Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
Все пак освен Агрия имам още 10 други позиции и ако реша че нещо ми харесва повече нямам никакви скрупули дори и да си зануля позицията в Агрия, въпреки че ми е единствена на БФБ.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Не ми е хрумнало изведнъж бе човек. Първоначално въпросът / "2. Дали ще сбъднат прогнозата си за печалба 2023 от 43 млн. ?"/ е зададаен на 24.04 в 23,58 ч. и постът никога не е бил коригиран. Възможно е ти да не си разбрал, но това вече са дребнавости и спирам да ровча. Просто исках да сверя моите прогнози с максимален брой други участници. Един вид да видя какво е вкарано в цената на акцията в момента, за да реша дали времената са удачни за увеличаване на позицията.
Алонсо - благодаря за изчерпателния отговор.
Живи и здрави!destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Може би защото изведнъж ти хрумна да броиш за коригирана прогноза да се отнася до печалбата само, останалата част като приходи, активи и тн къчета го яли. Първоначално въпросът / "2. Дали ще сбъднат прогнозата си за печалба 2023 от 43 млн. ?"/ е зададаен на 24.04 в 23,58 ч. и постът никога не е бил коригиран. Възможно е ти да не си разбрал, но това вече са дребнавости и спирам да ровча. Просто исках да сверя моите прогнози с максимален брой други участници. Един вид да видя какво е вкарано в цената на акцията в момента, за да реша дали времената са удачни за увеличаване на позицията.
Алонсо - благодаря за изчерпателния отговор.
Живи и здрави!
- 2 Харесвания
Коментар
-
1. Според теб дали Агрия ще дадат 7,8 млн дивидент тази година и дали ще се запази политиката за мин. 10% див.?
2. Според теб дали печалбата на Агрия ще бъде 43 млн. или повече за 2023 г.?
3. Продавал ли си акции на Агрия през последните 9 месеца?
Няма абсолютно нищо лошо да кажеш, че си продавал акцията!
Няма нищо лошо да очертаеш лош сценарии за акцията! Това е смисълът на форума.
Просто информативно ти казвам /дано Батката не ми скочи пак/. Ако не се отговори с "да" или "не", за мен, като рибок ще означава, че отговорите на въпросите са отрицателни, а ти смяташ, че криейки ги ще привлечеш други рибета като мен, на които да продаваш.
Разбира се, НЕ СИ ДЛЪЖЕН да отговаряш. Всичко опира до дигнитито и интересите.
2. Тук отново се налага да се върнем на въпроса с прогнозите, особено с краткосрочните такива. Няма как да знам каква печалба ще направи Агрия тази година. От друга страна залагам че през следващите 10 години Агрия ще направи поне 500 милиона печалба. Ще има и много добри години, както ще има и много лоши години. Ако цената на акцията междувременно спада ще си купувам а ако расте драстично ще продавам и така. Все пак освен Агрия имам още 10 други позиции и ако реша че нещо ми харесва повече нямам никакви скрупули дори и да си зануля позицията в Агрия, въпреки че ми е единствена на БФБ.
3. Продавал съм и съм го казвал и обяснявал защо 1-2 поста по-надолу. Просто средната ми е под 5 лева и е нормално да се кешира при положение че инвестицията ми е направила 7 пъти. Повечето ми продажби бяха около 30 и нямам продажба под 28 лева. На каква цена ще си върна продадените бройки обаче няма да споделя, заради простият факт, че обемите при мен са по-височки и при тази ниска ликвидност се предполага, че сделките ми влияят на цената.
Относно манипулации и "привличане на рибета", към такива подходи имат хората, които правят и разбират от краткосрочни прогнози, от които пак да повторя, че аз не разбирам и на които не разчитам. За какво да се опитвам да манипулирам цената с 1-2 лева при положение че смятам че акцията има стойност примерно 70. Да не говорим, че познанията ми по психология са ми доказали, че никой не може да промени по никакъв начин чиждо мнение. Единствено опита може. Аз вярвам, че само и единствено лошият опит дава добрата преценка.
