тази седмица?

Не бих казал. Тези IPO-та са сравнително малки, така че едва ли освобождаването на средства за тях води до корекции на пазара.

Какво в краткосрочен план ще движи пазара?

Предпазливост и очаквания за смяна на тренда.

Коментар

• Айде бе тея чужденци не се ли ометоха от БФБ, толкова време,

и стига се вторачвахте в този DAW i S&P 500,

BG e развиваща се икономика с ръст от 6% годишно,

така че най-добре е да се съсредоточим към резултатите на

дружествата от БФБ с техните нарастващи приходи и печалби,

а американските индекси да ги оставим на американците и тарикатите-манипулатори! :-)))

Коментар

• Когато Америка кихне останалият свят се разболява. Сега обаче Америка е болна, а останалият свят бере душа...

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
                    Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                    А утре какъв ли ще е оптимизма на БФБ при тези стойности към момента?!

FUTURES
                    VALUE CHANGE % CHANGE
                    Dow 11,592.00 -514.00 -4.25
                    S&P 500 1,265.10 -60.20 -4.54
                    Да, а един мармот завива шоколада . Да видим днес Азия утре Европа за Щатите има време, чак другиден ще ги мислим.

FUTURES
                    VALUE CHANGE % CHANGE
                    Dow 13,592.00 , S&P 500 1,332.10

Все пак пари се печатат по-лесно от активи, така че не се коркай. Освен това спадовете на развитите пазари са свързани с реални загуби на дружествата и страх от рецесия, а тука само с второто (като дори не е ясно дали ще ни се отрази повече от малко дори и да се сбъдне (дано не де) .
                    Prodigal, съгласен съм с тебе, ама с тия аматьори които разпродават на загуба, вече и моят оптимизъм отива на кино!

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов

FUTURES
                      VALUE CHANGE % CHANGE
                      Да, а един мармот завива шоколада . Да видим днес Азия утре Европа за Щатите има време, чак другиден ще ги мислим.

FUTURES
                      VALUE CHANGE % CHANGE
                      Dow 13,592.00 , S&P 500 1,332.10

Все пак пари се печатат по-лесно от активи, така че не се коркай. Освен това спадовете на развитите пазари са свързани с реални загуби на дружествата и страх от рецесия, а тука само с второто (като дори не е ясно дали ще ни се отрази повече от малко дори и да се сбъдне (дано не де) .

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов

FUTURES
                        VALUE CHANGE % CHANGE
                        http://www.bloomberg.com/markets/stocks/wei.html

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                          Дебнем на замаушка ,когато загубиш всичко мисля че от теб ще стане добър общ работник в строителството и стига да не се опитваш да остроумничиш пред малцинството за хляб и биричка ще изкарваш ,но лошото е че жена ти ще те остави заради комшиятати който ме слушаше за относно БФБ.
                          Браточка добре че неси ми комшия.

Коментар

• Дебнем на замаушка ,бъди мъж кажи какъв ти е пртфейла след като си на плюс .

Коментар

• Първоначално изпратено от vhk
                              Дебнем на замаушка ,когато загубиш всичко мисля че от теб ще стане добър общ работник в строителството и стига да не се опитваш да остроумничиш пред малцинството за хляб и биричка ще изкарваш ,но лошото е че жена ти ще те остави заради комшиятати който ме слушаше за относно БФБ.
                              Скрий се, клоун. Аз никога не съм разчитал Shera да ми донесе нещо, за това млъкни - по нисш организъм си, по-ниско си в хранителната верига.
                              На кеш съм от сума ти време - през левия крачол ми е кво ще стане на борсата и честно казано се наслаждавам на спокойствието от този факт и от известно време само гледам сеир. Това какво правя аз, обаче не пречи ТИ да си абсолютен шут в очите на хората, които наистина вдяват за какво иде реч. Бегай напълни ФПП и АТЕРА и продължавай да си въобразяваш, че си гениален.

Коментар

• Дебнем на замаушка ,когато загубиш всичко мисля че от теб ще стане добър общ работник в строителството и стига да не се опитваш да остроумничиш пред малцинството за хляб и биричка ще изкарваш ,но лошото е че жена ти ще те остави заради комшиятати който ме слушаше за относно БФБ.

Коментар

Working...
                                X