мисля, че е време всеки , който е краткосрочен и с треперещи ръце да продава. Компанията отива надолу ...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)
Collapse
X
-
Ухаа... от над 22 млн. преди година, печалбата пада до 610 х.лв. Не очаквах чак такова чудо. Прегледах отчета набързо и виждам, че маржа остава същия. Приходите от продажби отнесени към себестойноста на продукцията си е ОК. Може би лошото Q4/ 2022 спомага, но разходите за материали се вдигат с 20 млн. Точно тези пари тежат. Чудя се защо е това увеличение от 16 млн на 36 за тях? Предвид срива на суровините, според мен нищо, ама нищо не се вдигнало над 2 пъти за първо тримесечие на 2023. Освен сега да са калкулирали някакви нови разходи заради Алмагест /би трябвало документално да са ги придобили през това тримесечие/, а евентуално после да жънем печалби...? Не знам, чудя се. Много бих се зарадвал ако има толкова огромна промяна в конюктърата на пазара, да вземат да актуализират сегашната си прогноза за печалба 2023. От много време седят едни 43 млн, но в моите очи това става все по-недостижимо. Да напишат там 5 млн, 10, 20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеА дали пък не е някой “ голям” спекулант които търгува волативност и се опитва да ви надъха. За да ви продаде юни месец на по високи цени...има доста бедни евтини души, които търгуват на бфб!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Joz Разгледай мнениеДали ще успее да влезе на тези цени?
ч
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеАаа, тука влезе някой с голяма торба
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеАаа, тука влезе някой с голяма торба
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнениеЧе откога 11C има нещо общо с Агрия??
Като структура и движениеLast edited by petrg5s; 16.05.2023, 13:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеНесъмненно тук се спаси от голямо пропадане....засега
Движението(отскока) бе много силно ,10-11% което показва сила и не бива да се подценява
Очаквам булиш сантимента да продължи,макар и плахо и да видим тест на съпротивите около 25 (чертежа на Шарана точно ги показва) ,където ще се реши на къде вече ще ходи.
Дефакто и аз съм акционер тук,чрез проксито 11С.
Коментар
-
Несъмненно тук се спаси от голямо пропадане....засега
Движението(отскока) бе много силно ,10-11% което показва сила и не бива да се подценява
Очаквам булиш сантимента да продължи,макар и плахо и да видим тест на съпротивите около 25 (чертежа на Шарана точно ги показва) ,където ще се реши на къде вече ще ходи.
Дефакто и аз съм акционер тук,чрез проксито 11С.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениеза месец напред цената ще се определя от 3 фактори:
1. Цената на зърното на пазаррите, която пък зависи от това дали ще се поднови сделката за украинското зърно - според мен няма да се поднови, поне до новата реколта - сътветно цената ще се вдига.
2. Резултатът от първото 3-месечие - залагам, че ще има приятни изненади.
3. Прогноза за новата реколта. Мисля, че е добра, но не намирам инфо по случая.
не е тайна и, че сделката дефакто не функционира от около 2 месеца, и има огромно струпване на кораби, очакващи инспекция от руска страна
дано не съм прав
- 2 Харесвания
Коментар
-
за месец напред цената ще се определя от 3 фактори:
1. Цената на зърното на пазаррите, която пък зависи от това дали ще се поднови сделката за украинското зърно - според мен няма да се поднови, поне до новата реколта - сътветно цената ще се вдига.
2. Резултатът от първото 3-месечие - залагам, че ще има приятни изненади.
3. Прогноза за новата реколта. Мисля, че е добра, но не намирам инфо по случая.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеthe prophet, понеже и аз се занимавам с ТА от много време /над 20 г./ и съм запознат доста добре с Elliott Wave Theory още щом погледнах графиката ти видях много сериозна грешка. Не знам какво е това броене на вълни при което дъното на корективната вълна е по-високо от върха на импулсивнатаАз такова нещо в теорията на Елиът на съм срещал.
И 2 и 4 са му някви фърчащи.3 също мисля,че не е така.
Като цяло не мисля,че това е някакво валидно броене на вълни
А и да е ,е много аматъорско.Ето един пример за сравнение как се прави
https://pbs.twimg.com/media/FukuXjxW...ng&name=medium
Отделно колегата съветва да правим анализ на най-високото ниво,пък той самия не го прави и графиката му е на дневна
Дай да видим броене и на месечна и седмична,но вероятно ще си останем с искането
п.с.Виждаш ли сега колко е лесно да се критикуват чужди графики ? А даже още нищо не ти е излезнало и това е само една единствена графика,какво остава да постваш десетки като мен и другитеLast edited by petrg5s; 15.05.2023, 12:03.
Коментар
Коментар