В заключение, за мен форума е място където да споделяме и обсъждаме информация. Не е място за финансови съвети, прогнози и т.н.Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 12 Харесвания
Коментар
-
Относно свръхпечалбите на фирмите - дали е правилно всички да бъдат обложени допълнително 30% от печалбата - Нека да е 100%, но при условие - САМО ДО сумата на получените компенсации за енергия, помощи, ниски данъци или каквото там е имало. Един вид който е взел(неправомерно за пазарна икономика) - да си върне парите. Какво по-справедливо може и по-лено за изчисление?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Панда, спорът, в който ти се намеси бе за 3 /три/ коригирани прогнози относон печалбите през последните 6 месеца! Не знам защо продължаваш да защитаваш обречена теза. Три коригирани прогнози означава, че преди минимум преди 6 месеца е имало 1 прогноза /да кажем за 41 млн. лв/, а след това да са я коригирали поне 3 пъти. От всичките ти линкове виждам една корекция - от 41 на 43 млн. лева!
Аз ли нещо не разбирам, ти ли...?Пускаш 2 пъти нерелевантни неща.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
дал съм ти два линка, следователно две промени
https://www.agriabg.com/bg/financial...%B7%D0%B8.html
https://web.archive.org/web/20230129...%B7%D0%B8.html
https://web.archive.org/web/20221201...%B7%D0%B8.html
за обобщение - приходи за 2023 съответно от 616 милиона, 851 милиона, 742 милиона
ако толкова настояваш за трета промяна, ще трябва да се мъчиш с емулатор да си намериш, на мен не ми се занимава да търся сега дата по дата
https://oldweb.today/?browser=ie6#20...%B7%D0%B8.html
Аз ли нещо не разбирам, ти ли...?Пускаш 2 пъти нерелевантни неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеМи то и аз се занимавам и от повече години и знам как е, но това не значи че съм я разбрал тая работа с прогнозитеИмаш кафе и прогноза ама идва ковид и ти затварят кафето и какво правим? Излиза че за да не излъжа с прогнозата си трябвало да прогнозирам че няма да има пандемия. Или пък банката ме пита какви обороти ще правя и как да знам аз моята строителна фирма колко жилища ще продаде за една година, за да не ги излъжа ? Затова и казах, че за мен прогнозите на Агрия са малко измислени и не им вярвам. няма как да знаят много от неизвестните в уравнението. Откъде да знаеш какво ще е времето и дали ще вали когато и колкото трябва например за да изчислиш добива? Откъде да знаеш цената по която ще продадеш продукцията за сметнеш печалбата и т.н...Обаче пък вярвам, че докато има хора на земята ще трябва и да се хранят, както и вярвам, че ръководството на Агрия са доста добри в това което правят.
. Убеден съм обаче, че както ти и аз, така и целият форум смятаме че имаш да дадеш много повече от това да даваш примери с кафета. Само за протокола, нито едно кафене, където съм ходил НЕ е затворило към днешна дата! Ако под "кафе" визираш производители/ вносители... и там нещата са ОК въпреки черния лебед, който ти визира ненужно /според мен/ - ковид 19. В твой философски стил ще кажа нещо, което се е доказало през милионите години на еволюция "не оцелява нито най-силният, нито най-умният/ богатият. Оцелява най-адаптивният".Тъй като темата е Агрия, а ти несъмнено /без ирония/ си гуру, бих искал да те попитам 3 въпроса от затворен тип. Чел съм някъде, че изискват конкретен отговор.
1. Според теб дали Агрия ще дадат 7,8 млн дивидент тази година и дали ще се запази политиката за мин. 10% див.?
2. Според теб дали печалбата на Агрия ще бъде 43 млн. или повече за 2023 г.?
3. Продавал ли си акции на Агрия през последните 9 месеца?
Няма абсолютно нищо лошо да кажеш, че си продавал акцията!
Няма нищо лошо да очертаеш лош сценарии за акцията! Това е смисълът на форума.
Просто информативно ти казвам /дано Батката не ми скочи пак/. Ако не се отговори с "да" или "не", за мен, като рибок ще означава, че отговорите на въпросите са отрицателни, а ти смяташ, че криейки ги ще привлечеш други рибета като мен, на които да продаваш.
Разбира се, НЕ СИ ДЛЪЖЕН да отговаряш. Всичко опира до дигнитито и интересите.
- 3 Харесвания
Коментар
-
На депозит ще вземаш по-голям дивидент отколкото от Агрия. Освен всичкото при облигациите ще ти е сигурен, докато при Агрия не е...Освен всичкото американското правителство няма да те измами, както правят повечето български мажоритари.
