IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
    Каквато и да е печалбата масло ще има само са можовците. Дивидент за останалите няма да има скоро тук...
    Ако се разрастват със същите темпове не е разумно да се раздават дивиденти ..завод купиха , сумати земя , техника и други дружества . Доколкото си спомням бяха казали на ОСА че искат да притежават 100 000 дка и да обработват 200 000 дка след това ще мислят за дивиденти ( в момента имат към 82000 дка собствена земя ) ...Според мен една консолидирана ЕБИТДА около 20 мил е реалистична и то при тези цени на зърното .

    Коментар


    • Каквато и да е печалбата масло ще има само са можовците. Дивидент за останалите няма да има скоро тук...

      Коментар


      • Какви очаквания имате за годишния отчет като се има предвид че последните 3м са им най силния период ...

        Коментар


        • Няма дивидент няма ликвидност няма какво да се каже.Но поне компанията като че ли стои добре...

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mirodimit Разгледай мнение
            Тук никой ли няма? Акцията съвсем взе да не се коментира,макар че не е толкова лоша,ама май само на дивидентни налитаме.Някой има ли да сподели нещо интересно?
            Много имат, ама стискат чакат да се върнат комбайните от полето - http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...stvena-244083/

            Коментар


            • "Данните на зърнопроизводителите показват, че към момента жътвената кампания приключва в повечето региони на страната, като изключение е единствено Добруджа, където прибирането на реколтата ще продължи още около 20 дни."

              http://www.capital.bg/politika_i_iko..._i_carevicata/
              “Speculation is a business. It is neither guesswork nor a gamble. It is hard work and plenty of it.”

              Коментар


              • Тук никой ли няма? Акцията съвсем взе да не се коментира,макар че не е толкова лоша,ама май само на дивидентни налитаме.Някой има ли да сподели нещо интересно?
                Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                  Дивидент ще има ама...не сега. И едва ли скоро ще се дочака мажоритарите да дадат някой лев. Иначе всичко е Ок.
                  Няма дивидент, няма и да има. Протокол има на сайта им.

                  Коментар


                  • Дивидент ще има ама...не сега. И едва ли скоро ще се дочака мажоритарите да дадат някой лев. Иначе всичко е Ок.

                    Коментар


                    • Агрия предлага да няма дивидент и за 2016 г.

                      Печалбата за миналата година е 3,09 млн. лв.


                      Ръководството на Агрия груп холдинг АД предлага да не бъде разпределян паричен дивидент на акционерите от реализираната нетна печалба за 2016 г. в размер на 3 085 836,77 лв., гласи дневния ред за общо събрание на акционерите.

                      Поканата е подадена за вписване в Търговския регистър, а събранието е насрочено за 27 юни 2017 г. в 11 ч. в гр. Варна.

                      Така базираното във Варна дружество би останало без разпределен дивидент в борсовата си история от 2008 г. досега.

                      http://www.investor.bg/novini-i-anal...2016-g-239501/

                      Last edited by Innocent; 17.05.2017, 11:26.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                        Eĸcпepти: Peĸopднa зъpнeнa peĸoлтa в cвeтa пpeз тoзи и cлeдвaщия ceзoн
                        Meждyнapoдният cъвeт пo зъpнoтo пoвиши зa пopeдeн път пpoгнoзaтa cи зa cвeтoвнaтa peĸoлтa oт зъpнeни ĸyлтypи пpeз нacтoящия и cлeдвaщия ceлcĸocтoпaнcĸи ceзoн дo нoви peĸopдни cтoйнocти. https://money.bg/economics/eksperti-...iya-sezon.html

                        Виж отчета на Агрия първо, мани кво казали експерите. Абе явно ще следим за пазара и производството на пшеничени нудъли в Азия, всичко друго е бошлаф работа.
                        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

                        Коментар



                        • Eĸcпepти: Peĸopднa зъpнeнa peĸoлтa в cвeтa пpeз тoзи и cлeдвaщия ceзoн
                          Meждyнapoдният cъвeт пo зъpнoтo пoвиши зa пopeдeн път пpoгнoзaтa cи зa cвeтoвнaтa peĸoлтa oт зъpнeни ĸyлтypи пpeз нacтoящия и cлeдвaщия ceлcĸocтoпaнcĸи ceзoн дo нoви peĸopдни cтoйнocти. https://money.bg/economics/eksperti-...iya-sezon.html

                          Коментар


                          • E, някои ще оцелеят, някои не. Въпрос на мениджмънт. Апропо, всички дружества от типа на Агрия са в плато през последните 3 години. Но това зависи пак от мениджмънта и бизнеса.
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

                            Коментар


                            • http://m.capital.bg/biznes/kompanii/...rneniia_pazar/

                              Коментар


                              • След последните анализи на Кофас и фактите, че почти всички са зависими от субсидиите, колко ли фалирали ще има тази година и как ли ще се развие ситуацията с цената на земеделската земя и арендите през следващите години? Ще бъде интересно, защото това ще даде възможност някои да накупят още на по-ниски цени.

