IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
    Последните 2 год се изплащаха по 10% от печалбата като дивидент.
    На последното ОС през лятото г-н Райков потвърди, че ще продължи тази практика. При прогнозна печалба от 100 млн. за 2022г., това прави дивидент от 1,47 лв/акция!

Този цитат е от 25.11.2022.
    Между другото, аз съм единственият, който го е харесал...

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение

нереалистино! По-скоро 65 - 75 млн лв
      Ето ти коментарът ми за очаквана печалба за 2022г., който съм направил Окт 2022г.

Миналата година беше извънредна за всички пазари и всеки месец цените се променяха с гелеми разлики ...

На развитите капиталови пазари всяка компания вади QUARTERLY&ANNUAL GUIDENCE и се ревизират след всяко тримесечие...

15- , моля те да изложиш тезата си кратко и ясно относно Агрия, за до можем да я сравним след време.

1. Каква е справедливата стойност на компанията според теб ?

2. Каква цена очакваш на акция след 1г и 3г ?

Ето моите отговори на горните въпроси:

1. Агрия Company Fair Value - BGN 450 mln. Share Fair Value = 65 BGN

2. Прогноза на акция след 1г. - 35 лв/акция , след 3г - 60 лв
      Last edited by the prophet; 26.04.2023, 22:10.

Коментар

• Преди 2 дни написах няколко коментара, които очевидно не са приемливи и се извинявам за тона в тях! Толкова за тона, но бих искал да отговоря на съфорумци относно съдържанието им:

Yori - извинявай за тона, може би действително те бъркам с някой. Агрия НЕ са си променяли 3 пъти прогнозата в последните 6 месеца. Според мен ако човек иска да бъде откровен, то е редно да не пуска само позитивни новини. Това ми прилича по-скоро на кампания, отколкото на градивно споделяне на съдържание.

Панда - в линковете фигурира една промяна на прогноза. Не виждам за какво баба да ти благодари. Разговорът бе за 3 промени през последните 6 месеца.

Prophet - На 25.11.2022 ти каза, че прогнозната печалба за 2022 е 100 млн. Толкова по темата за занижените прогнози...

Батя - Разбира се, че никой не е длъжен на другите! Никой не е длъжен да не бъде манипулатор /не говоря за никой конкретно/, никой не е длъжен да не бъде лицемер, използвач, подмазвач и т.н. Тук не говорим кой какво е длъжен да прави, а кой е полезен за обществото, кой е от страната на доброто. Има достатъчно независими хора, които подбират обществото си на база някакви качества, а не на интереси! Ако падна утре на улицата, никой не е длъжен да ми помогне, но аз бих предпочел да общувам /било то вербално или физически само и единствено с хора, които биха ми помогноли, въпреки че НЕ СА ДЛЪЖНИ. Относно това дали ви правя на малоумни и купувам на 24-25-26, а смятам, че е възможно да се повтори сценария с Химимпорт и да падне много, в твой стил ще ти предложа облог дали лъжа. Наистина съжалявам, че деградирам.

Алонсо - 21 години се занимавам с частен бизнес и трябва да те уверя, че всеки доставчик, с който съм се сблъсквал изисква годишни прогнози. Така работи света и веригата на доставки. Като почнем от енергодоставчиците, до доставчиците на суровините, през опаковчиците, търговците и т.н. Ако някой мисли, че който и по света произвежда определена бройка от нещо без да има прогноза на клиентите си, то този човек бърка мноооого. В огромния случай тези прогнози са съпроводени с неустойки при разминаване на прогноза и реална поръчка! Нали не мислиш, че дадена компания инвестира 10 млрд долара /например/, за да увеличи капацитета на производството си без да има предварителни заявки за тези бройки? Един вид да казват "абе ние сега продаваме 1 млн. монитора, но ще увеличим капацитета до 10 млн, а после ще мислим на кого ще ги продаваме"? Да, прогнозите са трудни, но не е казано, че всички трябва да оцелеят!

С най-добри чувства към всички !
        Last edited by 15-; 26.04.2023, 21:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

На депозит ли да ги кътам парите? Просто се опитвам да инвестирам с приемлив риск и тук и в чужбина. По темата, чудя се дали да не си увелича позицията ако се задържи на тези нива цената на акцията
          Инвестирай в себе си и децата ти (това второто не е задължително, но за мнозина осмисля съществуванието им) - аз съм набил в екскурзии и добър живот повече пари, отколкото Батя е изкарал от тази акция, дето я купувал с репо на репото на многомилионния му портфейл и му се качил незнам си колко пъти. Кеф цена няма
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Разбирам как разсъждаваш, само не разбирам защо търгуваш на борсата ако мислиш по подобен начин. И то не само на БФБ, защото то и навън съм се нагледал на разни "хубави работи".
            На депозит ли да ги кътам парите? Просто се опитвам да инвестирам с приемлив риск и тук и в чужбина. По темата, чудя се дали да не си увелича позицията ако се задържи на тези нива цената на акцията
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
              не е лесно да си инвеститор - много хора с удоволствие ще ти гепят парите и никой не изпитва желание да ти дава
              Закон Божи. Затова и обсъждаме критериите си как да разпознаваме едните и другите. Аз лично гледам миналото на компанията и ръководните постове. Основна част от проучването ми при всяка нова копмания е биографиите на хората от борда. Осъзнавам, че това не е гаранция, ама не се сещам за друг критерий. Пък и вкрайна сметка затова винаги има ММ, диверсификации и т.н.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• не е лесно да си инвеститор - много хора с удоволствие ще ти гепят парите и никой не изпитва желание да ти дава
                Last edited by petyob; 26.04.2023, 13:40.