Иначе и аз се чудя същото и то по цял ден се чудя... Поне за мен ситуацията е доста трудна в момента. Доста неща са без пари, което не значи че не могат да падат още. На два пъти ми се случва да купувам акции с повече кеш от капитализацията си, което в моята не толкова умна глава изглежда като безумие....destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Панда - в линковете фигурира една промяна на прогноза. Не виждам за какво баба да ти благодари. Разговорът бе за 3 промени през последните 6 месеца.
https://www.agriabg.com/bg/financial...%B7%D0%B8.html
https://web.archive.org/web/20230129...%B7%D0%B8.html
https://web.archive.org/web/20221201...%B7%D0%B8.html
за обобщение - приходи за 2023 съответно от 616 милиона, 851 милиона, 742 милиона
ако толкова настояваш за трета промяна, ще трябва да се мъчиш с емулатор да си намериш, на мен не ми се занимава да търся сега дата по дата
https://oldweb.today/?browser=ie6#20...%B7%D0%B8.htmldestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
На депозит ще вземаш по-голям дивидент отколкото от Агрия. Освен всичкото при облигациите ще ти е сигурен, докато при Агрия не е...Освен всичкото американското правителство няма да те измами, както правят повечето български мажоритари.
Иначе и аз се чудя същото и то по цял ден се чудя... Поне за мен ситуацията е доста трудна в момента. Доста неща са без пари, което не значи че не могат да падат още. На два пъти ми се случва да купувам акции с повече кеш от капитализацията си, което в моята не толкова умна глава изглежда като безумие....
И облигациите като станат привлекателни, акциите стават още по-привлекателни.
Агрия е подарък на тази цена, обаче започва да духа студен вятър...
Затова при днешните разпродажби казах, че някой фен на Агрия реши да си увеличава пакета. Продава сега, и си купува след няколко месеца по-голям пакет за същите пари...
- 1 like
Коментар
-
Алонсо - 21 години се занимавам с частен бизнес и трябва да те уверя, че всеки доставчик, с който съм се сблъсквал изисква годишни прогнози. Така работи света и веригата на доставки. Като почнем от енергодоставчиците, до доставчиците на суровините, през опаковчиците, търговците и т.н. Ако някой мисли, че който и по света произвежда определена бройка от нещо без да има прогноза на клиентите си, то този човек бърка мноооого. В огромния случай тези прогнози са съпроводени с неустойки при разминаване на прогноза и реална поръчка! Нали не мислиш, че дадена компания инвестира 10 млрд долара /например/, за да увеличи капацитета на производството си без да има предварителни заявки за тези бройки? Един вид да казват "абе ние сега продаваме 1 млн. монитора, но ще увеличим капацитета до 10 млн, а после ще мислим на кого ще ги продаваме"? Да, прогнозите са трудни, но не е казано, че всички трябва да оцелеят!
С най-добри чувства към всички!
Имаш кафе и прогноза ама идва ковид и ти затварят кафето и какво правим? Излиза че за да не излъжа с прогнозата си трябвало да прогнозирам че няма да има пандемия. Или пък банката ме пита какви обороти ще правя и как да знам аз моята строителна фирма колко жилища ще продаде за една година, за да не ги излъжа ? Затова и казах, че за мен прогнозите на Агрия са малко измислени и не им вярвам. няма как да знаят много от неизвестните в уравнението. Откъде да знаеш какво ще е времето и дали ще вали когато и колкото трябва например за да изчислиш добива? Откъде да знаеш цената по която ще продадеш продукцията за сметнеш печалбата и т.н...Обаче пък вярвам, че докато има хора на земята ще трябва и да се хранят, както и вярвам, че ръководството на Агрия са доста добри в това което правят.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 2 Харесвания
Коментар
-
На депозит ли да ги кътам парите? Просто се опитвам да инвестирам с приемлив риск и тук и в чужбина. По темата, чудя се дали да не си увелича позицията ако се задържи на тези нива цената на акцията
Иначе и аз се чудя същото и то по цял ден се чудя... Поне за мен ситуацията е доста трудна в момента. Доста неща са без пари, което не значи че не могат да падат още. На два пъти ми се случва да купувам акции с повече кеш от капитализацията си, което в моята не толкова умна глава изглежда като безумие....Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар