IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• мисля, че е време всеки , който е краткосрочен и с треперещи ръце да продава. Компанията отива надолу ...

Коментар

• Ухаа... от над 22 млн. преди година, печалбата пада до 610 х.лв. Не очаквах чак такова чудо. Прегледах отчета набързо и виждам, че маржа остава същия. Приходите от продажби отнесени към себестойноста на продукцията си е ОК. Може би лошото Q4/ 2022 спомага, но разходите за материали се вдигат с 20 млн. Точно тези пари тежат. Чудя се защо е това увеличение от 16 млн на 36 за тях? Предвид срива на суровините, според мен нищо, ама нищо не се вдигнало над 2 пъти за първо тримесечие на 2023. Освен сега да са калкулирали някакви нови разходи заради Алмагест /би трябвало документално да са ги придобили през това тримесечие/, а евентуално после да жънем печалби...? Не знам, чудя се. Много бих се зарадвал ако има толкова огромна промяна в конюктърата на пазара, да вземат да актуализират сегашната си прогноза за печалба 2023. От много време седят едни 43 млн, но в моите очи това става все по-недостижимо. Да напишат там 5 млн, 10, 20.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
        А дали пък не е някой “ голям” спекулант които търгува волативност и се опитва да ви надъха. За да ви продаде юни месец на по високи цени...има доста бедни евтини души, които търгуват на бфб!
        А защо юни?

Коментар

• Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнение
          Дали ще успее да влезе на тези цени?
          А дали пък не е някой “ голям” спекулант които търгува волативност и се опитва да ви надъха. За да ви продаде юни месец на по високи цени...има доста бедни евтини души, които търгуват на бфб!
          ч

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
            Ааа, тука влезе някой с голяма торба
            Мислех че има уговорен продавач, но нещо не се случи сделката.. може би иска да купува и опитва с голям бид да изкара продавач, но не се получи. Ще трябва да вдигне мизата

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
              Ааа, тука влезе някой с голяма торба
              Дали ще успее да влезе на тези цени?

Коментар

• Ааа, тука влезе някой с голяма торба

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                  Че откога 11C има нещо общо с Агрия??
                  Технически,не визирам фундамент
                  Като структура и движение
                  Last edited by petrg5s; 16.05.2023, 13:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                    Несъмненно тук се спаси от голямо пропадане....засега
                    Движението(отскока) бе много силно ,10-11% което показва сила и не бива да се подценява
                    Очаквам булиш сантимента да продължи,макар и плахо и да видим тест на съпротивите около 25 (чертежа на Шарана точно ги показва) ,където ще се реши на къде вече ще ходи.
                    Дефакто и аз съм акционер тук,чрез проксито 11С.
                    Че откога 11C има нещо общо с Агрия??

Коментар

• Несъмненно тук се спаси от голямо пропадане....засега
                      Движението(отскока) бе много силно ,10-11% което показва сила и не бива да се подценява
                      Очаквам булиш сантимента да продължи,макар и плахо и да видим тест на съпротивите около 25 (чертежа на Шарана точно ги показва) ,където ще се реши на къде вече ще ходи.
                      Дефакто и аз съм акционер тук,чрез проксито 11С.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                        за месец напред цената ще се определя от 3 фактори:
                        1. Цената на зърното на пазаррите, която пък зависи от това дали ще се поднови сделката за украинското зърно - според мен няма да се поднови, поне до новата реколта - сътветно цената ще се вдига.
                        2. Резултатът от първото 3-месечие - залагам, че ще има приятни изненади.
                        3. Прогноза за новата реколта. Мисля, че е добра, но не намирам инфо по случая.
                        Мисля, че цената на зърното не се влияе вече толкова от зърнената сделка, по-скоро е в корелация с цените на суровините и петрола, така, че едва ли ще видим тази година кой знае какво движение там
                        не е тайна и, че сделката дефакто не функционира от около 2 месеца, и има огромно струпване на кораби, очакващи инспекция от руска страна
                        дано не съм прав

Коментар

• за месец напред цената ще се определя от 3 фактори:
                          1. Цената на зърното на пазаррите, която пък зависи от това дали ще се поднови сделката за украинското зърно - според мен няма да се поднови, поне до новата реколта - сътветно цената ще се вдига.
                          2. Резултатът от първото 3-месечие - залагам, че ще има приятни изненади.
                          3. Прогноза за новата реколта. Мисля, че е добра, но не намирам инфо по случая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
                            the prophet, понеже и аз се занимавам с ТА от много време /над 20 г./ и съм запознат доста добре с Elliott Wave Theory още щом погледнах графиката ти видях много сериозна грешка. Не знам какво е това броене на вълни при което дъното на корективната вълна е по-високо от върха на импулсивната Аз такова нещо в теорията на Елиът на съм срещал.
                            Без да съм специалист по EW мисля,че Шарана е прав за пореден път.
                            И 2 и 4 са му някви фърчащи.3 също мисля,че не е така.
                            Като цяло не мисля,че това е някакво валидно броене на вълни
                            А и да е ,е много аматъорско.Ето един пример за сравнение как се прави

https://pbs.twimg.com/media/FukuXjxW...ng&name=medium

Отделно колегата съветва да правим анализ на най-високото ниво,пък той самия не го прави и графиката му е на дневна
                            Дай да видим броене и на месечна и седмична,но вероятно ще си останем с искането

п.с.Виждаш ли сега колко е лесно да се критикуват чужди графики ? А даже още нищо не ти е излезнало и това е само една единствена графика,какво остава да постваш десетки като мен и другите
                            Last edited by petrg5s; 15.05.2023, 12:03.

Коментар

• Фундамента: https://www.investing.com/pro/BUL:AGH
                              Използвайте "Incognito window"

Коментар

• Не ги разбирам аз техническите ви анализи, ама аз очаквам тест на предишния връх от 32 и нещо.... и то скоро!!!
                                Last edited by maradona; 14.05.2023, 22:48.

Коментар

Working...
                                X