                                Кампанията за директни субсидии за фермерите е блокирана
                                в. Капитал Daily
                                Повече от месец след старта на кампанията по кандидатстване за директни субсидии от фермерите, чийто годишен бюджет надхвърля 1.2 млрд. лв., подаването на документи на практика е блокирано. Причината е сериозен пропуск на земеделското министерство, което все още не е актуализирало изцяло данните в електронната система, чрез която се извършва кандидатстването. И макар вече да има избрана фирма, която да извърши тази дейност, и предстои да се сключи договор, изоставането е сериозно. А скъсяването на кампанията, която приключва на 15 май, вероятно ще доведе до напрежение и струпване на хора в общинските земеделски служби предвид огромния брой фермери, които кандидатстват - през миналата година те са били общо над 115 хил., преобладаващата част от които стопанисват обработваеми площи.
                                Фалстарт

                                От началото на 2016 г. действа правилото, че преди същинското кандидатстване за директни субсидии фермерите трябва да докажат документално кои земеделски земи обработват. Така още през февруари те регистрират т.нар. правно основание за ползване на парцелите - документ за собственост, договор за наем или аренда на земята. От 1 март до 15 май пък е периодът, в който подават заявление за субсидии и очертават обработваемите земи в Информационната система за администриране и контрол (ИСАК). Този срок е регламентиран от европравилата.
                                Тази година обаче за първи път, откакто България е член на ЕС, има сериозно изоставане при процедурата, макар кампанията да стартира навреме. Фермери разказаха за "Капитал", че в общинските служби по земеделие засега могат да очертаят парцелите си и да попълнят необходимото заявление, но не и да финализират цялата процедура, заради което трябва да отидат втори път, без да е ясно кога. Такава е и информацията на големите земеделски организации, като пред "Капитал" изп. директор на асоциацията на зърнопроизводителите Ася Гочева съобщи, че проблемът е в цялата страна.

                                "Капитал" поиска информация как става кандидатстването от две произволно избрани общински служби по земеделие в Западна и Централна Южна България. И от двете администрации потвърдиха, че на този етап "заявлението не може да бъде приключено" и възможностите на кандидатите са или да чакат да се реши проблемът в системата, или да очертаят сега земите си и да подадат необходимата информация, а по-късно да отидат пак втори път, за да финализират процедурата. В нито една от двете служби не можаха да предоставят информация кога точно ще е възможно това и дадоха съвет периодично да се проверява.

                                Къде е проблемът

                                Проблемът се оказва в неактуализираните данни. През февруари фермерите трябва да регистрират правното основание, на база на което обработват земите си, след което тази база данни трябва да бъде прехвърлена в системата ИСАК, в която се очертават обработваемите земи. Към този момент обаче прехвърлянето не се е случило, въпреки че е трябвало да стане преди 1 март. По неясни причини агроминистерството е обявило обществена поръчка за избор на фирма, която да направи актуализацията, едва в края на март.
                                Oт ведомството съобщиха, че в срока на обявлението е постъпила само една оферта - от компанията "ТехноЛогика", която е работила по системата миналата година. Така след сключването на договор с нея, което се очаква да стане през настоящата седмица, фирмата ще има срок от 10 дни да обнови базата.

                                Кога ще може да се кандидатства

                                Ако се спазва планираният от агроминистерството срок, финализирането на процедурата ще е възможно най-рано след великденските празници. Това означава, че фермерите ще имат по-малко от месец да подадат заявления и да очертаят земите си - до 15 май, като само по изключение документи могат да се подават и до 9 юни, но за всеки ден закъснение фермерът ще бъде санкциониран с 1% от субсидията.

                                Миналата година, когато предварителната регистрация на правните основания бе прилагана за първи път, Брюксел разреши удължаване на срока на кампанията заради нововъведенията. Сега обаче това не е възможно, заради което и вероятно в следващите седмици ще има струпване на хора и напрежение пред общинските служби по земеделие. "Надяваме се, че ще бъде създадена необходимата организация, за да не се налага земеделският производител да търпи санкции за закъснение по вина на администрацията", коментира Ася Гочева.

                                Това ще е трудна задача, предвид че кандидатите за субсидии са били над 115 хил. миналата година, а тази броят им ще бъде сходен или дори по-висок. По данни на агроведомството към момента очертаните площи в системата ИСАК (макар и с незавършена процедура за кандидатстване) са за над 12.9 млн. дка, което е повече спрямо предходните две кампании. Сравними са и данните за регистрираните заявления за подпомагане.
                                Last edited by Alee; 10.04.2017, 13:11.
                                “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

                                Коментар

                                Working...
                                X