IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
    От друга страна на 4-5 лева никой не искаше тази акция, защото не давала дивидент. Даже го бяхме обсъждали на едно ОСА и Райков сякаш искрено не разбираше че ако прави 25% годишна печалба, какъв е смисъла да раздава дивидент, като така или иначе повечето хора след като получат дивидента го реинвестират обратно.
    БФБ има много дъъъъълга история с компании които са прецаквали миноритарите и дивидентът се явява един вид знак, че мажото желае да дели с останалите. В бг не пипам нищо без дълга история и поне някакъв дивидент
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Тази тема с дивидентите винаги ми е била много интересна. От една страна дивидента не носи възвръщаемост. Колко годишни дивидента по 3% трябватат за да се покрие капиталова от 600%? От друга страна на 4-5 лева никой не искаше тази акция, защото не давала дивидент. Даже го бяхме обсъждали на едно ОСА и Райков сякаш искрено не разбираше че ако прави 25% годишна печалба, какъв е смисъла да раздава дивидент, като така или иначе повечето хора след като получат дивидента го реинвестират обратно. Помня че аз тогава обаснявах, че няма много смисъл да имам апартаменти ако няма да получавам наем от тях, без значение че през годините бройката на апартаментите и стойността им се увеличава. Истината по тези въпроси явно е различна за всеки отделен пазарен участник.
      Още по-интерсна ми е темата с прогнозите. Как може някой да има прогноза за точната си печалба? Например Агрия за да имат точна прогноза трябва да знаят цените на зърната, заплатите , торовете, горивата, развитието и резултата от войната и ред други неща. Въпроса е те ако знаят това, за какво им е въобще да се занимават със земеделие а не станат спекуланти на капиталовите пазари?
      А най-много ми е интересна темата, какво значение има кой и на каква цена е купил или продал. Има милиони мотиви някой да купи или продаде и това не виждам каква връзка има с фундамента на която и да е било компания. И все пак да спомена една сметка, която може би доста хора не разбират. Ако си преценил например на 4 лева да инвестираш примерно 30% от портфолиото в Агрия и в даден момент е цената е нарастнала 7 пъти, а останалите акции не са се качили, то реглото на Агрия в портфолиото автоматично става вече 21/28 = 75%. Нормално е при такава ситуация даденият пазарен участник да намали дела си в дадената компания, особено ако междувремено е намерил някакви други интересни инвестиции.
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        15%-тов, имах те за един от конструктивните и полезни форумци! Какво ти става!? Защо така нападаш Йори и се държиш като чешит!? Никой за нищо не ти е длъжен.. човека ти даде своите виждания, а ти го изнудваш за "доказателства" иначе бил лъжец! Що за колегиално поведение!?
        И какви са тия глупости.."... не мисля че ще дадат дивидент, не мисля че ще си изпълнят прогнозата.. акцията тогава отива на едноцифренно, но аз купувам на 24 лв."!?
        Ти за малоумни ли ни взимаш!? Я се стегни малко, че девалвираш рязко!!
        В Ретрограден Меркурий сме до 14 май!!!
        Носи проблеми с комуникацията и екзотичните екскурзии

Меркурий е планетата на комуникациите и пътуванията, което прави тези области най-опасни за злополуки. Говорим за изблици на гняв, клюки, незаписани компютърни файлове, съобщения, изпратени до неподходящ човек, изчезнал багаж, закъснения на полети и др.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
          15%-тов, имах те за един от конструктивните и полезни форумци! Какво ти става!? Защо така нападаш Йори и се държиш като чешит!? Никой за нищо не ти е длъжен.. човека ти даде своите виждания, а ти го изнудваш за "доказателства" иначе бил лъжец! Що за колегиално поведение!?
          И какви са тия глупости.."... не мисля че ще дадат дивидент, не мисля че ще си изпълнят прогнозата.. акцията тогава отива на едноцифренно, но аз купувам на 24 лв."!?
          Всяка крива, успоредна на партийната линия, е права - всички прилики с лица от форума и техните зависимости, не са случайни!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 15%-тов, имах те за един от конструктивните и полезни форумци! Какво ти става!? Защо така нападаш Йори и се държиш като чешит!? Никой за нищо не ти е длъжен.. човека ти даде своите виждания, а ти го изнудваш за "доказателства" иначе бил лъжец! Що за колегиално поведение!?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Страхотна новина, явно си запознат с бизнеса и компанията, браво!
              Искам да те попитам 3 въпроса:

1. Дали ще раздадат минимум 7,8 млн. лв. дивидент тази година, както са обещали?
              2. Дали ще сбъднат прогнозата си за печалба 2023 от 43 млн. ?
              3. Продовал ли си Агрия през последните 6 месеца?

Ще се надявам на отговор, дори той де не касае и трите въпроса /ще се радвам да отговориш и на един от тях/. Ако игнорираш въпросите, вапреки, че си на линия и пускаш постове, ще приема, че имаш корисни цели. каквото и да се случи, жив и здрав .
              1. Последните 2 год. дружеството изплаща като дивидент 10% от печалбата, както са обещавали многократно. Не виждам причина да не го направят и тази година. Защо мислиш, че няма да го направят ?

2. Последните 3г. ръководството устойчиво надминава прогнозите си. Ситуацията тази година е доста усложнена на зърнените пазари и преди м. Септ-Окт няма да имаме яснота. Защо според теб няма да постигнат 43м печалба през 2023г?

Коментар

Може ли да дадеш скрийншоти или други доказателства?
                кажи баба тенкю

https://web.archive.org/web/20230129...%B7%D0%B8.html

https://web.archive.org/web/20221201...%B7%D0%B8.html
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

1. Точно това е огромният проблем! Всеки си пише каквото си иска, а накрая като му се поискат факти, той бяга . И грешиш като смяташ, че не те интересува какво мисля. Та аз съм една от многото цаци, на които ти трябва да продадеш бройките си.
                  2. Аз ако бях на теб, бих потърсил доказателства, за да защитя името си. Ако не желаеш, просто се превръщаш в лъжец, който завинаги ще бъде доказан като такъв.
                  3. Въпросът бе към този момент дали си продавал, а не в следващ. Има огромна разлика...
                  Явно ме бъркаш с някой, но това не ме интересува
                  жив и здрав

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

1. аз лично поне 3 пъти съм писал, че имат нова прогноза.

2. доказателства няма да търся, ако мислиш, че съм манипулатор, това не ме интересува, нямам намерение да влизам в обеснения
                    пиша,
                    3. защото ми е номер 1 в портфейла и ме интересува. не съм продавал, но не значи, че няма да продам, ако видя нещо, където мисля,че парите ми ще са на по-добро и сигурно място
                    1. Точно това е огромният проблем! Всеки си пише каквото си иска, а накрая като му се поискат факти, той бяга . И грешиш като смяташ, че не те интересува какво мисля. Та аз съм една от многото цаци, на които ти трябва да продадеш бройките си.
                    2. Аз ако бях на теб, бих потърсил доказателства, за да защитя името си. Ако не желаеш, просто се превръщаш в лъжец, който завинаги ще бъде доказан като такъв.
                    3. Въпросът бе към този момент дали си продавал, а не в следващ. Има огромна разлика...

Коментар

2. Не съм съгласен с това твое твърдение, че през последните 6 месеца са си променяли прогонозите 3 пъти. Може ли да дадеш скрийншоти или други доказателства?
                      аз лично поне 3 пъти съм писал, че имат нова прогноза
                      доказателства няма да търся, ако мислиш, че съм манипулатор, това не ме интересува, нямам намерение да влизам в обеснения
                      пиша, защото ми е номер 1 в портфейла и ме интересува
                      не съм продавал, но не значи, че няма да продам, ако видя нещо, където мисля,че парите ми ще са на по-добро и сигурно място

Коментар

1. дали ще дадат дивидента както са обещали- не знам,
                        надявам се,
                        и 6,8 млн да дадат, пак ще се радвам
                        2. за последните 6 мес три пъти си актуализират прогнозите, така че би трябвало да е актуална и съобразена с текущите цени и конюнктура
                        3. не съм продавал агрия последните 6 мес
                        4. целите ми са користни, не го отричам, не мисля, че някой търгува безкористно
                        ПП. 7,8 млн не мисля, че ще е минимум, а максимум
                        1. Не знаеш - ОК. Този отговор предполага доста смирено поведедие, както е редно.
                        2. Не съм съгласен с това твое твърдение, че през последните 6 месеца са си променяли прогонозите 3 пъти. Може ли да дадеш скрийншоти или други доказателства? Пазя всички прогнози и не ги намарм тези промени, но може и да съм пропуснал нещо .
                        3. "не съм продавал агрия последните 6 мес" - браво! Зададох този въпрос, защото се чудя от кой от хвалещите тази компания купувам.
                        4. Тук не говорим за какво търгуваш, а ЗАЩО ПИШЕШ! Разбира се, че трябва да се печели от продажбата на каквото и да било. Проблемът е когато се хвали нещо колко е страхотно, а в същият момент презентиращият го продава!
                        Last edited by 15-; 25.04.2023, 01:27.

Коментар

1. Дали ще раздадат минимум 7,8 млн. лв. дивидент тази година, както са обещали?

Ще се надявам на отговор, дори той де не касае и трите въпроса /ще се радвам да отговориш и на един от тях/. Ако игнорираш въпросите, вапреки, че си на линия и пускаш постове, ще приема, че имаш корисни цели. каквото и да се случи, жив и здрав .
                          дали ще дадат дивидента както са обещали- не знам,
                          надявам се,
                          и 6,8 млн да дадат, пак ще се радвам
                          за последните 6 мес три пъти си актуализират прогнозите, така че би трябвало да е актуална и съобразена с текущите цени и конюнктура
                          не съм продавал агрия последните 6 мес
                          целите ми са користни, не го отричам, не мисля, че някой търгува безкористно
                          ПП. 7,8 млн не мисля, че ще е минимум, а максимум
                          Last edited by Yori; 25.04.2023, 01:12.

Коментар

Заявление Министерства обороны РФ:

"Украина 23 марта и 24 апреля, нарушив гарантии о неиспользовании гумкоридора, атаковала пункты базирования Черноморского флота и гражданскую инфраструктуру Крыма.

Безэкипажные катера, атаковавшие Севастополь и Крым в марте и апреле, запустили из акватории Одессы, определённой для реализации зерновой сделки. Катера были развёрнуты в районе гумкоридора, задействованного для вывоза сельхозпродукции с Украины".

В ведомстве добавили, что подобные акции ставят под угрозу очередное продление зерновой сделки после 18 мая

Изявление на руското министерство на отбраната „Украйна на 23 март и 24 април, нарушавайки гаранциите да не използва хуманитарния коридор, атакува базите на Черноморския флот и гражданската инфраструктура на Крим. Безпилотни катери, които атакуваха Севастопол и Крим през март и април, бяха пуснати от водите на Одеса, определени за изпълнение на зърнената сделка. Лодките са били дислоцирани в района на хуманитарния коридор, участващ в износа на селскостопанска продукция от Украйна." От ведомството допълват, че подобни действия застрашават следващото удължаване на зърнената сделка след 18 май

Коментар

• Заявление Министерства обороны РФ:

"Украина 23 марта и 24 апреля, нарушив гарантии о неиспользовании гумкоридора, атаковала пункты базирования Черноморского флота и гражданскую инфраструктуру Крыма.

Безэкипажные катера, атаковавшие Севастополь и Крым в марте и апреле, запустили из акватории Одессы, определённой для реализации зерновой сделки. Катера были развёрнуты в районе гумкоридора, задействованного для вывоза сельхозпродукции с Украины".

В ведомстве добавили, что подобные акции ставят под угрозу очередное продление зерновой сделки после 18 мая

Изявление на руското министерство на отбраната „Украйна на 23 март и 24 април, нарушавайки гаранциите да не използва хуманитарния коридор, атакува базите на Черноморския флот и гражданската инфраструктура на Крим. Безпилотни катери, които атакуваха Севастопол и Крим през март и април, бяха пуснати от водите на Одеса, определени за изпълнение на зърнената сделка. Лодките са били дислоцирани в района на хуманитарния коридор, участващ в износа на селскостопанска продукция от Украйна." От ведомството допълват, че подобни действия застрашават следващото удължаване на зърнената сделка след 18 май

Коментар

Не може да работят без оборотни средства
                                това не е единствения заем на алмагест, доколкото си спомням взеха и от банка 10 млн скоро
                                миналата година работеха със заеми от предния мажоритар

На колко години е този завод? Да не е някакъв старт-ъп за изкуствен интелект например, за да трябва да работи постоянно на загуба и с финансиране от мажоритар?! Как така "Не може да работят без оборотни средства"?! Къде са им оборотните средствата и печалбата?

Коментар

Working...
                                X