Коментар

Че кои от всички избушеняци АДСИЦ са "приватизирани"? Фонд имоти АДСИЦ например нали построи готина сграда на Цариградско? Реален бизнес и тн. Ако искаш да броиш успешните компании, които са се листнали и не са "приватизирани", добрите примери са още по-малко. Помниш ли Меком да кажем? Един скорошен кандидат-премиер с прякор салама тръбеше из медиите едно време колко читав и готин бизнес било, а то какво излезе
                  Помня я сагата. Даже учатвах в нея. Готина сграда, ама изпреварила времето си явно. Доста неефективна. София не е Дубай все пак.Никой не искаше да я купи. Меком нали даваха дивидент. Защо така завършиха там нещата тогава? Значи и дивидента не е достатъчен критерий? Разбирам как разсъждаваш, само не разбирам защо търгуваш на борсата ако мислиш по подобен начин. И то не само на БФБ, защото то и навън съм се нагледал на разни "хубави работи".

Коментар

• Някой фен на Агрия реши да си увеличава пакета...

Схемата е ясна!

Коментар

Няма да споря, само ще припомня че има два типа хора Всички изброени от теб примери са разни хора, които са "приватизирали", демек взели наготово разни неща. Значи тати може да ми купи отбора Барселона и да ме сложи център нападател, ама това ще ме направи ли футболист?
                      Че кои от всички избушеняци АДСИЦ са "приватизирани"? Фонд имоти АДСИЦ например нали построи готина сграда на Цариградско? Реален бизнес и тн. Ако искаш да броиш успешните компании, които са се листнали и не са "приватизирани", добрите примери са още по-малко. Помниш ли Меком да кажем? Един скорошен кандидат-премиер с прякор салама тръбеше из медиите едно време колко читав и готин бизнес било, а то какво излезе
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Че от колко време си на БФБ? Айде да отидем до 2005 г и да видим кои компании вече ги няма или са очушкали миноритарите

https://www.fsc.bg/?page_id=21374

На пръв поглед ми правят впечатление Булгартабак, Оргахим, Петрол, ЦКБ, Катекс, Полимери, Синергон, ТК-Холд и то само от БГ40. Можем да добавим Зърнени Храни, Химимпорт, 90% от всичките АДСИЦ създавани някога и тн. А пък ако помниш великите Капман Макс дето се бяха набухали в ХД Пътища и Мостстрой... И накрая излиза, че читавите компании на БФБ се броят на пръстите на ръцете. Та като Агрия не се бяха доказали още на 4 лв и нямаше дивидент, еми затова не искаха хората да се бухат там
                        Няма да споря, само ще припомня че има два типа хора Всички изброени от теб примери са разни хора, които са "приватизирали", демек взели наготово разни неща. Значи тати може да ми купи отбора Барселона и да ме сложи център нападател, ама това ще ме направи ли футболист?
                        Иначе темата е дълга и е за няколко питиета, които така или иначе съм ти обещал, ама с две думи моето мнение е че който може да прави пари, няма никакво желание да краде и ощетява другите. Страх и алчност са едно и също нещо. Помисли по тези въпроси.
                        Last edited by Alonso; 25.04.2023, 23:42.

Коментар

Като изключим компаниите с измислени печалби и бизнеси, не се сещам за компания с реален бизнес и реални резултати, която да го е правила.
                          Че от колко време си на БФБ? Айде да отидем до 2005 г и да видим кои компании вече ги няма или са очушкали миноритарите

https://www.fsc.bg/?page_id=21374

На пръв поглед ми правят впечатление Булгартабак, Оргахим, Петрол, ЦКБ, Катекс, Полимери, Синергон, ТК-Холд и то само от БГ40. Можем да добавим Зърнени Храни, Химимпорт, 90% от всичките АДСИЦ създавани някога и тн. А пък ако помниш великите Капман Макс дето се бяха набухали в ХД Пътища и Мостстрой... И накрая излиза, че читавите компании на БФБ се броят на пръстите на ръцете. Та като Агрия не се бяха доказали още на 4 лв и нямаше дивидент, еми затова не искаха хората да се бухат там

Коментар

• Годината започна сложно. Засега изглежда като да има възможност за придобиване на закъсали бизнеси, активи. Затова нямам против да се задържи парата за инвестиции.
                            От друга страна дребните акционери си чакаме "уважението" и липсата му ще коригира цената на акцията. Няма да ми хареса.

Коментар

• Ще поживеем, ще видим кой крив и кой прав , по тази позиция...

Коментар

БФБ има много дъъъъълга история с компании които са прецаквали миноритарите и дивидентът се явява един вид знак, че мажото желае да дели с останалите. В бг не пипам нищо без дълга история и поне някакъв дивидент
                                Като изключим компаниите с измислени печалби и бизнеси, не се сещам за компания с реален бизнес и реални резултати, която да го е правила. Бизнеса е такова нещо, че ако не си коректен не оцеляваш за дълго. Темата е за няколко ракии поне, но накратко аз смятам че има хора тип създатели и хора тип консуматори. Хора, които са "приватизирали" и съсипали разни бизнеси, като и такива пудрещи отчети и продаващи въздух на "инвеститорите" не са удачни като примери. Лично мнение. без да е препоръка. Както казва Груйката - "Всеки сам си преценява и решава"

Коментар

Working...
                                X